Aiakos: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
kDeğişiklik özeti yok
BSRF (mesaj | katkılar)
k yazım hatası
1. satır: 1. satır:
{{kaynaksız}}
{{kategorisiz}}
[[File:Virgil solis ovid metamorphosen7 11.png|thumb|333x333px|Kral Aiakos ve isteği üzerine insana dönüşen karıncalar, [[Ovidius|Ovid]] - Dönüşümler ]]
[[File:Virgil solis ovid metamorphosen7 11.png|thumb|333x333px|Kral Aiakos ve isteği üzerine insana dönüşen karıncalar, [[Ovidius|Ovid]] - Dönüşümler ]]
Yunan mitolojisinde [[Zeus]] ile [[Aigina]]'nın oğludur. Yunanlıların en dürüstü ve en dindarı olarak tanınır. [[Aegina Adası]]'na kral olmuştur. Burada kral iken [[Hera]]'nın gazabı sonucu halkının hepsi vebadan ölmüştür. Bunun üzerine Aiakos da babası Zeus'a yalvarmış böylece Zeus adada bol sayıda bulunan karıncaları insana dönüştürmüştür. Karıncadan olan bu adamlara [[Myrmidonlar]](Myrmeks=Karınca) denmiştir. Aiakos'un torunu [[Akhilleus]] daha sonraları Myrmidonları kendi ordusu olarak Troya'ya götürmüştür. Aiakos çok dürüst bir insan olduğu için daha sonra [[Minos]] ile [[Rhadamanthys]] ile birlikte yer altı yargıçlarından biri olmuştur.
'''Aiakos''', Yunan mitolojisinde [[Zeus]] ile [[Aigina]]'nın oğludur. Yunanların en dürüstü ve en dindarı olarak tanınır. [[Aegina Adası]]'na kral olmuştur. Burada kral iken [[Hera]]'nın gazabı sonucu halkının hepsi vebadan ölmüştür. Bunun üzerine Aiakos da babası Zeus'a yalvarmış böylece Zeus adada bol sayıda bulunan karıncaları insana dönüştürmüştür. Karıncadan olan bu adamlara [[Myrmidonlar]](Myrmeks=Karınca) denmiştir. Aiakos'un torunu [[Akhilleus]] daha sonraları Myrmidonları kendi ordusu olarak Troya'ya götürmüştür. Aiakos çok dürüst bir insan olduğu için daha sonra [[Minos]] ile [[Rhadamanthys]] ile birlikte yer altı yargıçlarından biri olmuştur.

Sayfanın 13.58, 4 Ocak 2015 tarihindeki hâli

Kral Aiakos ve isteği üzerine insana dönüşen karıncalar, Ovid - Dönüşümler

Aiakos, Yunan mitolojisinde Zeus ile Aigina'nın oğludur. Yunanların en dürüstü ve en dindarı olarak tanınır. Aegina Adası'na kral olmuştur. Burada kral iken Hera'nın gazabı sonucu halkının hepsi vebadan ölmüştür. Bunun üzerine Aiakos da babası Zeus'a yalvarmış böylece Zeus adada bol sayıda bulunan karıncaları insana dönüştürmüştür. Karıncadan olan bu adamlara Myrmidonlar(Myrmeks=Karınca) denmiştir. Aiakos'un torunu Akhilleus daha sonraları Myrmidonları kendi ordusu olarak Troya'ya götürmüştür. Aiakos çok dürüst bir insan olduğu için daha sonra Minos ile Rhadamanthys ile birlikte yer altı yargıçlarından biri olmuştur.