Beyoba, Edremit: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Sralp2 (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
k uyarı şablonları + kategori
1. satır: 1. satır:
{{düzenle|Mayıs 2015}}
{{bilgi kutusuz}}
{{kaynaksız}}
{{diğer anlamı|Beyoba}}
{{diğer anlamı|Beyoba}}
== Köyün Kuruluşu ==
== Köyün Kuruluşu ==
25. satır: 28. satır:


{{Edremit belde ve köyleri}}
{{Edremit belde ve köyleri}}

[[Kategori:Edremit belde ve köyleri]]

Sayfanın 21.49, 18 Mayıs 2015 tarihindeki hâli

Şablon:Bilgi kutusuz

Köyün Kuruluşu

1500-1600 yılları arasında Somakçıoğulları aşireti tarafından kurulmuştur ve çoğu Zeytinli'ye göç etmiştir.Hane Sayısı Ve Nüfusu Hane sayısı: 82, Nüfus: 220 dir.

Köylünün Başlıca Geçim Kaynağı

  • Zeytincilik
  • Köyde Mevcut Zeytin Ağacı Sayısı 58.075 adet zeytin ağacı vardır.
  • Ekilebilir Tarım Arazisi Yüzölçümü Yok
  • Köyde Mevcut Büyükbaş Ve Küçükbaş Hayvan Sayısı 8 adet at, 10 civarında keçi bulunmaktadır.

Sosyoekonomik durum

Sağlık ocağı Yoktur. Zeytinli Sağlık Ocağı'ndan faydanılmaktadır. 1, 2, 3. sınıflar köyde okumakta, diğerleri taşımalı sistemle Zeytinli'ye taşınmaktadır. cami var. Köyün İlçe Merkezine Uzaklığı Ve Yol Durumu 12 km asfalttır. İçme Suyu Ve Kanalizasyon Durumu Köyümüzde su vardir. Kanalizasyon vardır.

Köyün Sorunları

Köyün Başlıca Sorunları Köyümüzde işsizlik sorunu vardır. Köy gelirleri kısıtlıdir. Hududumuzun Miili Parklarla sınır olması yüzünden halkımız ormanda çalışmamakta, hayvancılık yapamamaktadır.

Bu boş işgücü nasıl değerlendirilerek ek gelire dönüştürülebilir. Köyde oturan nüfusun, yöresindeki hammaddelerden yararlanarak boş geçen zamanını değerlendirmek, boş işgücünü değerlendirmek, elde ettiği ürünlerle hem yaşam düzeyini yükseltmek hem de fazlasını satarak ek bir gelir elde etmek amacıyla uğraştıkları yardımcı sanatlara "köy el sanatları" denir. Orneğin; yün, el dokuması bir halıya, pamuk ve keten, bir dokumaya, kenevir sicime ve urgana, söğüt bir sepete dönüşebilir. Ülkemizin ekonomik ve sosyal yapısı içinde köy el sanatlarının eskiden beri önemi çok büyük olmuştur. Köy el sanatlarının ülkenin ekonomik ve sosyal hayatı üzerindeki olumlu etkileri vardır. Köyümüz bu konu üzerinde çalışmaktadır.

Hasanboğuldu

Balıkesir'in ünlü mesire yerlerinden Hasanboğuldu mesire yeri vardır. Her yıl 25-30 Ağustos günleri arası Geleneksel Sarıkız Hayırları yapılmaktadır.

Şablon:Edremit belde ve köyleri