Vikipedi:Seçkin liste adayları/Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir seçkin liste adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "seçkin liste" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--RapsarEfendim? 21:56, 2 Kasım 2013 (UTC)

Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanları listesi[kaynağı değiştir]

Girişinde temel bilgilere yer verdim. Askeri darbelere değineyim mi değinmeyeyim mi diye çok düşündüm ama en sonunda kısaca değinme kararı aldım. Burada itiraz gelirse kaldırırım o bölümü, sıkıntı olmaz. Maddemiz bol fotoğraflı ve yeterli diye düşünüyorum. --bermanya 22:06, 5 Ağustos 2013 (UTC)

  • Destek Destek Kaynakları yeterli, biraz daha geliştirilse iyi olurdu ancak bu hali ile de SL olmasında herhangi bir engel göremedim. Teşekkürler.--i.e.msj 22:34, 5 Ağustos 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum madde girişinde genelkurmay başkanlarıyla ilgili bilgilere yer verilmeli. bu durumda tek bilgimiz göreve başlama-ayrılma tarihleri ki kaynağa baktığımızda da görebiliyoruz o kadarını. bu hâliyle seçkinlikten oldukça uzak. --kibele 21:07, 7 Ağustos 2013 (UTC)
  • İstek yapıldı Yapıldı "Katıldığı muharebeler" bölümü eklendi ve genelkurmay başkanlarının bulunduğu tüm aktif görevler yazıldı. --bermanya 22:12, 7 Ağustos 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum Kafama takılanlar :
-İsmet İnönü'nün görevden ayrılış tarihi olarak 10 Kasım 1921, yerine gelen Fevzi Çakmak'ın göreve başlama tarihi olarak 5 Ağustos 1921 yazması.
- Kıbrıs Harekatı sırasında Genelkurmay Başkanı olan Semih Sancar'ın katıldığı muharebeler bölümünde katıldığı muhabere yok yazması.
Bence bahsedilmesi gerekenler :
Girişte,
- Askeri teamüllere göre Genelkurmay Başkanı olmadan önce Kara Kuvvetleri Komutanı olmanın gerekmesi.
- Genelkurmay Başkanlığı yapmış 3 tane cumhurbaşkanı olması,
- En uzun ve en kısa süre görev yapmış olanlar,
Not olarak,
- İsmet İnönü'nün Kütahya-Eskişehir Muharebelerinde aldığı yenilgiler üzerine TBMM tarafından görevden azledilmesi,
- Fevzi Çakmak'ın 1 sene boyunca hem Başbakanlık hem Genelkurmay Başkanlığı yapması. 23 yıl görev yaptıktan sonra Genelkurmay Başkanlığından yaş haddi nedeniyle ayrılması,
- Kazım Orbay'ın Ankara Cinayeti nedeniyle görevini bırakması,
- Nafiz Gürman'ın Başbakan Adnan Menderes tarafından darbe hazırlığı yaptığı gerekçesiyle görevden alınması,
- Nuri Yamut'un ilk KKK'ı olması ve dolayısıyla Genelkurmay Başkanı'na KKK'dan gelen ilk komutan olması,
- Feyzi Mengüç'ün Askeri Yargıtay Başkanı olarak Genelkurmay Başkanlığı görevini vekaleten yapması,
- Rüştü Erdelhun'un 1960 darbesinden sonra emekliye sevkedilmesi ve Yassıada'da yargılanması,
- Ragıp Gümüşpala'nın Milli Birlik Komitesi tarafından atanıp 2 ay sonra emekliye sevkedilmesi,
- Cevdet Sunay'ın 1966 Cumhurbaşkanlığa aday olmak için emekli olması,
- Faruk Gürler'in 1973 yılında Cumhurbaşkanlığa aday olmak için emekli olması,
- Genelkurmay 2. Başkanı Necip Torumtay'ın Genelkurmay Başkanı olabilmek için 22 gün KKK'ı yapması,
- İsmail Hakkı Karadayı ve 28 Şubat süreci,
- Yaşar Büyükanıt ve e-muhtıra,
- İlker Başbuğ'un yargılanması,
- 2011 yılında komuta kademesinin istafası üzerine 2. Ordu Komutanı Necdet Özel'in Genelkurmay Başkanı olabilmek için 1 gün içinde üç rütbe birden atlaması,
- Kendi isteğiyle emekli olan komutanlar, (Tunaboylu, Sunay, Tağmaç, Gürler, Ersin, Üruğ, Torumtay, Koşaner) --Emyilmesaj 01:56, 8 Ağustos 2013 (UTC)
  • Gerçekten teşekkür ederim Emyil. "Yorum yapanlar çare aramak zorunda değil" diyip işin içinden çıkmak yerine elini taşın altına koydun. Çalışma sayfamda ilgili yazıları hazırlamaya başladım. --bermanya 08:21, 8 Ağustos 2013 (UTC)

Karşı Karşı 1 ay olmuş, maddede herhangi bir çalışma yok. daha önce benzerlerini gördüğümüz üzere, diğer kullanıcıların el atması, taşın altına girmesi bekleniyor sanırım. bu tip adaylıklar sonrasında kullanıcı sayfasının tepesine seçkin yıldızı eklenmesini izlemek de enteresan oluyor. kibele 12:08, 2 Eylül 2013 (UTC)

Yoğun bir tempodan dolayı Vikipedi'ye vakit ayıramıyorum, ne yapalım kısmet değilmiş. Olumlu sonuçlanan adaylıklar sonrasında yıldızı kendi kullanıcı sayfama değil de Kibele'nin kullanıcı sayfasına eklemem gerekiyorsa affola. Bilmiyorduk. --bermanya 18:44, 2 Eylül 2013 (UTC)
  • Karşı Karşı Kibele'ye katılmak durumundayım ben de.--RapsarEfendim? 17:02, 2 Eylül 2013 (UTC)
  • Destek Destek Bir general/GK. Başkanı listesi için daha açıklayıcı ne olabilir sorusunu soruyorum da şu haliyle neden SL olmasın? - Lubunya 23:31, 8 Eylül 2013 (UTC)
açıklayıcı ne olabilir sorusunun cevabı yukarıda emyil tarafından listelenmiş. esas soru bu seçkin adayı listede ne var? olmalı lubunya. kibele 09:19, 9 Eylül 2013 (UTC)
Ana maddesinde toplamda 5 satır hayat öyküsü olan Türk Orgeneral Nuri Yamut listede özette 4 satır açıklanmış (/Mehmet Nuri Yamut Gnkur.jpg/ 5 Haziran 1950 10 Nisan 1954 Balkan Savaşları, I. Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı.). - Lubunya 08:48, 11 Eylül 2013 (UTC)
Bu, bir seçkin liste adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.