İçeriğe atla

Irkçılığa ve Hoşgörüsüzlüğe Karşı Avrupa Komisyonu: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Addbot (mesaj | katkılar)
k Bot: Artık Vikiveri tarafından d:q645966 sayfası üzerinden sağlanan 8 vikilerarası bağlantı taşınıyor
k Bağlantı eklendi
1. satır: 1. satır:
'''ECRI (European Commission against Racism and Intolerance)''' Irkçılığa ve hoşgörüsüzlüğe karşı Avrupa Komisyonu 1993 yılında kurulmuş 2003'te bağımsız bir insan hakları izleme birimi haline gelmiştir. ECRI faaliyetleri ırk, dil, din, renk, cinsiyet, milliyet, ulusal ve etnik kökene ilişkin önyargı, şiddet ve ayrımcılığı önlemek amacına yöneliktir.
'''Irkçılığa ve hoşgörüsüzlüğe karşı Avrupa Komisyonu''' (özgün adıyla '''E'''uropean '''C'''ommission against '''R'''acism and '''I'''ntolerance) 1993 yılında kurulmuş, 2003'te bağımsız bir [[insan hakları]] izleme birimi haline gelmiş bir uluslararası örgüttür. ECRI faaliyetleri [[ırk]], [[Dil (filoloji)|dil]], [[din]], renk, [[cinsiyet]], [[milliyet]], ulusal ve etnik kökene ilişkin önyargı, şiddet ve ayrımcılığı önlemek amacına yöneliktir.

{{Avrupa-taslak}}


[[Kategori:Avrupa Konseyi]]
[[Kategori:Avrupa Konseyi]]

Sayfanın 19.30, 16 Aralık 2014 tarihindeki hâli

Irkçılığa ve hoşgörüsüzlüğe karşı Avrupa Komisyonu (özgün adıyla European Commission against Racism and Intolerance) 1993 yılında kurulmuş, 2003'te bağımsız bir insan hakları izleme birimi haline gelmiş bir uluslararası örgüttür. ECRI faaliyetleri ırk, dil, din, renk, cinsiyet, milliyet, ulusal ve etnik kökene ilişkin önyargı, şiddet ve ayrımcılığı önlemek amacına yöneliktir.