İçeriğe atla

Kâğıt poşet: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Beyazmavi (mesaj | katkılar)
dzn
Düzenleme
1. satır: 1. satır:
'''Kağıt poşet'''; bir ucu açık, [[kağıt]]tan yapılmış [[çanta]].
{{Yerellikten kurtar}}
{{Düzenle|Ekim 2013}}
Türkiye'de kagıt poşet imalatı 1990-1991 yıllarında başlamıştır. Matbaacılık sektöründeki yenilikler ve özellikle ofset baskı sisteminin gelişmesiyle hızla üretimi ve tüketimi artmıştır.
Türkiye'de ilk kagıt poşet imalatını yapan isim herkesce tanınan sanatçı Yıldo olarak bilinir.


Özellikle gelir seviyesi yüksek kişilere hizmet eden marka olmuş magazalarda kullanılmaya başlayan kagıt poşetler üreticilerin artması ve rekabetle fiyatların düşmesiyle ülke geneline yayılmış tekstil, ayakkabı, parfümeri firmaları tarafından kullanılmıştır.
Özellikle [[gelir seviyesi]] yüksek kişilere hizmet eden markalara ait magazalarda kullanılmaya başlanan kagıt poşetler üreticilerin artması ve fiyatların [[rekabet]]le düşmesiyle kısa sürede yayılmış; [[tekstil]], [[ayakkabı]] ve [[parfümeri]] firmaları tarafından kullanılmıştır.

[[Matbaacılık]] sektöründeki yenilikler ve özellikle [[ofset baskı]] sisteminin gelişmesiyle üretimi ve tüketimi hızla artmıştır.

{{taslak}}


[[Kategori:Çantalar]]
[[Kategori:Çantalar]]

Sayfanın 18.39, 28 Şubat 2014 tarihindeki hâli

Kağıt poşet; bir ucu açık, kağıttan yapılmış çanta.

Özellikle gelir seviyesi yüksek kişilere hizmet eden markalara ait magazalarda kullanılmaya başlanan kagıt poşetler üreticilerin artması ve fiyatların rekabetle düşmesiyle kısa sürede yayılmış; tekstil, ayakkabı ve parfümeri firmaları tarafından kullanılmıştır.

Matbaacılık sektöründeki yenilikler ve özellikle ofset baskı sisteminin gelişmesiyle üretimi ve tüketimi hızla artmıştır.