İçeriğe atla

Dinlenme tesisi: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Düzeltme yapıldı.
Ulam eklendi
 
1. satır: 1. satır:
'''Dinlenme tesisi''', otoyol, ana yol gibi yolların yanında bulunan,sürücülerin ve yolcuların dinlenme, yemek yeme ve yakıt alabilmesini sağlayan tesise verilen addır. Tesisler arasında park benzeri alanlar, akaryakıt istasyonları, umumi tuvaletler, çeşmeler, restoranlar ve karavanlar için boşaltma ve doldurma istasyonları bulunabilir.
'''Dinlenme tesisi'''; [[otoyol]], ana yol gibi yolların yanında bulunan, sürücülerin ve yolcuların dinlenme, yemek yeme ve yakıt alma gibi gereksinimlerini karşıladıkları tesise verilen addır. Tesisler arasında [[park]] benzeri alanlar, [[Akaryakıt istasyonu|akaryakıt istasyonları]], umumi tuvaletler, çeşmeler, restoranlar ve karavanlar için boşaltma ve doldurma istasyonları bulunabilir.

== Kaynakça ==
{{kaynakça|30em}}


{{yapı-taslak}}
{{Otorite kontrolü}}
{{Otorite kontrolü}}

{{kategorisiz|tarih=Temmuz 2023}}
[[Kategori:Karayolu altyapısı]]
[[Kategori:Emniyet]]

18.34, 20 Temmuz 2023 itibarı ile sayfanın şu anki hâli.

Dinlenme tesisi; otoyol, ana yol gibi yolların yanında bulunan, sürücülerin ve yolcuların dinlenme, yemek yeme ve yakıt alma gibi gereksinimlerini karşıladıkları tesise verilen addır. Tesisler arasında park benzeri alanlar, akaryakıt istasyonları, umumi tuvaletler, çeşmeler, restoranlar ve karavanlar için boşaltma ve doldurma istasyonları bulunabilir.