Varlık-bağıntı modeli: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Sputnik1907 (mesaj | katkılar)
Gerekçe: + nedensiz içerik silinmesi
Düzenleme
1. satır: 1. satır:
[[Dosya:ER Diagram MMORPG.png|thumb|400px|Chen simgelenimiyle bir örnek entity-relationship modeli]]
{{Düzenle|Ağustos 2015}}
'''Varlık-bağıntı modeli''' ([[İngilizce]]: ''Entity-relationship model''), gerçek hayattaki nesneler ve aralarındaki ilişkileri, bağlantıları tasvir eden bir [[Veri modelleme|modelleme]] tekniğidir. Genellikle [[veritabanı]] oluşturmak için kullanılmaktadır.
[[Dosya:ER Diagram MMORPG.png|thumb|500px|Chen simgelenimiyle bir örnek entity-relationship çizenekleri]]
'''Entity-Relationship Model''', kısaca ER-Modeli veya ERM, Türkçesi varlık-bağıntı modeli, gerçek hayattaki nesneler ve aralarındaki ilişkileri, bağlantıları tasvir eden bir modelleme tekniğidir. Genel olarak günümüzde Veritabanı oluşturmak için kullanılmaktadır.


Bu modelleme tekniği ilk olarak 1976 yılında Peter Chen tarafından bilime kazandırılmıştır. 1977 yılında Smith and Smith tarafından geliştirilmiş ve 1980 li yıllarda Wong ve Katz tarafından son şeklini kazanmıştır.
Bu modelleme tekniği 1976 yılında [[Peter Chen]] tarafından bilime kazandırılmıştır. 1977 yılında Smith and Smith tarafından geliştirilmiş ve 1980'li yıllarda Wong ve Katz tarafından son şeklini kazanmıştır.

== Kaynakça ==
{{Kaynakça}}

== Dış bağlantılar ==
* [http://www3.itu.edu.tr/~gokmen/SE-lecture-5.pdf ERM, Prof.Dr.Muhittin GÖKMEN ingilizce], Bilgisayar Mühendisliği, İstanbul Teknik Üniversitesi


{{yazılım-taslak}}
{{yazılım-taslak}}


<!--Kategoriler-->
<!--Kategoriler-->
{{DEFAULTSORT:Varlik-Baginti Modeli}}

[[Kategori:Veri modelleme dilleri]]
{{DEFAULTSORT:Entity-Relationship Model}}
[[Kategori:Veri modelleme çizenekleri]]
[[Kategori:Yazılım mühendisliği]]

Sayfanın 17.55, 9 Ekim 2018 tarihindeki hâli

Chen simgelenimiyle bir örnek entity-relationship modeli

Varlık-bağıntı modeli (İngilizce: Entity-relationship model), gerçek hayattaki nesneler ve aralarındaki ilişkileri, bağlantıları tasvir eden bir modelleme tekniğidir. Genellikle veritabanı oluşturmak için kullanılmaktadır.

Bu modelleme tekniği 1976 yılında Peter Chen tarafından bilime kazandırılmıştır. 1977 yılında Smith and Smith tarafından geliştirilmiş ve 1980'li yıllarda Wong ve Katz tarafından son şeklini kazanmıştır.