İçeriğe atla

Marsil Han: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
{{Kategorisiz}} etiketi eklendi
Ulam eklendi
1. satır: 1. satır:
'''Marsil Han''' ( '''Marsille''', '''Marsilie''', '''Marsilius''', '''Marsilion''', '''Marcilie''', '''Marsille''', '''Marsilies''', '''Marsilun''' veya '''Marsiluns''' olarak farklı şekillerde yazılır), bir Fransız [[Epik şiir|epik şiiri]] olan Roland Destanı'nda bir karakterdir. İspanya ve Zaragossa'nın Müslüman kralıdır. İlk olarak 1. Kıta'da belirir ve [[Şarlman|Şarlman'a]] karşı savaşı kaybettiği için vasallarından öğüt ister. Marsil Han'ın gerçek olduğunu kanıtlayan bir kaynak yoktur.
'''Marsil Han''' ('''Marsille''', '''Marsilie''', '''Marsilius''', '''Marsilion''', '''Marcilie''', '''Marsille''', '''Marsilies''', '''Marsilun''' veya '''Marsiluns''' olarak farklı şekillerde yazılır), Fransız [[Epik şiir|epik şiiri]] ''[[Roland Destanı]]''{{'}}nda yer alan bir [[Kurgusal karakter|karakterdir]]. [[İspanya]] ve [[Zaragoza]]'nın [[Müslüman]] [[kral]]ıdır. İlk olarak 1. Kıta'da belirir ve [[Şarlman|Şarlman'a]] karşı savaşı kaybettiği için vasallarından öğüt ister. Marsil Han'ın gerçek olduğunu kanıtlayan bir kaynak yoktur.


{{kurgusal karakter-taslak}}
{{Kategorisiz|tarih=Mayıs 2023}}

[[Kategori:Roland Destanı]]
[[Kategori:Kurgusal krallar]]
[[Kategori:Kurgusal Müslümanlar]]

Sayfanın 19.51, 12 Ekim 2023 tarihindeki hâli

Marsil Han (Marsille, Marsilie, Marsilius, Marsilion, Marcilie, Marsille, Marsilies, Marsilun veya Marsiluns olarak farklı şekillerde yazılır), Fransız epik şiiri Roland Destanı'nda yer alan bir karakterdir. İspanya ve Zaragoza'nın Müslüman kralıdır. İlk olarak 1. Kıta'da belirir ve Şarlman'a karşı savaşı kaybettiği için vasallarından öğüt ister. Marsil Han'ın gerçek olduğunu kanıtlayan bir kaynak yoktur.