Berlandiera lyrata: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Kolhisli (mesaj | katkılar)
şablon özelleştirme
Etiket: 2017 kaynak düzenleyici
Düzenleme
1. satır: 1. satır:
{{düzenle|Mayıs 2019}}
{{kaynaksız}}
{{kaynaksız}}
[[Dosya:Berlandiera lyrata.jpg|thumb|Çikolata çiçeği]]
'''Çikolata çiçeği''', [[Rusya]]'yı oluşturan federe cumhuriyetlerden biri olan [[Yakutistan]]'da yetişen, [[çalı]]yı andıran yapısı sebebi ve rengiyle "[[çikolata]]" adı verilen bir [[çiçek]] türüdür. Likota Dağı'nın yalnızca 5 bin metre dolaylarında yetişen çikolata çiçeği yerel halk tarafından "Kito" olarak adlandırılmaktadır. Nasır, kırık, çıkık, arpacık gibi hastalıklara şifa olarak kullanılmaktadır.


{{çiçek-taslak}}
'''Çikolata çiçeği''', Rusya'yı oluşturan federe cumhuriyetlerden biri olan Yakutistan'da yetişen, çalıyı andıran yapısı sebebi ve rengiyle çikolata adı verilen bir çiçek türüdür. Likota Dağı'nın yalnızca 5 bin metre dolaylarında yetişen çikolata çiçeği yerel halk tarafından "Kito" olarak adlandırılmaktadır. Nasır, kırık, çıkık, arpacık gibi hastalıklara şifa olarak kullanılan çikolata çiçeği dermokozmetik sektöründe oldukça kullanılan ancak bilinmeyen bir canlı türüdür. Kilosu Avrupa'da 4 bin £ bedeliyle alıcı bulmaktadır.


[[Kategori:Heliantheae]]
{{bitki-taslak}}
[[Kategori:Gece açan bitkiler]]
[[Kategori:Asya'daki bahçe bitkileri]]
[[Kategori:Kuzey Amerika'daki bahçe bitkileri]]
[[Kategori:1839'da tanımlanan bitkiler]]

Sayfanın 18.31, 16 Ekim 2019 tarihindeki hâli

Çikolata çiçeği

Çikolata çiçeği, Rusya'yı oluşturan federe cumhuriyetlerden biri olan Yakutistan'da yetişen, çalıyı andıran yapısı sebebi ve rengiyle "çikolata" adı verilen bir çiçek türüdür. Likota Dağı'nın yalnızca 5 bin metre dolaylarında yetişen çikolata çiçeği yerel halk tarafından "Kito" olarak adlandırılmaktadır. Nasır, kırık, çıkık, arpacık gibi hastalıklara şifa olarak kullanılmaktadır.