Vikipedi:Kaliteli madde adayları/Türkiye

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "kaliteli madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.---- Akhilleus ileti 15:27, 4 Kasım 2011 (UTC)

Türkiye[kaynağı değiştir]

İyi görünüyor gibi...Bu imzasız yazı Ilgaz ER (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 21 Ekim 2011, 13:29

  • Destek Destek Bir Türk değil, vikipedist olarak oy verdiğimi belirtmeliyim sanırım. Utku TanrıvereMesaj 20:22, 22 Ekim 2011 (UTC)
  • Karşı Karşı Kaynaksız paragrafları görmek için kısaca göz atmak yeterli. Tarihçe bölümü oldukça yetersiz. Türkiye tarihi Kurtuluş Savaşı'yla mı başlıyor? Günümzde Türkiye'nin bulunduğu toprakların tüm tarihini kapsamalı, ki Göbeklitepe de insanlık tarihinin en eski yapılarından olduğuna göre... --seksen 14:37, 23 Ekim 2011 (UTC)
  • Türkiye tarihi maddesi acınacak halde olduğuna göre Anadolu tarihi maddesiyle birleştirilmesi de söz konusu olabilir, ayrıca böyle bir ayrımı gerekli de görmüyorum, birbirinin tekrarı olacak maddeler elde edebiliriz. Şuradaki gibi bir yaklaşım sergilenmeli bence, sonuçta Türkiye tarihi derken Türkiye Cumhuriyeti siyasi tarihi değil de Türkiye topraklarının tarihinden bahsediyoruz, Rusya tarihi dediğimizde 1991'den bugüne kadar olan süreci almadığımız gibi. --seksen 18:08, 25 Ekim 2011 (UTC)
  • Son dediğinizden farklı bir şey söylediğimi düşünüyorsanız büyük ihtimalle yanlış ifade etmişimdir. Utku TanrıvereMesaj 22:41, 26 Ekim 2011 (UTC)
Anlayamadım şimdi :) Diyorum ki, Türkiye tarihi Türkiye topraklarının tarihidir, Anadolu tarihi maddesinde yazanların Türkiye maddesinde bulunmasında sorun yok. --seksen 15:23, 29 Ekim 2011 (UTC)
  • Karşı Karşı 82'nin dediklerine katılıyorum. Türkiye tarihi derken cumhuriyet tarihi anlatılmış. Ancak günümüz Türkiye'sini oluşturan topraklardaki tarihin anlatılması gerek. Bu bağlamda tarihçe başlığına eksik şablonu konulabilir hatta. Öte yandan maddede ciddi düzen sorunları da mevcut.--Rapsar da ne ki? 14:42, 23 Ekim 2011 (UTC)
  • Karşı Karşı tarih kısmını konusundaki görüşlere katılıyorum 1-2 paragraf Anadolu tarihinin özetlenmesi ve ayrıntılı bilgi için bakınız şeklinde yapılacak bir yönlendirme çok güzel olur. Ayrıca daha çok kaynak gösterilmesine ihtiyacı olduğu düşünüyorum, örneğin biteyi bölümü kaynaksız, ağrı dağı en yüksek noktasıdır deniyor kaynaksız yada şu tümce "Bugün Türkçe, yaklaşık 250 milyon insan tarafından; Türkiye Türkçesi dünyada 80 milyon insan tarafından konuşulmaktadır." kaynaksız.--Ollios 13:03, 30 Ekim 2011 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.