İçeriğe atla

Sambucus: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
boş başlık
E4024 (mesaj | katkılar)
kynksz
15. satır: 15. satır:
| dış_bağlantılar = {{commons-species|Sambucus}}
| dış_bağlantılar = {{commons-species|Sambucus}}
}}
}}
{{Kaynaksız}}
'''Mürver''' (''Sambucus''), [[Adoxaceae]] familyasından 5 ile 30 arasında [[tür]]ü bulunan çalı ve ağaççıkları olşturan [[cins]]. Önceleri [[hanımeligiller]] (Caprifoliaceae) familyası içerisinde değerlendirilmekle birlikte son yıllarda [[Adoxaceae]] [[familya]]sıyla kesin [[genetik]] akrabalığı ortaya çıkmıştır. Dünya üzerindeki dağılımı astorpikal bölgelerde yoğunlaşmıştır. Hem kuzey hem de Güney yarımkürede yetişmesine karşın Kuzey'de daha yaygındır. Güney yarımkürede çoğunlukla [[Avustralya]] ve [[Güney Amerika]] ülkelerinde görülür.
'''Mürver''' (
''Sambucus''), [[Adoxaceae]] familyasından 5 ile 30 arasında [[tür]]ü bulunan çalı ve ağaççıkları oluşturan [[cins]]. Önceleri [[hanımeligiller]] (Caprifoliaceae) familyası içerisinde değerlendirilmekle birlikte son yıllarda [[Adoxaceae]] [[familya]]sıyla kesin [[genetik]] akrabalığı ortaya çıkmıştır. Dünya üzerindeki dağılımı astorpikal bölgelerde yoğunlaşmıştır. Hem kuzey hem de Güney yarımkürede yetişmesine karşın Kuzey'de daha yaygındır. Güney yarımkürede çoğunlukla [[Avustralya]] ve [[Güney Amerika]] ülkelerinde görülür.


== Türler ==
== Türler ==

Sayfanın 20.39, 13 Ağustos 2016 tarihindeki hâli

Mürver
Kara mürver (Sambucus nigra)
Biyolojik sınıflandırma
Âlem: Plantae
Bölüm: Magnoliophyta
(Kapalı tohumlular)
Sınıf: Magnoliopsida
(İki çenekliler)
Takım: Dipsacales
Familya: Adoxaceae
Cins: Sambucus
L.
Türler

Metne bakınız

Mürver ( Sambucus), Adoxaceae familyasından 5 ile 30 arasında türü bulunan çalı ve ağaççıkları oluşturan cins. Önceleri hanımeligiller (Caprifoliaceae) familyası içerisinde değerlendirilmekle birlikte son yıllarda Adoxaceae familyasıyla kesin genetik akrabalığı ortaya çıkmıştır. Dünya üzerindeki dağılımı astorpikal bölgelerde yoğunlaşmıştır. Hem kuzey hem de Güney yarımkürede yetişmesine karşın Kuzey'de daha yaygındır. Güney yarımkürede çoğunlukla Avustralya ve Güney Amerika ülkelerinde görülür.

Türler