İçeriğe atla

Chrysopidae: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Tolo63 (mesaj | katkılar)
Yeşil zarkanat
k Bağlantı eklendi
1. satır: 1. satır:
'''Yeşil Zarkanat(Green Lacewing)''' Veya diğer adıyla '''Altın Gözlü Avcı''' eklem bacaklılar ve zarkanatlılar ailesinden bir böcek türüdür.Bu ismi alma sebepleri vücutlarının gövde kısmının yeşil renkli olmasıdır.Altın renginde gözleri vardır. Erişkinleri 15-25 mm boylarındadır. Diğer zarkanatlılar gibi ışıklı ortamı severler. Genellikle otçuldurlar. Ömürleri 2-5 hafta arasındadır. Tarım için bilinenin aksine hiçbir zararları yoktur.
'''Yeşil zarkanat''' ('''Chrysopidae''') veya diğer adıyla '''Altın Gözlü Avcı''', [[eklembacaklılar]] ve [[zarkanatlılar]] ailesinden bir [[böcek]] türüdür.<ref>http://bugguide.net/node/view/140</ref> Bu ismi alma sebepleri vücutlarının [[gövde]] kısmının yeşil renkli olmasıdır. Altın renginde gözleri vardır. Erişkinleri 15-25 mm boylarındadır. Diğer zarkanatlılar gibi ışıklı ortamı severler. Genellikle [[otçul]]durlar. Ömürleri 2-5 hafta arasındadır. Tarım için bilinenin aksine hiçbir zararları yoktur.


== Yavrulama ==
Dişi yeşil zarkanatlar bir yavrulamada 200 [[larva]] doğurur ve larvalarını kendi vücudundan ürettiği ipeksi bir [[iplikçik]] üzerine yapıştırır. Hiçbir böcek türünde olmadığı gibi [[yavru bakımı]] yoktur.


== Kaynakça ==
'''YAVRULAMA'''
{{kaynakça}}
Dişi Yeşil Zarkanatlar bir yavrulamada 200 larva doğurur, larvalarını kendi vücudundan ürettiği ipeksi bir iplikçik üzerine yapıştırır.
Hiçbir böcek türünde olmadığı gibi yavru bakımı yoktur.


{{böcek-taslak}}


[[Kategori:Sinir kanatlılar]]


<ref>http://bugguide.net/node/view/140</ref>

Sayfanın 07.25, 11 Temmuz 2014 tarihindeki hâli

Yeşil zarkanat (Chrysopidae) veya diğer adıyla Altın Gözlü Avcı, eklembacaklılar ve zarkanatlılar ailesinden bir böcek türüdür.[1] Bu ismi alma sebepleri vücutlarının gövde kısmının yeşil renkli olmasıdır. Altın renginde gözleri vardır. Erişkinleri 15-25 mm boylarındadır. Diğer zarkanatlılar gibi ışıklı ortamı severler. Genellikle otçuldurlar. Ömürleri 2-5 hafta arasındadır. Tarım için bilinenin aksine hiçbir zararları yoktur.

Yavrulama

Dişi yeşil zarkanatlar bir yavrulamada 200 larva doğurur ve larvalarını kendi vücudundan ürettiği ipeksi bir iplikçik üzerine yapıştırır. Hiçbir böcek türünde olmadığı gibi yavru bakımı yoktur.

Kaynakça