Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Kadı: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
Khutuck (mesaj | katkılar)
→‎20px|Sorular Sorular: Daha okunaklı olması için
Justinianus (mesaj | katkılar)
19. satır: 19. satır:


==== [[Dosya:Symbol oppose vote.png|20px|Olumsuz]] Olumsuz ====
==== [[Dosya:Symbol oppose vote.png|20px|Olumsuz]] Olumsuz ====
#Kadıköylü, Vikipedi'de yaşanan bazı menfi durumların ardından yaraların sarılması sürecinde, özellikle zamansal açıdan sahip olduğum çekinceler konusunda biraz fazla temkinli olduğumu fark etmemi sağlayan bir kullanıcı oldu. Tekrar tekrar dile getirmek istemiyorum ancak engellendiği dönemden günümüze gelen süreçte geçirmiş olduğu değişim, Vikipedi'nin de oldukça değerli bir kullanıcı kazanmasını sağladı. Kendisinin de belirttiği üzere, gün içerisindeki aktifliği sayesinde, günlük rutin işlemlerle (en azından şu günlerde) önemli derecede ilgilenen ve bir taraftan da bu konularda ciddi deneyim kazanan bir kullanıcımız var. İlerleyen dönemlerde gayet başarılı bir hizmetli olabileceği yönünde kuvvetli bulguları böylece görebiliyoruz. İlerleyen dönemlerde dememe sebep olan ve '''şu anda''' hizmetli seçilmesine '''bence''' engel olan, başka bir ifadeyle, şimdilik hizmetli seçilmemesinin daha doğru olacağını düşünme sebeplerimi ise şöyle sıralayayım:
#*Daha önce [[Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Evrifaessa|Evrifaessa'nın hizmetli başvurusunda]] da bahsetmiştim, Viki içerisinde amiyane tabirle pişmemizi sağlayan en önemli unsur hiç şüphesiz zaman. Buradaki zaman, Vikipedi içerisinde bir gün içerisinde geçirilen zaman değil; bizim gerçek hayatta geçirdiğimiz zaman. Yani yaş alma durumu. Doğrudan "yaş küçükse hizmetli olunmamalı" düşüncesi değil bu, yanlış anlaşılmasın. Katkı yapma heveslisi olan ve faydalı değişiklikler yapan kullanıcıların biraz burada vakit geçirip işleyişi öğrenmeleri, tiyatro oyuncuları için kullanılan "sahne tozu yutmaya" benzer bir şekilde, "viki tozu yutmaları" gerektiğini düşünüyorum. Kadıköylü bugün (2 Ağustos 2021) itibarıyla 1 yıl 6 aylık bir üye. Yani görece yeni diyebileceğimiz bir kullanıcı. Tecrübesiz mi, hayır değil; ama bahsettiğim "viki tozunu yutmuş" bir kullanıcı mı, ondan emin değilim.
#*Kadıköylü, anladığım kadarıyla genç bir kullanıcımız. Aynı dönemlerden geçmiş bir kullanıcı olarak, genç kullanıcılarda bazen gençliğin verdiği bir heyecanla ve belki de sabırsızlıkla tartışmalarda agresyon düzeyi görece yüksek yorumlar yapılabiliyor. Özellikle SAS tartışmaları bunlar için önemli referans noktaları. Yakın tarihli bazı tartışmaların bazılarını inceledim. Mesela [[Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Ceg|şu tartışma]], bahsettiğim şekildeki yorumlara ilişkin yakın zamanlı bir örnek teşkil ediyor. Ayrıca genel-özel kayda değerlik kriterleri arasındaki ilişkinin dar yorumlanması yönüyle, politika hakimiyeti açısından da bir soru işareti oluşturuyor. Burada Madrox ile yaşadığı tartışma sonucunda, özellikle son dönemlerde zaman zaman karşılaştığımız bir "ragequit" ile [[Özel:Fark/25777997|Vikipedi'yi geçici olarak bırakma kararı aldığını]], hemen bir gün sonra ise [[Özel:Fark/25783758|bu kararından geri döndüğünü]] görüyoruz. Kullanıcıların Vikipedi'yi bırakıp bırakmayacakları hususunda bir söz söylemek haddime değildir, bunu eleştirdiğim sanılmasın. Fakat böyle iki zıt kararı kısa aralıklarla alıyor olması, Kadıköylü'nün heyecanlı yapısına dair bir done olarak karşımızda duruyor. Ben de bu durumu, bir hizmetliden beklediğim sakinlik ve soğukkanlılıkla bağdaştıramıyorum. Benzer bir örnek Nanahuatl'in denetçilik başvurusunda da mevcut. Uncitoyen'e sorduğu bir soruya cevap alamaması üzerine yazdığı [[Özel:Fark/25728204|şu cevap]] bir hizmetliden beklediğim üsluba uygun değil kanaatimce. Son olarak [[Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Hüsamettin Yalhı (4. aday gösterme)|şu tartışmadaki]] beyanlarını da gerekçeme dayanak olarak gösterebilirim. Bu tip yorumlar, aynı zamanda İÜYYKÜD gibi topluluk alanı politikalarımızın da sınırlarında dolaşan (veyahut ihlal eden) yorumlar olabildiğinden, sükuneti koruyabilmek önem arz ediyor.
#:Bütün bu hususları bir arada değerlendirdiğimde, ilk paragrafta da vurguladığım üzere kendisinin '''şu anda''' hizmetli seçilmesine '''bence''' engel olan durumlar bunlar. Viki içerisinde daha çok zaman geçirmesi (gün içerisinde çok zaman geçirmek değil, genel olarak vikide geçirdiği sürenin artması, ay/yıl bazında daha uzun bir deneyim süresine ulaşması), politikaları sadece sözü bazında değil, özü bazında da uygulayabilmesi (yani politikanın ne demek istediğini anlayabilmek ve yorumlayabilmek) ve görüşlerini açıklarken sükunetini koruması, topluluk alanı politikalarına daha fazla hassasiyet göstermesi hâlinde şu anki halinden dahi daha iyi bir kullanıcı olacağına inanıyorum. Güzel katkılarını artırarak sürdürmesini temenni ediyorum. --[[Kullanıcı:Justinianus|justinianus]] | [[Kullanıcı mesaj:Justinianus|mesaj]] 07.34, 2 Ağustos 2021 (UTC)


==== [[Dosya:Symbol neutral vote.png|20px|Tarafsız]] Tarafsız ====
==== [[Dosya:Symbol neutral vote.png|20px|Tarafsız]] Tarafsız ====

Sayfanın 07.35, 2 Ağustos 2021 tarihindeki hâli

Kadıköylü

Oy verin! (0/0/0) Oylama bitiş tarihi 11:00, 15 Ağustos 2021 (UTC)

Kadıköylü (MesajKatkılarİstatistikler) – Merhaba! Hizmetliliğe başvurmamın zamanının geldiğini düşünüyorum ve aday oluyorum. Biraz kendimden bahsetmek istiyorum: Ocak 2020'de Vikipedi'nin engelinin kaldırılmasıyla birlikte üye oldum. Daha sonra ilk maddemi oluşturdum, yeni üye olmamın verdiği tecrübesizlikle birlikte hatalar yaptım ve kuklacılık nedeniyle engellendim. 10 Ağustos 2020'de Vito Genovese bana bir şans verdi, topluluğumuzdan özür diledim, bir daha olmayacağına dair söz verdim ve 11 Ağustos 2020 sabahı engelim kısmi olarak kaldırıldı. 20 Ağustos 2020'de de engelim tartışmalarda gösterdiğim yapıcı tutuma dayanarak tamamen kaldırıldı. 21 Ağustos 2020 tarihinde de topluluğun güçlü desteğiyle ToprakM tarafıma devriyelik yetkisini verdi. Yaklaşık 1 yıldır kesintisiz olarak katkılarıma devam ediyorum. KET, SAS, SGT, HS, SKT ve Dİ ile ilgileniyorum. KET ve SGT raporlamalarım buradadır. HS işlemlerim de burada mevcuttur. Türkçe Vikipedi'mizde çok fazla vandal, trol, kuklacı vs. bulunuyor. Günümün büyük bir zaman dilimini burada geçirdiğimden dolayı bu tarz olaylara hemen müdahale edebileceğimi düşünüyorum. Ek olarak, seçilmem durumunda seçilme tarihinden 1 yıl sonra güven oylaması yapacağım. Güven oylamasından olumsuz bir sonuç çıkarsa direkt Meta'ya başvurup istifamı vereceğim. Ve sözlerimi bir seçim sloganıyla bitirmek istiyorum :) Kuklasız, vandalsız, trolsüz Vikipedi için eski bir kuklacı! Değerli yorum ve görüşlerinizi bekliyorum. Saygı ve sevgilerimle...--Kadıköylümesaj 11.01, 1 Ağustos 2021 (UTC)[yanıtla]



Lütfen olumlu/olumsuz oyları gerekçelendirelim. Vikipedi çoğunluk demokrasisi değildir.
Oy vermeden ve/veya yorumda bulunmadan önce
Vikipedi:Hizmetlilik başvurularında kaçınılması gereken gerekçeler
sayfasına göz atmanız yararlı olabilir.


Olumlu Olumlu

Olumsuz Olumsuz

  1. Kadıköylü, Vikipedi'de yaşanan bazı menfi durumların ardından yaraların sarılması sürecinde, özellikle zamansal açıdan sahip olduğum çekinceler konusunda biraz fazla temkinli olduğumu fark etmemi sağlayan bir kullanıcı oldu. Tekrar tekrar dile getirmek istemiyorum ancak engellendiği dönemden günümüze gelen süreçte geçirmiş olduğu değişim, Vikipedi'nin de oldukça değerli bir kullanıcı kazanmasını sağladı. Kendisinin de belirttiği üzere, gün içerisindeki aktifliği sayesinde, günlük rutin işlemlerle (en azından şu günlerde) önemli derecede ilgilenen ve bir taraftan da bu konularda ciddi deneyim kazanan bir kullanıcımız var. İlerleyen dönemlerde gayet başarılı bir hizmetli olabileceği yönünde kuvvetli bulguları böylece görebiliyoruz. İlerleyen dönemlerde dememe sebep olan ve şu anda hizmetli seçilmesine bence engel olan, başka bir ifadeyle, şimdilik hizmetli seçilmemesinin daha doğru olacağını düşünme sebeplerimi ise şöyle sıralayayım:
    • Daha önce Evrifaessa'nın hizmetli başvurusunda da bahsetmiştim, Viki içerisinde amiyane tabirle pişmemizi sağlayan en önemli unsur hiç şüphesiz zaman. Buradaki zaman, Vikipedi içerisinde bir gün içerisinde geçirilen zaman değil; bizim gerçek hayatta geçirdiğimiz zaman. Yani yaş alma durumu. Doğrudan "yaş küçükse hizmetli olunmamalı" düşüncesi değil bu, yanlış anlaşılmasın. Katkı yapma heveslisi olan ve faydalı değişiklikler yapan kullanıcıların biraz burada vakit geçirip işleyişi öğrenmeleri, tiyatro oyuncuları için kullanılan "sahne tozu yutmaya" benzer bir şekilde, "viki tozu yutmaları" gerektiğini düşünüyorum. Kadıköylü bugün (2 Ağustos 2021) itibarıyla 1 yıl 6 aylık bir üye. Yani görece yeni diyebileceğimiz bir kullanıcı. Tecrübesiz mi, hayır değil; ama bahsettiğim "viki tozunu yutmuş" bir kullanıcı mı, ondan emin değilim.
    • Kadıköylü, anladığım kadarıyla genç bir kullanıcımız. Aynı dönemlerden geçmiş bir kullanıcı olarak, genç kullanıcılarda bazen gençliğin verdiği bir heyecanla ve belki de sabırsızlıkla tartışmalarda agresyon düzeyi görece yüksek yorumlar yapılabiliyor. Özellikle SAS tartışmaları bunlar için önemli referans noktaları. Yakın tarihli bazı tartışmaların bazılarını inceledim. Mesela şu tartışma, bahsettiğim şekildeki yorumlara ilişkin yakın zamanlı bir örnek teşkil ediyor. Ayrıca genel-özel kayda değerlik kriterleri arasındaki ilişkinin dar yorumlanması yönüyle, politika hakimiyeti açısından da bir soru işareti oluşturuyor. Burada Madrox ile yaşadığı tartışma sonucunda, özellikle son dönemlerde zaman zaman karşılaştığımız bir "ragequit" ile Vikipedi'yi geçici olarak bırakma kararı aldığını, hemen bir gün sonra ise bu kararından geri döndüğünü görüyoruz. Kullanıcıların Vikipedi'yi bırakıp bırakmayacakları hususunda bir söz söylemek haddime değildir, bunu eleştirdiğim sanılmasın. Fakat böyle iki zıt kararı kısa aralıklarla alıyor olması, Kadıköylü'nün heyecanlı yapısına dair bir done olarak karşımızda duruyor. Ben de bu durumu, bir hizmetliden beklediğim sakinlik ve soğukkanlılıkla bağdaştıramıyorum. Benzer bir örnek Nanahuatl'in denetçilik başvurusunda da mevcut. Uncitoyen'e sorduğu bir soruya cevap alamaması üzerine yazdığı şu cevap bir hizmetliden beklediğim üsluba uygun değil kanaatimce. Son olarak şu tartışmadaki beyanlarını da gerekçeme dayanak olarak gösterebilirim. Bu tip yorumlar, aynı zamanda İÜYYKÜD gibi topluluk alanı politikalarımızın da sınırlarında dolaşan (veyahut ihlal eden) yorumlar olabildiğinden, sükuneti koruyabilmek önem arz ediyor.
    Bütün bu hususları bir arada değerlendirdiğimde, ilk paragrafta da vurguladığım üzere kendisinin şu anda hizmetli seçilmesine bence engel olan durumlar bunlar. Viki içerisinde daha çok zaman geçirmesi (gün içerisinde çok zaman geçirmek değil, genel olarak vikide geçirdiği sürenin artması, ay/yıl bazında daha uzun bir deneyim süresine ulaşması), politikaları sadece sözü bazında değil, özü bazında da uygulayabilmesi (yani politikanın ne demek istediğini anlayabilmek ve yorumlayabilmek) ve görüşlerini açıklarken sükunetini koruması, topluluk alanı politikalarına daha fazla hassasiyet göstermesi hâlinde şu anki halinden dahi daha iyi bir kullanıcı olacağına inanıyorum. Güzel katkılarını artırarak sürdürmesini temenni ediyorum. --justinianus | mesaj 07.34, 2 Ağustos 2021 (UTC)[yanıtla]

Tarafsız Tarafsız

Geçersiz Geçersiz

Yorum Yorum

Sorular Sorular

Kadı, hizmetli olarak görev alarak Vikipedi'ye katkıda bulunmak istediğin için teşekkürler. Görüş bildirecek kullanıcılara kılavuzluk etmesi için aşağıdaki sorulara yanıt vermeni rica ediyoruz.

1. Hizmetlilik görevlerinden hangilerine daha yoğun, hangilerine ise daha sınırlı katkıda bulunabileceğini öngörüyorsun? Şu anda yaptığın katkılarla hizmetlilik görevleri arasında nasıl bir denge kurmayı düşünüyorsun?
C: Bütün işlemleri (Silme, Koruma, Engelleme) yoğun olarak gerçekleştirmeyi planlıyorum, hepsine ağırlık vereceğim. Gün içinde yaklaşık 8 saat buradayım, 5 saatini hizmetli işlemlerine diğer 3 saatini ise madde düzenlemeye ve oluşturmaya ayıracağım.
2. Bugüne kadar yaptığın katkılar arasında en çok hoşnut olduğun hangisi ve neden?
C: Yaptığım bütün katkılardan hoşnutum, insanların bilgiye ücretsiz ve kolayca ulaşmasını sağlıyoruz. Bundan dolayı bu ansiklopediye katkı verme şerefine nail olduğum için çok mutlu ve gururluyum.
3. Bugüne kadar başka kullanıcılarla etkileşiminde herhangi bir sorun yaşadın mı ve bununla ilgili bir özeleştirin var mı? Yaşadığın sorunlar seni nasıl etkiledi? Gelecekteki benzer durumlarda nasıl hareket edersin?
C: Üslubumun sert olduğu hakkında eleştiri aldım. Özrümü diledim ve kendimi açıkladım. Eleştiren kullanıcımızdan da açıklamam sonucu teşekkür aldım. Yaşadığım bu tür şeyler beni geliştirdi diyebilirim. Hatalı davranmışsam özrümü dilerim zira özür dilemek bir erdemdir.
4. Trollük ve süresiz engelleme konularında ne düşünüyorsun? Trollüğü nasıl belirlersin? Trollük veya politikalarda değinilmiş başka bir ağır ihlal durumunda süresiz engelleme verir misin, yoksa inisiyatif kullanarak süreli bir engeli mi tercih edersin?
C:Trollerin burada beslenmemesi gerektiğini düşünüyorum. Trollük yapan kullanıcıyı ilk olarak 24 saat engellerim, davranışları üzerinde düşünsün isterim. Engel süresi bittikten sonra devam ederse -e posta seçeneğini açık bırakarak süresiz olarak engellerim. E postadan bana ulaşıp trollük yapmayacağını beyan etmesi durumunda son bir şans vererek engelini kaldırırım. Devam ederse, bir daha şans vermem, süresiz olarak engellerim. Kuklacılık durumunda ilk olarak mesaj sayfası açık kalacak şekilde süresiz engellerim. Mesaj sayfasından engel kaldırma talebinde bulunması halinde bir daha kuklacılık yapmayacağına dair söz alarak engelini açarım. Tekrar devam ederse mesaj ve -e posta gönderme seçeneğini devre dışı bırakarak süresiz olarak engellerim. Kişisel bilgi ifşası, tehdit ve çocuk koruma politikasını ihlal etme durumlarında direkt hiçbir şans vermemek üzere süresiz olarak engellerim. Kullanıcılarımızın güvenliklerini her şeyin üzerinde tutarım. Başka sorularınız olursa lütfen sorunuz, memnuniyetle cevaplarım.
Justinianus'un soruları.
  1. Geçen seneki, sizin de bahsettiğiniz o hatalar yaptığınız sürece gerek Viki içinde gerekse dışında (Telegram grubunda) yakından şahit oldum. O dönem aldığınız engelin erken kaldırıldığını düşünüyordum fakat geldiğimiz noktada bu engelin, engelden beklenen "yapıcılık" işlevini yerine getirmiş olduğunu görüyorum. O dönemki yaklaşımınızı da nazara alarak şu soruyu samimiyetle cevaplamanızı umuyorum: Vikipedi içerisindeki gizli vandalizmi, trollüğü ve kuklacılığı nasıl tespit edebiliriz? Bu faaliyetlerde bulunan kullanıcılara karşı nasıl yaklaşılmalıdır? Size karşı uygulanan tedbirler ve tedbirlerin kaldırılması, politikalar nezdinde uygun muydu?
    C: Güzel sorularınız için çok teşekkürler @Justinianus. Telegram grubuna girip trollük yapan kullanıcı ben değildim. Kamil Tolon Mucittir şeklinde sayfa açan kullanıcı da ben değildim. Burada kanıtlandı. Sadece SAS'ta kuklacılık yaparak oy kullanmıştım, bu hatam nedeniyle engellendim. Diğer hususlara geçersek, gizli vandalizmi değişiklikleri detaylıca inceleyerek tespit edebiliriz. Trollüğü de kullanıcının diğer kullanıcılarla iletişimini ve kullandığı üslubu inceleyerek tespit edebiliriz. Kukla durumlarında da ördek testini işletirim, şüpheliyse denetçilerden yardım alırım. Bu nedenlerle engellediğim kullanıcılara söz vermesi ve topluluktan özür dilemesi şartıyla talepleri üzerine engellerini açarım, birkaç istisna (çocuk koruma, kişisel bilgi ifşası, tehdit) dışında kullanıcıları kazanma taraftarıyım. Benim durumuma gelecek olursak, bana engel verildiğinde mesaj sayfam kapatılmıştı, hiçbir açıklama ve talepte bulunamadım, başka hesap açıp katkı vermeye çalıştığımda kukla kullanımı nedeniyle hep engellendim. Vito'nun bana bir şans vermesi sayesinde katkı vermeye başlayabildim.
  2. Engelin kaldırılmasını müteakip adeta beyaz bir sayfa açtınız ve akabinde devriyelik yetkisi aldınız (kişisel olarak bunun da erken olduğunu ve biraz daha gözlemlenmeniz gerektiğini düşünüyordum ama şu aşamada bu konudaki çekincelerim ortadan kalkmış vaziyette). Ardından gelen süreçte bazı devriye başvurularında olumsuz görüş bildirdiniz. Bununla birlikte bazı kullanıcılarca, devriyelik yetkilerinin verilmesinde biraz daha dikkatli olunması ve ince elenip sık dokunması gerektiği belirtildi (ki ben de benzer düşüncelere sahibim). Siz bu noktada, devriye ve beyaz liste yetkisi alıp verirken nelere dikkat edeceksiniz? Bir hizmetli olarak görüş bildiren kullanıcılarla fikir ayrılığı yaşarsanız nasıl davranırsınız?
    C: Ben 90 gün (aktif) dolmadan devriyelik verilmemesi gerektiğini düşünüyorum lakin şuanda toplulukta bununla ilgili bir fikir birliği bulunmuyor. Örneğin, bir kullanıcının katkıları çok iyidir, yapıcıdır, muhteşemdir ama 3 hafta önce üye olmuştur. Bunu ben fikir birliği olmadığı için yapılmadı olarak kapatmam. Özetle, toplulukta fikir birliği olmadan hiçbir şekilde işlem yapmam. Kullanıcının katkılarını tabiri caizse didik didik ederim :) Uygunsa yetkiyi veririm. Görüş bildirenlerle fikir ayrılığı yaşarsam da argümanlarımı sunarım benim kararım budur derim, kayda değer bir itiraz gelirse başka bir hizmetlimizden görüş isterim.
  3. Hizmetliliğin getireceği ek yetkilerin kullanımı noktasında, bu yetkilerin size bir değerlendirme hakkı tanıyacağı noktalarda nasıl bir yaklaşım sergileyeceksiniz? Açık olması açısından, bunları ek yetkiler özelinde şöyle sorayım:
    Mesela silme tartışmalarında, farklı görüşler barındıran bir tartışmayı kapatırken nasıl sonlandırırsınız?
    C: Argümanların hepsini dikkatlice incelerim. Görüşlerin politikalara uygunluğunu değerlendiririm. Kararsız olarak kapatmam gerekirse 14 gün ek süre verip mümkün mertebe kararsız olarak kapatmamaya çalışırım. Şuanda bunun çevirisiyle uğraşıyorum.
  4. Politika ihlalleri gerçekleştiren kullanıcılara karşı, uyarı-engel sürecini nasıl işleteceksiniz? Uyarı her zaman şart mıdır? Özellikle tekrarlayan ihlallerde, engelin süresini belirlerken nasıl bir sistematik işletmeyi düşünüyorsunuz?
    C:Çocuk koruma, kişisel bilgi ifşası ve tehdit durumlarında uyarmadan süresiz engellerim. Telif, nezaket vb. ihlallerde uyararak 1. engel 24 saat 2. engel 48 saat 3. engel 1 hafta şeklinde ilerlemeyi planlıyorum. İhlallerin ısrarla devam ettirilmesi durumunda ise süresiz engellerim.
  5. Kullanıcılar arasında zaman zaman içerikle ilgili uyuşmazlıklar çıkıyor ve bunlar içerik odağını kaybedip kişisel saldırılara varabiliyor. Nezaket sınırlarından çıkılıyor ve içinden çıkılmaz bir hâl alıyor. Bu doğrultuda, uyuşmazlıkları çözme yolunda neler yaparsınız? Özellikle deneyimli kullanıcılara karşı nasıl bir aksiyon alırsınız?
    C: Uyuşmazlıklara tarafsız olarak yaklaşıp her iki tarafı da dinleyeceğim, politikalarımıza uygun şekilde işlem yapacağım. Deneyimli kullanıcılarımıza uyuşmazlık durumunda politikalarımızı hatırlatırım. Devamı halinde etkileşim yasağı uygulayıp duyuru panosunda ilan ederim.
  6. Şu anda işleyişi aldatıcı değişiklikler ile birlikte tasarı aşamasında bir politikamız daha var: Yasaklama politikası. Şu anda yürürlükte olmasa da, bazı hizmetlilerimiz tarafından uygulanıyor. Bu politika hakkındaki düşünceniz nelerdir? Uygulaması fayda getirir mi? Yürürlüğe girerse nasıl uygulamayı düşünüyorsunuz?
    C:Yasaklama politikasını destekliyorum. Uygulanmasının fayda getireceğine inanıyorum.
  7. Son olarak, hakem kurulu hakkındaki düşünceleriniz nedir? Sizce bizde de yer almalı mı? Topluluk dinamiklerimiz buna uygun mu?
    C: Fikir teatisi yapmaya önem vermekteyim ve bu sebeple kesinlikle destekliyorum. Önemli kararların bir kurul tarafından verilmesi veya incelenmesi faydalı bir durum. Hepimiz hata yapabiliyoruz. Hakem kurulu olursa problemlerin daha kolay ve rahat çözüleceğine inanıyorum. Topluluğumuzun da buna uygun olduğunu düşünüyorum.--Kadıköylümesaj 13.26, 1 Ağustos 2021 (UTC)[yanıtla]
  • Samimi cevaplarınız için teşekkürler @Kadıköylü. Fakat özellikle kullanıcılar arası ihtilaflara ve yasaklama politikasına ilişkin sorularıma net bir yanıt alamadım. "Politikalara uygun hareketleri" biraz daha açabilir misiniz? Bu ihtilaflara müdahalede uyarı-engel sürecini nasıl işleteceksiniz? Etkileşim yasağının akabinde bir şeyler yapmak gerekirse, ne yapacaksınız ve nasıl yapacaksınız? Yasaklama politikasını (kabul edilip yürürlüğe girmesi varsayımıyla konuşuyorum) mevcut durumda nerede ve nasıl kullanacağınıza ilişkin biraz daha detaylı açıklamalar yapabilirseniz çok memnun olurum. --justinianus | mesaj 17.00, 1 Ağustos 2021 (UTC)[yanıtla]
    @Justinianus, kullanıcılar arasında çıkan ihtilaflara zamanında gerekli müdahale gerçekleştirilmezse dediğiniz gibi işin içinden çıkılamıyor. Böyle bir ihtilaf yaşandığında kullanıcıları mesaj sayfalarında VP:İÜYYKÜD ve VP:N politikalarımıza bağlantı vererek uyarırım, devamı halinde etkileşim yasağı uygulayacağımı belirtirim. İhlaller devam ediyorsa etkileşim yasağı getiririm. Etkileşim yasağının ağır bir ihlalle (kişisel bilgi ifşası, tehdit, çocuk koruma, vandalizm) delinmesi halinde direkt süresiz olarak engel veririm çünkü bu davranışlarda bulunan kullanıcıların buradan ivedilikle uzaklaştırılması gerekiyor. Etkileşim yasağı eğer yukarıda saydıklarımdan başka bir ihlalle delinmişse yasak süresini başa alırım. Buna da uyulmaması halinde yasağı site yasağına çeviririm. Artık, bu da sonuç vermezse süresiz olarak engellerim.
    Madde ve/veya konu bazında sorunlar varsa uyarılara rağmen politikalar ihlal ediliyorsa ilgili kullanıcıya madde ve/veya konu yasağı uygularım. Uyulmaması halinde site yasağı, tekrar uyulmaması halinde ise süresiz engeli tercih ederim. Özetle, bu durumlarda direkt teknik olarak süresiz veya süreli engel vermeyi en son seçenek olarak görüyorum, yasaklama politikasını kullanıcılara şans tanınması açısından destekliyorum. Vikipedi'de ihtilafların kavgaya dönüşmesine de asla izin vermeyeceğim. Kadıköylümesaj 17.50, 1 Ağustos 2021 (UTC)[yanıtla]