Zengin vakıflar listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Zengin vakıflar listesi 29 en geniş vakıf, ve diğer hayır kurumlarını içerir.

Sadece kar amacı gütmeyen vakıflar listelendi.

Zengin vakıflar[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra Örgüt Ülke Merkez Bağış ($USD) Bağış
(yerel para birimi)
Kuruluş Kaynaklar
1 Bill & Melinda Gates Foundation Amerika Birleşik Devletleri ABD Seattle, Washington $37.4 milyar 1994 [1]
2 Stichting INGKA Foundation  Hollanda Leiden, Netherlands $36.0 milyar 1982 [2]
3 Wellcome Trust  Birleşik Krallık London $22.1 milyar £14.2 milyar (GBP) 1936 [3]
4 Howard Hughes Medical Institute Amerika Birleşik Devletleri ABD Chevy Chase, Maryland $16.1 milyar 1953 [4]
5 Ford Foundation Amerika Birleşik Devletleri ABD New York City, New York $10.3 milyar 1936 [1]
6 Mohammed bin Rashid Al Maktoum Foundation  Birleşik Arap Emirlikleri Dubai $10.0 milyar $36.7 milyar (AED) 2007 [5]
7 J. Paul Getty Trust Amerika Birleşik Devletleri ABD Los Angeles, Kaliforniya $9.6 milyar 1982 [1]
8 Robert Wood Johnson Foundation Amerika Birleşik Devletleri ABD Princeton, New Jersey $9.2 milyar 1972 [1]
9 Li Ka Shing Foundation  Hong Kong Hong Kong $8.3 milyar $64.4 milyar (HKD) 1980 [6]
10 The Church Commissioners for England  Birleşik Krallık London $8.1 milyar £5.2 milyar (GBP) 1948 [7]
11 W.K. Kellogg Foundation Amerika Birleşik Devletleri ABD Battle Creek, Michigan $7.7 milyar 1930 [1]
12 William and Flora Hewlett Foundation Amerika Birleşik Devletleri ABD Menlo Park, California $7.4 milyar 1967 [1]
13 Kamehameha Schools Amerika Birleşik Devletleri ABD Honolulu, Hawaii $7.3 milyar 1887 [1]
14 Robert Bosch Foundation  Almanya Stuttgart $6.9 milyar €4.5 milyar (EUR) 1964 [8]
15 Garfield Weston Foundation  Birleşik Krallık London $6.5 milyar £4.2 milyar (GBP) 1958 [9]
16 David and Lucile Packard Foundation Amerika Birleşik Devletleri ABD Los Altos, Kaliforniya $6.1 milyar 1964 [1]
17 John D. and Catherine T. MacArthur Foundation Amerika Birleşik Devletleri ABD Chicago, Illinois $5.7 milyar 1975 [1]
18 The Pew Charitable Trusts Amerika Birleşik Devletleri ABD Philadelphia, Pennsylvania $5.594 milyar 1948 [10]
19 Gordon and Betty Moore Foundation Amerika Birleşik Devletleri ABD Palo Alto, California $5.585 milyar 2000 [1]
20 Andrew W. Mellon Foundation Amerika Birleşik Devletleri ABD New York City, New York $5.5 milyar 1969 [1]
21 Knut and Alice Wallenberg Foundation  İsveç Stockholm $5.3 milyar kr 32.7 milyar (SEK) 1917 [11]
22 Lilly Endowment Amerika Birleşik Devletleri ABD Indianapolis, Indiana $5.2 milyar 1937 [1]
23 The Leona M. and Harry B. Helmsley Charitable Trust Amerika Birleşik Devletleri ABD New York City, New York $4.1 milyar 1999 [1]
24 Tulsa Community Foundation Amerika Birleşik Devletleri ABD Tulsa, Oklahoma $4.0 milyar 1998 [1]
25 The California Endowment Amerika Birleşik Devletleri ABD Los Angeles $3.7 milyar 1996 [1]
26 Rockefeller Foundation Amerika Birleşik Devletleri ABD New York City, New York $3.6 milyar 1913 [1]
27 Realdania  Danimarka Copenhagen $3.5 milyar €2.8 milyar (EUR) 2000 [12]
27 Calouste Gulbenkian Foundation  Portekiz Lisbon $3.5 milyar €2.8 milyar (EUR) 1956 [13]
29 The Kresge Foundation Amerika Birleşik Devletleri ABD Troy, Michigan $3.3 milyar 1924 [1]

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q "Top 100 U.S. Foundations by Asset Size". Foundation Center. http://foundationcenter.org/findfunders/topfunders/top100assets.html. Erişim tarihi: June 24, 2012. 
  2. ^ "Flat-pack accounting". The Economist. 2006-05-11. http://www.economist.com/business/displaystory.cfm?story_id=6919139. Erişim tarihi: 2007-01-02. 
  3. ^ "Annual report and financial statements 2011". Wellcome Trust. http://www.wellcome.ac.uk/stellent/groups/corporatesite/@msh_publishing_group/documents/web_document/wtvm053879.pdf. Erişim tarihi: 2010-12-16. 
  4. ^ "Annual Report Finance & Investments 2011". Howard Hughes Medical Institute. http://www.hhmi.org/annualreport2011/people-and-financials/financials.html. Erişim tarihi: 2011-11-3. 
  5. ^ "About Us". Mohammed bin Rashid Al Maktoum Foundation. http://www.mbrfoundation.ae/English/Pages/AboutUs.aspx. Erişim tarihi: May 27, 2012. 
  6. ^ Flannery, Russell (March 7, 2012). "Li Ka-Shing's Midas Touch". Forbes. http://www.forbes.com/forbes/2012/0326/milyaraires-12-feature-hong-kong-li-ka-shing-horizon-investments-midas-touch_3.html. Erişim tarihi: June 24, 2012. 
  7. ^ "Asset Management". The Church of England. http://www.churchofengland.org/media/1438731/church%20commissioners%20annual%20report%202011.pdf. Erişim tarihi: 2012-06-24. 
  8. ^ "10 Largest Foundations in the World". How Stuff Works. http://money.howstuffworks.com/10-largest-foundations-in-the-world.htm. Erişim tarihi: 2008-03-04. 
  9. ^ "Report and Accounts of the Trustees". Garfield Weston Foundation. 2011-04-05. http://www.garfieldweston.org/report/2011Report.pdf. Erişim tarihi: June 24, 2012. 
  10. ^ "Pew Prospectus". Pew Charitable Trusts. http://www.pewtrusts.org/uploadedFiles/wwwpewtrustsorg/Static_Pages/About_Us/PewProspectus2012.pdf. Erişim tarihi: 2008-03-04. 
  11. ^ "The Knut and Alice Wallenberg Foundation". Wallenberg. 2008-03-03 tarihinde özgün kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080303131550/http://wallenberg.org/kaw/in_english/default.asp. Erişim tarihi: 2008-03-04. 
  12. ^ "Overview". Realdania. http://www.realdania.dk/english.aspx. Erişim tarihi: June 24, 2012. 
  13. ^ "Annual Report 2010". Calouste Gulbenkian Foundation. ss. 295. http://www.gulbenkian.pt/media/files/FTP_files/pdfs/RelatContas2010/AnnualReport/index.html. Erişim tarihi: June 24, 2012. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]