Yardım tartışma:Tartışma sayfaları

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

deus ex machina[kaynağı değiştir]

deus ex machina nedir?ve bana bir örnek verebilir misiniz?

İlk çeviriyi yaparkan "talk/discuss" nasıl çevirilir diye düşünüp çok da iyi karşılıklar bulup bulmadığımdan emin olamayarak birşeyler seçtim.

"Discuss this page" lafını "Sayfayı tartış", "my talk" lakırdısını da "sohbet sayfam" diye çevirdim.

"Talk" konuşma diye çevrilmemeli, daha iyi daha kötü demiyorum. Lakin, sağda solda karşımıza çok çıktığı için konuşalım diyorum.

Tabii bir de menülerle tutarlı olmamız da gerekiyor. Sohbet sayfam bağlantısından konuşma sayfam başlığı çıkmamalı. Ya biri ya diğeri.

Yorum lütfen.

volkan 16:57, 24 Apr 2004 (UTC)

volkan,

cok haklisin. menulerde ve hatta tum tanimlarda tutarli olmamiz gerek. makaleyi yeniden gozden gecirdim ve bilmem gereken tanimlarin bir listesini cikardim. asagidaki tanimlari nasil turkcelestirdik?

uymamak: bazı yaptırımlara sebep olabilir...

talk page : sohbet sayfasi (?)

my talk : sohbet sayfam

user talk : kullanici sohbet sayfasi (?)

namespace

"editing page"

"section editing"

"view meta page" (turkce menulerde bunu ingilizce birakmisiz, ben de cevirirken asagiya bakip "sayfayi izle" baglantisini gorunce ayni sey oldugunu sandim ve makaleye o sekilde yazdim. yanlis yazdigimin farkina bugun gidip orada verdigim tarifle sohbet sayfasi acmaya kalkinca anladim:)))

uzun lafin kisasi, "view meta page"'in turkcesi "konu sayfasina don" olabilir mi?

evet, sayfayi sohbet sayfasi olarak "redirekt" edecegim.

funda 14:17, 25 Apr 2004 (UTC)funda

menude "sayfayi TARTIS" dedigimiz icin, belki de "Talk page" "tartisma sayfasi olarak degistirilmeli?

ne dersiniz?

68.152.51.120 20:49, 25 Apr 2004 (UTC)

Olabilir arkadaşlarBasarunal93 11:20, 22 Şubat 2006 (UTC)

tartışmak. kelimesinin yüklendiği anlam ne kadar geniş bir kelime sayfalar dolu kelimeler üretebiliyor kelimenin kendisi bile kendiyle kavgalı. mehmet er.08.03.2007

Neden Hep ingilizce kelimeleri türkçeye çevirmeye çalışıyoruz ki artık insanlar öğrenmek istedikleri şeyleri Türkçeye çevirmeye çalışmalı ... Ayrıca neden hep değişimi düşünüyoruz ...

Merhaba arkadaslar google türkiye sayfasında sağ tarafta oluşturulmuş olan şablonu nasıl elde edebilirim?--Guenes 21:38, 2 Ekim 2009 (UTC)

Kusura bakma ama bu sayfa bunu sormak için uygun yer değil. Umarım başka şekillerde aradığın yardımı bulabilmişsindir. --Stultiwikiabana yaz 12:10, 11 Şubat 2011 (UTC)

Ultima Online konusunda reklam[kaynağı değiştir]

Merhaba ben Reob

Ultima Online bolumunde son 1 yıldır Tcpip isimli kullanıcının reklamlarını siliyorum tartışma bölümünde de reklam yapmaması konusunda uyardım ve hala yapıyor ne yapabilirim en son olarak?

Aziz ve möhterem kardeş türk hemkarlarım. Sizleri selamlamaqdan çox mutluyam. Mehşum terrorla elakedar sizlere başınız sak olsun ölenlere rahmet dilerem.

Ben kendim azeri vikipedisinin hizmetlisiyem. Sizlere müracietimin sebebi, bir haqsızlıqda azeri hemkarlarınıza yardımedebileceyinize güvenmemiz ve Ermeni dilli Azerbaycan mekalesinde bir çok yanlişlıqlara dikkatinizi çekmekdir. Diger intervikiler terefinden kabul edilmiş standart [1] erazi haritesı, hakikata uykun olmayan bir harita ve logo [2] [3] ile evez olunmuştur. Bizimle bu meseleni müzakire etmekden - tartışmadan kaçarak imkan vermeden herkese blok kullanmışlar. Ermeni vikisinde heçbir demokrasi ve tolerantlık mövcud deyildir. Sözsüz ki mesele METAda çözülmelidir. Bu meselenin çözülmesinde öz nüfuzunuzdan istifade ederek azeri hemkarlarınıza destek vermenizi rica ederiz. Tanrı Türkü korusun Hörmet ve sayqılarla. P.S. türk dili qrammatisini bilmediyimçin yazıdakı hatalara göre üzür dilerem.

--MrArifnajafov 21:34, 31 Ekim 2010 (UTC)

Anasayfamı bu site olarak nasıl ayarlıyacağım?

Kusura bakmayın; ama bunu bu sayfada sormanız pek uygun değil. Yine de şöyle yardım etmeye çalışayım. Kullandığınız browserın (yani şu anda bu sayfayı görüntülemek için kullandığınız programın; Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) ayarlarından yapabilirsiniz. Lütfen bir daha yazacağınız yeri dikkatle seçin. --Stultiwikiabana yaz 12:09, 11 Şubat 2011 (UTC)

dış bağlantı istekleri.[kaynağı değiştir]

http://tr.wikipedia.org/wiki/Windows_Server_2008 http://tr.wikipedia.org/wiki/VMware

Bu adreslere yaptığım dış bağlantı'lar neden siliniyor?Yani nerede yanlış yapıyorum anlayamadım.Lütfen bu konu hakkında bilgi verirmisiniz.Aşağıdaki link'de görüldüğü üzere link'im ekli durumda.Ben buraya dış bağlantı eklerken herhangi bir ticari amaç ile ekleme yapmadım tamamen bilgilendirme amacı ile ekledim.Birçok makale yayınlandığı için faydalı olur diye düşünmüştüm.Aşağıda ekli olan ile yeni eklediklerim arasındaki fark nedir anlayamadım.Beni bilgilendirirseniz çok sevinirim enazından bir sonrakilerde daha dikkatli olurum. http://tr.wikipedia.org/wiki/Cisco_Systems

eklenen içeriği silmek[kaynağı değiştir]

merhaba bir içerik eklemiştim fakat şimdi silmek istiyorum ama silme seçeneğini bulamadım. yardımcı olur musunuz ? Hcembudak (mesaj) 15:08, 18 Haziran 2013 (UTC)

Seni sayfa eklemeyemiyorum[kaynağı değiştir]

Merhabalar yeni bir sayfa eklemek istiyorum yalnız şu hatayı alıyorum .

Bu eylem otomatikman zararlı olarak tanımlanmıştır, ve bu nedenle izin verilmemektedir. Eğer değişikliğinizin yapıcı olduğuna inanıyorsanız, lütfen bir yönetici ile irtibat kurun, ve ne yapmaya çalıştığınız hakkında bilgilendirin. Eyleminizin eşleştiği suistimal kuralının kısa bir açıklaması: Viki kodu içermeyen yeni madde

Yardımcı olabilirmisiniz.

--Emnsmh (mesaj) 07:03, 20 Haziran 2013 (UTC)

Ünlü birisi için vikipedi açmak[kaynağı değiştir]

Merhaba, ben bilinen bir iş adamı ve onun sahip olduğu yerler ile ilgili vikipedi açmak istiyorum. Kendileri Türkiye'de öenmli iş adımları atmış ve büyük başarılara imza atmıştır. Fakat ne zaman yazsam ve yayınlasam malesef siliniyorlar. Kaynağımız da var ama sebebini anlayamıyorum. Daha farklı ne yapmam gerekiyor silinmemesi için? Yardımcı olmanızı umuyorum ve iyi çalışmalar diliyorum... 88.250.84.181 11:19, 8 Ağustos 2014 (UTC)

Lütfen sorunuzu burası yerine Vikipedi:Danışma_masası kısmında sorunuz. Ordan yardımcı olmaları daha muhtemel olur. İyi çalışmalar. --Stultiwikiabana yaz 02:12, 12 Ağustos 2014 (UTC)