İçeriğe atla

Déagol: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Cekli829 (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
Düzenleme
1. satır: 1. satır:
'''Déagol''' bir kılayak [[hobbit]] türüdür. ''[[Yüzüklerin Efendisi]]''{{'}}nden [[Sméagol]] ile kuzenlerdir. Sméagol ile balık tuttukları bir gün şans eseri [[tekne]]den düşüp güç yüzüğünü buluverir. Sméagol, yüzüğü kendisine vermesini ister; ancak Deagol bunu reddeder. Aralarında çıkan kavganın ardından Sméagol Deagol'u [[Boğma|boğarak]] öldürür ve tek yüzüğü kendi için alır.
{{düzenle|Kasım 2013}}

Deagol bir Kılayak hobbit türüdür.Yüzüklerin efendisi Sméagol ile kuzenlerdir. Sméagol ile balık tuttukları bir gün şans eseri tekneden düşüp güç yüzüğünü bulverir. Sméagol yüzüğü kendisine vermesini ister ancak Deagol bunu reddeder. Aralarında çıkan kavganın ardından Sméagol Deagol u boğarak öldürür ve tek yüzüğü kendi için alır.
{{Orta Dünya-taslak}}


[[Kategori:Yüzüklerin Efendisi karakterleri]]
[[Kategori:Yüzüklerin Efendisi karakterleri]]

Sayfanın 19.56, 24 Şubat 2014 tarihindeki hâli

Déagol bir kılayak hobbit türüdür. Yüzüklerin Efendisi'nden Sméagol ile kuzenlerdir. Sméagol ile balık tuttukları bir gün şans eseri tekneden düşüp güç yüzüğünü buluverir. Sméagol, yüzüğü kendisine vermesini ister; ancak Deagol bunu reddeder. Aralarında çıkan kavganın ardından Sméagol Deagol'u boğarak öldürür ve tek yüzüğü kendi için alır.