Vikipedi:Köy çeşmesi/2011/Mayıs

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Teklifler[kaynağı değiştir]

Teknik[kaynağı değiştir]

Vikipedi'yi tasarlarken kullanılan programlama dili hangisi acaba? Benim gibi amatörler sıkıntı çekiyor.--Westnest ileti 11:27, 4 Mayıs 2011 (UTC)

Bildiğiniz ve(ya) her sayfanın altında görebileceğin gibi tüm Wiki projeleri MediaWiki kullanmakta. MediaWiki, PHP ve veritabanı temelinde işliyor. Kullanılan veritabanı ise Wiki projelerinde MySql ama PostgreSql'de desteklenmekte. Yani LAMP (Linux, Apache, Mysql, Php) kullanan internet geliştiricileri için yazılmış denilebilir. Yok eğer bahsettiğiniz sadece wiki içinde madde yazmaksa, HTML, CSS, wiki yazma dili... ----taysin (mesaj) 09:20, 8 Mayıs 2011 (UTC)

Madde - sayfa[kaynağı değiştir]

Yukarıdaki "madde" sekmesi "sayfa" olarak görünüyor. Bu nereden kaynaklanıyor acaba? Madde oldukça oturmuş bir terim, bu nedenle sorulmadan değiştirilmesini doğru bulmuyorum. --82 ~145 ileti 13:45, 6 Mayıs 2011 (UTC)

Ben de farkedince şaşırdım. n a z i f i l b e k 16:02, 6 Mayıs 2011 (UTC)

Konuyla ilgili tam teknik bilgim olmasa da şunlardan biriyle ilgili olabilir olsa olsa heralde; 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Ya da birisi bu değişkeni çağıran sayfayı değiştirdi ve ya göremiyoruz ya da yaptığı değişikliği görünmez kıldı. Bence de eski kullanım iyiydi. Tabi bu değişiklik bir iyileştirmeyle ilgili ara bir basmaksa bilemiyorum.
--Stultiwikiabana yaz 17:06, 7 Mayıs 2011 (UTC)
Bnezer bir sorunla daha önce de karşılaşılmış. Sayfayı silip geri getirmek işe yarıyor. --Superyetkinileti 17:46, 7 Mayıs 2011 (UTC)
Bir daha sorun yaşanmaması için bu sayfayı güncelledim. Zaten aslında buradaki yerel sayfaları silebiliriz, oradaki gerekli tercümeler yapıldığında ve tamamlandığında. --Stultiwikiabana yaz 19:53, 7 Mayıs 2011 (UTC)

Kaynak Göster[kaynağı değiştir]

Kaynak gösterme sayfasındaki "Başlıca katkıda bulunanlar" kısmı buraya göre düzenlense iyi olur. İngilizce'de bu site kullanılıyor. Şu an bulunan adrese erişilemiyor. n a z i f i l b e k 23:21, 11 Mayıs 2011 (UTC)

Önerilen site ile kaynak göster sayfasının ilgisini anlayamadım? Kaynak göster sayfası eğer kendi çalışmanızda, mesela yazdığınız bir makalede Vikipedi'nin İstanbul maddesini kullanırsanız, makalede bunun nasıl kaynak gösterileceği hakkında. Önerilen site ise istatistiki bilgi içeriyor.--Szoszvmesaj 21:04, 25 Mayıs 2011 (UTC)
Kaynak göster sayfasında, "yazarların(katkıda bulunanların)" ismini vermesi gereken bağlantı çalışmıyor. Önerdiğim bağlantı ise bunu sağlıyor. n a z i f i l b e k 17:19, 26 Mayıs 2011 (UTC)
O zaman bir hizmetliden rica edelim bu sayfayı düzenlemesi için.--Szoszvmesaj 18:03, 26 Mayıs 2011 (UTC)
İstek yapıldı Yapıldı --Superyetkinileti 18:09, 26 Mayıs 2011 (UTC)

  • Kendim yapacaktım ama izinlerim yetmiyor :) bu sayfada belirttim yeni önerimi. n a z i f i l b e k 19:59, 26 Mayıs 2011 (UTC)

Resimler görünmüyor[kaynağı değiştir]

Arkadaşlar Civilization V ile Sid Meier's Pirates! Live the Live oyunlarıyla ilgili sayfa çalışması yapmaktayım. Sayfanın sağ üst kısmındaki oyun bilgi kutusuna ilgili resmi ekliyorum. Eklediğim resimler, İngilizce Vikipedi'de kullanılan resimler. Fakat o resimler İngilizce Vikipedi'de doğru görüntülenirken benim oluşturduğum Türkçe sayfalarda görüntülenemiyor. Türkçe Vikipedi'deki diğer oyunların kaynağına baktım, aynen oradaki gibi yapmışım ama olmamış. Eskiden çalışmasını yaptığım bir kaç maddede bu sorun yoktu. Nerede yanlış yapıyorum? Mehring 03:38, 15 Mayıs 2011 (UTC)

Resimler Türkçe vikipedide yüklü mü? İngilizce vikipedideki resmi kullanamıyoruz. Türkçe vikipediye ayrı olarak yüklemek lazım. Yüklerken Vikipedi:Adil kullanım gerekçelendirmesini yapmayı ve uygun telif etiketi koymayı hatırlayın. Yoksa dosyalar silinmeye alınabilir. --Duke ϡ»» ileti ^^ 11:22, 18 Mayıs 2011 (UTC)

Resim:Typhoid inoculation2.jpg ve commons:File:Typhoid inoculation2.jpg iki aynı resim. Yalnız, bizim sitede yüklü olan resim taşıyor. Commonstaki ise ekrana düzgün şekilde oturuyor. --Duke ϡ»» ileti ^^ 10:56, 23 Mayıs 2011 (UTC)

Bir fark göremedim. Bendeki ekranda her iki görüntü de taşıyor zaten:) --Szoszvmesaj 21:06, 25 Mayıs 2011 (UTC)

Google Chrome sorunu[kaynağı değiştir]

Bilgi kutularini sayfanin solunda ve cercevesiz goruyorum, bunun bir cozumu var mi acaba? --Le libertaire 16:00, 24 Mayıs 2011 (UTC)

Sağ üst köşedeki tercihler>görünüm sekmesindeki bir ayarı değiştirmiş olabilirsiniz. Chrome'a "Wikipedia Beautifier" eklentisini eklediyseniz, bu eklenti sayfaları daha okunabilir kıldığını iddia eden bir ürün. Sayfa yapısını değiştiriyor olabilir. Hiç kullanmadım. Çözemezseniz diğer arkadaşların cevaplarını bekleyebilirsiniz. --Duke ϡ»» ileti ^^ 16:05, 24 Mayıs 2011 (UTC)

Tercihlerim ve görünüm kisimlarina baktim, diger secenekleri tek tek denedim, degisen bir durum olmadi. Bahsettiginiz eklentiyi ise kullanmadim, bu da cozum olmadi. Diger kisiler ne zaman cevap verebilirler? Tesekkur ediyorum Duke (Koc61) --Le libertaire 19:50, 25 Mayıs 2011 (UTC)

Bir de diger bazi konularda farkli sorularim olacak, kimden nasil bilgi alabilirim, herkesi olur olmaz rahatsiz etmek istemiyorum?--Le libertaire 19:51, 25 Mayıs 2011 (UTC)

Ben de Chrome kullanıyorum ve bir sorun yok. Önbelleği boşaltmayı deneseniz? Crtl+F5 veya Shift+F5 idi sanırım. Olmadı Chrome'daki seçeneklerden tarama verilerini temizleyebilirsiniz. O da olmadı CCleaner programını indirip temizlik yapmanızı öneririm :)--Rapsar 19:54, 25 Mayıs 2011 (UTC)

Sayin Rapsar, bu sizden ikinci cevap alisim, desteginize, yardiminiza tesekkur ediyorum. Bende bu konuyla ilgileniyordum. Lisansi yanlis veya dogru sectim mi bilmiyorum ama, su baglantida http://tr.wikipedia.org/wiki/Dosya:Ekrangoruntumchrome.jpg gorulebilecegi gibi ekranimin durumu budur. Onbellegi dediginiz gibi bosalttim, c cleaner zaten otomatik kullandigim bir program, ancak yarari yok? Bazi donemler cok geziyorum; Her ne kadar Izmir'e yerlesmis bulunsam da, gittigim yerlerde vikipedia'ya girmeye calisiyorum. Bu durumu da tesadufen Chrome olmiyan bir yerde Mozilla ve IE ile girdigimde farkettim, yoksa benim goruntumun normal oldugunu saniyordum. Bilgisayarim da yeni, tam vakif degilim. Umarim sorularimla bunaltmiyorumdur? Diger konularda merakimi nasil giderebilirim? Mesela, Turkce (TÜRKÇE)klavye edinmeme ragmen kullanimda zorluk yasiyorum, bu ne derece onemli? Bir baska konu Vikipedia'ya bir makale eklerken kriterler nelerdir? Aslinda daha cok soru sorabilirim, sevgilerimle efendim. NOT: Yasinizi ogrenebilirsem, hitabetmekte zorlanmam. --Le libertaire 20:12, 25 Mayıs 2011 (UTC)

Mesela tercihlerimde girdigim e posta adresimle ilgili bir sorun olduguna dair bir uyari var oysa Vikipedia' dan gelen e postalari rahatlikla aliyorum?--Le libertaire 20:17, 25 Mayıs 2011 (UTC)

Google Chrome'u silip tekrar kurarsanız çözülür mü acaba. Yanlışlıkla değiştirdiğiniz bir ayar varsa böylece sıfırlanmış olur. İnternet explorer ya da Firefox'ta böyle bir sorun yoksa bu işe yarayabilir.--Szoszvmesaj 20:53, 25 Mayıs 2011 (UTC)
Hmm. Tercihlerim kısmından görünüm sekmesine tıklayıp, oradan da MonoBook'u seçseniz? Aslında Vito Genovese olsaydı çözerdi muhtemelen ama :) Diğer konular hakkında da mesajla cevap vereyim de burada yer kaplamasın :)--Rapsar 21:35, 25 Mayıs 2011 (UTC)
Yazılarınızı Türkçe'ye özgü karakterleri kullanmadan yazmaya alışkın iseniz yazıyı bitirdiğinizde ilgili karakterleri düzeltmek için şu adresteki aracı kullanabilirsiniz: [1]--Alperen 15:09, 27 Mayıs 2011 (UTC)
  • Le libertaire, diğer dillerdeki vikilere girerken de aynı bilgi kutusu sorunu devam ediyor mu? --Duke ϡ»» ileti ^^ 23:04, 27 Mayıs 2011 (UTC)


Konu ile ilgilenen butun arkadaşlasıma teşekkrü borc bilirim. Acıklamama gelince: Butun onerileri dendim, chromu kadırıp yeniden yukledim, sonra en son tercihlerimde/n mailimi sildigimde duzeldi bir kac gun dokunmadim ve bu gece yeniden girdigimde artik hersey normale donmus durumda. Goruntu mukemmel. Artik diger dillerdeki duruma bakmaya da gerek gormedim.

Isbu bahane ile buradan --- tam yrerini bilmedigimden--- bir mesaj iletmek istiyorum. Gordugum yakinlik ve ilgi icin tesekkur etmem gerekiyor! Umarim benim de bugune kadar bir kulllanici olarak faydalandigim vikipedia ya bundan sonra cok daha yararli faydalarim olabilir. Efendim, tek sorunum zaman! Hepicigimizde oldugu gibi. Bakalim hayat ne getirecek? Yete ki 'libertaire olsun', sursun degil mi? Sevgi ile.--Le libertaire 22:07, 30 Mayıs 2011 (UTC)


Ek yapmam gerekecek; Sayin Alpereni ilginiz icin memnuniyetimi belirtmem lazim, isime yariyacak.. Ve Sayin Duke.. Zaten ilk girisimlerim son degisikliklere bakarak olmustu, sonra ara ara oradaki degisimlere bakarak ben de sayisi cok fazla degisiklik yapmis idim. Bundan sonra da tavsiyenize uyarak ayni yolu izleyecegime kuskunuz olmasin. Sevgiyle efendim.--Le libertaire 22:17, 30 Mayıs 2011 (UTC)

Deneme tahtası şablonları[kaynağı değiştir]

Baktım da; arayüzde kullanılan şablon şu(değiştir sekmesine basınca gördüğünüz şablon):


Deneme tahtasına hoş geldiniz! Bu sayfa serbest denemeler için ayrılmıştır.
Burada yaptığınız değişiklikleri aynen başka bir Vikipedi sayfasında da yapabilirsiniz.
Aşağıdaki kutuda değişiklikler yaptıktan sonra "Sayfayı kaydet"' tuşuna basmayı unutmayın!


İsterseniz burada değişiklik yaparken başka bir pencerede Viki yazma diline bir göz atabilirsiniz. Yardım sayfalarından yararlanabilirsiniz.


Not: Bu sayfa deneme tahtası olduğu için çok karmaşık hale gelmesin diye belirli aralıklarla silinmektedir. Bir daha geldiğinizde yazınızı göremezseniz şaşırmayın.




Ancak, sayfanın kendisinde şu kullanılıyor:

Vikipedi:Deneme tahtası/BU SATIRA DOKUNMAYIN


İkisinin de aynı olması daha uygun olmaz mı? İyi çalışmalar.--Westnest ileti 08:47, 26 Mayıs 2011 (UTC)

Birisi biraz daha "değiştir" tuşuna bastıktan sonra yapılacakları anlatıyor. Aslında ikisindende farklı bir öneri varsa ikisinin de değiştirilmesi düşünülebilir. Diğer türlü bence bir sıkıntı yok--Duke ϡ»» ileti ^^ 09:13, 26 Mayıs 2011 (UTC)
En azından arka plan renklerinin aynı tutulması iyi olur. İyi çalışmalar.--Westnest ileti 13:34, 26 Mayıs 2011 (UTC)
Haklısınız. --Duke ϡ»» ileti ^^ 22:46, 27 Mayıs 2011 (UTC)

http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%96zel:AbuseFilter/14'de yazan "Bu süzgeç için ayrıntıları göremezsiniz, çünkü umumi görünümden gizlenmiş." ne demek?Bu imzasız yazı Ilgazer (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.


Sadece hizmetliler görebiliyor demek. Ve lütfen imza atınız.--Westnest ileti 17:17, 28 Mayıs 2011 (UTC)

Politika[kaynağı değiştir]

İlginize[kaynağı değiştir]

İş birliği sorumluluğu[kaynağı değiştir]

  • Daha önce iş birliği sorumluluğumdan çekildiğimi belirtmiştim. Ancak şimdi tekrar adaylığımı koyuyorum. İş birliği projesi için yeni bir sisteme geçmek için taslak çalışmamı hazırladım ve devam edeceğim (burası). Şimdi şu Koc61 çok zorlanırız sende ol dedi ben de kabul ettim. Yeni sistem için üç sorumlu olunacak ne yapalım. Hem etkinlik bakımından faydalı olacaktır. Emperyan-ileti 12:21, 1 Mayıs 2011 (UTC)
  • "Bu haftanın projesi hakkında daha fazla bilgi..." kısmı zorlar sorumluları dedim bi kere=) Destekliyorum. Daha rahat olur iş birliği üç sorumluyla malum bazı sorumlular bazı günler vikiye giremiyor ya da gereken ilgiyi gösteremiyor. --Duke ϡ»» ileti ^^ 12:26, 1 Mayıs 2011 (UTC)
Üç sorumlu olsun, gayet iyi olur. Ancak adaylık vs. biraz komik olmuş . İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 12:58, 1 Mayıs 2011 (UTC)
  • Emperyan zaten eskiden de bir ara sorumluydu, gene olsun, sorun yok, hem mevcut sorumluların da yükünü hafifletir. Yeni sistem de umarım işler. --82 ~145 ileti 14:49, 1 Mayıs 2011 (UTC)
Daha önce ki adaylıkta da bir şey olmamıştı. Şimdi de karşı çıkan yok koydum bende. Sabırısızım ne yapam :) Emperyan-ileti 17:43, 1 Mayıs 2011 (UTC)

Çok Dilli Yarışma / Multilingual Challenge[kaynağı değiştir]

Derby Çok Dilli Yarışma Duyurusu

Bu, ilk çok dilli Vikipedi işbirliğidir. 3 Eylül 2011 tarihine kadar sürecek olan yarışmaya bütün Vikipedistler, herhangi bir Vikipedi dilinde katılabilir.
Şimdi Katıl!

"Vikipedi, Derby Müzesi'nin İngilizce dışındaki dillerde maddelerinin oluşturulmasını teşvik etmesinden memnuniyet duymaktadır." (Jimmy Wales, 14 Ocak 2011)

Announcing the Derby Multilingual Challenge

This is the first multilingual Wikipedia collaboration. All Wikipedians can take part, in any Wikipedia language. The challenge runs from 1 May until 3 September 2011.
Sign up now!
" Wikipedia is particularly pleased to see that Derby Museums are encouraging the creation of articles in languages other than English." (Jimmy Wales, 14 January 2011)

Andrew Dalby 14:13, 2 Mayıs 2011 (UTC)

Ana Sayfa tasarımları[kaynağı değiştir]

Süresiz engel[kaynağı değiştir]

  • Merhaba, engelleme konusunda bilgili olan arkadaşlar yardım edebilirse sevinirim. Süresiz engel inisiyatif gözetmeksizin kimlere verilir? Açık proxyler var mesela sonra reklam içeren kullanıcı isimleri var. Bir de kukla politikasında kuklalara süresiz engel veriliyor. Ama asıl hesaba inisiyatife göre engel veriliyor. Bunlara ek olarak hangi kullanıcılara inisiyatif gözetmeksizin süresiz engel vermesi gerekir? --Duke ϡ»» ileti ^^ 19:05, 8 Mayıs 2011 (UTC)
Merhaba. Sorunuzu tam olarak anlayamadım ama VP:EP'ye bakmışsınızdır muhakkak.--ahzaryamedileti 13:53, 20 Mayıs 2011 (UTC)

Seçkin portal adaylığı[kaynağı değiştir]

Yerleşim yerleri adları ve VP:STT[kaynağı değiştir]

  • Gördüğüm kadarıyla yerleşim yerlerinin adlarıyla ilgili anlaşmazlık çözülmüş ve ad değişikliği talepleri yapılmaya başlanmış. Ancak 1-2 ay önce yapılan talepler tekrardan değerlendilmemiş. Hizmetlilerden ricam Vikipedi:Sayfa taşıma talepleri/Arşiv sayfasındaki bu ve buna benzer talepleri tekrar değerlendirmeleri. Tekrardan talep edilmesine gerek yok bence. Teşekkürler.--Reality 19:36, 12 Mayıs 2011 (UTC)
  • Yalnız fikir birliği daha çok ilçeler hakkında. Köy ve mahalleler için henüz fikir birliği yok. --82 ~145 ileti 19:43, 12 Mayıs 2011 (UTC)

Kürt asıllı Türkler - Çelişkisi[kaynağı değiştir]

Merhaba

Kürtlük bir ırk tır Türklükte.Zazalık ise Kürtlüğün bir dalı gibidir dilleri farklıdır, aynı Soran lar gibi onlarda Soranca konuşur ama kürtlerdir(bknz. Irak Kürdistanı) Önerim; "Kürt asıllı Türkler" kategorisini "Türkiye Kürtleri" kategorisi ile değiştirmek.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Kategori:K%C3%BCrt_as%C4%B1ll%C4%B1_T%C3%BCrkler Mci764 15:16, 13 Mayıs 2011 (UTC)Mci764

Bu haftanın iş birliği 2007 senesinin düzenlenecek maddelerini halletmek. Yaklaşık 7.000 madde birikmiş toplamda. Bu haftanın iş birliğine katılmanızı önemle rica ediyorum. Ayrı bu iş birliğinde safir yüzük kazanma şansı yakalayabilirsiniz.--Duke ϡ»» ileti ^^ 08:07, 16 Mayıs 2011 (UTC)

Ben de katılmışım. Yüzük benim olacak İnşallah! ----Cek Li Taranmesaj 12:32, 16 Mayıs 2011 (UTC)

Kıymetlimisss=) İnşallah kazanırsın. Devam edecek madde düzenleme iş birlikleri ara ara, katılımcıları da sıkmadan. --Duke ϡ»» ileti ^^ 22:14, 16 Mayıs 2011 (UTC)

Taslak madde (ya da . . .)[kaynağı değiştir]

Sevgili Vikipedistler, bilmiyorum farkettiniz mi ama Alperen'in ve bazı diğer Vikipedist'lerin çabalaması sonucu yeni bir "Taslak Madde Yönergesi çevirisi ve düzenlemesi" hazırlandı. Lütfen en azından spesifik olarak belirttiğim bu yönergeye bir göz atıp yönergenin kendi tartışma sayfasında bir yorumda bulunabilir misiniz; destekleyici, eleştirel veya herhangi bir şekilde? Ayrıca zahmet olmazsa aynı tartışma sayfasındaki yeni adlandırma kısmında da, "taslak madde" yerine bulunabilecek yeni bir adlandırma alternatifi üzerinde fikir beyan eder misiniz lütfen? Tartışmaya burada değil yönergenin kendi tartışma sayfasında devam edelim dilerseniz ve artık birkaç hafta içerisinde buradaki aktif bir grup kullanıcının yorumları ve önerileri ışığında yeni yönergemizi yerine yerleştirelim. Sevgiler, --Stultiwikiabana yaz 12:14, 18 Mayıs 2011 (UTC)

Azerice Vikipedi[kaynağı değiştir]

Selamlar. Son zamanlarda Azerice Vikipedi'ye şaşıyorum, inanılmaz şeyler yazıyorlar. Lütfen Azerice Viki'nin Köy Çeşmesi'ne bakınız: A1. Bildiğiniz gibi, Ermenistan Bayrağı maddesi için VP:TBA ve VP:MİLLİ ihlalleriyle dolu yorumlar yaptılar, mesajlar attılar. Azerice Köy Çeşmesi'nde de hakaret dolu, Viki felsefesini çiğneyen sözler bulunuyor. Azerice lehçesini bilmem, o yüzden tüm yorumları tamamen anlayamadım ama demek istedikleri anlaşılır. "Separatçı Ermənistan bayrağı" başlığında, inanılmaz şeyler yazıyor: "Heç düzgün hərəkət olmadı.", "Halal olsun! Şərəfinizi Allah qorusun!", "Sizin namusunuza təcavuz etsələr, üzünüzü yana çevirib mən tərəfsizəm deyəcəksiniz? Bu kimi "tarafsızlıq" sizə şərəf gətirməz!", "... lakin "türk kardeşlerimizin" arxadan vurduqları", "Tərəfsizlik → Şərəfsizlik → Qorxaqlıq" sözleri buna örnektir. Gördüğünüz üzere Tarafsızlığı, Şeref ve Haysiyet durumuna bağlıyorlar, her türlü hakareti ediyorlar, Hainlik yaptığımızı söylüyorlar ve hiçbir Azeri hizmetlisi de müdahele etmiyor. Ve en can alıcı nokta: "Əlavə olaraq, maraqlandığım Azərbaycan xanlığı olan tr:Revan Hanlığını seçilmiş məqalə yapmaq istirəm. Çox fazla mənbə tapa bilmirəm, mənbə mövzunda köməyinizi gözlüyürəm. Mənlə buradan kontakt qura bilərsiz Hörmətlə...", bu sözler, Vikimizin hizmetlisi Sabri76'ya aittir. Gördüğünüz üzere, Azerilerin yandaşı olduğunu belirttiği bir devleti SM yapmak istediğini söylüyor, VP:TBA, VP:MİLLİ için uyarıdan kaçınıyor ve bunu yapan kişinin de Sabri76 olması üzücü. Değerli Vikidostlar, Azerice Viki, ciddi bir hata yapmaktadır ve bunda ısrarlıdır. Emperyan, 82 ve benim yaptığım uyarılara da cevapları bunu göstermektedir. Bence Stewardlara başvurma zamanı geldi, umarım başka bir çözüm bulabiliriz. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 11:08, 19 Mayıs 2011 (UTC)

Ben de birkaç kere girip baktım. Şaşırdığım şey şu oldu: tarafsız bir hizmetli/kullanıcı yok mu orada? Duygularından/milli hislerinden arınmadan "tarafsız" bir ansiklopedi yazamayacaklar hiçbir zaman. Onlara, hatta kimseye, yaranmak zorunda değiliz. Dediklerini hiç umursamıyorum ben. --— heddagabler 11:17, 19 Mayıs 2011 (UTC)
Karşılıklıdır. Buyurun. --N KOzimesaj 11:23, 19 Mayıs 2011 (UTC)
Daha küçük vikilerde öyle olur genellikle. Kürtçe Vikipedi ÇOK taraflı (ör.: "Diyarbekir...parêzgeheke Bakurê Kurdistanê ye.". Ermenice vikisindeki Azerbaycan maddesinde kullandıkları haritaya da bir göz atın. İyi ki Türkçe vikisinde böyle taraflılıklara karşı çalışanlar vardır. Oh BambiI cried so hard when those hunters shot your mommy 11:26, 19 Mayıs 2011 (UTC)
Yeni bir Azeri çizgisi daha. Üstelememek gerek. Sanırım üstte belirttiğiniz malulen dehşet verici satırlardanda anlaşılacağı üzere bu kelimleri yazan Azerice bilen şahsiyetler Türk vikipedistlerini yönlendirmekten ziyade bir tarafa çekme telaşı içindeler, Vikipedi'de. Malum, Azerice Vikipedi'ye Türkçe Vikipedi'den katkı sağlayan çok ama çok kullanıcı var. Şimdi ne yapmalı; Ermenice Vikipedi'ye böyle böyle diyrek yazmalı ve Vikipedi'ler arası kınamalar mı yapmalı? Apaçık bu Azerice yazan şahsiyetlerin yaptığı bir çığırtkanlık ve kine dönük nefret söylemleridir. Ne demeli? Şöylemi diyelim bizde, çığırtkanları daha fazla çığırtkanlaştırmak için; Türk halkı hiç bir zaman bi-taraf olmayacaktır ki büyük halklar taraf olmaz, Azeeri-Türk dosttur, Erminler öcü, amanın Türkçe Vikipedi'de Ermeni bayrağı, Azaeriler unutuldu vs vs. saçmalıkları. Gereksiz söylemlerini buraya taşımakta hatalı. Azaeriler bağımsız bir Vikipedi'de kendi dillerinde yazmış olabilir. Bu bizi asla ilgilendirmez! Ki kaldıki bu onların sorunu, ister kardeş olarak görsünler manviyatta, ister düşman. Ki burası sadece Ansiklopedi. Siyaset Meydanı değil. Vikipedi'yi topluca şikayet belki mümkün olabilir. Ki nefret kadar tiksindirici birşey yok XXI. yüzyılda. Kınıyorum onları ve fazla üstelemeyin diyorum size de, şayet tartışacaksanız en azından yeri burası değil. Azer. Vikipedi'deki o tartışmadır yeri. Bugün Ermeni, yarın Azeri bir sonraki gün de Kürdistan, Madakaskar bayrağı olabilir. Neticede burası meclis değil, Vikipedi! O tartışmalarda taraf olmuş Sabri gibi deneyemli bir kullanıcıdan da öylesine sözlerin çıkması üzücü, kırıcı. Lakin benim açımdan Türkçe Vikipedi'de önem arz etmiyor. Ki Azerice Vikipedi'de söylenmiş Sabri tarafından o sözler. Şayet üsteliyorsa ve savunuyorsa Türkçe Vikipedi'de söyleyebilir. O zaman onu hizmetli/editör yapan bizler yine aynı şekilde ona bunun ne demek olduğunu sorarız. Sağlıcakla. Serenad 11:26, 19 Mayıs 2011 (UTC)
Son günler olan olaylarda pek katkım olmamasına rağmen belirtmek isterim ki, bizim öğretmenlere-falan ihtiyacımız yoktur. Eğer gerekse türk vikipedisinden daha büyük olan vikipedilere döne biliriz. Ama kesinlikle türk vikipedisine değil. Buradakı söylemleri daha çok beğenmemem olarak algılıyorum. Neticede Azeri Vikipedisi son dört ayda yüzde 30 büyümüştür. İnşallah 1 yıla türk vikiisni geçecegiz. --N KOzimesaj 11:31, 19 Mayıs 2011 (UTC)
Kimse kimseye uyarı-falan da yapamaz. Bizler de küçük çocuk değiliz. --N KOzimesaj 11:33, 19 Mayıs 2011 (UTC)
Sayın Vugar, söylemlerinize dikkat ediniz ve haddinizi biliniz. Kimse sizi ve sizleri aşağılama ve küçük çocuk muamelesi yapmak gibi bir ayrıcalığa yahut bir kibire bürünerek aşağılama yoluna gidemez. Kimsenin pozitif ayrıcalığı yahut pozitif ayrımcılığa tabi tutulması gibi bir tutum söz konusu değildir. Türk Vikipedi'sine dönemk ya da dönmemek Azeri Vikipedi'sinin çoğunluğuna bağlıdır, kimse topluluk adına söz sahibi olamaz. Böylesi bir hakkı Vikipedi kimseye katiyyen tanımamaktadır. Ayrıca bir eleştiri vardır burada. Ne yani? Biz mecbur muyuz politik tutumlarına yandaş olmaya? gibilerinden bir ince eleştiri. Neticede herkes özgün eleştiriye sahiptir. Lakin kişi hak ve hürriyetlerini incitmek yahut ihlal etmek dışında. Özetle; uyarı söz konusu değildir. Kişisek görüşüm şu ki, küçük çocuk muamelesini o ifadeleri yazanlarla sormak gerek! - Nebeviye 11:49, 19 Mayıs 2011 (UTC)
Pek anlayamadım, benmi haddimi bilmiyorum, yoksa üç gündür yangına körükle gider gibi, Azeri Köy Çeşmesinde politika tahlilleri verenler mi? --N KOzimesaj 11:53, 19 Mayıs 2011 (UTC)
İsterseniz bir de Köy Çeşmesinin tarihçesine bakın, son günler orada kim daha çok söylemde bulunmuştur. Haklı olduğumu göreceksiniz umarım. --N KOzimesaj 11:56, 19 Mayıs 2011 (UTC)
Uyarılar küçük çocuklara yapılmaz, uyarılar Vikinin işleyişi içindir (!). Daha uyarı kavramını, tarafsızlık ve doğruluk felsefesini tam kavrayamadan Türkçe Vikipedi'den iyi bir hal almanız mümkün değildir, bu tutumunuz oldukça üzücüdür. Azerice Vikipedi, hata yapmaktadır ve bunda ısrarcıdır. Stewardlara işin kalmasını hiç istemem, Türkçe Vikipedi gibi tarafsız olmaya özen göstermelisiniz. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 11:59, 19 Mayıs 2011 (UTC)
Anlayamadığım bir şey var. Neden şimdi bu meseleden bahs etmek lüzumu hiss ettiniz acaba? Yukarıda atıfda bulunduğunuz sözler daha evvelki günlere aitti. --N KOzimesaj 12:02, 19 Mayıs 2011 (UTC)
Bir de kişisel fikrimi söyleyim. Ben bu 281 dilde olan Vikipedinin çeşitli dillerinde öyle tarafsızlıklar, saptırıcı ve yalan gördüm ki, saysam-saysam bitmez. --N KOzimesaj 12:04, 19 Mayıs 2011 (UTC)
  • Beyler ve hanımlar, fikir belirtirken daha tatlı dilli olursanız hem karşıdakini ikna etmeniz kolay olur hem de tartışmayı kızıştırmazsınız. Kimse sizin fikirlerinizi kabul etmek zorunda değil. O yüzden birbirinize yorum yapmak yerine sadece konu hakkındaki fikirlerinizi belirtirseniz daha rahat ve yararlı bir tartışma olacaktır.--Duke ϡ»» ileti ^^ 12:12, 19 Mayıs 2011 (UTC)
  • Niçin burada Azerice Vikipedi'yi tartışıyoruz. Bengalce veya Fransızca vikipedide bir sorun olsa bunu, burada mı konuşacağız. Azeri vikipedi'de bir sorun varsa Türkçe vikipedi'den bağımsız ayrı bir proje olan Azerice vikipedi çerçevesinde çözülmeli. Konuyla ilgili vikipedistler Azerice Kent meydanına bakabilir. Saygılar.--Szoszvmesaj 12:16, 19 Mayıs 2011 (UTC)
Tam isabet ettiniz. Katılıyorum. --N KOzimesaj 12:18, 19 Mayıs 2011 (UTC)
Konu doğrudan Türkçe Viki ile ilgilidir, toplulukta Stewardlardan başka çözüm yolu fikri çıkacak mı diye buraya yazıldı, anladığım kadarıyla Steward'dan başka çözüm bulunmamış. Sadece üzülüyorum. Teşekkürler... --Berm@nyaİleti 12:32, 19 Mayıs 2011 (UTC)
  • Sevgili Bermanya. Benim mi gözümden kaçtı ama Sabri76 VP:TBA veya VP:MİLLİ hususlarına aykırı ne yapmış acaba? Konuyla ilgili ne söylemiş ki? Bir Azeri devletini SM adayı yapmak istemesinin ne sakıncası var ki? Ya da öbür türlü baksak başka birisi eski bir Ermeni devletini SM adayı yapmak istese ne olur? Bunun bu maddede tartışılan konuyla bağlantısını kuramadım. Bu hususta bir açıklık getirirsen çok sevinirim. Ayrıca Szosv’nin yorumuna da katılıyorum. Bu tür konuların Türkçe Vikipedi ile direkt ilgisi yok kanımca. Sevgiler. Mimar77 12:42, 19 Mayıs 2011 (UTC)


Sevgili Emperyan'ın, 82'nin yaptığı gibi nazikçe uyarıp, ortalığı yatıştırabilirdi. Onlara muhakkak VP:TBA'yı ve VP:MİLLİ'yi hatırlatması gerekirdi, ancak onu tercih etmemiş ve Azeri yanlısı olarak tasvir ettiği bir devleti SM yapacağını söylemiş. Bunu söylemesi kötü bir şey değil, fakat ondan önce Viki felsefesini hatırlatması gerekirdi. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 12:52, 19 Mayıs 2011 (UTC)

İlk günden beri yapılan tartışmayı dikkatle izliyorum. Öncelikle herkesin şunu çok iyi anlaması gereklidir; Burası Türkiye Cumhuriyeti'ne ait bir ansiklopedi değildir. Burası Türkçe bilen, Türkçe öğrenmeye çalışan, hatta geçmişte karşılaştığımız üzere hiç Türkçe bilmediği halde sözlüklerle çeviri yaparak herkesin katkıda bulunduğu Türkçe dilinde bir ansiklopedidir. Sosyolojik anlamda baktığımızda her Türk organizasyonunda Azerbaycan bayrağı dalgalanmıştır, bir çok siyasi partinin resmi organlarında Türk Bayrağının yanında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Azerbaycan bayrakları yer almaktadır. Aynı bilgi Azerbaycanda yaşanan etkinliklerde de görülmektedir, Uluslararası arenada aynı ırka sahip bu iki milletin birbirlerini savunması, arka çıkması ülkeler bazında yapılmaktadır, yapılıyor. Ancak yine başta belirttiğim gibi, burası bu tip bir organizasyon ya da oluşum değil! Tamamen tarafsız ve herkesin kaynak verdiği takdirde değiştirebildiği özgür bir ansiklopedi, hiç bir ülkeye, millete, şahsa ait bir yer değil! Bu felsefe tamamen anlaşıldıkça bu tip bir konunun bu denli üzücü şekilde büyümesinin bir gereği olmadığını herkes görecektir. Bu mantıkla herkesi daha nazik olmaya, yapılan tartışmaları, taraflı davranılan linkleri vererek desteklemek yerine o taraflı etkinlikleri nasıl tarafsız hale getirebiliriz şeklinde düşünmeye davet ediyorum. Herkese iyi çalışmalar diliyorum, sevgilerimle... --e.c. 12:51, 19 Mayıs 2011 (UTC)

  • Sayın Bermanya, en baştaki yazınızda Sabri76 isimli arkadaşımızın yazdığı mesajı eleştirmişsiniz. Üstelik "üzücü" demişsiniz. Siz bu noktada VP:İNOV'u ihlal ettiğinizin farkında mısınız? Küçük Vikipedilerin taraflı olduğu aşikar. Bence, Sabri76 o mesajında Azerice Vikipedisi'nin üyelerini yatıştırmak için Revan Hanlığı'nı seçkin yapmak istiyorum demiş. Bu sözde ne var da eleştiriyorsunuz? İyi niyet varsaydıktan sonra yorum yaparsanız daha iyi olur, kimse boş yere suçlanmamış olur.--Gökçє Yörük mesaj 12:57, 19 Mayıs 2011 (UTC)
  • Elmacenderesi’ne katılıyorum. Türkçe Vikipedi’nin milli bir ansiklopedi olmadığı ve amacının Türkçe konuşan veya Türkçe öğrenenlerin kullandığı tarafsız bir ansiklopedi olduğu hususunun her zaman göz önünde tutulması gerekiyor. Herkesin kendince politik görüşleri olması doğal ama bunun maddeler oluşturulurken gözardı edilmesi ve o maddenin mümkün madde tarafsızca ve kaynaklarla doğrulanabilir olması da belirtmek istediğim başka bir husus. Bu sebeplerden Ermenistan Bayrağı’nın ana sayfada yer alması veya Dağlık Karabağ veya Ermeni Kırımı maddelerine, bu maddelerin içeriğine katılmayanların bile, bu gözle bakmasını öneririm. Mesela bir Vikipedist’in o konuya nasıl baktığı olmamalı kanımca, esas mesele o maddenin nasıl mümkün tarafsızca yazılabileceği olmalı. Mimar77 13:08, 19 Mayıs 2011 (UTC)
  • Steward olayına kesinlikle karşıyım. Meseleyi bu kadar büyütmeye gerek yok. Küfür ve hakaret varsa zaten Azerice Vikipedi hizmetlilerinin gereğini yapacağını düşünüyorum. Onun dışındakiler düşünce özgürlüğüne girer bence müdahale etmeye gerek yok yani burada nasıl Azerice Vikipedi hakkında konuşulabiliyorsa orada da Türkçe Vikipedi hakkında konuşulabilir.--Reality 12:56, 20 Mayıs 2011 (UTC)

Peki tamam da, ahzaryamed'in bunu söylediğim için beni affetmesini umarak belirtmek istiyorum ki, ben gerçekten bu değişikliği ve bunun öncesinde sırasıyla haftanın seçkin maddesi eklenirken anasayfaya, Ermenistan bayrağı'nın ertelenerek tam da bu hafta eklenmesini anlayamadım. Diğer bazı kullanıcılar da buna bir anlam veremediğinden bunlar bu tartışmanın ana unsurları olsa gerek. Yoksa herhangi bir seçkin maddenin diğerinden daha önemli olmadığı ve VP:TBA veya VP:MİLLİ ihlal edilecek şekilde uygulama yapılmaması gerektiği aşikar. Bu konuda sıkıntısı ve ititrazı olanların sorunu burada bu madde konurken VP:TBA'nın ihlal edilip edilmediği ve Türk milliyetçiliği değil de Ermeni milliyetçiliği yapılıp yapılmadığı gibi sanki. --Stultiwikiabana yaz 23:30, 20 Mayıs 2011 (UTC)

  • Sınav ve ödev yoğunluğundan günlük takip edemesem de yeni gördüğüm bu tartışmada Mimar77 ve Gökçe Yörük gereken yorumları yapmış olsa da ben de bu konuya değinmek istedim. Bermanya'nın benimle ilgili tepkisini gerçekten üzücü buldum. Azerice biliyor olmam ve Azerice vikinin köy çeşmesinde yorumda bulunup insanların endişe duyduğu Türkçe Vikipedi'deki olaylar hakkında bilgilendiriyor olmam ve ilgi duyduğum Azerbaycan tarihiyle ilgili bir konuyu da laf arasında gündeme getirip kaynak talep etmemin nesinin VP:TBA ve VP:MİLLİ olduğunu ve Azerice Vikipedi'deki kullanıcıların yandaşı olarak addedilmem olduğunu anlayamadım. Azerice Vikipedi'nin taraflı olduğunun farkındayım ancak zamanında birçok tartışma olmasına rağmen bu gerçek değişmedi ve değişmeyeceğine inandığımdan bu konudan bahsetmiyorum. "Əlavə olaraq"la başlayan cümlemin öncesinde Türkçe Vikipedi'nin ana sayfasına Eurovision'daki Azerbaycan galibiyeti sonrası "Ermenistan Bayrağı" makalesinin konulmasının kasti olarak yapıldığını düşünen Azerice Vikipedi kullanıcılara durumu kendi dillerinden anlatma yolunu seçtim. Türkçe Vikipedi'de taraflı oldukları düşündükleri noktalar var. Öte yandan bizim de İngilizce Vikipedi'de tarafsızlığa gölge düşürdüğünü düşündüğümüz ama bu durumu değiştiremediğimiz maddeler var. Tarafsızlık konusunda bir vikipedinin diğer vikipediye karışmasına karşıyım esasen. İngilizce Vikipedfi'deki steward'ların vikimize gelip illa "Ermeni Soykırımı" adında madde açacaksınız bakın neredeyse tüm dillerde bu isimde mevcut, siz taralısınız dese hoşumuza gider miydi? Bu durum daha da onlara tepki göstermemize sebep oldurdu. steward'lara konuyu götürüp götürmemenin ne derece hakkımız olduğunu ve etik olduğunu bilmiyorum ama bahsettiğim gerçeği de gözden kaçırmamalıyız...--вяí¢αи76ileti 11:11, 21 Mayıs 2011 (UTC)

Güvenilir kaynaklar (Bu konuyla da alakalı)[kaynağı değiştir]

  • Bu arada konuyla bağlantılı bir konuya değinmek istiyorum. Bazı maddelerde Armeniapedia.org kaynak gösterilmiş ya da dış bağlantılara verilmiş. Sitenin adından da anlaşılacağı üzere taraflı ve bağımsız bir site olmadığı ortada.) Bu yüzden bu kaynağın maddelerden kaldırılması ve yerine güvenilir kaynaklar konması kanaatindeyim. Bu konuda farklı bir görüşü ya da düşüncesi olan var mıdır?--Reality 12:54, 20 Mayıs 2011 (UTC)
    • Nkr.am da aynı kapsamda değerlendirilebilir bence.--Reality 13:00, 20 Mayıs 2011 (UTC)
Armeniapedia zaten bir Viki, sanırım zaman zaman yazar alımı yapıyor, yani Vikipedi ile aynı standartlarda - ki taraflılığı da ayrı bir konu. --82 ~145 ileti 13:25, 20 Mayıs 2011 (UTC)

Soru: aynı başlıkta birden çok kma?[kaynağı değiştir]

Şimdi elimde yaklaşık yedi tane kaliteli madde olabilecek madde mevcut ve ben bunları tek tek KM adayı göstermeye üşeniyorum ve bunlar birbirleriyle bağlantılı konular olduğu için tek bir başlıkta hepsini aday gösterebilir miyim sevgili the simpsons severler? --— heddagabler 15:51, 19 Mayıs 2011 (UTC)

Bence her maddeye ayrı aday sayfası bulunmalı. Çünkü her madde birbirinden ayrı bir şekilde değerlendirilmeli ve eğer bu yedi tane maddenin içersinde birkaç tane algılanan problem var ise veya bu maddelerin bazıları KM statüsünü kazanmazlar ise çok komplike olacak. Oh BambiI cried so hard when those hunters shot your mommy 18:28, 19 Mayıs 2011 (UTC)
Her gün 1 - 2 tane eklersin Hedda . --Berm@nyaİleti 18:34, 19 Mayıs 2011 (UTC)
KM'liği hak eden madde olsun da, bizzat oturup tek tek aday gösteririm :)--Rapsar 18:35, 19 Mayıs 2011 (UTC)
İngilizce Viki'de bununla ilintili Seçkin konular olarak çevirebileceğimiz bir bölüm var. Belki ilginizi çeker. (= --Stultiwikiabana yaz 14:19, 20 Mayıs 2011 (UTC)

Yorum isteği[kaynağı değiştir]

Lütfen burada "Güncel tartışma sayfası" hakkında bir fikir belirtin. --Stultiwikiabana yaz 23:50, 20 Mayıs 2011 (UTC)

Resim Seferberliği[kaynağı değiştir]

Sevgili Vikipedistler, alum Türkiye ile ilgili maddelerde Türk coğrafyasına ve o coğrafyada yaşayan sanatçı, başbakan, cumhurbaşkanı, üst düzey askeri yetkili, emniyet müdürü gibi birçok başlık içinde defalarca kullanılabilecek başlıklar var. Örneğin Tansu Çiller başlığı onlardan biri. Söz gelimi balyoz, darbe, TSK, Kadın gibidaha genişletebiliriz birçok başlıkta bu şahsın ismi geçmekte. Böylesi bir maddede içerik çok önemli. Ancak içerik kadar maddeye ansiklopedik değer katan resim ve reismlerde önemli. Örneğin Türkiye açısından kariyeri ve ünavınıyla önem arz etmiş böyle bir bayanın ya da üstte belittiğim gibi diğer kişiliklerin ne yazık ki maddelerinde yani Vikipedi'de, Commons'da resim ya da resimcikleri yok. Kimdir sorusuna cevap belki aranır içerikle, lakin neyin nesidir, neye benziyor, anlatılan ieçrikte geçen olaya ait resmi yok mu? vs. gibi sorulara ne yazık ki anlamlı cevap verecek resimler yok. Bir an önce üst kişilik ve olaylardan başlanarak uygun lisansla diğer interwikilerde de kullanımı olması açısından başta commonsa reismler yüklememiz gerekmekte. Çiller belki başlangıç olabilir. Umarım destek ve katkılarınız olur. Sevigiyle, sıcak bir günün yorucu havasında. Flickr, Picasa Web yüklemenizde yardımcı olabilir. - Nebeviye 11:32, 21 Mayıs 2011 (UTC)

Benim için hava hoş, KKTC küçük bir ülke olduğundan başbakan, cumhurbaşkanı, bakan fotoğrafı çekmek kolay :) Bu konuyla ilgili olarak ABD Dışişleri Bakanlığı sitesi faydalı olabilir, oradaki tüm resimler kamu malı, diğer ülke bakan, başbakan, bürokratları vs. ile yaptıkları görüşmelerin fotoğraflarına yer veriyorlar. Çiller'in resminin de orada olması olası. Bunun dışında Türkiye'de yaşayan arkadaşlar seçim meydanlarına inerse parti başkanları, milletvekilleri vs. kişilerin fotoğraflarını elde edebilir. --82 ~145 ileti 13:07, 21 Mayıs 2011 (UTC)
Haklısınız, Kıbrıs küçük bir yer belki kapı komşunuz Kıbrıs Kuzey Kesimi liderlerinden biridir belkide. Lakin Türkiye şartları zor. E malum biz konserlerde dahi, bırakın konserleri kariyerini daha ilerletme aşamasında olan sanatçıları bile yakın metrajdan çekemiyoruz. Bu yüzden kişisel resim çekmemiz güç. Lakin çabada harcamadığımız bence açık. Herneyse umarım siz ve ben bir başlangıç oluruz. Ne kadar çok resim o kadar çok görsel!; sloganımız bu olabilir ha ne dersiniz?- Nebeviye 08:39, 22 Mayıs 2011 (UTC)
Bu çok güzel bir düşünce. Yani daha görsel maddeler oluşturmak. Aslında Flickr, Picasa kadar çok çeşitli resimler olmasa da, bir çok Web sitesi de içeriklerinin özgür bir lisansa sahip olduğunu OTRS ile belirtmişti. Ama verilen izinler sadece ilgili maddelerin tartışma sayfalarında bulunuyor. Örneğin. Gördüğüm kadarıyla 2009 yılında bu sitelerinde listelenebilceği bir bölüm açılmış. Bu bölümü güncelleyip, özgür lisansa sahip web sitelerini burada listeleyebiliriz, bu siteleri kategorilere ayırabiliriz. --taysin (mesaj) 11:16, 22 Mayıs 2011 (UTC)
  • flickr ve picassa'daki türkiye resimleri doğal olarak çoğunlukla türkler tarafından çekiliyor ve bu ülkede insanlar her resmin altına "all rights reserved" yazmayı bir halt sanıyorlar. hiç oradan birşey bulmakla uğraşmayın derim. alın makinanızı çıkın kendiniz çekin :) --Stambouliote ileti 11:23, 22 Mayıs 2011 (UTC)
  • flickr'da var ama kullanıcılar değiştirmiyorlar telif koşullarını. Şebnem Ferah'ın bir resmi için özel mesaj bile çektim ama faya etmedi. şu resmin lisansında yorumlarla değişiklik yapabildim o da türk değil :) --— heddagabler 14:25, 22 Mayıs 2011 (UTC)
  • Elinde yüklenebilecek siyasetçi, oyuncu resmi olan ya da çizgi karakter ile afiş yüklemeye vakti olanlar buraya göz atabilir...Vikiçizer 14:30, 22 Mayıs 2011 (UTC)
  • Flickr'da fotoğraf sahipleriyle iletişim kurmak bazen yararlı olabiliyor. Buradaki resmi rica etmiştim, yüklemişti saolsun. Bu arada konunun bir VikiProje'ye dönüşmesi için Vikipedi:Resim istekleri sayfasını kim düzenlemek ister? Bunu projeye çevirmezsek köy çeşmesinde arşivlenmesi ve gündemden düşmesi kuvvetle muhtemel.--Szoszvmesaj 14:46, 22 Mayıs 2011 (UTC)
  • Rica etsem şunun lisansının uygun olup olmadığına bakabilir misiniz? Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi için gayet güzel bir resim.--Reality 17:29, 22 Mayıs 2011 (UTC)
  • $ işaretinin üzeri çizildiği için (Noncommercial — You may not use this work for commercial purposes.) kullanılamıyor Vikipedi'de. Ona da izin verilmeli. Creative commons aramalarını http://www.flickr.com/creativecommons/ sayfasından yapabilir isteyen. (üstü çizilen kısımlar olmuyor) --— heddagabler 20:44, 22 Mayıs 2011 (UTC)
  • Benim flickrdaki resimlerimi de kullanabilirsiniz.--Reality 16:17, 25 Mayıs 2011 (UTC)

Film bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

Film bilgi kutusu renkli ya da renksiz olması konusundaki buradaki oylama ve görüş bildirimine katılabilirsiniz. --özgür|fikir 18:45, 21 Mayıs 2011 (UTC)

Altın Örümcek[kaynağı değiştir]

Selamlar, bir ay önce Altın Örümcek Web Ödülleri için bilgilendirme yapılmıştı. Şimdi rast geldim, herkese duyurmak istedim: 1 - 30 Nisan 2011 tarihleri arasında yapılan halk oylaması neticesinde kategorimizde birinci olamadık. Fakat yarışmayı kaybettiğimiz kesinlikle sanılmasın, her kategoride üç finalist olacak. Eğitim kategorisindeydik, finalist olma ihtimalimiz yüksek. Jürilerin de değerlendirmesi ile her kategoriden birinci seçilecek. Bundan sonrası jürilere kalmıştır. Hayırlısı olsun. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 23:47, 21 Mayıs 2011 (UTC)