İçeriğe atla

Meyhana: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Hkn-bot (mesaj | katkılar)
k Öksüz madde şablonu ekleniyor.
anlam ayrımı sayfasına yönlenen bağlantı düzeltme, AWB ile
3. satır: 3. satır:


== Tarihi ==
== Tarihi ==
1920'lerde [[Sovyet]] rejimi tarafından propaganda amaçlı olarak meyxanaya geniş yer verilmiştir. 1940-1991 arasında aynı rejim tarafından yasaklanan meyxana, Azerbaycan'ın bağımsızlığını ilan etmesinden sonra yeniden yaygınlaşmaya başlamıştır.
1920'lerde [[Sovyetler Birliği|Sovyet]] rejimi tarafından propaganda amaçlı olarak meyxanaya geniş yer verilmiştir. 1940-1991 arasında aynı rejim tarafından yasaklanan meyxana, Azerbaycan'ın bağımsızlığını ilan etmesinden sonra yeniden yaygınlaşmaya başlamıştır.


{{müzik-taslak}}
{{müzik-taslak}}

Sayfanın 21.41, 23 Mart 2018 tarihindeki hâli

Meyxana veya Meykhana, Azerbaycan'ın kendisine özgü bir literatürü ve folklorik rap türüdür. Genellikle vurmalı çalgılarla verilen ritmle söylenir. Bazen bir kişi tarafından söylenebildiği gibi birden fazla kişinin sırayla söylediği, hatta rap battle tarzında atıştıkları olmaktadır.

Tarihi

1920'lerde Sovyet rejimi tarafından propaganda amaçlı olarak meyxanaya geniş yer verilmiştir. 1940-1991 arasında aynı rejim tarafından yasaklanan meyxana, Azerbaycan'ın bağımsızlığını ilan etmesinden sonra yeniden yaygınlaşmaya başlamıştır.