Won Bin

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Won Bin
Won Bin, Ocak 2011'de Seul'de düzenlenen Olimpus Korea PEN E-PL2 açılış basın toplantısında.
DoğumKim Do-jin
10 Kasım 1977 (46 yaşında)
Jeongseon, Gangwon, Güney Kore
Milliyet Güney Kore
EğitimYong In Üniversitesi - Tiyatro
MeslekOyuncu
Etkin yıllar1997-2010
AjansEden 9
Evlilik
Lee Na-young (e. 2015)
Çocuk(lar)1
Kim Do-jin
Hangıl
Hanja
Latin harfleriyle yazımıGim Do-jin
McCune-ReischauerKim Tochin

Won Bin (Korece원빈; d. 10 Kasım 1977, Jeongseon) Güney Koreli bir aktördür. İlk olarak 2000 yılında KBS2'nin televizyon dizisi Autumn in My Heart'ta oynadıktan sonra geniş bir popülerlik kazandı. Kore eğlence endüstrisindeki en seçici aktörlerden biri, bugüne kadar sadece beş filmde rol aldı: Guns & Talks, Taegukgi: The Brotherhood of War, My Brother, Mother ve The Man from Nowhere.[1][2][3][4] 2010 ve 2011'de Gallup Kore'nin Yılın Erkek Oyuncusu seçildi.[5][6]

Erken yaşamı[değiştir | kaynağı değiştir]

Won Bin, Güney Kore'nin Gangwon Eyaletindeki Jeongseon İlçesinde doğdu ve büyüdü. Bir erkek ve üç kız kardeşi olan beşinci ve en küçük çocuktur. Babası daha önce bir madende çalışıyordu ve annesi bir çiftlikte çalışıyordu; Her iki ebeveyni de artık emekli. Dağlık bölgelerde yaşayan diğer çocuklar için yaygın olduğu gibi, Won Bin zamanının çoğunu dağlarda ve nehirlerde arkadaşlarıyla oynayarak geçirdi ve daha sonra şunları açıkladı: "Çoğu gece gün batımında siyah ve tozlu bir yüzle eve döndüm." Sık sık utangaç, içe dönük ve sessizdi, yetişkinlik boyunca onu takip etmeye devam edecek karakter özellikleri. Konuşkan ya da dışa dönük olmasa da atletizmde başarılı oldu. Won Bin tekvando derslerine başladı ve şimdi siyah kuşak sahibi. Genç bir çocukken, araba yarışlarına ve motosiklete olan ilgisi nedeniyle başlangıçta araba tamircisi olmayı planladı. Won Bin, araba tamiri ve mekaniği okuduğu mekanik bir liseden mezun oldu.

Kasım 1995'te, bir kablolu televizyon kanalı yeni aktörleri işe almak istiyordu; Won Bin, lisenin son döneminde başvurdu ve kabul edildi. Won Bin, kız kardeşinin film kamerasıyla evde çekilmiş ve arka planda duvar olan bir fotoğraf gönderdi. Testi geçtikten kısa bir süre sonra, yeni bir yüz bulmak için soyunma odasındaki TV kanallarını karıştıran tasarımcı André Kim tarafından fark edildi ve defilesinde görünerek bir "çürük" bırakmaya başladı. Bu, StarJ Entertainment ile bir menajerlik sözleşmesi imzalamasına yol açtı ve ajansın temsilcisinin tavsiyesi üzerine 'Won Bin' sahne adına karar verdi.[7] Ayrıca, istasyonun merkezinde oyunculuk dersleri almaya başladı ve çeşitli dramalarda rol aldı.

Çocukluğundan beri diziler ve filmler izledi ve oyuncu olmayı hayal etti ve daha sonra The Man from Nowhere filmiyle ilgili bir röportajda Choi Min-soo'nun oynadığı The Terrorist filmini izledikten sonra aksiyon oyuncusu olma hayaliyle büyüdüğünü söyledi.

Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Won Bin, 1997 dizisi Propose'da destekleyici bir rolle ilk kez ekrana çıktı. Ready, Go!'daki rolü (1997) oyunculuk becerilerini geliştirmesine yardımcı oldu. Ready, Go!'dan sonra bir ara verdi ve 1998'de oyunculuk dersleri almak için Paekche Sanat Enstitüsü adlı bir koleje girdi. 1999'da Won Bin, gelecek vadeden genç bir aktör ve genç bir gönül yarası olarak tanındığı drama Ad Madness'de başrol oynayarak ekrana geri döndü. 1999 KBS 2 kampüs dizisi Ad Madness'de Won Bin, Choi Kang-hee, Yang Dong-geun, Lee Dong-gun ve Bae Doona ile birlikte ana karakterlerden biri olarak rol aldı. Dizide, sadece bir vizyonu ve arkadaşları olduğunda parayı ve değişiklikleri bilen alaycı bir fotoğrafçı olan Kang Min rolünü oynadı ve saç modeli de sıcak bir konuydu. 31 Aralık'ta KBS Drama Ödülleri'nde Yılın En İyi Erkek Çaylağı ödülünü kazandı.

Büyük çıkışını 2000 yılında Tough Guy's Love ve Autumn in My Heart adlı dizileri ile yaptı. Tough Guy's Love'deki asi en küçük oğul rolü, oyunculuk potansiyelini kanıtladı ve çok başarılı dramadaki rolü onu Koreli sanatçılar için A listesine soktu. Saçını keserek imajını değiştirmeye çalıştı ve kaba ve gaddar ama adalet duygusu olan genç bir adam olan Song Myung-tae rolünü oynadı.[8] Oyunculuk becerilerinin değerlendirilmesinde de "beklentileri aşan" olumlu eleştiriler aldı ve asi ve erkeksi imajını öne çıkarmayı başardı. Başlangıçta görünüşüne göre oyunculuk becerisi eksikliği nedeniyle eleştirildi ancak çalışmaları inceledikçe oyunculuk becerileri de gelişti. Autumn in My Heart ona Asya'da geniş bir popülerlik kazandırdı ve Kore ve Asya'daki en popüler Koreli aktörlerden biri oldu. Dizi, %40'ın üzerinde bir izleyici reytinge sahipti. Aktris Song Hye-kyo ve aktör Song Seung-heon'un başrollerini paylaştığı bu dramada, Yoon Eun-seo'yu seven bir otel chaebol grubunun en küçük oğlu Han Tae-seok rolünü oynadı ve bir anda yıldızlığa yükselen Won Bin, KBS Drama Ödülleri'nde Mükemmellik Ödülü'nü ve 37. Baeksang Sanat Ödülleri'nde En İyi Yeni Erkek Oyuncu Ödülü'nü kazandı.[9][10]

2001 yılında, Jang Jin'in Guns & Talks filminde başrol oynayarak ilk kez beyaz perdeye çıktı. Sang-yeon (Shin Hyun-joon), Jung-woo (Shin Ha-kyun) ve Jae-young (Jung Jae-young) ile birlikte, katil grubunun en genç üyesi olan Ha-yeon rolünü oynayarak profesyonel bir katil olarak görünür.

2002'de Won Bin, Güney Kore ve Japonya'nın ilk ortak yapım draması Friends'te yer aldı. Kore ve Japonya'da aynı anda yayınlandı ve Kore ve Japonya'da farklı milletlerden kadın ve erkekler arasındaki kader aşkını tasvir ettiği için iyi karşılandı. Friends'in yayınlanmasından sonra Won Bin, Japon portal sitelerinde arama terimlerini süpürdü ve Japonya'da bir Hallyu yıldızı olarak patlayıcı bir ilgi gördü.

Won Bin, Guns & Talks ve My Brother da dahil olmak üzere bir dizi popüler filmde rol aldı, ancak uluslararası ününü pekiştiren gişe rekorları kıran savaş filmi Taegukgi: The Brotherhood of War'de (2004) hassas küçük erkek kardeşi canlandırdı. Eleştirmenlerce beğenilen Taegukgi'nin başarısıyla, oyunculuk becerilerinin tanınması her zamankinden daha geniş bir uluslararası izleyici kitlesine ulaştı. Taegukgi, 2004 yılında 11.75 milyon kişi tarafından izlenerek Güney Kore'de en çok satan film oldu.

Kariyeri, Güney Kore Ordusu'na zorunlu hizmeti nedeniyle kesintiye uğradı. 2005 yılında Yong In Üniversitesi Sanat Enstitüsü'nden mezun olduktan sonra Won Bin, Kasım 2005'te askeri görevine başladı ve gönüllü olduğu Kore Tarafsız Bölgesi'nde görev yaptı.[11] 2 Haziran 2006'da ordu, Won Bin'in artık aktif olmayacağını resmen doğruladı. Karar, Won Bin'in ACL'sinde yaralanma yaşadığında ordu tarafından verildi. Ameliyat oldu ve 7 Haziran 2006'da resmen terhis edildi.[12] Ameliyattan sonra, yaralanmadan kurtulmak için bir yıldan fazla bir rehabilitasyon programından geçmişti.

Won Bin, 6 Eylül 2007'de Kore Komitesi'nin UNICEF İyi Niyet Elçisi olarak atandı.[13] O zamandan beri UNICEF için Kore'de çeşitli programlara ve yardım etkinliklerine katıldı ve çeşitli tanıtım videolarında yer aldı.

İki yıldan fazla bir aradan sonra Won Bin, 2008'in ortalarında reklamlarda göründüğü ve Bong Joon-ho'nun Mother filminde rol aldığı ve bir aktör olarak geri döndüğünü duyurduğu geri dönüşünün sinyalini verdi. Çekimler Eylül 2008'de başladı ve Şubat 2009'da bitti. Film ayrıca 62. Cannes Film Festivali'nin Belirli Bir Bakış bölümünde yarışmak üzere seçildi ve Won Bin burada ilk kez Cannes kırmızı halısında yürüdü. Filmde Won Bin, annesi olmadan hiçbir şey yapamayan beceriksiz bir genç adam olan Yoon Do-joon rolünü oynadı.

2010 yapımı The Man from Nowhere filminde rol aldı ve bir suç çetesi tarafından kaçırılan komşu kızı So-mi'yi kurtarmak için dünyaya giden eski bir özel ajan olan kahramanı Cha Tae-sik'i canlandırdı.[14][15] Film gişede büyük bir başarı elde etti, 6 milyondan fazla izleyici çekti ve tek başına bir film yönetebilecek bir gişe oyuncusu olduğunu kanıtladı. Ayrıca bir aktör olarak kariyerinin zirvesindeyken yıl sonu birçok ödül törenlerinde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı.

2024 itibarıyla The Man from Nowhere filminin vizyona girmesinin üzerinden 13 yıl geçti ve tek bir filmde rol almadı.

Kişisel hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Temmuz 2013'te Won Bin ve aktris Lee Na-young'un bir ilişki içinde olduğu haberi geldi. İkili, Lee'nin Ağustos 2011'de Won ile aynı ajansa katılmasıyla birbirlerini tanıdılar. Çift, bir yıl sonra Ağustos 2012'de çıkmaya başladı.[16] Won Bin, 30 Mayıs 2015'te Won Bin'in memleketi Gangwon Eyaleti, Jeongseon'da küçük, özel bir törenle Lee ile evlendi.[17][18][19][20] Ağustos 2015'te ajansları Eden 9'dan yapılan bir basın açıklaması, çiftin ilk çocuklarını beklediğini duyurdu.[21][22]

UNICEF'in faaliyetleri[değiştir | kaynağı değiştir]

UNICEF İyi Niyet Elçisi olarak Won Bin, çeşitli programlara ve yardım etkinliklerine katılmıştır.

  • 6 Eylül 2007 - UNICEF İyi Niyet Elçisi olarak atandı.
  • 3 Ekim 2007 - UNICEF'e bağış toplamak için Seul'deki Uluslararası Barış Maratonu Festivali'ne katıldı.
  • 26 Kasım 2007 - UNICEF'e bağış toplamak için bir yardım defilesine katıldı.
  • 28 Şubat 2008 - UNICEF ve Hanwha Resort'un sponsor olduğu "Temiz yemekler, mutlu paylaşımlar" kampanyasına katıldı.
  • 24 Haziran 2008 - Awoo Doll kampanyasının tanıtımı.
  • 20 Ağustos 2008 - Louis Vuitton ve GQ Kore ile fotoğraf projesi aracılığıyla fon topladı.[23]
  • 27 Kasım 2008 - Fon toplamak için UNICEF Jumper'ı teşvik etmek.
  • 22 Aralık 2008 - Seul'de bir yetimhaneyi ziyaret etti ve oradaki çocuklara Noel hediyeleri sundu.
  • 4-13 Nisan 2009 - UNICEF adına Gambiya'yı ziyaret etti, yardım merkezini, hastaneleri ve okulları ziyaret etti.[24][25]
  • 17-12 Eylül 2010 - UNICEF için Doğu Timor'u ziyaret etti. UNICEF'in sahada yaptığı aşı ve eğitim çalışmalarını izledi.[26]
  • Ekim 2012 - UNICEF sponsorluğundaki bir reklamda model olarak yer aldı.
  • 2016 - UNICEF'in 70. yıldönümü anısına UNICEF Kore Komitesi'nin kampanyasında yer aldı.[27]

Filmografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Sinema[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Başlık Hangul Rol Not
1998 Saturday at 2 p.m. 토요일 오후 2시 Kurye Konuk oyuncu
2001 Guns & Talks 킬러들의 수다 Ha-yeon
2004 Taegukgi: The Brotherhood of War 태극기 휘날리며 Lee Jin-seok
My Brother 우리 형 Kim Jong-hyun
2009 Mother 마더 Yoon Do-joon
2010 The Man from Nowhere 아저씨 Cha Tae-sik

Televizyon dizileri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Başlık Hangul Rol Kanal Not
1997 Propose 프로포즈 Han Hyun-woo KBS2
Ready, Go! 레디고 Han Seung-joo MBC
1999 Jump 점프 Won Bin Konuk oyuncu
Ad Madness 광끼 Kang Min KBS2
2000 Drama City - Small Station 드라마시티- 그가 간이역에 내렸다 Min-ho
Tough Guy's Love 꼭지 Song Myung-tae
Autumn in My Heart 가을동화 Han Tae-seok
2002 Friends 프렌즈 Kim Ji-hoon MBC

Müzik videolar[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Şarkı adı Sanatçı
1999 "Good bye day" Han Sung-ho
2001 "너를 위해" Yim Jae-bum

Kitaplar[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Başlık Notlar
2000 dream in HEAVEN Bali, Endonezya ve Güney Kore'de çekilmiş fotoğraflarla 100 sayfalık fotoğraf denemeleri.
2002 WWW (Wonbin Wide pinup Web) 40 sayfa fotoğraf denemesi.
2005 28 DAY'N YEAR WONBIN 60 dakikalık DVD ve 144 sayfalık fotoğraflar, Won Bin'in özel hayatı ve Güney Kore, Çek Cumhuriyeti ve Japonya'ya yaptığı fotoğraf çekimi gezisi ve koleksiyoncu hediyeleri etrafında dönen samimi denemeler içeriyor.
2006 BINUS/원빈 Hayranlarına yıllarca verdikleri destek için minnettarlığını göstermek için Won Bin, zorunlu askerlik hizmetini yerine getirmeden önce paylaşılmak üzere bu samimi, kişisel DVD'yi (60 dakika) kaydetti. Won Bin'in geçmişini ve çocukluk anılarını hayranlarıyla paylaşmak için memleketindeki birçok yeri yeniden ziyaret ettiği görüntüleri ve özel hayatı ortaya çıkarmayı içeriyor.
2010 원빈 프라이빗/Won Bin Private İrlanda'da çekilen 105 dakikalık DVD ve fotoğraf kitabı.

Büyükelçilik[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Şirket/Kurum Başlık
2000 Dünya Barışı için Çocuk Festivali[28] Çocuk Barış Elçisi
2007-günümüz UNICEF UNICEF Kore Komitesi Özel Temsilcisi

Ödüller ve adaylıklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Ödül Kategori Çalışma Sonuç
1999 13. KBS Drama Ödüleri En İyi Yeni Erkek Oyuncu Ad Madness Kazandı
2000 14. KBS Drama Ödüleri[9] Mükemmellik Ödülü, Erkek Oyuncu Autumn in My Heart Kazandı
Kore En İyi Giyinen Ödül Töreni[29] Erkek Yetenek Yok Kazandı
2001 37. Baeksang Sanat Ödülleri[10] En İyi Yeni Erkek Oyuncu - Televizyon Autumn in My Heart Kazandı
22. Blue Dragon Film Ödülleri En İyi Yeni Erkek Oyuncu Guns & Talks Adaylık
2002 1. Kore Film Ödülleri Adaylık
1. Andre Kim En İyi Yıldız Ödülleri Yıldız Ödülü Yok Kazandı
2004 12. Chunsa Film Sanat Ödülleri[30] En İyi Yeni Erkek Oyuncu Taegukgi: The Brotherhood of War Kazandı
27. Altın Sinematografi Ödülleri[31] Kazandı
3. Kore Film Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu My Brother Adaylık
2009 4. Andre Kim En İyi Yıldız Ödülleri Yıldız Ödülü Yok Kazandı
2010 46. Baeksang Sanat Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu - Sinema Mother Adaylık
4. Asya Film Ödülleri En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Adaylık
47. Grand Bell Ödülleri[32][33] En İyi Erkek Oyuncu The Man from Nowhere Kazandı
Popülarite Ödülü Kazandı
8. Kore Film Ödülleri[34] En İyi Erkek Oyuncu Kazandı
31. Blue Dragon Film Ödülleri[35] Adaylık
Popülarite Ödülü Kazandı
6. Kore Üniversite Film Festivali[36] En İyi Erkek Oyuncu Kazandı
19. Buil Film Ödülleri Adaylık
Cine21 Ödülleri Kazandı
2011 47. Baeksang Sanat Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu - Sinema Adaylık
2. Sinema Gazetecileri Derneği Film Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Kazandı
8. Max Movie Ödülleri Kazandı
11. Kore Dünya Gençlik Filmleri Festivali Favori Erkek Oyuncu Kazandı
48. Grand Bell Ödülleri[37] Popülarite Ödülü Kazandı

Listeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Yayıncı Yıl Liste Yer
Forbes 2011[38] Kore Güç Ünlüsü 17.
2012[39] 37.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Kang (30 Eylül 2009). "10LINE: Won Bin". 10 Asia. 2 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Aralık 2012. 
  2. ^ Kang (4 Ağustos 2010). "INTERVIEW: Actor Won Bin - Part 1". 10 Asia. 2 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Aralık 2012. 
  3. ^ Kang (4 Ağustos 2010). "INTERVIEW: Actor Won Bin - Part 2". 10 Asia. 2 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Aralık 2012. 
  4. ^ Kang (4 Ağustos 2010). "INTERVIEW: Actor Won Bin - Part 3". 10 Asia. 2 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Aralık 2012. 
  5. ^ "Won Bin is actor of the year". Korea JoongAng Daily (İngilizce). 20 Aralık 2010. 23 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ocak 2024. 
  6. ^ "고현정 '올해를 빛낸 탤런트' 1위 뽑혀". 동아일보 (Korece). 27 Aralık 2010. 11 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ocak 2024. 
  7. ^ Jeon, Moon (8 Ocak 2005). "정영범 스타J 대표-심은하ㆍ원빈ㆍ장동건ㆍ이나영 스타덤에 올린 엘리트 스타제조기". entertain.naver.com (Korece). 23 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ocak 2024. 
  8. ^ Maeng, Kyung-hwan (21 Haziran 2000). "[스타데이트] 드라마 '꼭지' 송명태역 탤런트 원빈". entertain.naver.com (Korece). 23 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ocak 2024. 
  9. ^ a b Choi, Seung-hyun (1 Ocak 2001). "KBS 연기대상에 김영철". entertain.naver.com (Korece). 26 Eylül 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ocak 2024. 
  10. ^ a b Lee, Hee-yong (29 Mart 2001). "백상대상에 김민기ㆍ「리베라메」ㆍ김수현(종합)". entertain.naver.com (Korece). 23 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ocak 2024. 
  11. ^ Yun, Sang-ho (11 Şubat 2006). "Actor Won Bin Reports for DMZ Duty". 동아일보 (İngilizce). 23 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ocak 2024. 
  12. ^ Bae, Young-eun (20 Ekim 2005). "원빈, 11월 29일 현역 군입대". entertain.naver.com (Korece). 23 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ocak 2024. 
  13. ^ Sunwoo, Carla (31 Ağustos 2012). "Korean Unicef chooses Kim Hye-soo". Korea JoongAng Daily. 23 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ocak 2024. 
  14. ^ Kim, Lynn (6 Ekim 2009). "Won Bin hops onto summer action film". 아시아경제 (Korece). 23 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ocak 2024. 
  15. ^ Kim, Jessica (8 Temmuz 2010). "Won Bin speaks with action in new film "The Man From Nowhere"". 아시아경제 (Korece). 23 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ocak 2024. 
  16. ^ "[Breaking] Won Bin and Lee Na Young Reportedly Dating". Soompi (İngilizce). 3 Temmuz 2013. 23 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ocak 2024. 
  17. ^ "Won Bin, Lee Na-young Tie Knot in Wheat Fields". English Chosun (İngilizce). 1 Haziran 2015. 23 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ocak 2024. 
  18. ^ "Won Bin's Quiet Countryside Wedding Strikes Chord". English Chosun (İngilizce). 2 Haziran 2015. 23 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ocak 2024. 
  19. ^ Kim, Bo-eun (30 Mayıs 2015). "Top stars Won Bin and Lee Na-young tie knot". The Korea Times (İngilizce). 23 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ocak 2024. 
  20. ^ "Actor Won Bin ties knot with actress Lee Na-young". The Korea Herald (İngilizce). 31 Mayıs 2015. 23 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ocak 2024. 
  21. ^ Bahk, Eun-ji (3 Ağustos 2015). "Star couple Won Bin and Lee Na-young to become parents". The Korea Times (İngilizce). 23 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ocak 2023. 
  22. ^ "Lee Na-young Pregnant 2 Months After Wedding". English Chosun (İngilizce). 4 Ağustos 2015. 23 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ocak 2024. 
  23. ^ "Won Bin Joins Vuitton, GQ in Charity Project". HanCinema (İngilizce). 20 Ağustos 2008. 23 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ocak 2024. 
  24. ^ Kim, Young-hyun (1 Nisan 2009). "원빈, 아프리카 감비아에서 봉사활동". n.news.naver.com (Korece). 23 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ocak 2024. 
  25. ^ Hong, Ki-won (3 Haziran 2009). "권영호, 유니세프, 원빈이 함께하는 사진전". entertain.naver.com (Korece). 23 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ocak 2024. 
  26. ^ Doo, Jung-ah (12 Ekim 2010). "원빈, 외모 만큼 빛나는 선행…동티모르 봉사 활동". 세계일보 (Korece). 23 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ocak 2024. 
  27. ^ Moon, Kyung-min (6 Aralık 2016). "'유니세프' 창립 70주년 캠페인... 안성기·김혜수·원빈·김연아 등 톱스타들 참여". 서울경제 (Korece). 23 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ocak 2024. 
  28. ^ Jung, Sung-ho (28 Mart 2002). "안성기.원빈 등 아동평화대사 위촉". entertain.naver.com (Korece). 23 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ocak 2024. 
  29. ^ Kim, Hyun-jin (5 Aralık 2001). "[패션]송승헌-김남주 '올해의 베스트드레서' 선정". n.news.naver.com (Korece). 23 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ocak 2024. 
  30. ^ "When I Turned Nine unexpected winner of Chunsa Film Art Awards". HanCinema (İngilizce). 25 Kasım 2004. 2 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ocak 2024. 
  31. ^ Kim, Byung-gyu (24 Mart 2004). "원빈.김효진, 촬영감독이 뽑은 신인상". n.news.naver.com (Korece). 23 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ocak 2024. 
  32. ^ Soo-Mee, Park (31 Ekim 2010). "'Poetry' Rings Korea's Grand Bell with Multiple Wins". The Hollywood Reporter (İngilizce). 23 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ocak 2024. 
  33. ^ Jeon, Hyung-hwa (29 Ekim 2010). "원빈, 대종상 남우주연상 수상..생애 첫 영예". 스타뉴스 (Korece). 23 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ocak 2024. 
  34. ^ Hwang, Sung-woon (18 Kasım 2010). "'아저씨' 원빈 눈물 "남우주연상 허락해주셔서 감사"". 노컷뉴스. 23 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ocak 2024. 
  35. ^ Im, Chang-soo (26 Kasım 2010). "원빈·탑··손예진·조여정, 청룡영화상 인기스타상". 스타뉴스 (Korece). 23 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ocak 2024. 
  36. ^ Jeon, Hyung-hwa (11 Aralık 2010). "원빈·수애, 대한민국 대학영화제 男女주연상 수상". 스타뉴스 (Korece). 23 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ocak 2024. 
  37. ^ Kim, Hye-won (18 Ekim 2011). "대종상 영화제 '토요타 인기상' 주인공은 원빈". 아시아경제 (Korece). 23 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ocak 2024. 
  38. ^ "Korea's Top Celebrities". Forbes (İngilizce). 4 Nisan 2011. 13 Nisan 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ocak 2024. 
  39. ^ "[KOREA POWER CELEBRITY 40] Celebrity List 40". Forbes. 1 Mart 2012. 23 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ocak 2024. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]