İçeriğe atla

Sürgü, Doğanşehir: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Metal Militia (mesaj | katkılar)
k Takaz sayfasının yeni adı: Takaz, Doğanşehir: Viki-standart
Düzenleme
1. satır: 1. satır:
'''Sürgü''', [[Malatya (il)|Malatya]]'nın [[Doğanşehir]] ilçesine bağlı bir [[belde]]dir. Malatya'ya 70 km uzaklıktadır. [[Asfalt]] yol ile ulaşılan mesire yeri bol, temiz ve soğuk sulu Takaz kaynağının oluşturduğu doğal bir [[akvaryum]] görünümünde olup [[alabalık]] üretme tesisleri de barındırmaktadır.
{{düzenle|Kasım 2008}}


{{Doğanşehir belde ve köyleri}}
'''Takaz''', Doğanşehir llçesi’nin, Sürgü Kasabası’nda kaynak sularının çıktığı Sürgü Vadisinde yer alır. Malatya’ya 70 km. uzaklıktadır. Asfalt yol ile ulaşılan mesire yeri bol, temiz ve soğuk sulu Takaz kaynağının oluşturduğu doğal bir akvaryum görünümünde olup, alabalık üretme tesisleri de bulunmaktadır.
{{belde-taslak}}
SürgüTakaz, halkın, piknik için ilgisini çekerken, yöreyi ziyaret edenler, lezzetli alabalıkların tadına bakmaktan geri kalmazlar.

Sayfanın 20.12, 24 Şubat 2014 tarihindeki hâli

Sürgü, Malatya'nın Doğanşehir ilçesine bağlı bir beldedir. Malatya'ya 70 km uzaklıktadır. Asfalt yol ile ulaşılan mesire yeri bol, temiz ve soğuk sulu Takaz kaynağının oluşturduğu doğal bir akvaryum görünümünde olup alabalık üretme tesisleri de barındırmaktadır.

Şablon:Doğanşehir belde ve köyleri