İçeriğe atla

II. Alarik: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Noyder (mesaj | katkılar)
k Noyder, Alarik II sayfasını II. Alarik sayfasına taşıdı: II. once gelemsi gerek
k Bağlantı eklendi
1. satır: 1. satır:
'''Alarik II''', (d. ?-ö. 507) Vizigot kralı.
'''II. Alarik''', (d. ? - ö. [[507]]), [[Vizigot]] kralı.


Babası Eurik'in yerine tahta çıkan(484) Alarik II (ya da Alaric II), Frank kralı Clovis karşısında ağır bir yenilgiye uğradı(507).Bu yenilgi, Toulouse Krallığı'nın yıkılıp Akitanya Vizigotlarının İspanya'ya doğru göçmesine yol açtı.
Babası [[Eurik]]'in yerine tahta çıkan (484) II. Alarik 507 yılında Frank kralı [[Clovis]] karşısında ağır bir yenilgiye uğradı. Bu yenilgi, [[Toulouse Krallığı]]'nın yıkılıp Akitanya Vizigotlarının [[İspanya]]'ya doğru göçmesine yol açtı.


Alarik II'nin hazırlattığı Roma yasaları özeti Breviarum Alaricianum, Frank Krallığı, Galya Romalıları ve İspanya Romalıları hukukunun temeli olmuştur.
II. Alarik'in hazırlattığı [[Roma İmparatorluğu|Roma]] yasaları özeti ''Breviarum Alaricianum''; [[Frank Krallığı]], [[Galya Romalıları]] ve İspanya Romalıları hukukunun temelini oluşturmuştur.

{{tarih-taslak}}


[[Kategori:Vizigot kralları]]
[[Kategori:Vizigot kralları]]

Sayfanın 13.42, 21 Aralık 2014 tarihindeki hâli

II. Alarik, (d. ? - ö. 507), Vizigot kralı.

Babası Eurik'in yerine tahta çıkan (484) II. Alarik 507 yılında Frank kralı Clovis karşısında ağır bir yenilgiye uğradı. Bu yenilgi, Toulouse Krallığı'nın yıkılıp Akitanya Vizigotlarının İspanya'ya doğru göçmesine yol açtı.

II. Alarik'in hazırlattığı Roma yasaları özeti Breviarum Alaricianum; Frank Krallığı, Galya Romalıları ve İspanya Romalıları hukukunun temelini oluşturmuştur.