Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Küçük Asya Felaketi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir. --Garbino ileti 12:47, 20 Haziran 2013 (UTC)

Küçük Asya Felaketi[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Türk Kurtuluş Savaşı Türkiye-Yunanistan nüfus mübadelesi adlı madde ile birleştirilmelidir.--esc2003 (mesaj) 17:27, 20 Mayıs 2013 (UTC)

  • Birleştirilsin Birleştirilsin Ama Türkiye-Yunanistan nüfus mübadelesi maddesiyle. Madde içinde verilen Yunanca karşılığı Yunanca Vikipedi'de aratınca Şu madde karşımıza çıkıyor ki bu da mübadele maddesini konu alıyor. İçerik olarak eklenecek bir şey yok zaten, sadece yönlendirilse yeterli olacaktır.--RapsarEfendim? 17:38, 20 Mayıs 2013 (UTC)
  • Birleştirilsin Birleştirilsin Evet, birleştirilsin.--i.e.msj 17:59, 20 Mayıs 2013 (UTC)
P.S. Kanımca Nüfus Mübaderesi 'nin Yunanca interwikisi ανταλλαγή πληθυσμών του 1923 olmalıdır. Ancak henüz madde yokmuş. Takabeg ileti 08:01, 21 Mayıs 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Maddenin kayda değer olduğunu düşünüyorum. Anadolu (Küçük Asya) Felaketi Yunanistan'ın Türkiye ile ilişkilerinde büyük önem taşımaktadır her ne kadar Türkiye'nin Yunanistan ile ilişkilerinde aynı önemi taşımasa da. Yunanistan'da Kırallık rejiminin, ve megali idea'nın meşruluğunu yitirmesine yol açmıştır.Öte yandan birleştirilmesi de uygun olabilir. Fakat birleştirilmesinde sorunlar yaşanabilinir lakin Küçük Asya felaketi çoğunlukla Yunan kırallığının İngiliz devletinin emriyle Anadoluyu işgal etmesinden mübadele sonrasına kadar yaşanan olayları nitelendirirken kullanıldığından ayrıca hangi maddeye daha uygun olduğu tartışma gerektirebilir. Khadkhall (mesaj) 21:27, 28 Mayıs 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum Takabeg güzel bir açıklama ve düzenleme yapmış da, bir olaya başka bir tarafın verdiği her isim için bu tip maddeler açabilir miyiz bilemiyorum. O halde Sözde Ermeni Soykırımı diye madde açıp, birtakım kişiler tarafından bu şekilde tanımlamaktadır gibi bir madde açabilir miyiz mesela?--RapsarEfendim? 07:52, 29 Mayıs 2013 (UTC)
Yorum Yorum Başka taraf kimdir bu hususta ? Taraf konusunu anlayamadım açıklarsanız sevinirim. Sözde Ermeni Soykırımı konusu bu konuda iyi bir örnek olmayabilir kanımca, fakat Ermeni Kırımından başka bir anlam ve konuya değiniyor ve kayda değer ise açılması sorun olmamalı. Aynı şekilde Küçük Asya Felaketi de nufüs mübadelesi ve Anadolu'nun Yunan işgalinden başka bir anlam içerdiği ve bir ölçüde ikisini de kapsadığı için kalmasında bir sakınca görmüyorum. Küçük Asya felaketi nüfüs mübadelesinden önce başlamış, Yunan toplumuna sosyolojik etkileri ise nüfüs mübadelesinden sonra da devam etmiştir. Konunun adındaki Felaket ve Asya kelimeleri sizi yanıltmasın. Khadkhall (mesaj) 10:15, 29 Mayıs 2013 (UTC)
Dünya bir isim vermiş, başka bir taraf kendince bir isim vermiş. Ben ayrı bir madde olabilecek kadar özgün içeriğe sahip olabileceğini düşünmüyorum.--RapsarEfendim? 07:15, 1 Haziran 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kalsin diyenlerin yorumlarina katiliyorum. Mimar77 (mesaj) 00:55, 6 Haziran 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın bu sadece, biri bir isim vermiş, başkası başka bir isim vermiş meselesi değil. khadkhall'ın yorumlarına katılıyorum. birkaç dönemi/konuyu kapsayan bir tanımlama olduğu için ayrı madde olarak kalabilir. --kibele 09:26, 6 Haziran 2013 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.