Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Jamiryo: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
Jamiryo (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
Jamiryo (mesaj | katkılar)
48. satır: 48. satır:


:'''7.''' Özeleştiri yapman gerekse, hangi alışkanlık/huylarının Vikipedist olarak verimini düşürdüğünü söyleyebilirsin?
:'''7.''' Özeleştiri yapman gerekse, hangi alışkanlık/huylarının Vikipedist olarak verimini düşürdüğünü söyleyebilirsin?
::'''C:''' Bir eleştiri aldığımda sinirleniyorum. Bu verimimi azaltıyor.
::'''C:''' Resim gibi şeyler yükleyemiyorum. Zaten tek tecrübesizliğim bu. Gerçi şu an öğrenme çabasındayım ve hızla ilerliyorum ama yükleyemediğimde çok üzülüyorum.


:'''8.''' Sayfaları sürekli yarı-koruma veya tam koruma altında tutmaya nasıl bakıyorsun?
:'''8.''' Sayfaları sürekli yarı-koruma veya tam koruma altında tutmaya nasıl bakıyorsun?

Sayfanın 15.59, 3 Mayıs 2015 tarihindeki hâli

Yeksancaner

Oy verin! (03/05/2015) Oylama bitiş tarihi 15:20, 17 Mayıs 2015 (UTC)

Yeksancaner (MesajKatkılarİstatistikler) – En son aday olduğumda 1000 değişiklik barajını aşamamıştım. Şu an aştım. Özellikle siyaset bölümünde değişiklik yapmaktayım. Her bir değişiklik yaptığımda mutlu olan vikipedistlerden birisiyim. Önceleri çok fazla şikayet alıyordum. Hatta önceki hesabımda engellenmiştim. Ama artık vikipedide iyiyim. Şikayet almakla başladım. Şimdi bol bol teşekkürler alıyorum. Hizmetli olmamla itibaren farklı alanlarda da değişklik yapacağım. Siyaset dışına çıkacağım. Ben bu işe gönüllüyüm. Siz değerli vikipedist arkadaşların desteklerini bekliyorum. İyi veya kötü sonuç çıksın farketmez ben bu işe gönüllü oldum. Sizlerin değerli oylarınızı bekliyorum. Kalın sağlıcakla :) Yeksancaner (mesaj) 15:20, 3 Mayıs 2015 (UTC)



Lütfen olumlu/olumsuz oyları gerekçelendirelim. Vikipedi çoğunluk demokrasisi değildir.
Oy vermeden ve/veya yorumda bulunmadan önce
Vikipedi:Hizmetlilik başvurularında kaçınılması gereken gerekçeler
sayfasına göz atmanız yararlı olabilir.


Olumlu Olumlu

Olumsuz Olumsuz

Tarafsız Tarafsız

Geçersiz Geçersiz

Yorum Yorum

Sorular Sorular

Aşağıdaki sorular 2006 sonundan beri hizmetli adaylarına topluluğun kendisini daha iyi tanımasına yardımcı olabilmek için sorulmakta. Cevaplayıp cevaplamamakta serbestsiniz.

1. Hizmetlilerin üzerinde işyükü olarak bir yoğunluk olduğu malum. Bu işyükünün hangi kısımlarını paylaşmayı düşünüyorsun en çok? Vandalların engellenmesi dışında hizmetlilere has işlemlerin hangilerinde katkının olması muhtemel? Hangileriyle boğuşmaya sıcak bakmıyorsun?
C: Siyaset, dizi, kişi biyografilerini paylaşmayı planlıyorum. Bu alanlarda diğer kullanıcıların işlerini kolaylaştıracağım.
2. Bugüne kadar yazdığın maddeler içinde en çok hoşnut olduğun hangisi ve neden?
C: Çok fazla sayfa açmadım. Genellikle sayfa değiştirdim. Değiştirdiklerim içerisinden en hoşnut olduğum 3 Mayıs tarihinde yaptığım 2015 Türkiye genel seçim anketleri sayfasını estetik hale getirmiş olmam.
3. Hizmetlilik görevleriyle şu anda Vikipedi'de eğildiğin işler arasında nasıl bir denge kurmayı düşünüyorsun?
C: Sadece sevdiğim bölümlerde katkı sağlıyorum. Hizmetliliğimle birlikte farklı alanlara da yoğunlaşacağım.
4. Daha önce herhangi bir kullanıcıyla değişiklik yüzünden anlaşmazlık yaşadın mı? Neden? Geçmişe baktığında aynı durumda farklı bir şey yapar mıydın?
C: BSRF ile Efeler Belediyesi konusunda anlaşmazlık yaşamıştım. Ben ilçe belediyelerinin oluşturulması konusunda beyan etmiştim. O ise olmamalı şeklinde fikir belirtti. Sayfayı silinmeye aday kısımına götürdü. Çoğunluk da onun tarafındaydı ve sayfa kapatıldı.
5. Bir kullanıcının süresiz engellenmesi konusunda ne düşünüyorsun? Politikalara göre bunu haketmişse, gerekli engeli verir misin yoksa inisiyatif kullanarak süreli bir engeli mi tercih edersin?
C: Süresizi savunmuyorum. Bir süre veririm. O süre boyunca engelli kalır. Daha sonra hizmete devam eder.
6. Anonim kullanıcılar hakkında ne düşünüyorsun? Sıcak bir tartışmada bir hizmetlinin fikrini mi yoksa anonim bir kullanıcın fikrini mi daha çok önemsersin?
C: Anonim kullanıcıyı. Onlar genellikle daha tecrübesiz oluyorlar. Onların tecrübe kazanması ve kendilerine değer verildiğinde vikipediye daha çok yardım edeceği düşüncesiyle onları önemserim.
7. Özeleştiri yapman gerekse, hangi alışkanlık/huylarının Vikipedist olarak verimini düşürdüğünü söyleyebilirsin?
C: Bir eleştiri aldığımda sinirleniyorum. Bu verimimi azaltıyor.
8. Sayfaları sürekli yarı-koruma veya tam koruma altında tutmaya nasıl bakıyorsun?
C: Yarı koruma mantıklı. Özellikle seçimlerden sonra sayfalar hızla değişiyor. Bu değişmeler de dışarıdan katılan kişiler tarafından yapılabiliyor. Aynı şekilde bu değişiklikler doğru olmayabiliyor ve bizlerin işlerini zorlaştırıyor. Tam korumada ise bazı vikipedi kullanıcıları bile dğişiklik yapamıyor. Ben buna karşıyım. O yüzden yarı koruma en mantıklısı.
9. Vikipedi'nin değişmeyen üç içerik politikası (VP:D, VP:TBA ve VP:ÖAYV) hakkında ne düşünüyorsun? Bu politikaları ihlal edenlere karşı nasıl bir tutum izlersin?
C: Bir kuruluşta böyle politikalar olmalı. Gerekli buluyorum. Onları uyarırım eğer dinlemiyorlarsa engellerim.
10. Vikipedi'de bugüne kadar doğru olduğu kabul edilip uygulanmış olan kararlar arasında kesinlikle karşı olduğun herhangi biri var mı? Neden?
C: Böyle biri yok.
11. Jimbo Wales'ın yerinde olsan ve Viki işleyişindeki ana faktörlerden birini değiştirme şansın olsa hangisini değiştirirdin ve bunun neden gerekli olduğunu düşünüyorsun?
C: Kullanıcılar vikipedi hesaplarını kapatamıyor. Ben buna karşıyım. İlk olarak bunu değiştirirdim. İsteyenler hesabını kapatabilir. İnsanların zorla bir yerde hesapları olamaz. Bu demokrasi için hiç de iyi bir şey değil.
12. Troll sence nedir? Nasıl bahsedilmelidir? Müdahale edemeyeceğin (Kişisel tartışmaya girmiş olmanız nedeniyle) bir troll'e karşı nasıl bir tutum izlersin?
C: Vikipediye yararlı olmaya çalışan kullanıcıların katkı sağlamasını engelleyen kişilerdir. Bu troll eğer kullanıcı değilse onu Allah'a havale ederim. Eğer kullanıcıysa bu zararları diğer arkadaşlarla konuşup onu diğer arkadaşların izni ile engellerim.
13. Vikipedi'ye neden katkıda bulunduğunu ve bulunmaya devam edeceğini söyleyebilir misin?
C: Çünkü bir işin ucundan tutmayı seviyorum. Yani yardım etmeyi seviyorum.