Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Şablon:Kullanıcı Allah

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--kibele 21:59, 25 Haziran 2012 (UTC)

Şablon:Kullanıcı Allah[kaynağı değiştir]

Ş1 kriterine (Bölücü ve kışkırtıcı şablon) aykırı olduğunu düşünsem de üfleyerek yemek istedim yoğurdu.--RapsarEfendim? 16:13, 18 Haziran 2012 (UTC)

  • Silinsin Silinsin--RapsarEfendim? 16:13, 18 Haziran 2012 (UTC)
  • Kalsın Kalsın-- Bu şablonu ben kullanıyorum. Biraz önce oluşturdum ve şablonun içerisindeki bağlantıları kullanarak ne anlama geldiğini öğrenebilirsiniz. Başkalarının düşünce ve inançlarına saygı duymamak, kışkırtılmak ile farklı şeylerdir. Sizin mantığınızla hareket ettiğimizde Şablon: Kullanıcı Yahudi'nin birsürü müslümanı kışkırttığını söylerek silmeye aday göstermemizde sakınca yok. Albay Hardalmesaj 16:20, 18 Haziran 2012 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Tuhaf bir şablon. Albay Hardal, evvelki gün o kadar dua ettim niye kabul etmedin? :)) Silinmeye aday göstermekle iyi etmişsin Rapsar. İyi çalışmalar. --Berm@nyaİleti 16:21, 18 Haziran 2012 (UTC)
Haşa...--RapsarEfendim? 16:25, 18 Haziran 2012 (UTC)
Ek olarak Müslümanlıkta Allah'a şirk koşmak, en büyük ve bağışlanamayacak olan tek günahtır bildiğim kadarıyla (sadece paylaşmak istedim bunu da).--RapsarEfendim? 16:26, 18 Haziran 2012 (UTC)
Sünni/Hanefi İslam'ın bakış açısına göre doğru sadece. Tasavvufta "Ben Allah'ım" demek bambaşka anlamlar taşır. Altta biraz yazdım, konu çok derin ve ben sadece temel bilgilere sahibim.--Khutuckmsj 20:05, 20 Haziran 2012 (UTC)
  • Yorum Yorum Vikipedi'de maddesi olan, bir düşünce sistemine ait bir söylem bu. Dini inanç veya görüş sayılıp sayılmayacağına siz karar veremezsiniz. Pastafaryanlık ile ilgili bir şablon bile varken yüzyıllar süren tarihe sahip bir düşünceyi anlayamadığınız, tuhaf veya kışkırtıcı bulduğunuz için silmenin mantığı nedir acaba? Lütfen yeterince bilginiz olmayan konularda böyle davranmayın. Albay Hardalmesaj 16:28, 18 Haziran 2012 (UTC)
Allah olduğunu belirten bir kullanıcı var da şablon aracılığı ile, bir soru sorayım dedim. Soruyu sormam iyi oldu, bak tartışma çıktı gördün mü? Denildiği gibi şablon kışkırtıcı. --Berm@nyaİleti 16:29, 18 Haziran 2012 (UTC)
Ben karar veremem, zaten vermedim de. Silinmeye "aday" bu yüzden de.--RapsarEfendim? 16:35, 18 Haziran 2012 (UTC)
  • Yorum Yorum Bir insanın kişisel inancının bölücü ve kışkırtıcı olduğunu düşünerek ifade etmesini engellemeye çalışırsanız tabi ki tartışma çıkar. Eğer bu şablon silinirse, ki Türkçe Vikipedi'de mevcut tahammülsüzlük yüzünden öyle olacağa benziyor, Şablon:Kullanıcı Alevi de aynı nedenlerden dolayı silinmeli. Albay Hardalmesaj 16:50, 18 Haziran 2012 (UTC)
Aynı şey değil elbette. İslam'da dediğim gibi Allah'a şirk koşmak en büyük günahtır, dine hakarettir. Bu da kışkırtıcıdır, bence.--RapsarEfendim? 19:29, 18 Haziran 2012 (UTC)
Hangi İslam'da ama? Sünni mi, Şii mi, Sufi mi? İslam monoblok bir din değil, içinde yüzlerce mezhep barındırıyor.--Khutuckmsj 20:07, 20 Haziran 2012 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Tıpkı Kullanıcı:Allah ve en:User:Allah gibi uygun olmayan bir şablon --Kmoksy (mesaj) 16:34, 18 Haziran 2012 (UTC)
  • Kalsın Kalsın İslami bir perspektiften bakıldığında elbette garipsenebilir. Fakat kullanıcı kendini bir yaratıcı olarak görüyorsa kişisel olarak gerisi beni ilgilendirmiyor. --Vitruvian 19:52, 18 Haziran 2012 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Yönlendirdiği sayfaya bakınca kalabilir diye düşünüyorum. --coolland 19:55, 18 Haziran 2012 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Ş1'den silinmesi gerektiğini düşünüyorum.--Reality (mesaj) 20:07, 19 Haziran 2012 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Ş1 - "Kışkırtıcı".--Myrat ileti 20:14, 19 Haziran 2012 (UTC)
  • Ek olarak Allah değil, god (tanrı) şablonu da silinmiş; abusive userbox, used to divide community gerekçesiyle.--RapsarEfendim? 20:21, 19 Haziran 2012 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Yukarıda yeterince açıklanmış, kişi kendini anlatabilir ama bunu inanmadıklarını aşağılayarak yapamaz. --Sayginerv-posta 20:22, 19 Haziran 2012 (UTC)
  • Yorum Yorum Yalnız burada bir aşağılama yok. Eğer şablona bakılırsa kullanıcı Allah yazan ifadeyi En-el Hak'a yönlendirmiş. Zannedildiği gibi bir yaklaşımı yok Albay Hardal'ın. Fakat eğer kışkırtıcı olarak görülüyorsa bu silinmesi için yeterli bir sebeptir. Herkes oyunu ona göre kullandıysa diyecek bir şey yok. Kullanıcı doğru anlaşılsın diye belirtmek istedim. --Vitruvian 22:09, 19 Haziran 2012 (UTC)
  • Yorum Yorum Tek isteğim bu şablonun nasıl kışkırtıcı veya bölücü olduğunu mantıklı bir şekilde açıklayın. Çoğunluk demokrasisine kurban gidecek şablonum. Αλβαι Χαρδαλμesaζ 22:51, 19 Haziran 2012 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Müslümanlar'a göre kışkırtıcı olabilir, ki bana da biraz kışkırtıcı geldi. -- Supermæn (mesaj) 16:18, 20 Haziran 2012 (UTC)
  • Çekimser Çekimser Anlamadan dinlemeden tıklamadan bakanlara kışkırtıcı, azıcık düşünene felsefi bir şablon. Silmeye gönlüm razı değil, kalsa sorun çıkartacak.--Khutuckmsj 18:53, 20 Haziran 2012 (UTC)
Karşı oy verenlere demiyorum bu dediğimi bu arada. En-el Hak ve Vahdet-i Vücud kavramları kimi İslam mezheplerinde hakaret, kimilerindeyse inancın özü olarak algılanır. Bir mezhebin görüşünün diğerine hakaret olarak yansımasından kaynaklı çekimserliğim. Tasavvuf temelli mezheplerin "Ben Allah'ım" sözüyle kastettiği şey, Sünni mezheplerdekinden tamamen farklıdır. "En-el Hak" demek kimi mezheplerde "Ben Allah'ın ta kendisiyim, bana tapın" diye düşünülürken, kimi mezheplerde "Ben Allah'ın bir parçasıyım" şeklinde algılanır. Evrensel bakış açısıyla baktığımda bu şablonun kalması gerektiğini düşünüyorum, Türkçe'nin konuşulduğu toplulukları düşününce de kışkırtıcı olduğunun farkındayım. Bu sebeple çekimserim.--Khutuckmsj 20:02, 20 Haziran 2012 (UTC)
Kevser Yeşiltaş'ın En-El Hak kitabının arka kapak yazısındaki bir sözü buraya yazasım geldi :) "Parça bütüne aittir ve bütünün bilgisini taşır. Tüm kainat insanın içinde, insan da o kainatın içindedir." --Vitruvian 20:17, 20 Haziran 2012 (UTC)
"Kışkırtıcı" olmaması için şablonu şöyle yapabiliriz. Ne dersiniz?--Khutuckmsj 20:28, 20 Haziran 2012 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Bu kadar hassas bir konunun tartışılmasını dahi kimse kusura bakmasın bir müslüman olarak esefle karşılıyorum. Madde hazırlarken bir kullanıcının küçük bir alıntısında "telif haklarına uygunluk" anlamındaki duyarlılığın, bu kadar olağanüstü bir durumda gösterilmemesi, hatta tartışma konusu yapılması dahi çok üzücü. (...) Topluluğa böyle zava zingo bir durumla zarar verilmemesi; insanların tansiyonunu tavan yaptıracak, sabır sınırlarını zorlamak değil altüst edecek ve saygınlığını kaybettirecek söylem-tutum-davranışlardan uzak durulması gerekir. Belki farklı inancınız olabilir. Ne olursanız olun, kim olursanız olun mutlaka sizin dışınızdakilere karşı saygılı olmanız ve onların tağutlarını taşlamamanız bilakis duyarlı olmanız gerekir. Şayet kendi inanç değerlerinize saygı bekliyorsanız. Allah kelimesi tektir. Ne olduğunu canlı-cansız her varlık bilir. Bütün musevi dinlerde de anlamı hep aynıdır. Bir tek ateist olanlar kendilerince ne derlerse desinler kendilerini bağlar. Bu tür insanlarında bu şekilde davranma, söylemde bulunma hakları böyle bir toplulukta yoktur. (...) Kullanıcı:Eğitmen Mahmut|Eğitmen Mahmut]] (mesaj) 22:03, 20 Haziran 2012 (UTC)

Yorum Yorum Bence kalsın oyunu verenler dahil şablonu açan arkadaş da kendi inançlarını yansıtmaksızın şablonun tasavvufi yönünü ele aldılar. Bu eğer hakaret olarak sayılıyorsa diyecek bir şey yok. --Vitruvian 22:14, 20 Haziran 2012 (UTC)

  • Silinsin Silinsin En el Hak diyebilmek için tasavvufta "300" tane kapıdan geçmek lazım (bu bilgi olsun) . Kullanıcının diğer şablonlarına ve kullanıcı sayfasının ortasındaki resme bakınca (çok sanatsal yanlış anlaşılmasın) belli felsefi islam düşüncelerini tartışmak ve bunun iyi niyetli olduğunu düşünmek benim için çok zor. Bunun yanı sıra Allah olan vikipedistler kategorisi de güzel bir ima. Bu kullanıcı mehdi bu kullanıcı mesih.. daha uzar gider bu. Kışkırtıcı bulur muyum ? Hayır.. Aramızda Mezarcılar, Evrenosoğlular çoğalsa filan ne güzel olur, güleriz eğleniriz. İyi çalışmalar. --Boyalikus (mesaj) 22:10, 20 Haziran 2012 (UTC)

Kullanıcı adı politikamızda da belirtildiği üzere, bir kullanıcının Allah, Tanrı, Yahova, vb. isimler alması yasaklanmıştır. Bu şablonu değerlendirirken de aynı mantığı gütmek yararlı olur düşüncesindeyim. Ha adını almışsın, ha "Bu kullanıcı Allah'tır" demişsin. Aynı şey. Şablonun hızlı silinmesi gerekir.

Vito Genovese 22:19, 20 Haziran 2012 (UTC)

Yorum Yorum İyi de bu kullanıcı adı değil ki, kullanıcı adı kriterleri sadece kullanıcı adlarında geçerlidir. Eğer bir şablonu değerlendirirken bu mantık uygulanacaksa Sunnipedi'de ülkemizin genel inancının kışkırtıcı olarak kabul edeceği inanç ve kavramları kullanıcı profillerinden çıkaracağımız gibi Sunnipedi'den de çıkarmalıyız. Kuruluş amacı ve içeriği bütün dinlerle dalga geçmek olan Pastafaryanlık şablonu yerinde dururken bir Vikipedist'in kendi kullanıcı sayfasında kendi inancını kimseyi aşağılamadan, alay konusu etmeden kendi istediği biçimde ifade etmesinde sakıncalı olan nedir? Kullanıcı sayfamı ziyaret edip etmemenin tamamen kendi iradesinde ve kendini kışkırtılmaya koşullandırmış tahammülsüz kimselerin bana ait kullanıcı sayfamda hiçbir art niyet olmadan kendi hakkımda söylemek istediğim şeylere karışma yetkisi olabilir mi? Eğer bana inançlarınız yüzünden bu baskıyı yapacaksanız neden aynısını eşcinsellere veya dinsizlere yapmıyorsunuz? Vikipedi dini tartışma yeri değildir, özgür ansiklopedidir. Bırakın öyle kalsın. Αλβαι Χαρδαλμesaζ 07:10, 21 Haziran 2012 (UTC)
Bir politikanın ruhuna bakmak gerekir her zaman. Bu politika orada bir şeyi amaçlıyorsa, bizim herhangi bir yerde o amacın tersine bir iş yapmamız düşünülemez. Herhangi bir inancım yüzünden baskı yapmıyor ve şu politikayı hatırlatmak istiyorum. Onun dışında burada gözettiğimin bireysel bir inanış değil, politikanın söyledikleri olduğunu belirtmek isterim.
Vito Genovese 16:12, 22 Haziran 2012 (UTC)
Bu politikanın, benim kişisel sayfamı özgürce kullanmı engelleyebileceği tam olarak nerede belirtiliyor? Maddeler ve kullanıcı sayfaları tabi kendini kışkırmaya koşullamış kimelerin kışkırmalarına neden olacaktır. Müslümanları kışkırtacak madde veya dosyalar Vikipedi'de mevcuttur ve art niyet olmadan kullanılmalarında bir sakınca yoktur. en:File:Jyllands-Posten-pg3-article-in-Sept-30-2005-edition-of-KulturWeekend-entitled-Muhammeds-ansigt.png veya en:Criticism_of_Muhammad#Aisha gibi. Αλβαι Χαρδαλμesaζ 06:33, 23 Haziran 2012 (UTC)
Bu politika "kişisel sayfaları özgürce kullanımı engeller" gibi bir şey demedim zaten. Politika şöyle der:
Tahrik edici kullanıcı adları: Vikipedi, potansiyel olarak tahrik edici veya saldırgan kullanıcı adlarına izin vermez. Tahrik edici kullanıcı isimleri, diğer kullanıcıların heveslerini kırabilir ve bir ansiklopedi yaratma görevimizi sekteye uğratır. Bu tür isimler, burada verilenlerle sınırlı olmamakla birlikte, aşağıdaki gibidir:
Listelediği örnekler arasında ise şu madde bulunur:
""Tanrı", "Yehova", "Buda" veya "Allah" gibi, diğer kişilerin inançlarına saldırı olarak nitelendirilebilecek dini kişi ve kavramların isimleri"
Yani ansiklopedi yazma amacımızla bağdaşmadığı için bir kişi kendini sistemde "Allah" adıyla tanımlayamaz. Doğal olarak "Bu kullanıcı Allah'tır" metnine sahip bir kullanıcı şablonu da aynı ilkeyle çelişir.
Vito Genovese 07:12, 23 Haziran 2012 (UTC)
Kullanıcı kutuları ve kullanıcı adları farklı şeylerdir. İngilizce Vikipedi'den birkaç örnek derledim bu konuda daha anlaşılır olabilmek için. Bu şablonda açık bir şekilde Darvin'e hakaret var. Eğer Türkçe veya İngilizce bir Vikipedi'de Darvin Maymundur diye bir kullanıcı adı almak isteseydiniz buna izin verilmezdi fakat düşünceyi kullanıcı sayfanızda sahneleyebilirizsiniz. Ya da buradaki gibi bir şablonu profilinize koyabilirsiniz fakat Richard Dawkins Allah'tır veya Richard Dawkins Tanrıdır gibi bir kullanıcı adı almanıza izin verilmez. Başka bir örnek, burada tek tanrılı dinlerin dünyadaki bütün sorunların kökeni olduğu söylenmiş. Size de öyle geliyor mu bilmiyorum fakat bir insanın inancının dünyadaki bütün sorunların kökeni olarak görmek bana oldukça kışkırtıcı görünüyor. Ama buna rağmen, kullanıcının düşüncesi ve kendi profilinde bunu yayınlama hakkına sahip. Eğer kullanıcı adlarındaki politika, babil şablonlarında da geçerli olmalıysa bu şablonların kullanılabilmesine eklenmesine neden izin veriliyor? Burada da dinlere hayali arkadaş denilmiş. Umarım bu kadar örnek sonunda yeterli olmuştur. Αλβαι Χαρδαλμesaζ 08:10, 23 Haziran 2012 (UTC)
Bu güzel araştırma için teşekkürler.
İngilizce Vikipedi ile Türkçe Vikipedi, bu tür kullanıcı şablonları konusunda farklılaşan bakış açılarına sahip. Bizim kışkırtıcı ve bölücü şablonlar konusunda bir VP:HS ölçütümüz var mesela. İngilizce Vikipedi'de böyle bir durum söz konusu değil. Bu konuda burada daha yoğun bir hassasiyet söz konusu, ki bu da projeden projeye farklılıklar bağlamında son derece normal bir durum.
Örneğin şu an adını hatırlayamadığım bir viki projesi, tüm hizmetlileriyle topyekün bir karar alarak Wikimedia Vakfı'nı boykot etme kararı almış ve bunu ana sayfasında yayımlamıştı Muhammed karikatürleri nedeniyle. Kahyaların müdahalesi gelmişti arkasından da.
Burada alınan karara paralel olarak ben de, bu tip şablonların ansiklopedi yazma amacımızla kesinleşme bağdaşmadığını ve birleşme yerine ayrışmadan başka hiçbir şey getirmeyeceği görüşündeyim. Örnek olarak verilen dört şablonun da Türkçe Vikipedi'de bulunmasını istemem şahsen ama bu, elbette bireysel bir görüştür.
Bir de şöyle bir sıkıntı var: Son dönemde Türk hukuk sistemi kapsamlı bir revizyondan geçti ve yasaların yorumlanması da daha kısıtlı bir hal aldı. "Dini değerlere hakaret" soruşturmaları da yoğun olarak gerçekleşiyor ve bu açıdan sıkıntılar yaşamamız son derece olası. Bu nedenle özellikle din gibi konularda hukuki problem potansiyelini de göz önünde bulundurarak "gri alanda" kalacak hiçbir uygulamaya gitmememiz ve projemizi her türlü tehlikeden korumamız gerektiği düşüncesindeyim.
Özellikle bir üst paragrafımda açıkladığım açıdan konuyu yeniden değerlendirmeni ve olaya ansiklopedi için yarar-zarar bağlamında bakmanı rica ediyorum.
Vito Genovese 12:01, 23 Haziran 2012 (UTC)


  • Silinsin Silinsin Üstteki tüm yorumları okudum. Silinmesi gerektiğini düşünüyorum.--Sadrettinmesaj 07:31, 23 Haziran 2012 (UTC)
Lütfen hangi nedenden dolayı silinmesi gerektiğini belirtir misiniz? Αλβαι Χαρδαλμesaζ 08:10, 23 Haziran 2012 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Khutuck'un dediği gibi şöyle olarak kalsa sorun yok veya Bu kullanıcı En-el Hak'tır dese yine yok. Ancak bu hali ile kalmasını olumlu bulmuyorum. --inc.еle. vposta 11:41, 23 Haziran 2012 (UTC)
"En-el Hak" cümlesinin Türkçesi "Ben Allahım". Bunu Babile uyarlayınca bu şekilde kullanmak istedim, anlam tamamen aynı ikisinde de ama sizin öneriniz insanlar tarafından anlaşılmadığı için kışkırtıcı bulunmuyor. Anlasalar bulacaklar. Bu kullanıcı En-el Hak'tır ise yanlış bir kullanım. Αλβαι Χαρδαλμesaζ 11:50, 23 Haziran 2012 (UTC)
  • Kalsın Kalsın "Kullanıcının kendi hakkında yaptığı bir tanımlama diğer kullanıcıları kışkırtabilir". Bu tip bir yorum bence çok tehlikeli ve ucu açık. Kutu kötü karma yaratabilir ama topluluk kararı ile silinmemesi de iyi karma getirmez. İş buraya gelmeden orta yol bulunması daha doğru olurdu. "Kullanıcı "En-el Hak" der" kullanılabilir. Ayrıca türkiye yasalarının günlğk durumuna göre pozisyon almamız gerektiğini anlamadım. SelamlarCoriolis (mesaj) 18:40, 23 Haziran 2012 (UTC)
Bu konudan bağımsız olarak açıklayayım.
Herhangi bir yerde "Ben İslam'ın, Muhammed'in şöyle olduğunu düşünüyorum" ya da "İslam/Muhammed şöyledir" tarzı ifadeler için "dini değerlere hakaret" soruşturmaları açılıyor sıklıkla son günlerde. Fazıl Say örneğini duyan olmuştur sanırım. Sadece Say ile de sınırlı bir durum değil bu.
Bu nedenle bir yerde böyle bir ibare kullanmamız ve savcılığa bir şikayet gitmesi halinde, savcılık bize ulaşacak ve yazan kullanıcının IP adresini isteyecektir (istedi de geçmişte; neyse ki anonim kullanıcıydı ve özel bir bilgi vermemiz gerekmedi). Bu konuda Vakıf nasıl bir yöntem önerir bilmem ama "Vermeyeceksin" derse, o zaman da erişimin engellenmesi ihtimali doğar.
Vito Genovese 18:49, 23 Haziran 2012 (UTC)
herhangibir Vikipedistin, vikipedi disindaki bir olusuma kullanici bilgisi verme yetkisi var mi? Direkt vakfa havale edilmesi gerekmez mi? Coriolis (mesaj) 23:33, 24 Haziran 2012 (UTC)
Yok tabii ki. Onu diyorum ya? Vermemiz şart koşulsa, Vakfa havale edecektik konuyu.
Vito Genovese 05:48, 25 Haziran 2012 (UTC)
  • Silinsin Silinsin "Ene'l-Hak" yukarıda yorum yapanlardan bazılarının ifade ettiği gibi "Ben Allah'ım" demek değil. Tasavvuf; hal ehli olarak içinde bulunanların da, konuyu dışarıdan bilimsel olarak irdeleyenlerin de görüş birliğine varamadıkları ve içinden çıkamadıkları çok karmaşık bir mesele. ...[Vito Genovese tarafından silindi]... Herhangi bir kullanıcı herhangi bir isim uydurarak "Benin inancıma göre tanrı budur" derse, iş başka olurdu. Ama doğrudan "Allah" adını ve o hattı kullanıyorsa, bu, Müslümanların inancına saygısızlıktır en hafif ifadeyle. Tasavvufu savunmak, gündeme getirmek, tartışmak ya da tartışılmasını sağlamak isteyen birinin de başka bir yol denemesi gerekirdi. ...[Vito Genovese tarafından silindi]... Derhal silinmesi ...[Vito Genovese tarafından silindi]... gerektiğini düşünüyorum. Azadagaoglu (mesaj) 19:02, 23 Haziran 2012 (UTC)
  • Silinsin Silinsin User:Allah kullanıcı adı ve bu şablon eşit derecede kışkırtıcı ve tartışma yaratıcıdır. Gerekçe doğrudur, silinmelidir. Rapsar, hızlı silme kriteriyse hızlı silinmelidir neden SAS açtın ? ;) --Alperen (mesaj) 19:08, 23 Haziran 2012 (UTC)
Açsak suç açmasak suç. Ciddiyim.--RapsarEfendim? 20:47, 23 Haziran 2012 (UTC)
  • Yorum Yorum Oy hakkımız olmadığını bilerek yazıyorum: Kalmalı! Hem de kesinlikle kalmalı. Ancak böylelikle Vikipedia tarafsızlığını, hoşgörüsünü, bağımsız olduğunu kanıtlayabilir. Kullanıcının kışkırtma amacı taşımadığı, bu şablonu bireysel amaçla kullandığı açık. Zaten kendisi de ne şekilde kullandığını açıklamış. ...[Vito Genovese tarafından silindi]... ( Vito Genovese, lütfen burayı çıkarmayınız; bir kullanıcı hedef alınarak KSY yapılmadı, hele siz asla. Çünkü sizin gerekçeniz farklı.). Ya da yumuşatalım; başı çekmesi diyelim, ne farkeder? Önemli olan artık Vikipedia nın -ne yazık ki- artık tarafsızlığını yitirmesi, yaptırımlara muhalif kişiliğinin, boyun eğmezliğinin giderek yok olmasıdır. Özellikle de son olarak şunu belirtmek kaçınılmaz: Vikipedi'de maddesi olan, bir düşünce sistemine ait bir söylem bu. 78.179.179.58 22:11, 23 Haziran 2012 (UTC)
Vikipedi hiçbir zaman kullanıcı sayfamızdan siyasi propaganda yaptığımız veya muhalif duruş sergilediğimiz vs. bir yer değil. Vikipedi bir ansiklopedi.--Alperen (mesaj) 23:24, 23 Haziran 2012 (UTC)
Kimse siyasi propaganda yapılabilir bir yer ya da muhalefet kürsüsü olduğundan bahsetmedi. Aksine özellikle tarafsızlık, bağımsızlık vurgulandı. Zaten bir ansiklopedi en azından bu iki temel özelliği taşımıyorsa bir başvuru kaynağı olmaktan uzaktır. Muhalif kişilikten söz edilmesi, tek bir kaynağa bağımlı olmamasının kastıdır. 78.179.179.58 23:34, 23 Haziran 2012 (UTC)
Bu konunun tarafsızlıkla bir ilgisi yok; "bu kullanıcı İsa'dır" veya "Musa'dır" veya "Buda'dır" da dense şablon kışkırtıcı olurdu. Bunlar polemik yaratarak topluluğu böler ve kişileri ansiklopedi oluşturma amacından uzaklaştırır. Bu şablonların "başvuru kaynağı olmakla" bir ilgisi olmadığı çok bariz değil mi?--Alperen (mesaj) 23:59, 23 Haziran 2012 (UTC)
Orijinal yoruma cevaben: Çıkarmak zorundayım, zira kişiler hakkında itham niteliğinde yorum içeriyor.
Vito Genovese 09:16, 24 Haziran 2012 (UTC)
Konunun tarafsızlıkla ilgisi olup olmadığı değil; Vikipedia'nın tarafsız olması gerekliliği vurgulanmıştır, dilerseniz bir kez daha okuyun. Yine aynı şekilde şablon için "başvuru kaynağı" denmedi. "Zaten bir ansiklopedi.. (..) .. bir başvuru kaynağı olmaktan uzaktır" denilerek yine Vikipedia'dan bahsedildi. [...VP:KSY ihlali yorum çıkarıldı...] (Elektrik kesintisi nedeniyle IP numaram değişmiş olsa da üstteki son iki yorum da bana aittir.) 171.25.204.117 21:06, 25 Haziran 2012 (UTC)
(Bu konu = Şablon:Kullanıcı Allah'ın silinmesi veya kalması), (tarafsızlık = Vikipedi'nin tarafsızlığı). Neymiş? Şablon:Kullanıcı Allah'ın silinmesi veya kalmasının Vikipedi'nin tarafsızlığı ile ilgisi yokmuş. "Başvuru kaynağı olmak" gayet net; ansiklopedi için söylediğimi her okuyan anlamıştır. Şablonun başvuru kaynağı olduğunu iddia eden kim? Tarafsızlık mı tartışılıyor bu başlık altında? Şablonun provokatifliği tartışılıyor.--Alperen (mesaj) 21:35, 25 Haziran 2012 (UTC)
  • Kalsın Kalsın herhangi bir hakaret içerdiğini düşünmüyorum. --Wiki Wiki Baba (mesaj) 17:38, 24 Haziran 2012 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Bu bir hakaret değil, tartışma ortamı yaratıcı bir kullanım. Ayrıca söylendiği gibi yasal olarak da sorun çıkartabilir. LuCkY ileti 09:22, 25 Haziran 2012 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kışkırtıcı ve ciddiyetten uzak. Oyun mu oynuyoruz, ansiklopedi mi yazıyoruz ? Tatanka Iyotanka (mesaj) 21:47, 25 Haziran 2012 (UTC)



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.