İçeriğe atla

Sancaklı Yörükleri: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
k Ulam eklendi
1. satır: 1. satır:
Sancaklı Yörükleri: [[Manisa]] ve [[İzmir]]'de Spil'in eteklerinde var olan Sancaklı Bozköy, Sancaklı İğdecik, [[Çambel köyü|Sancaklı Çambel]], [[Sancaklıuzunçınar, Manisa|Sancaklı Uzun Çınar]], [[Sancaklıçeşmebaşı, Manisa|Sancaklı Çeşmebaşı]], [[Sancaklıkayadibi, Manisa|Sancaklı Kayadibi]] Damlacık, Kuyucak, Sütçüler, Ansızca, Ulucak köylerinde yaşayan halktır.
'''Sancaklı Yörükleri''', [[Manisa]] ve [[İzmir]]'de Spil'in eteklerinde var olan Bozköy, İğdecik, [[Çambel]], [[Sancaklıuzunçınar, Manisa|Sancaklıuzunçınar]], [[Sancaklıçeşmebaşı, Manisa|Sancaklıçeşmebaşı]], [[Sancaklıkayadibi, Manisa|Sancaklıkayadibi]], [[Damlacık]], Kuyucak, [[Sütçüler, Kemalpaşa|Sütçüler]], [[Ansızca]] ve [[Ulucak, Uşak|Ulucak]] köylerinde yaşayan halktır.


Bu köy halkları birbirine akraba olup; ilk olarak Orta Aysa'dan İran'daki Horosan bölgesine gelmiş, oradan şimdi ki Karaman iline gelmiştir. Osmanlı devleti zamanında (Kesinliği olmayan kaynaklara göre: Devlete olan bağlılıklarından ve sadakatinden dolayı) kendilerine Spil dağının eteklerinde toprak verilmiş ve buraya yerleltirilmişlerdir ve aslen Karakeçili yörüğü olarak bildiğimiz yörüklerden olmalarına rağmen yine Osmanlı Devleti tarafından kendilerine "Osmanlı Sancağının Emanet Edileceği Halk" anlamına gelen "Sancaklı" ünvanı verilmesi ile "Sancaklı Yörükleri" ismini almışlardır.
Bu köy halkları birbirine akraba olup ilk olarak [[Orta Asya]]'dan [[İran]]'daki [[Horosan]] bölgesine, oradan da şimdiki [[Karaman]] iline gelmiştir. [[Osmanlı Devleti]] zamanında, devlete olan bağlılıklarından ve sadakatinden dolayı, kendilerine Spil dağının eteklerinde toprak verilmiş ve buraya yerleştirilmişlerdir. Aslen [[Karakeçili]] yörüğü olarak bilinen yörüklerden olmalarına rağmen, yine Osmanlı Devleti tarafından kendilerine "Osmanlı Sancağının Emanet Edileceği Halk" anlamına gelen "Sancaklı" ünvanı verilmesi ile "Sancaklı Yörükleri" ismini almışlardır.
[[Kategori:Manisa'da kültür]]
[[Kategori:İzmir'de kültür]]

Sayfanın 16.11, 1 Eylül 2014 tarihindeki hâli

Sancaklı Yörükleri, Manisa ve İzmir'de Spil'in eteklerinde var olan Bozköy, İğdecik, Çambel, Sancaklıuzunçınar, Sancaklıçeşmebaşı, Sancaklıkayadibi, Damlacık, Kuyucak, Sütçüler, Ansızca ve Ulucak köylerinde yaşayan halktır.

Bu köy halkları birbirine akraba olup ilk olarak Orta Asya'dan İran'daki Horosan bölgesine, oradan da şimdiki Karaman iline gelmiştir. Osmanlı Devleti zamanında, devlete olan bağlılıklarından ve sadakatinden dolayı, kendilerine Spil dağının eteklerinde toprak verilmiş ve buraya yerleştirilmişlerdir. Aslen Karakeçili yörüğü olarak bilinen yörüklerden olmalarına rağmen, yine Osmanlı Devleti tarafından kendilerine "Osmanlı Sancağının Emanet Edileceği Halk" anlamına gelen "Sancaklı" ünvanı verilmesi ile "Sancaklı Yörükleri" ismini almışlardır.