Rosé (şarkıcı): Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Best vocal olduğunu yazdım
Etiketler: Mobil değişiklik Mobil ağ değişikliği
Gerekçe:kardeş git artık
Etiket: Elle geri alma
17. satır: 17. satır:
|etkin yılları= 2016 - günümüz
|etkin yılları= 2016 - günümüz
}}
}}
'''Roseanne Park''' veya '''Park Chaeyoung''' ( [[Korece]]: 박채영; d. 11 Şubat 1997), daha çok bilinen sahne adıyla '''Rosé''' ({{Dil|ko|로제|dil_adı=e}}), [[Yeni Zelanda]] doğumlu şarkıcı ve dansçı. 2012 yılında Güney Koreli Eğlence Şirketi [[YG Entertainment]] tarafından yapılan seçmeleri geçerek şirketin bünyesine katılmıştır. 4 yıllık stajından sonra 2016 yılında [[YG Entertainment]] tarafından oluşturulan Güney Koreli kız grubu [[Black Pink|Blackpink]]'in bir üyesi oldu. Bugün hakkın rahmetine kavuşmuştur.
'''Roseanne Park''' veya '''Park Chaeyoung''' ( [[Korece]]: 박채영; d. 11 Şubat 1997), daha çok bilinen sahne adıyla '''Rosé''' ({{Dil|ko|로제|dil_adı=e}}), [[Yeni Zelanda]] doğumlu şarkıcı ve dansçı. 2012 yılında Güney Koreli Eğlence Şirketi [[YG Entertainment]] tarafından yapılan seçmeleri geçerek şirketin bünyesine katılmıştır. 4 yıllık stajından sonra 2016 yılında [[YG Entertainment]] tarafından oluşturulan Güney Koreli kız grubu [[Black Pink|Blackpink]]'in bir üyesi oldu.


== Biyografi ==
== Biyografi ==

Sayfanın 18.20, 31 Ağustos 2020 tarihindeki hâli

Rosé
Genel bilgiler
DoğumRoseanne Park
11 Şubat 1997 (27 yaşında)
TarzlarK-pop
MesleklerŞarkıcı, dansçı, model
ÇalgılarPiyano, gitar
Etkin yıllar2016 - günümüz
Müzik şirketiYG Entertainment
İlişkili hareketler

Roseanne Park veya Park Chaeyoung ( Korece: 박채영; d. 11 Şubat 1997), daha çok bilinen sahne adıyla Rosé (Korece로제), Yeni Zelanda doğumlu şarkıcı ve dansçı. 2012 yılında Güney Koreli Eğlence Şirketi YG Entertainment tarafından yapılan seçmeleri geçerek şirketin bünyesine katılmıştır. 4 yıllık stajından sonra 2016 yılında YG Entertainment tarafından oluşturulan Güney Koreli kız grubu Blackpink'in bir üyesi oldu.

Biyografi

1997-2015: Yaşamı ve kariyeri

Roseanne Park (Korece: 박채영; Park Chae-young) 11 Şubat 1997'de Yeni Zelanda'nın Auckland şehrinde doğmuştur. Anne ve babası Koreli olan şarkıcının kendisinden büyük bir ablası (Park Alice) vardır. Rosé 7 yaşında iken ailesi Melbourne, Avustralya'ya taşınmıştır. Burada Canterbury Girls' Secondary College' de eğitim görmüştür. Kilise korolarında gitar çalmayı öğrenerek şarkı söylemeye ve performans göstermeye başladı. 15 yaşındaki Rosé babasının tavsiyesiyle 2012 yılında Avustralya'da düzenlenen YG şeçmelerinde katıldı. 8000 kişi içinden birinci oldu. İki ay içinde sözleşme imzalayarak Güney Kore, Seul'e taşındı.Başta babasının denizaşırı bir ülkede şarkıcı olma fikrinin şaka olarak düşündüğünü dile getiren şarkıcı:

"Avustralya'da, şarkıcı olma şansımın özellikle de kpop yıldızı olma şansımın çok olduğunu düşünmüyordum... O ülkeden çok uzaklarda yaşıyordum ki, bu benim için hiçbir zaman ihtimal haline gelmedi"

Aynı yıl Rosé' ye şarkıcı G-Dragon'un "One of a Kind" adlı mini albümünde olan "Without You" adlı şarkısında yer alma şansı verildi.[1] Blackpink'in bir üyesine olana kadar ismi gizli tutuldu. Şarkı Güney Kore Gaon Müzik listesinde 10 numaraya kadar, Billboard Korea K-pop Hot 100 listesinde 15 numaraya kadar yükseldi.

2016–şimdiki zaman: Blackpink Çıkışı

Rosé Haziran 2016'da Blackpink üyesi olarak çıkış yapmadan önce 4 yıl boyunca YG Entertainment bünyesinde eğitim aldı. Grubun açıklanan son ismiydi.8 Ağustos 2016 yılında "Whistle" ve "Boombayah" şarkılarından oluşan "Square One" albümüyle grubun çıkışı gerçekleşti.

Şarkıcı ayrıca King of Masked Singer ve Fantastic Duo 2 gibi çeşitli programlara katıldı.

Sponsorluklar

2018 yılında Rosé ve Blackpink grubu üyesi Kim Ji-soo Güney Kore kozmetik markası Kiss Me için model olarak seçildi.

2019 yılında Perfect World Entertainment's MMORPG Perfect World Mobile için promosyon modeli olarak seçildi.

2019 yılında Saint Laurent Güney Kore elçisi seçildi.

Diskografi

Ana Madde:Black Pink diskografisi

İş birlikleri

Yıl Şarkı adı Sıralama Albüm
KOR
2012 "Without You" (G-Dragon Ft. Rosé) Yok One of a Kind

Bulunduğu müzik videoları

Yıl Şarkı Sanatçı Not
2012 One of a Kind G-Dragon
Televizyon Programları
Yıl İsim Kanal Rol Not
2017 King of Mask Singer MBC Yarışmacı "Circus Girl" Bölüm 103-104
Fantastic Duo SBS Yarışmacı "Australia 400:1" Sezon 2, Bölüm 19-20

Kaynakça

  1. ^ "Meet K-pop's newest girl band Black Pink". 12 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi.