İçeriğe atla

General Algebraic Modeling System: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Yeni sayfa: "General Algebraic Modeling System (GAMS) yani Genel Cebirsel Modelleme Sistemi matematiksel programlama ve optimizasyon yapmak için bir üst düzey modelleme sistemidir. GAMS bir c..."
 
k Bağlantı eklendi
1. satır: 1. satır:
General Algebraic Modeling System (GAMS) yani Genel Cebirsel Modelleme Sistemi matematiksel programlama ve optimizasyon yapmak için bir üst düzey modelleme sistemidir. GAMS bir compiler ve entegre edilmis bir yüksek performanslı solverdan oluşur. Bu sistem karmaşık, büyük ölçekli modelleme uygulamaları için tasarlanmistir ve programlamaciya modellerin bakimini yapabilme ve modelleri yeni durumlara çabuk adapte edebilme olanagi saglar.
'''Genel Cebirsel Modelleme Sistemi''' ([[İngilizce]]: ''General Algebraic Modeling System'' ('''GAMS''')), [[matematiksel programlama]] ve [[optimizasyon]] yapmak için kullanılan bir üst düzey [[modelleme]] sistemidir. GAMS bir [[derleyici]] ve entegre edilmiş bir yüksek performanslı [[Çözücü (matematik|)çözücüden]] oluşur. Bu sistem karmaşık, büyük ölçekli modelleme uygulamaları için tasarlanmıştır ve programcıya modellerin bakımını yapabilme ve modelleri yeni durumlara çabuk adapte edebilme olanağı sağlar.

{{matematik-taslak}}
{{yazılım-taslak}}

[[Kategori:Bilgisayarlı cebir sistemleri]]
[[Kategori:Optimizasyon]]

Sayfanın 05.57, 9 Temmuz 2014 tarihindeki hâli

Genel Cebirsel Modelleme Sistemi (İngilizce: General Algebraic Modeling System (GAMS)), matematiksel programlama ve optimizasyon yapmak için kullanılan bir üst düzey modelleme sistemidir. GAMS bir derleyici ve entegre edilmiş bir yüksek performanslı )çözücüden oluşur. Bu sistem karmaşık, büyük ölçekli modelleme uygulamaları için tasarlanmıştır ve programcıya modellerin bakımını yapabilme ve modelleri yeni durumlara çabuk adapte edebilme olanağı sağlar.