Öğleden Sonra Aşk

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Öğleden Sonra Aşk
Love in the Afternoon
YönetmenBilly Wilder
Oyuncular
DağıtıcıAllied Artists
CinsiSinema
RenkRenkli
Yapım yılı1957, ABD
Süre114 dakika
Dilİngilizce
Bütçe2 milyon dolar
Hasılat2 milyon dolar

Öğleden Sonra Aşk (Love in the Afternoon) 1957 yılı Amerikan yapımı bir romantik komedi filmidir. 1920 tarihli bir romandan senaryolaştırılan ve konusu Paris’te geçen filmin yönetmeni Billy Wilder’dır. Filmin müziği Fascination adlı 1905 yılında bestelenmiş bir şarkıdır.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Babası ile birlikte Paris’te yaşayan Ariane Chavasse bir viyolonsel öğrencisidir. Babası Claude de tanınmış bir dedektiftir ve uzmanlık alanı eşlerine ihanet edenlerdir. Arianne bir gün babasının bir müşteri ile yaptığı telefon konuşmasına tanık olur. Babasının Bay X olarak bilinen müşterisi eşinin ihanetini öğrenmiştir Kızgınlıkla eşi ile buluşacak olan Frank Franagan adlı Amerikalı milyoneri öldüreceğini söyler. Dehşete düşen Arianne bu cinayeti önlemek için çırpınır. Ama polis kendisine aldırmaz. Bunun üzerine Arianne kendisi Frank’ın yanına gider ve Bayan X in tam zamanında kaçmasını sağlar. Bay X Frank’in yanında eşini değil Arianne’yi görür. Bu görüşmede Frank ve Arianne birbirlerine bağlanmışlardır. Ancak Arianne kimliğini söylemez.

Frank ertesi gün Paris’ten ayrılır. Ama bir yıl sonra Paris’e döner. Bu arada Arianne babasını dosyalarını araştırmış ve Frank’in geçmişteki diğer maceralarını da öğrenmiştir Buluştuklarında bildiklerini anlatınca, Frank telaşa kapılır ve daha sonra bu defa o Claude’e başvurarak kendisini ziyarete gelen kızın kimliğini öğrenmek ister. Claude söz konusu kızın kendi kızı olduğunu anlar ve Frank’tan bu sevdadan vaz geçmesini ister. Ancak, filmin sonunda Frank çapkınlıktan vaz geçer ve Arianne ile evlenir.[1]

Oyuncular ve karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "IMDB". 23 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Temmuz 2020.