The League of Extraordinary Gentlemen: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Zgrzgen (mesaj | katkılar)
ek bilgi
6. satır: 6. satır:
Yayınevi =[[Wildstorm]] / [[DC Comics]]
Yayınevi =[[Wildstorm]] / [[DC Comics]]
}}
}}
'''The League of Extraordinary Gentlemen''' (kısaca '''LXG'''), [[Alan Moore]]'un yazdığı ve [[Kevin O'Neill]]'in çizerligini yaptıgı ünlü cizgi roman serisidir. Amerikan ve İngiliz edebiyatının, özellikle fantastik ve bilim kurgudaki, ünlü kahramanlarını bir araya getirmiştir. Bunlar arasında [[Dracula]]'nın karısı Mina Harker, Görünmez Adam, [[Dr. Henry Jekyll]], [[Kaptan Nemo]], [[Tom Sawyer]], [[Dorian Gray]], [[Sherlock Holmes]]'un kardeşi Mycroft Holmes ve Alan Quartermain vardır.
'''The League of Extraordinary Gentlemen''' (kısaca '''LXG'''), [[Alan Moore]]'un yazdığı ve [[Kevin O'Neill]]'in çizerligini yaptıgı ünlü cizgi roman serisidir. Amerikan ve İngiliz edebiyatının, özellikle fantastik ve bilim kurgudaki, ünlü kahramanlarını bir araya getirmiştir. Bunlar arasında [[Dracula]]'nın eski kurbanı Mina Harker, [[Griffin (Görünmez Adam)|Görünmez Adam]], [[Dr. Jekyll ve Mr. Hyde (karakter)|Dr. Henry Jekyll]], [[Kaptan Nemo]], [[Tom Sawyer]], [[Dorian Gray]], [[Sherlock Holmes]]'un kardeşi [[Mycroft Holmes]] ve [[Allan Quatermain|Alan Quartermain]] vardır.Maceraların çoğunda pek çok meşhur klasik bilim kuru ve fantastik eserlerdeki olaylar ve unsurlar([[Dünyaların Savaşı|Marslıların dünyayı işgali]],[[Zenda Mahkumu|Ruritanya'daki Prens Michael komplosu]],Dr.Cavor'un Ay seyahati,vb) yer almaktadır.


Ayrıca 2003 yılında ABD-Almanya ortak yapımı filmi cekilmiştir. Türkiye'de [http://beyazperde.mynet.com/film/1492 Muhteşem Kahramanlar] adıyla yayınlanmıştır.Sean Connery'nin başrolde bulunması filmin çok izlenmesinde büyük rol oynamıştır.
Ayrıca 2003 yılında ABD-Almanya ortak yapımı filmi cekilmiştir. Türkiye'de [http://beyazperde.mynet.com/film/1492 Muhteşem Kahramanlar] adıyla yayınlanmıştır.[[Sean Connery|Sean Connery'nin]] başrolde bulunması filmin çok izlenmesinde büyük rol oynamıştır.


<!--
<!--

Sayfanın 14.28, 2 Kasım 2016 tarihindeki hâli

The League of Extraordinary Gentlemen
YazarAlan Moore
Türlerfantastik, bilim kurgu
YayımcıWildstorm / DC Comics

The League of Extraordinary Gentlemen (kısaca LXG), Alan Moore'un yazdığı ve Kevin O'Neill'in çizerligini yaptıgı ünlü cizgi roman serisidir. Amerikan ve İngiliz edebiyatının, özellikle fantastik ve bilim kurgudaki, ünlü kahramanlarını bir araya getirmiştir. Bunlar arasında Dracula'nın eski kurbanı Mina Harker, Görünmez Adam, Dr. Henry Jekyll, Kaptan Nemo, Tom Sawyer, Dorian Gray, Sherlock Holmes'un kardeşi Mycroft Holmes ve Alan Quartermain vardır.Maceraların çoğunda pek çok meşhur klasik bilim kuru ve fantastik eserlerdeki olaylar ve unsurlar(Marslıların dünyayı işgali,Ruritanya'daki Prens Michael komplosu,Dr.Cavor'un Ay seyahati,vb) yer almaktadır.

Ayrıca 2003 yılında ABD-Almanya ortak yapımı filmi cekilmiştir. Türkiye'de Muhteşem Kahramanlar adıyla yayınlanmıştır.Sean Connery'nin başrolde bulunması filmin çok izlenmesinde büyük rol oynamıştır.