Vikipedi:Seçkin liste adayları/Arşiv/Eylül 2017

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir seçkin liste adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "seçkin liste" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--B.S.R.F. 💬 15:44, 4 Eylül 2017 (UTC)

Nüfuslarına göre Amerika Birleşik Devletleri şehirleri listesi[kaynağı değiştir]

Seçkin liste olan İngilizce sürümünden çevirdim. Seçkin liste kriterlerini karşıladığını düşünüyorum.Ceas08 (mesaj) 23:02, 19 Kasım 2016 (UTC)

  • Destek Destek İngilizce Vikipedi'nin birebir çevirisi gibi görünüyor. Orada da seçkin liste seçilmiş. --Turgut46 05:53, 20 Kasım 2016 (UTC)
  • Karşı Karşı Emeği geçenlerin emeğine sağlık, zor kısım olan açılmamış madde bırakmama kısmı giderilmiş. Ancak çok motomot bir çeviri mevcut, anlatım bozuklukları çok fazla. "Eğer bir şehir kalın gösteriliyor ise eyalet ya da federal başkent, eyaletin en kalabalık şehri ise italik olarak gösterilir" şeklindeki basit bir cümlede dahi bir değil birçok bozukluk var mesela. Galeri çok fazla resim içeriyor, azaltılmalı. Alt taraflarda çok fazla düzensizlik mevcut. Nüfus yoğunlu sütununda "-2" yazılı, küsüratlarda nokta-virgül hataları mevcut. Gözden geçirilmesi gerek tamamen.--RapsarEfendim? 19:49, 26 Kasım 2016 (UTC)
    • Yorum Yorum Nüfus yoğunluğu kısmında "km^(-2) yazması 1/km^(2) demek bunun neresi hatalı anlayamadım? Aynı şekilde küsüratlarda bildiğim kadarıyla Türkçe'de tam kısımdan sonra virgül kullanılıyor. Büyük sayılarda ise 3 basamaktan sonra nokta kullanılıyor. ABD'de bu durum tam tersi şekilde. Ceas08 (mesaj) 21:49, 26 Kasım 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Çok çalışıldığı belli, ben de yardımcı olmak isterim, ama belki bilinçli tercihlerden bihaberimdir. Gördüğüm birkaç noktaya değineyim. formatnum kullanırsan doğru gösterim kullanıldığından emin olursun. Tablonun genel kısmında gözüme hata çarpmadı ama koordinatlarda (belki de elinde değil) virgül yerine nokta kullanılmış. Şehirler için virgülden sonra 4. basamak (enlemde 11 metreye karşılık geliyor) çok hassas değil mi? Derece dakika şeklinde yazılırsa ondalık işinden de kurtulunabilir (enlemde 18 km hassasiyet). Tablonun en üstüne yoğunluk için 1/km2 ya da kişi/km2 yazarsan alttaki km-2 leri silebilirsin. -2 yazınca doğru olsa da rahatsız etmesi gayet normal. Yüz ölçümü küçük şehirler yok, km2 ler de tablonun tepesine taşınabilir. Şehirlerin yüz ölçümü değişebiliyor, 4 sene çok uzun bir zaman (nüfusu 100 bin altına bu yüzden düşmüş olanlar var). Yoğunluk hesaplanırken 2014/2015 projeksiyonları kullanılabilir; tablonun üstündeki metne göre öyle yapmak lazım zaten. "Tüm şehirleri OSM'de/Google Haritalar'da göster" denebilir. Bing'te maksimum 200 oluyorsa, "En kalabalık 200 şehri Bing Haritalar'da göster" denebilir. Sayım yerlerine gerek olmadığını düşünüyorum. Eğer Porto Riko şehirleri tutulacaksa, giriş kısmında Porto Riko şehirlerine de değinilmeli. "Aşikardır" demekten kaçınalım. Şehir sayısı 304 mü, 297 mi? Eyaletlere göre şehir sayılarını sıralarken, bence ilk birkaç tanesini alıp metne çevirelim. Kaliforniya'da 73, ... gibi. 304 şehrin %63,5'i 11 eyalette. Yayılım kısmındaki tablo kalabalığını azaltmış oluruz. Downtown_San_Jose.PNG henüz Commons'a taşınmamış. Commons'taki Panoramic_Downtown_San_Jose.jpg resminden türetildiği için sorun olmaması lazım. Giriş bölümünü elden geçirmemiz lazım. --Deniz (mesaj) 20:13, 4 Aralık 2016 (UTC)
Bu, bir seçkin liste adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.