İçeriğe atla

Kaçak akım rölesi: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
EmausBot (mesaj | katkılar)
k Bot: Artık Vikiveri tarafından d:Q337716 sayfası üzerinden sağlanan 26 vikilerarası bağlantı taşınıyor
Düzenleme
1. satır: 1. satır:
[[Dosya:FI-offen.jpg|thumb|Kaçak akım rölesi]]
{{düzenle|Nisan 2010}}
'''Kaçak akım rölesi''', canlıları [[elektrik enerjisi]]nin kötü etkilerinden korumaya yarayan bir elektrik malzemesidir.
[[Dosya:FI-offen.jpg|thumb|left]]

Canlıları elektrik enerjisinin kötü etkilerinden korumaya yarayan bir elektrik malzemesidir.
Dış görünüş olarak otomatik sigortaya benzer. Fakat çalışma prensibi tamemen farklıdır. [[Faz]]ın, [[nötr]] harici başka bir hat üzerinden devreyi tamamlaması sonucu devreyi açar. Yani elektrik enerjisini keser. Bu işlemi bir saniyeden az bir sürede yapar. Birçok marka ve çeşitte imal edilirler. Elektronik olmayanları daha kararlı çalışır. Fazdan devreye giden akım ile devreyi tamamlarken notr hattından dönen akım arasında bir fark tespit edilirse devreyi açar.
Dış görünüş olarak otomatik [[sigorta]]ya benzer, fakat çalışma prensibi tamemen farklıdır. [[Faz]]ın [[nötr]] harici başka bir hat üzerinden [[Elektronik devre|devreyi]] tamamlaması sonucu devreyi açar. Bu işlemi bir saniyeden az bir sürede yapar. Birçok marka ve çeşitte imal edilirler. Elektronik olmayanları daha [[kararlı]] çalışır. Fazdan devreye giden [[akım]] ile devreyi tamamlarken notr hattından dönen akım arasında bir fark tespit edilirse devreyi açar.


{{commonscat|Residual current devices}}
{{commonscat|Residual current devices}}

{{elektrik-taslak}}


[[Kategori:Elektrik mühendisliği]]
[[Kategori:Elektrik mühendisliği]]

Sayfanın 16.11, 1 Mart 2014 tarihindeki hâli

Kaçak akım rölesi

Kaçak akım rölesi, canlıları elektrik enerjisinin kötü etkilerinden korumaya yarayan bir elektrik malzemesidir.

Dış görünüş olarak otomatik sigortaya benzer, fakat çalışma prensibi tamemen farklıdır. Fazın nötr harici başka bir hat üzerinden devreyi tamamlaması sonucu devreyi açar. Bu işlemi bir saniyeden az bir sürede yapar. Birçok marka ve çeşitte imal edilirler. Elektronik olmayanları daha kararlı çalışır. Fazdan devreye giden akım ile devreyi tamamlarken notr hattından dönen akım arasında bir fark tespit edilirse devreyi açar.