Zengin vakıflar listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Zengin vakıflar listesi 29 en geniş vakıf, ve diğer hayır kurumlarını içerir.

Sadece kar amacı gütmeyen vakıflar listelendi.

Zengin vakıflar[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra Örgüt Ülke Merkez Bağış ($USD) Bağış
(yerel para birimi)
Kuruluş Kaynaklar
1 Stichting INGKA Foundation  Hollanda Leiden, Hollanda $36.0 milyar 1982 [1]
2 Bill & Melinda Gates Foundation Amerika Birleşik Devletleri ABD Seattle, Washington $34.6 milyar 1994 [2]
3 Wellcome Trust  Birleşik Krallık London $22.1 milyar £14.2 milyar (GBP) 1936 [3]
4 Howard Hughes Medical Institute Amerika Birleşik Devletleri ABD Chevy Chase, Maryland $16.1 milyar 1953 [4]
5 Ford Foundation Amerika Birleşik Devletleri ABD New York City, New York $11.0 milyar 1936 [2]
6 J. Paul Getty Trust Amerika Birleşik Devletleri ABD Los Angeles, Kaliforniya $10.5 milyar 1982 [2]
7 Mohammed bin Rashid Al Maktoum Foundation  Birleşik Arap Emirlikleri Dubai $10.0 milyar $36.7 milyar (AED) 2007 [5]
8 Robert Wood Johnson Foundation Amerika Birleşik Devletleri ABD Princeton, New Jersey $9.0 milyar 1972 [2]
9 Li Ka Shing Foundation  Hong Kong Hong Kong $8.3 milyar $64.4 milyar (HKD) 1980 [6]
10 The Church Commissioners for England  Birleşik Krallık Londra $8.1 milyar £5.2 milyar (GBP) 1948 [7]
11 William and Flora Hewlett Foundation Amerika Birleşik Devletleri ABD Menlo Park, Kaliforniya $7.4 milyar 1967 [2]
12 Kamehameha Schools Amerika Birleşik Devletleri ABD Honolulu, Hawaii $7.3 milyar 1887 [8]
13 Lilly Endowment Amerika Birleşik Devletleri ABD Indianapolis, Indiana $7.28 milyar 1937 [2]
14 W.K. Kellogg Foundation Amerika Birleşik Devletleri ABD Battle Creek, Michigan $7.26 milyar 1930 [2]
15 Robert Bosch Foundation  Almanya Stuttgart $6.9 milyar €4.5 milyar (EUR) 1964 [9]
16 Garfield Weston Foundation  Birleşik Krallık Londra $6.5 milyar £4.2 milyar (GBP) 1958 [10]
17 David and Lucile Packard Foundation Amerika Birleşik Devletleri ABD Los Altos, Kaliforniya $5.8 milyar 1964 [2]
18 John D. and Catherine T. MacArthur Foundation Amerika Birleşik Devletleri ABD Chicago, Illinois $5.7 milyar 1975 [2]
19 The Pew Charitable Trusts Amerika Birleşik Devletleri ABD Philadelphia, Pennsylvania $5.6 milyar 1948 [11]
20 Gordon and Betty Moore Foundation Amerika Birleşik Devletleri ABD Palo Alto, Kaliforniya $5.4 milyar 2000 [2]
21 Knut and Alice Wallenberg Foundation  İsveç Stockholm $5.3 milyar kr 32.7 milyar (SEK) 1917 [12]
22 Andrew W. Mellon Foundation Amerika Birleşik Devletleri ABD New York City, New York $5.26 milyar 1969 [2]
23 The MasterCard Foundation  Kanada Toronto $4.9 milyar 2006 [13]
24 William Penn Foundation Amerika Birleşik Devletleri ABD Philadelphia, Pennsylvania $4.4 milyar 1945 [2]
25 The Leona M. and Harry B. Helmsley Charitable Trust Amerika Birleşik Devletleri ABD New York City, New York $4.1 milyar 1999 [2]
26 Tulsa Community Foundation Amerika Birleşik Devletleri ABD Tulsa, Oklahoma $3.8 milyar 1998 [2]
27 The California Endowment Amerika Birleşik Devletleri ABD Los Angeles $3.7 milyar 1996 [2]
28 Rockefeller Foundation Amerika Birleşik Devletleri ABD New York City, New York $3.51 milyar 1913 [2]
29 Realdania  Danimarka Kopenhag $3.5 milyar €2.8 milyar (EUR) 2000 [14]

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Flat-pack accounting". The Economist. 2006-05-11. http://www.economist.com/business/displaystory.cfm?story_id=6919139. Erişim tarihi: 2007-01-02. 
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p "Top 100 U.S. Foundations by Asset Size". Foundation Center. http://foundationcenter.org/findfunders/topfunders/top100assets.html. Erişim tarihi: June 14, 2013. 
  3. ^ "Annual report and financial statements 2011". Wellcome Trust. http://www.wellcome.ac.uk/stellent/groups/corporatesite/@msh_publishing_group/documents/web_document/wtvm053879.pdf. Erişim tarihi: 2010-12-16. 
  4. ^ "Annual Report Finance & Investments 2011". Howard Hughes Medical Institute. http://www.hhmi.org/annualreport2011/people-and-financials/financials.html. Erişim tarihi: 2011-11-03. 
  5. ^ "About Us". Mohammed bin Rashid Al Maktoum Foundation. http://www.mbrfoundation.ae/English/Pages/AboutUs.aspx. Erişim tarihi: May 27, 2012. 
  6. ^ Flannery, Russell (March 7, 2012). "Li Ka-Shing's Midas Touch". Forbes. http://www.forbes.com/forbes/2012/0326/milyaraires-12-feature-hong-kong-li-ka-shing-horizon-investments-midas-touch_3.html. Erişim tarihi: June 24, 2012. 
  7. ^ "Asset Management". The Church of England. http://www.churchofengland.org/media/1438731/church%20commissioners%20annual%20report%202011.pdf. Erişim tarihi: 2012-06-24. 
  8. ^ "Kamehameha Schools and Subsidiaries, Consolidated Financial Statements and Supplementary Schedules, June 30, 2011 and 2010". Kamehameha Schools. http://www.ksbe.edu/pdf/ar11/KSConsolidatedFinancialStatements.pdf. Erişim tarihi: June 24, 2012. 
  9. ^ "10 Largest Foundations in the World". How Stuff Works. http://money.howstuffworks.com/10-largest-foundations-in-the-world.htm. Erişim tarihi: 2008-03-04. 
  10. ^ "Report and Accounts of the Trustees". Garfield Weston Foundation. 2011-04-05. http://www.garfieldweston.org/report/2011Report.pdf. Erişim tarihi: June 24, 2012. 
  11. ^ "Pew Prospectus". Pew Charitable Trusts. http://www.pewtrusts.org/uploadedFiles/wwwpewtrustsorg/Static_Pages/About_Us/PewProspectus2012.pdf. Erişim tarihi: 2008-03-04. 
  12. ^ "The Knut and Alice Wallenberg Foundation". Wallenberg. 2008-03-03 tarihinde özgün kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080303131550/http://wallenberg.org/kaw/in_english/default.asp. Erişim tarihi: 2008-03-04. 
  13. ^ "Annual Financial Statements 2012". . Hata: |arşivtarihi= girerseniz, ayrıca |arşivurl= de girmelisiniz. http://www.mastercardfdn.org/wp-content/uploads/MASTERCARD-FOUNDATION-2012-12-31_Signed.pdf. Erişim tarihi: 2014-01-01. 
  14. ^ "Overview". Realdania. http://www.realdania.dk/english.aspx. Erişim tarihi: June 24, 2012. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]