İçeriğe atla

Video oyunu müziği: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
k Bağlantı eklendi
1. satır: 1. satır:
'''Video oyunu müziği''', oyun sırasında arka planda oyuna eşlik eden melodidir. Eski oyunlarda sadece basit melodiler kullanılıyordu. Fakat oyun müzikleri, oyun sektörü büyüdükçe, oyunların kalitesi arttıkça daha önemli hale geldi. Bu nedenle oyun yapımcıları orkestralarla çalışmaya başladı. Filmler için müzik yapan birçok ünlü besteci oyunlara müzik yapmışlardır. Bu besteciler arasında Hans Zimmer, Trent Reznor gibi birçok ünlü besteci bulunmaktadır. Bu tür bestecilere, video oyunu bestecisi de denilmektedir.
'''Video oyunu müziği''', arka planda oyuna eşlik eden [[melodi]]. Eski oyunlarda sadece basit melodiler kullanılmaktayken, [[oyun sektörü]] büyüdükçe oyun yapımcıları [[orkestra]]larla çalışmaya başlamış ve oyunlarda daha karmaşık müzik eserleri kullanılmaya başlamıştır.


Filmler için müzik yapan birçok ünlü [[besteci]] video oyunlarına da katkıda bulunmuştur. Bu besteciler arasında [[Hans Zimmer]] ve [[Trent Reznor]] gibi isimler bulunmaktadır.
[[Kategori:Video oyunu endüstrisi]]

{{video oyunu-taslak}}

[[Kategori:Video oyunu müziği| ]]
[[Kategori:Video oyunu tasarımı|Müzik]]

Sayfanın 13.58, 21 Aralık 2014 tarihindeki hâli

Video oyunu müziği, arka planda oyuna eşlik eden melodi. Eski oyunlarda sadece basit melodiler kullanılmaktayken, oyun sektörü büyüdükçe oyun yapımcıları orkestralarla çalışmaya başlamış ve oyunlarda daha karmaşık müzik eserleri kullanılmaya başlamıştır.

Filmler için müzik yapan birçok ünlü besteci video oyunlarına da katkıda bulunmuştur. Bu besteciler arasında Hans Zimmer ve Trent Reznor gibi isimler bulunmaktadır.