Vikipedi:Kukla şüphelileri/Gomada

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kullanıcı:Gomada[kaynağı değiştir]

Kanıtlar ve iddia[kaynağı değiştir]

TBA ihlâli etnosentrik Kürtçülüğe karşı sergilemiş olduğum son haftalarda Türkçe vikideki benim hareketlerimin "Xosere, Neribij, Azadi, Gomada" gibi aynı yolun yolcusu olan kullanıcılar tarafından dikkatle takip edildiğini görüyorum. Bana göre Mamkemal ile Gomada'nın aynı kişi olduğunu gösteren iki işaret var:

  1. Kullanıcı Mamkemal "19:00, 26 Nisan 2013" tarihinde Tartışma:Ankara keçisi sayfasına "Bilimsel çalışmalar dururken bir devlet kurumunun sitesinden alınan bilgiler özellikle de İngilizce kısmı için yazılan bilgilerle çelişiyorsa ortada bir problem var demektir. Bunun düzeltilmesi lazım" diye yazdı. Ben "16:24, 26 April 2013‎" tarihinde İngilizce vikideki en:Angora goat maddesindeki iddialara "fact" şablonu yerleştirdim. Bundan tam on gün sonra, "06:24, 6 Mayıs 2013" tarihinde Mamkemal Hermann Wenzel'in kitabından bahsettikten sonra, Gomada "10:05, 6 May 2013" tarihinde İngilizce vikide "fact" şablonlarını kaldırdı.
  2. İkinci işaret: Ben "04:06, 6 Mayıs 2013‎" tarihinde Mamkemal'e "Almanca vikiye baktınız mı. Kaynağı gördünüz mü?" dedim ve Almanca vikide yokken Gomada tarafından "10:30, 6 Mayıs 2013" tarihinde ekleme yapıldı. Sonra da "22:52, 6 Mayıs 2013‎" tarihinde Mamkemal "Almanca Viki'nin ilgenlidigim kismi icin Turkce tercumesi..." dedi.

Bunlar birbirinden haberli kişiler. Gomada kendi kullanıcı adını lekelememek ve "adından dolayı tepki çekmemek" için farklı bir kullanıcı adıyla Wenzel'in iddiasının Türkçe sayfaya eklenmesini istemiştir. Yalnızca Wenzel'in kitabında geçmektedir bu spekülatif bilgi. Yaylada konar-göçer yaşayan Yörükler ve Kürtlerin "keçi gibi kıvrak ve yaylacıl/kayacıl" kıl keçisi ile konar-göçerliği bırakıp yerleşen Anadolu Türkmenlerinin ve Orta Anadolu Kürtlerinin yetiştirdiği "koyun gibi uysal ve ovacıl/toprakçıl" Ankara keçisi (Batı ve Orta Anadolu'da daha çok "filik" olarak bilinir) birbirinden davranış ve coğrafya olarak farklı ırklardır. Wanzel'in 1932 ve 1937 yıllarında yayımlanan kitabında nasıl yansıtıldığını bilmiyorum (kitaba ulaşamadım), bildiğim o ki bu iddianın ondan sonra dillendirilmediğidir. Bu iddia inandırıcı olsaydı günümüzde bilim adamları tarafından da söylenirdi, zira Ankara keçisinin yayılımı taaa Güney Afrika'ya kadar ulaşmıştır --Kmoksy (mesaj) 09:44, 7 Mayıs 2013 (UTC)

Görüşler[kaynağı değiştir]

What is happening here? Sorry Kmoksy but i dont have time to waste with such stuff. I dont know how you can blame people so easily. I dont know your rules here. But i know that, it's not kind to blame people without proofs. Its better to communicate with bureaucrats here.--Gomada (mesaj) 18:41, 19 Mayıs 2013 (UTC)

Btw, article of Angora goat is in my Watchlist. Takabeg has added Wenzel as a source to article of Kurds of Central Anatolia in (8 September 2010), after that in 2011 i saw the information and i added to article of Angora goat.--Gomada (mesaj) 18:53, 19 Mayıs 2013 (UTC)
@Takabeg, Is it so simple? i didnt like this sentence; Gomada'nın kendisi de aklanmak istediği için. Did i do something wrong? It shows me as a guilty person. Kmoksy has only a claim and i wrote to Kullanıcı:Elmacenderesi, if its necessary, they can check my IP. Otherwise, you cant say, lets just check X person's IP. So, please dont change the meaning of my words.(Kullanıcı:Elmacenderesi will check IPs, if Kmoksy's claims are really remarkable) I took a look at Kmoksy's edits today. He/she has also blamed some other users. Can you blame another user when you are just curious? For example, Kmoksy's words are similar to yours. He/she doesnt even know me, but he/she has used your claims, as Ethnocentrism etc. Should we say Kmoksy is your meatpuppet? I think, it shouldnt be so simple to blame users or? Kmoksy has directly said that Mamkemal is my other account.(Sockpuppet) For such a claim, Kmoksy needs good proofs or?--Gomada (mesaj) 18:38, 20 Mayıs 2013 (UTC)
Yukarıda iki kullanıcı arasındaki davranışsal benzerliklerini kanıtlamak amacıyla etnosentrik Kürtçü özerlikleri gösterildiyse de, bu sayfanın asıl maksadı Kullanıcı:Gomada ve Kulllanıcı:Mamkemal tarafından etnosentrik propagandanın yapılıp yapılmadığını incelenmek değildir. Yeni oluşturulan ve sadece Tartışma:Ankara keçisi ile ilgilenen bir kullanıcının diğer projelerdeki aynı maddeler ile (interwikiler ile) aynı günlerde ve aynı saatlerde ilgilenen kullanıcının kuklacı /canlı kuklacı olup olmamasıyla ilgilidir. Takabeg ileti 20:28, 20 Mayıs 2013 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

İlgisiz Yapılan detaylı inceleme sonrasında iki kullanıcı arasında bir bağ bulunamamıştır. Sevgilerimle... --e.c. 08:36, 26 Mayıs 2013 (UTC)