İçeriğe atla

Arthur John Arberry: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
İbrahim042 (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
Etiketler: Mobil değişiklik Mobil ağ değişikliği
Nanahuatl (mesaj | katkılar)
düzen, +kaynaksız
1. satır: 1. satır:
{{kaynaksız}}
'''Arthur John Arberry''', (d. [[12 Mayıs 1905]] ö. [[2 Ocak 1969]]) İngiliz doğubilimcisi; [[Araplar (halk)|Arap]], [[Pers]] uygarlıkları ve [[İslam]]iyet üzerine yaptığı çalışmalarla tanınır. [[Mısır]] [[Kahire]] Üniversitesi'nde Yunan ve Latin Klasikleri Departman Başkanlığı yapmış; [[Cambridge Üniversitesi]]'nde [[1947]] yılından ölümüne kadar Arap dilleri bölümünde en yüksek seviye olan [[Sir Thomas Adams'ın Arapça Profesörü]] olarak görev almıştır. [[ Koran Interpreted]] adıyla yayımladığı [[Kur'an|Kur'an- Kerim]] tercümesi, Müslüman olmayan yazarların çevirileri arasında en saygı duyulanlarındandır. 10. yy. sufilerinden [[Nifferî]]'nin [[el-Mevâkıf]] adlı eserini 1935 yılında Londra'da yayımlamış ve İngilizce'ye çevirmiştir. Aynı yıl meşhur sufi [[Kelabâzî]]'nin tasavvufa dair [[et-Taarruf]] adlı eserini "The Doctrine of the Sufis" adıyla İngilizce'ye çevirmiştir. [[Mevlana]] hakkında yaptığı araştırmaları ile tanınır ve Mevlana'yı "dünyanın en büyük ozanı" olarak niteler.
'''Arthur John Arberry''' (12 Mayıs 1905 - 2 Ocak 1969), İngiliz doğubilimcisi; [[Araplar|Arap]], [[Pers]] uygarlıkları ve [[İslam]]iyet üzerine yaptığı çalışmalarla tanınır. [[Mısır]] [[Kahire]] Üniversitesi'nde Yunan ve Latin Klasikleri Departman Başkanlığı yapmış; [[Cambridge Üniversitesi]]'nde [[1947]] yılından ölümüne kadar Arap dilleri bölümünde en yüksek seviye olan [[Sir Thomas Adams'ın Arapça Profesörü]] olarak görev almıştır. [[Koran Interpreted]] adıyla yayımladığı [[Kur'an|Kur'an- Kerim]] tercümesi, Müslüman olmayan yazarların çevirileri arasında en saygı duyulanlarındandır. [[Nifferî]]'nin [[el-Mevâkıf]] adlı eserini 1935 yılında Londra'da yayımlamış ve İngilizceye çevirmiştir. Aynı yıl [[Kelabâzî]]'nin tasavvufa dair ''[[et-Taarruf]]'' adlı eserini ''The Doctrine of the Sufis'' adıyla İngilizceye çevirmiştir. [[Mevlana]] hakkında yaptığı araştırmaları ile tanınır ve Mevlana'yı "dünyanın en büyük ozanı" olarak niteler.


{{İngiltere-biyo-taslak}}
{{İngiltere-biyo-taslak}}

Sayfanın 20.17, 14 Kasım 2018 tarihindeki hâli

Arthur John Arberry (12 Mayıs 1905 - 2 Ocak 1969), İngiliz doğubilimcisi; Arap, Pers uygarlıkları ve İslamiyet üzerine yaptığı çalışmalarla tanınır. Mısır Kahire Üniversitesi'nde Yunan ve Latin Klasikleri Departman Başkanlığı yapmış; Cambridge Üniversitesi'nde 1947 yılından ölümüne kadar Arap dilleri bölümünde en yüksek seviye olan Sir Thomas Adams'ın Arapça Profesörü olarak görev almıştır. Koran Interpreted adıyla yayımladığı Kur'an- Kerim tercümesi, Müslüman olmayan yazarların çevirileri arasında en saygı duyulanlarındandır. Nifferî'nin el-Mevâkıf adlı eserini 1935 yılında Londra'da yayımlamış ve İngilizceye çevirmiştir. Aynı yıl Kelabâzî'nin tasavvufa dair et-Taarruf adlı eserini The Doctrine of the Sufis adıyla İngilizceye çevirmiştir. Mevlana hakkında yaptığı araştırmaları ile tanınır ve Mevlana'yı "dünyanın en büyük ozanı" olarak niteler.