İçeriğe atla

Puntland Anayasası: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
{{Kategorisiz}} etiketi eklendi
k Ulam eklendi
1. satır: 1. satır:
'''Puntland Anayasası,''' [[Somali]]'nin özerk [[Puntland]] bölgesi için [[Anayasa|geçerli belge]] ve yasal çerçevedir. Yalnızca [[Somali|Somali'nin]] federal anayasasına tabi olan [[Puntland]] hükümetinin görevlerini, ''yetkilerini'', ''yapısını'' ve ''işlevini'' belgeleyen en yüksek yasadır. 18 Nisan 2012'de kabul edilen mevcut anayasa, [[Puntland]] eyaletinin ilk ve tek kalıcı anayasasıdır.
'''Puntland Anayasası''', [[Somali]]'nin özerk [[Puntland]] bölgesi için hazırlanmış [[anayasa]] ve yasal çerçevedir. Yalnızca Somali'nin federal anayasasına tabi olan Puntland hükümetinin görevlerini, yetkilerini, yapısını ve işlevini belgeleyen en yüksek yasadır. 18 Nisan 2012'de kabul edilen mevcut anayasa, Puntland eyaletinin ilk ve tek kalıcı anayasasıdır.


{{hukuk-taslak}}
{{Kategorisiz|tarih=Mayıs 2023}}

[[Kategori:Somali hukuk sistemi]]

Sayfanın 19.07, 20 Temmuz 2023 tarihindeki hâli

Puntland Anayasası, Somali'nin özerk Puntland bölgesi için hazırlanmış anayasa ve yasal çerçevedir. Yalnızca Somali'nin federal anayasasına tabi olan Puntland hükümetinin görevlerini, yetkilerini, yapısını ve işlevini belgeleyen en yüksek yasadır. 18 Nisan 2012'de kabul edilen mevcut anayasa, Puntland eyaletinin ilk ve tek kalıcı anayasasıdır.