Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Antalya Büyükşehir Belediyesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--Superyetkinileti 01:53, 18 Ağustos 2011 (UTC)

Antalya Büyükşehir Belediyesi[kaynağı değiştir]

Eğer bu madde kalacaksa tüm büyükşehir belediyeleri KD olur. silinmeli ya da ilgili maddeye aktarılmalı...--вяí¢αи76ileti 12:40, 7 Ağustos 2011 (UTC) Kalsın Kalsın {{Türkiye'de büyükşehir belediyeleri}}. Bu şablona göre birçok büyükşehir belediyesi maddesi var. Kurumsal özelliğine binaen kalmalı. (ilçe belediyeleri hariç olmak üzere) --Szoszvmesaj 13:54, 7 Ağustos 2011 (UTC)

  • Aktarılsın Aktarılsın Antalya maddesine aktarılmasını düşünüyorum. Birçok büyükşehir belediyesi olması önemli değil, buradan çıkacak karara göre diğerlerini de SAS'ta tartışabiliriz. Benim gözüme SDD'de bu çarptığı için direkt bu maddeyi tartışmamız gerektiğini düşündüm. Sonuçta il merkezinin bir yönetim organı olan büyükşehir belediyesinin ayrı bir madde olarak bulunması bir madde içindeki bir başlığın ayrı bir madde olarak bulunması anlamına geliyor ve bu madde diğer ilçe belediye sayfalarının da yapılmasını meşru kılıyor. Büyükşehir belediyesi olmayan ama çevresine göre büyük ve tanınan bir şehir olan Trabzon'un belediyesini büyükşehir olmadığı için yapamamak ve sadece büyükşehir satatüsü olan şehirlerin alt maddelerini yapmak Trabzon gibi illere karşı çifte standart oluşturacaktır kanmca...--вяí¢αи76ileti 14:29, 7 Ağustos 2011 (UTC)
  • Belediye maddeleri, il (merkez) maddelerine eklenmeli. Bunun istisnası belki İstanbul Büyük Şehir Belediyesi olabilir, çünkü belediyenin dışında KD olan maddeleri de var. (Örneğin; İstanbul Büyük Şehir Belediyespor vs.)Çalıştayileti 12:41, 9 Ağustos 2011 (UTC)
Antalya Büyükşehir Belediyesi Basketbol Kulübü de var :)--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 12:42, 9 Ağustos 2011 (UTC)
Haklısın. Ama durum biraz karşık gerçekten; büyük şehir olmayıp, ismi dünyada çok daha fazla bilinen kentler var. Bunu çok objektif olmasa da Viki'den bile anlayabiliriz; örneğin büyük şehir olan bir Eskişehir'den 38 ülke vikisi bahsederken; Trabzon'un 62 dilde maddesi yazılmış. Buradaki sorun şu; bu maddeler kayda değerse neye göre kayda değer olmalı; en mantıklısı tüzel kişilikleri bir hayli önemli olan belediyelere bu hakkı vermek. Yani bir büyük bir metro ağına sahip olma... vs. Çalıştayileti 13:47, 9 Ağustos 2011 (UTC)
Ben o kulüp bu maddeyi kayda değer yapar demedim, yanlış anlaşılma olmasın. Sen belediyenin bir spor kulübü yok deyince yazayım dedim. Bu arada ufak ilçe belediyelerinin de spor kulüpleri vardır.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 13:57, 9 Ağustos 2011 (UTC); Bafra Belediyespor gibi.
  • Kalsın Kalsın Büyükşehir Belediyeleri tanım gereği yeterince kaydadeğer zaten. Bunlar Türkiye'deki en büyük şehirlerin belediyeleri olduğuna göre, kayda değerlikleriyle ilgili çok araştırma yapmaya gerek kalmıyor (söz konusu olan bir belde belediyesi olsa iş değişir elbette). Filanca 13:55, 11 Ağustos 2011 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Büyükşehir Belediyesi maddelerinin kayda değer olduğunu düşünüyorum, tabi ansiklopedik bir dille ve ansiklopedik bilgiler eşliğinde sunulursa...Vikiçizer 20:31, 16 Ağustos 2011 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.