İçeriğe atla

Sosyofizik: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
Düzenleme
1. satır: 1. satır:
'''Sosyofizik''' kelimesi, bulguları keşfedilmiş veya keşfedilmeyi bekleyen '''toplumsal olayları''' tanımlamakta kullanılır.
'''Sosyofizik''' kelimesi, [[bulgu]]ları keşfedilmiş veya keşfedilmeyi bekleyen toplumsal olayları tanımlamakta kullanılır. [[Mitoloji]] biliminin bir dalı olan sosyofizik günümüzde sosyal etkileşimlerin tablosu olma misyonunu kazanmıştır.

Sosyofizik örneklerine, '''Mitoloji'de gerçekleşen savaşlarda ya da toplumsal hareketlerde''' sıkça rastlamak mümkündür.
[[Komplo teorisi]]nden farklı olarak, [[kurgu]]lar gerçekleri muhatap alarak var olur. Komplo teorisinde kurgunun var olma süreci, gerçek olmayan argümanların [[gerçek]] olan argümanlardan daha önemli bulunması ve alakasız argümanlarla komplo teorilerinin temelini doldurmakla başlar, [[teori]]lerin sunumuyla son bulur.
{{düzenle|Haziran 2008}}

Sosyofizik örneklerine mitolojide gerçekleşen [[savaş]]larda ya da toplumsal hareketlerde sıkça rastlamak mümkündür.

{{sosyoloji-taslak}}

[[Kategori:Sosyoloji kavramları]]
[[Kategori:Fizik]]

Sayfanın 19.17, 24 Şubat 2014 tarihindeki hâli

Sosyofizik kelimesi, bulguları keşfedilmiş veya keşfedilmeyi bekleyen toplumsal olayları tanımlamakta kullanılır. Mitoloji biliminin bir dalı olan sosyofizik günümüzde sosyal etkileşimlerin tablosu olma misyonunu kazanmıştır.

Komplo teorisinden farklı olarak, kurgular gerçekleri muhatap alarak var olur. Komplo teorisinde kurgunun var olma süreci, gerçek olmayan argümanların gerçek olan argümanlardan daha önemli bulunması ve alakasız argümanlarla komplo teorilerinin temelini doldurmakla başlar, teorilerin sunumuyla son bulur.

Sosyofizik örneklerine mitolojide gerçekleşen savaşlarda ya da toplumsal hareketlerde sıkça rastlamak mümkündür.