Vikipedi:Devriyelik başvurusu/Arşiv/Temmuz 2012

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Katkı yapmam için Editör olmama gerek olmadığını biliyor, ve bir süredir katkı yapıyorum. Ancak, vikipedi ile daha fazla olmak (katkılarım az da olsa başkalarına yük olduğunu düşünüyorum bazen) ve başkalarının da katkılarını (vandallık olmadığı müddetçe) onaylamak için Editör olmak istiyorum. Saygılar Bahar yakın ileti 14:24, 1 Temmuz 2012 (UTC)
Yorum Yorum Yani baskalarının sana yük olmasını istiyorsun. Bence uygun. Hemen yapılsın. --E4024 (mesaj) 14:39, 1 Temmuz 2012 (UTC)

Not: Oylama yapmadığımızı biliyorum ama yukarıdaki yorumum olumlu değerlendirme niteliğindedir. --E4024 (mesaj) 10:01, 2 Temmuz 2012 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı --Vito Genovese 08:44, 5 Temmuz 2012 (UTC)
Merhabar, ben vikipediye 3 yıldır insanların doğru bilgiyi ve iyi en güncel şekilde alabilmeleri için çalışıyorum. Yaptığım bu güncellemeleri hemen olarak kontrol edilebilmesi için veya başka kimselerin yaptıkları düzenlemeleri kontrol edip denetleyebilmek için editörlük başvurusunda bulunuyorum. -- Horozlar (mesaj) 11:51, 2 Temmuz 2012 (UTC)
  • Şartlı destek Transfer konusuna dikkat etmen halinde editör olabilirsin. -- Supermæn (mesaj) 08:47, 2 Temmuz 2012 (UTC)
  • Bundan sonra transfer konusuna dikkat edeceğim. - Horozlar (mesaj) 11:51, 2 Temmuz 2012 (UTC)
Destek. Hemen olarak olsun... --E4024 (mesaj) 08:59, 2 Temmuz 2012 (UTC)
İstek yapıldı Yapıldı - Deneyimli kullanıcı, editör olmaması için sebep yok.--Khutuckmsj 09:25, 2 Temmuz 2012 (UTC)
  • İtirazım var, hemen kapatmaya heyecana kapılmaya gerek yok. Aynı telifli dosyaları eklediğinden, elli tane uyarıya rağmen engellendi. Maddelere milli takımımızı temsil eden oyuncu gibi ifadeler ekliyor. Kesinlikle editör olmaması gerektiğini düşünüyorum.--RapsarEfendim? 09:26, 2 Temmuz 2012 (UTC)
Katılıyorum. Utku Tanrıveremesaj 09:33, 2 Temmuz 2012 (UTC)
Editörlükle ne alakası var? Vandalizmi biliyor mu? Biliyor. Vandal mı? Değil. Sürüm kontrolünün amacı vandalizmi azaltmak, VP:MİLLİ gibi şeyler editörlükten bağımsız. Dosya yüklemenin telifi de karmakarışık bir şey, her kullanıcı hata yapar.--Khutuckmsj 09:50, 2 Temmuz 2012 (UTC)
Telifli içerik ekleme, ısrar etme vandalizmdir. Yeterli sanırım.. En azından biraz fikir belirtseydik, keyfi hareket etmeseydik. Fikir belirtelim diye bu sayfa oluşturuyor, ona dahi izin verilmiyor.--RapsarEfendim? 12:13, 2 Temmuz 2012 (UTC)
Kullanıcı iyi niyetle davranıyor. Keyfi hareket eden yok, yönergelere tamamen uygun bir işlem. Kullanıcı yetkiyi kötüye kullanırsa editörlüğü geri alırız. Azıcık özgür bırakalım kullanıcıları, bürokrasiye boğulup temel felsefeden uzaklaşmayalım.--Khutuckmsj 12:48, 2 Temmuz 2012 (UTC)
Rapsar arkadaşım ben önceden telif haklı saklı olan dosyaların vikipediye yüklenmemesi gerektiğini bilmiyordum, bunu sonradan öğrendim. Hem zaten yüklediğim fotoğraflardan 2-3 tanesini ben kendim çekdim ve bu fotoğrfaları da Denizli Futbol.com sitesine ben yükledim. Ayrıca ben milli takımımız'da oynamayan oyunculara milli takımımızı temsil eden oyuncu gibi maddeler eklemiyorum, ben milli takımımızda oynayan oyunculara milli takımımızı temsil eden maddeler kullanıyorum.-- Horozlar (mesaj) 16:04, 2 Temmuz 2012 (UTC)
Ayrıca bana editörlük hakkını verdiğiniz için teşekkür ederim. Şu andan itibaren güncel ve doğru haberleri vikipedi'de daha düzenli ve dikkatli bir şekilde işleyeceğime söz veririm.-- Horozlar (mesaj) 16:06, 2 Temmuz 2012 (UTC)


Khutuck'un her yazdığına katılmakla birlikte; başlangıçta hizmetlilere "azcık bekleyin" uyarısını kendim yazmamışım gibi ben de çok kısa süre içinde bir başvuru kapattım bir süre önce. Bu örnekteki kullanıcıya yetki verilmesini Khutuck'un gerekçelerine katılarak haklı buluyorum ama bundan sonrası için en azından 1-2 gün görüş için süre verelim diyorum. Yorum farklarının önüne geçmek, yegane amacımdı zira o notu oraya koyarken zamanında. Şimdi kendimle çelişmeyeyim aksini savunarak.

Vito Genovese 12:53, 2 Temmuz 2012 (UTC)

Tam olarak katıldığım nokta burası benim de. Çoğunluğun gözünden kaçmış bir şey olabilir, bir başkasının söyleyeceği başka önemli bir şey olabilir... Utku Tanrıveremesaj 15:06, 2 Temmuz 2012 (UTC)
Acele edildiğini söyleyen iki topluluk üyesi var. Editörlük yetkisinin geri alınması ve fikirlere değer verilmesi lazım.--RapsarEfendim? 07:31, 3 Temmuz 2012 (UTC)
Kullanıcı hata yaparsa geri alırım, sorun değil.--Khutuckmsj 07:48, 3 Temmuz 2012 (UTC)
Hala sorun değil diyorsun Khutuck. Bu "senin" görüşün. İki kişi böyle düşünmüyor. Hizmetlilerin belli yetkileri var diğer kullanıcılara göre; ancak ikisi de insan, ikisinin düşünceleri de eşit. Yani öyle olması lazım.--RapsarEfendim? 08:00, 3 Temmuz 2012 (UTC)
Hatırlatayım: "Benim" de görüşüm.
Kavramları birbirinden ayırmamız gerekiyor. Bürokrat nasıl Devriye yetkisini başka birine sormadan veriyorsa; Hizmetli de Editör yetkisini kimseye sormadan veriyor. Topluluk görüş bildiriyor sadece ve gözden kaçabilecek hususları dile getiriyor; ki o görüş için biraz daha zaman ayrılmasının yerinde olacağını vurguladım yukarıda. Almancada falan nasıl yapılıyor, açalım bakalım gerekiyorsa.
Uyarılmasına rağmen hata yapıyorsa Editör, o zaman alınır yetkisi. Süreçleri olduğundan daha fazla bürokrat bir hale getirerek kazanabileceğimiz bir şey olduğunu sanmıyorum. Çeşmedeki teklif geçerse değişecek zaten; senin istediğine yakın bir hale gelecek, ki onu da fikir birliğini sağlama yüzdemizi yükseltme ve herkesi memnun edecek bir çözüm yaratma amacıyla geliştirmiştim. Bir adım da sen gelsen, bir mutabakat sağlayacağız iyi kötü.
Kaldı ki, bunun kafamıza göre "hizmetli" seçiyormuşuz gibi algılanması da sıkıntılı oldukça. Daha fazla zarar potansiyeline sahip bir grup olsaydı, elbette bunun için bir "seçim" prosedürünün getirilmesini konuşurduk uygulamanın başlangıcında. Altı üstü editörlükten bahsediyoruz. İşi bürokratikleştirirsek bu işin sonu gelmez. Yarın bir gün trolün biri gelir; "Seçimle gelmeyen hizmetliler sonradan seçime sokuldu. İlk gece topluluk desteği olmadan editörlük verilenler de seçime girsin"'e getirir olayı, ki hiç gerek yok böyle sıkıntılara şu aşamada.
Hizmetlilik ve bürokratlık da dahil olmak üzere, tüm yetkiler "kolay gelmeli kolay gitmelidir"; "easy come easy go" diğer bir deyişle.
Vito Genovese 08:17, 3 Temmuz 2012 (UTC)
Ama o devriye, orada işleyiş öyle. Bu ise editör, burada işleyiş böyle. Çok afedersiniz Reality eşek miydi başvuruları topluluğun fikrine göre sonlandırırken? Almanca Vikide nasıl yapıldığı Almanca Vikiyi ilgilendirir. Ben de diyeyim o zaman Endonezce Vikide şöyle bir sistem var. Olmaz. Ben burada 1 karşı olunca editör olmasın dalan demiyorum. Madem bu sayfa fikir belirtilmesi için oluşturuldu, bırakın da belirtelim.--RapsarEfendim? 08:24, 3 Temmuz 2012 (UTC)
"Bırakın da belirtelim" noktasında sana tamamen hak verdiğimi söylüyorum zaten, orada mutabıkız. Onun dışında daha önce de tekrar tekrar söyledim. Ben bu süreci böyle oluşturmadım; değiştirilmesi yönünde bir karar da alınmadı. Reality onu gözettiyse, o Reality'nin takdiridir. Kaldı ki, Reality etkin ve başarılı bir şekilde gelişim gösteren bir kullanıcı ve hizmetli. Yanlış algı yaratma potansiyelinin altını sürekli çizdiğim oy şablonları onu da yanıltmıştır belki, kim bilir. Emsal alacaksan neden Reality'yi alıyorsun da beni ya da Khutuck'u almıyorsun?
Tekrar edeyim: Görüş için süre verilmesi gerektiği yönündeki bu sayfaya benim tarafımdan yazılan görüşe her zaman evet; "Topluluğun görüşünü önemsemiyorsun" iddiasına ise kesinlikle hayır.
Vito Genovese 08:46, 3 Temmuz 2012 (UTC)
@Khutuck, buradan bir alıntı yapayım bir de: Ancak editörlük başvurularında kullanıcılardan belirli bir deneyime sahip olmaları, politika ve yönergelere hakim olmaları ve telif hakları konusunda bilgili olmaları beklenir.--RapsarEfendim? 08:48, 3 Temmuz 2012 (UTC)
Yok öyle bir şey. Şurada Reality eklemiş onları. Sürüm Kontrolünün ilk teklifinden bu yana sadece ve sadece vandalizm için olduğu ve topluluk kararının da sadece vandalizm önlemi olarak yapılmış bir teklif neticesinde alındığını daha önce vurgulamıştım. Aksi yönde bir topluluk kararı olmadan, hiç kimse Sürüm Kontrolünün vandalizm dışında bir şey için kullanılmasını dayatamaz. İlgili değişikliğe itiraz ediyor ve sayfadan çıkarıyorum.
Vito Genovese 08:54, 3 Temmuz 2012 (UTC)
Reality, tartışmaya göre ekliyor onları.--RapsarEfendim? 08:58, 3 Temmuz 2012 (UTC)
Geri almışsın değişikliğimi. Değişiklik savaşına asla girmeme huyum vardır. O yüzden önce buraya yazayım yazacağımı. Ben belirttiğin tartışmada bu sayfada telif ibaresinin eklenmesi gerektiği ya da telifin sürüm kontrolü kapsamına alınması gerektiği yönünde alınmış bir karar göremiyorum. Telif sözcüğü elbette geçiyor tartışmalarda; ancak düzensiz sözcüğü daha fazla geçiyor. Orada geçti diye düzensizleri de reddetmeye başlayalım mı böyle bakacaksak olaya?
Vito Genovese 09:02, 3 Temmuz 2012 (UTC)
Ben de girmem. Sen geri alsaydın bir daha almazdım :) Geçici bir metin ekledim. Şimdi daha ayrıntılı bir şey için çalışıyorum Reality'nin dediği. Telifli içerik eklemeyi reddetmekle geri almanın farkı nedir acaba? Kabul edip, sonra telifli içerik kaldırıldı diye bir daha mı değişiklik yapmak gerekiyor? Özeti telifli içerik kaldırıldı şeklinde de değiştirebiliriz pekala.--RapsarEfendim? 09:08, 3 Temmuz 2012 (UTC)
İşte kavram karmaşası var. "Editör" olarak görevimiz, vandalizm kontrolü, tespiti ve düzeltimi yapmak. Telif ise, "Kullanıcı" olarak görevimiz. Bunu "Editör" fasilitesi üzerinden yaparsak (ki otomatik değişiklik özetinin sakıncalı olduğunu düşünmeye başladım bu bağlamda), o zaman atla deveyi karıştırmış oluruz. Ben, o otomatik özet tartışmasına da bir şey yazayım konuyla ilgili; nasılsa Rollback gelecek editörler için. Bariz vandalizmde Rollback kullanabilir Editör, gerisi için de özet yazmak çok daha sağlıklı ve "daha az ısırıcı" olacak.
Konuya dönecek olursak; belirttiğim hususlar ışığında Reality'nin eklentisini yeniden çıkarmayı planlıyorum. Aksi yönde argümanın varsa da dinlemeye hazırım elbette her zaman.
Vito Genovese 09:12, 3 Temmuz 2012 (UTC)
Telif konusunun kesinlikle ve kesinlikle sürüm kontrolünden bağımsız olması gerekli. Aksi takdirde Vikipedi'yi kapalı bir yapıya sokarız. Sürüm kontrolü vandalizme karşıdır, başka bir amacı yoktur. --Khutuckmsj 10:03, 3 Temmuz 2012 (UTC)
Sadece 1 gün beklenilseydi burada yüzlerce bayt yazılar uzanmaz, Vikipedistler vakit kaybetmezdi. Beklemek en iyisi, acelemiz yok ne de olsa. Sevgiler. --Berm@nyaİleti 22:28, 3 Temmuz 2012 (UTC)

────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────Aynen ya.—Betelgeuse-Seginus 14:48, 4 Temmuz 2012 (UTC)

Etti dört sanırım, hatta Vito da bekleyelim dedi ve beş. Senin sıran Khutuck...--RapsarEfendim? 17:00, 4 Temmuz 2012 (UTC)
"Editörlük geri alınsın" demedim ama, onun altını çizeyim. "Bundan sonrakilerde bekleyelim; ona özen gösterelim. Ben de yapmayayım." dedim.
İtirazın yoksa arşivleyelim artık bu başvuruyu; zaten hepsi değişecek belki de beş - on güne. Enerjimizi buraya vermeyelim boşuna.
Vito Genovese 19:04, 4 Temmuz 2012 (UTC)
Daha diyecek bir şeyim yok maalesef...--RapsarEfendim? 22:14, 4 Temmuz 2012 (UTC)
Editörlük istiyorum Çünkü wikipedia bugün Otorite olmuş bir Ansiklopedidir. Bu Ansiklopediye katacağım çok şey var. Yalnızsiyasi (mesaj) 16:42, 4 Temmuz 2012 (UTC)
Aslan. (İmzasını koymayı unutmus ama önemli değil, öğrenir.) Değerlendirmem olumlu. --E4024 (mesaj) 16:57, 4 Temmuz 2012 (UTC)

Yardımcı olma isteğinden dolayı çok teşekkürler, Yalnızsiyasi. Editörlük uygulamasını vandalizm ile savaş için kullanıyoruz ve vandalizm konusunda bilgi sahibi olduğunu görme ihtiyacı içerisindeyiz. Şu an için 11 değişikliğin olduğunu, bu değişikliklerden 7 tanesinin aynı kasaba maddesiyle ilgili olduğunu ve vandalizm konusunda deneyimini gösterecek bir bulgunun olmadığını görüyorum. Bu nedenle biraz daha deneyim kazandıktan sonra başvuruda bulunmanı rica ediyorum. Editör olmadan da katkı yapabileceğin birçok alan bulunuyor. Seni her zaman aramızda görmek, uzun süreli olarak birlikte çalışmak isteriz.--Vito Genovese 19:08, 4 Temmuz 2012 (UTC)

İstek yapılmadı Yapılmadı Daha fazla deneyim gerekli.--Reality 02:26, 7 Temmuz 2012 (UTC)
Vikipedi'de aralıksız aktif durumdayım, çeşitli katkılarım oldu. Her gün yaptığım değişikler oluyor. Editörlük için kendimi uygun buluyorum. FelecitaTRileti 11:06, 6 Temmuz 2012 (UTC)
  • Destek Destek Destek olmam önemli değil artık biliyorum ama ben sıkıntı göremedim editör olmasının önünde.--RapsarEfendim? 11:08, 6 Temmuz 2012 (UTC)
  • Destek Destek Eski ve iyi katkıları olan bir kullanıcı. esc2003 (mesaj) 11:26, 6 Temmuz 2012 (UTC)
  • Destek Destek Umarım Editörlüğün sadece vandalizmle mücadele olduğunu unutmadan çalışır... --E4024 (mesaj) 11:31, 6 Temmuz 2012 (UTC)
  • Destek Destek şuraya bakıldığında katkılarının %87'si madde üzerinde gerçekleşmiş.Vikipedide madde bağımlılığı iyidir.(Bildiğimiz madde/uyuşturucu bağımlılığı değil madde değiştirme ve geliştirme isteği anlamında).Her neyse editör olmaması için bir neden yok.--Öğrenmeyici AhmetBi sorun mu var? 12:32, 6 Temmuz 2012 (UTC)
  • Yorum Yorum Rapsar, sen bana telif hakkı ihlallerimden dolayı karşı çıkmıştınki zaten yüklediğim fotoğrafların bazılarını ben kendim çekip yüklemiştim; her neyse, Felecita'nın mesaj sayfasına iyice bakarsan 2 kere engelleme almış ve 2 kerede vandalizm'e girecek uyarısı var. Sen bana karşı çıkarken, Felecita'ya neden destek oluyorsun bunun nedenini söylermisin?-Horozlar 20:08, 6 Temmuz 2012 (UTC)
  • Destek Destek Editör olmaması için 3-4 kusuru var yorumda belirttiğim vandallık ve telif ihlali dışında hataları dışında ben destek veriyorum.-Horozlar 20:10, 6 Temmuz 2012 (UTC)
İstek yapıldı Yapıldı --Reality 02:25, 7 Temmuz 2012 (UTC)
Merhaba. Türkçe konular İngilizce versiyonlarına göre yetersiz kalmakta. uzun değişiklikler yapacak zamanım olmuyor fakat önemli konuları da atlamak istemiyorum. Her şey Bir gün Daha İyi olacak (mesaj) 08:35, 7 Temmuz 2012 (UTC)

Destek. Olsun. Ne eksiği var olanlardan? (Bir imza, oda pardon o da ayrıntı... :-) --E4024 (mesaj) 08:43, 7 Temmuz 2012 (UTC)

Yardım isteğin için çok teşekkürler, Pasifik yob. Sürüm Kontrolü uygulamasını sayfalarımızı vandalizmden korumak için kullanıyoruz ve bu süreçte Editör olarak görev yapacak kullanıcılardan bu politika konusunda bilgi sahibi olmalarını bekliyoruz. An itibarıyla 17 değişikliğin olduğu ve bunların 8'i kullanıcı sayfası ve elbette 1'i de editörlük başvurusu olduğu için, bu konudaki bilgini değerlendirebilmemiz mümkün değil. Bu nedenle, biraz daha deneyim kazandıktan sonra yeniden başvurmanı rica ediyorum. Sayfalarda değişiklik yapabilmek için kesinlikle editörlüğe ihtiyaç duyulmuyor zaten; sadece bir koruma sistemi bu.--Vito Genovese 09:26, 7 Temmuz 2012 (UTC)

Politikalar hakkında bilgi sahibi olmalarını bekliyorsak neden belli değişiklik sayısına ulaşmasını bekliyoruz? Belki politika okudu sürekli arkadaş? :)--RapsarEfendim? 09:30, 7 Temmuz 2012 (UTC)
Belki ile hareket edemeyeceğimiz için. Değişiklik sayısı da her şey değil zaten. Gün olur, 10 mesajla bile 10 yıllık kullanıcı düzeyinde bilginin ipuçlarını verebilir bir kullanıcı.--Vito Genovese 09:38, 7 Temmuz 2012 (UTC)
  • Değişiklikleri "şimdilik" denemelerden ibaret. Biraz daha deneyim kazanmasının yerinde olacağını düşünüyorum.--Abuk SABUK msj 23:40, 8 Temmuz 2012 (UTC)
İstek yapılmadı Yapılmadı - Bir süre deneyim kazandıktan sonra yeniden başvurmanı rica ediyorum.--Vito Genovese 15:12, 10 Temmuz 2012 (UTC)
Üzücü Her şey Bir gün Daha İyi olacak (mesaj) 15:26, 10 Temmuz 2012 (UTC)
Üzülme lütfen. Editörlük öncesinde vandalizm konusunda bilgi sahibi olduğunu görmemiz gerekiyor bir kullanıcının. Zira (senden bağımsız olarak konuşuyorum) bir kullanıcıya elimizde hiçbir bulgu olmadan editörlük yetkisi verir ve bu kullanıcı vandalizm değişikliklerini onaylarsa, bu durumda Sürüm Kontrolü ile amaçlanan "Vikipedi'nin vandalizmden zarar görmesinin önlenmesi" durumundan uzaklaşır ve okuyucularımıza vandalizmin ürünü maddeler sunmak durumunda kalırız. Biraz Son Değişiklikler Devriyeliği sonrasında rahatlıkla Editörlük hakkı alabileceğini düşünüyorum.--Vito Genovese 15:43, 10 Temmuz 2012 (UTC)
Vikipedi'nin bu yeni sisteminde ben de naçizane katkılarımı diğer editörlere yük olmadan hayata geçirebilmek ve diğer editör olmayan kullanıcıların değişikliklerini incelemek ve onaylamak/reddetmek isterim. Katkım olcağını düşünüyorum. Umarım oy veren kullanıcılar benimle aynı fikri paylaşırlar. Şimdiden teşekkürler --Turkiyeli374 (mesaj) 19:05, 8 Temmuz 2012 (UTC)
Destek. Olsun, olsun; daha yeni ama zamanla iyi bir editör olcaktır... --E4024 (mesaj) 19:08, 8 Temmuz 2012 (UTC)

Değişiklik sayısı oldukça az olsa da, değişiklikleri bilinçli ve yerinde müdahaleler. Bu nedenle ben uygun buluyorum.--Vito Genovese 19:10, 8 Temmuz 2012 (UTC)

Karşıyım, daha fazla tecrübe gerekiyor. -- Supermæn (mesaj) 19:50, 8 Temmuz 2012 (UTC)
Tecrübeli sayılabilmesi için nasıl bir noktaya gelmiş olmasını gerekli görüyorsun?
Vito Genovese 20:01, 8 Temmuz 2012 (UTC)
Daha çok değişiklik yapmış olmalı. Madde başlatmış olmalı. Böylece tecrübe kazanır. Şu anda telif hakkı saklı resimler yüklüyor. Bu kullanıcı, editör olduğunda olumlu ile olumsuz değişikliği de ayırması gerekecek. -- Supermæn (mesaj) 06:45, 10 Temmuz 2012 (UTC)
Şunları, düzen adına oluşturduğum birkaç anlam ayrımı sayfasını ve Almanya yerleşim birimlerinin seri olarak açılması sürecine verdiğim 50-60 maddelik katkıyı saymazsak, benim Vikipedi'de oluşturduğum madde sayısı 5'i geçmez. Bir politikaya hakim olabilmek için madde oluşturarak deneyim kazanılmasının elzem olduğunu düşünmüyorum bu nedenle. Telife gelecek olursak; Vikipedi'de telif hakları konseptini tam anlamıyla içselleştirebilen kullanıcı sayısı yine 5'i geçmez (ne yazık ki). Kullanıcı 3 tane dosya yüklemiş; bir tanesi silinmiş. Bir tanesinin telif ihlali olduğunu şu an görüyorum. Üçüncüsü ise kişisel üretim olarak açıklanmış. Ancak bu kullanıcıya nerede hata yaptığını anlatan bir bilgi mesajı/şablonu da göndermemişiz. Kaldı ki, telif de uygulamamız kapsamında değil. Kullanıcı bilgilendirilir; anlamıyorsa bir daha anlatılır. İyi niyet sergilemeden ısrarlı ihlale düşüyorsa, o zaman vandalizm kapsamında değerlendirebiliriz. Ancak burada kötü niyet varsayımı ile hareket edemeyiz. Ben burada niyeti en önemli faktör olarak görüyor ve kullanıcının vandalizmle mücadele adına henüz çok temel düzeyde olan bilgisiyle iyi bir şeyler yapmaya çalıştığını düşünüyorum.--Vito Genovese 15:40, 10 Temmuz 2012 (UTC)
  • Katkıları az da olsa yerinde. Türkçeye maddeleri uygun şekilde düzenleyebilecek/kontrol edebilecek kadar hakim (benim şahsî kriterim).--Abuk SABUK msj 23:37, 8 Temmuz 2012 (UTC)
  • Kullanıcı kaydolduktan sonra 5-6 küçük değişiklik yapmış. Daha sonra editör başvurusu yapmış. Bu başvurudan sonra Tahir Akyürek maddesine dört cümlelik bir katkı yapmış diğer bütün katkıları kullanıcı sayfasında. Bu kadar az değişikliği olan bir kullanıcının editör olup olamayacağı anlaşılıyorsa diyecek birşeyim yok. Tek söyleyeceğim editör olduktan sonra açılan şu maddeyi ve yüklenen şu dosyayı hiçbir editör kontrol etmeyecek. Zaten editör olmayan kullanıcların ve anonimlerin kontrol edilmeyen o kadar değişikliği varken hiçbir editör diğer editörlerin yaptığını kontrol etmez.--Emyilmesaj 22:48, 12 Temmuz 2012 (UTC)
İyi diyorsun Emyil de, yine ortada bir sorun yok ki SK açısından. "Sabah dersaneleri" adlı bir madde açmış "Konya'da 1986 yılında eğitim vermek amacıyla kurulan bir kurumdur." içeriğiyle. Bu madde, kayda değerlikten silinebilir sadece (ki az önce bu nedenle sildim maddeyi, o yüzden içeriğini kopyaladım buraya). Kayda değer olmayan madde oluşturulması SK kapsamında mı? Değil. Diğer dosyada telif problemi var. Telif hakları SK kapsamında mı? Değil. Editör vandalizmi kontrol ediyor, malum. Telif haklarını çok önemseyen biri olarak; bu konuda çok büyük ve radikal şeyler planlayan biri olarak bir kullanıcıyı telif hakları konseptimizi anlamıyor diye suçlamıyorum şahsen. Zira ne yeterli bilgilendirici sayfamız var ne de basit bir konu bu. Neyse, konu dışına çıkıyorum :) İşin özeti; örneklediğin maddeler bir editörün müdahale edeceği örnekler değil, onu vurgulama gayretindeyim.--Vito Genovese 23:32, 12 Temmuz 2012 (UTC)
  • karşı. Denenlere katılarak.--RapsarEfendim? 23:43, 12 Temmuz 2012 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı kullanıcının mevcut katkılarında vandalizmi anlamadığına ilişkin bir kanıt yok. hâkim olmadığı konularda onaylama yapmamasını ve yukarda söylenenleri vikipediyi daha iyi tanımak açısından göz önünde bulundurmasını öneririm. --kibele 15:52, 14 Temmuz 2012 (UTC)

Halen yazmakta olduğum Türk pop müziği sayfası başta olmak üzere özellikle müzikle ilgili sayfalara yaptığım katkılardan hareketle vikipedi için daha verimli olabileceğime inanıyorum. Beni editörlük başvurusu yapmam konusunda uyaran Abuk SABUK'a sevgi ve saygılarımla Deniz yildiz (mesaj) 00:27, 9 Temmuz 2012 (UTC)
  • Yeterli deneyime sahip ve ilgilendiği konularda da güzel katkıları olan bir kullanıcı. İyi çalışmalar. --Vitruvian 00:31, 9 Temmuz 2012 (UTC)

Uygundur kanımca. Yoğun bir özet kullanımı da olumlu bir gösterge zaten.--Vito Genovese 03:38, 9 Temmuz 2012 (UTC)

  • Yorum: Vandalizm savaşçısı tanımına uygun bir aday... --E4024 (mesaj) 09:48, 9 Temmuz 2012 (UTC)
  • Uygun, üç vakte editör ola?--Khutuckmsj 12:38, 9 Temmuz 2012 (UTC)
  • Katkıları yerinde.--Abuk SABUK msj 15:59, 9 Temmuz 2012 (UTC)
  • Soru Kullanıcı vandalizm olan maddeleri boşaltmak yerine hızlı sil etiketi koymayı biliyor mu? Yukarıda E4024'ün gösterdiği bağlantıda kullanıcının hızlı silme yönergesini bilmediği kanaatine vardım, ki vandalizmle mücadelede bu çok önemli. --Berm@nyaİleti 16:34, 9 Temmuz 2012 (UTC)
VP:HS ne zaman yönerge oldu bre? :)
Böyle bir şey gördüğü zaman ne yapması gerektiğini öğrenmesinin tek bir bilgilendirici mesaja baktığını düşünüyorum şahsen. Sen atsana Bermanya bu mesajı? VikiSevgi gönder yeni kullanıcılara :)
Vito Genovese 16:40, 9 Temmuz 2012 (UTC)
Ha resmi politika ha yönerge :P Tamam bi mesaj atıp VikiSevgimi paylaşırım. Yeni kullanıcılar canımız ciğerimiz. --Berm@nyaİleti 16:42, 9 Temmuz 2012 (UTC)
Güzel katkılar, çalışkan Vikipedist, daha ne olsun. Sargon (mesaj) 17:31, 9 Temmuz 2012 (UTC)
Uygun olduğunu düşünüyorum, özet kullanımı muhteşem seviyelerde-DRG msj 18:11, 9 Temmuz 2012 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı --kibele 07:55, 11 Temmuz 2012 (UTC)

Merhaba arkadaşlar. Daha önceleri bir okur olarak takip ettiğim Vikipedide birkaç aydır ben de çalışmalarımla katkıda bulunmaya çalışmaktayım. İnsanın deneyim ve birikimine bağlı olarak yeni bir şeyler üretmesi, kendinde atıl bulunan bilgileri açığa vurması ve onu diğer insanlarla paylaşması, mevcut bilgi ve donelerden kendisinin de yararlanması, kendini güncellemesi, İşbirliği projeleri ve tartışma ortamları çerçevesinde yeni insanlarla tanışması gerçekten çok güzel. Hayatın hemen hemen her alanında araştırma yapma, bu yolla edinilenlerin harmanlanması ve yazı dilinin kullanılarak onların bir anlamda ebedileştirilmesi insanı elbette ki mutlu ediyor. Bir insanın kendi öz yeteneğinin farkına varması ve hayatta bir ivme daha kazanması da gerçekten çok önemli. Özetle; bir bilgi topluluğu olarak mevcudiyetini günümüzde hissettiren ve 7/24 performansla çalışıp, internette insanlara “Vikipedi” markasıyla ve farkıyla hizmet sunan topluluğun ; gerek şahsi çalışmalarıma/katkılarıma zaman kaybetmeden hız katmak ve gerekse daha da konulara motive olmak adına, bir editörü olmak için başvuru yapmaktayım. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım… Eğitmen Mahmut (mesaj) 10:46, 9 Temmuz 2012 (UTC)
  • Editör kelimesinin hakkını vererek (Vandalizm Savaşından söz etmiyorum bu kez; genel konuşuyorum) çalışan bir kullanıcı tanıyorsam buralarda, o da Eğitmen Mahmut. Anasının ak sütü gibi helal olsun Editörlüğü... Şimdiden kutlarım. --E4024 (mesaj) 10:51, 9 Temmuz 2012 (UTC)
  • Titiz ve çalışkan. --Tatanka Iyotanka (mesaj) 10:56, 9 Temmuz 2012 (UTC)~
  • Güzel katkıları olan, aktif bir kullanıcı. Özellikle Erzurumla ilintili maddelere yaptığı güzel katkılarla dikkat çekti. Başvuru yapmasını bekliyordum.-DRG msj 16:10, 9 Temmuz 2012 (UTC)
  • Madde adlandırma, anlam ayrımı oluşturma gibi konularda sorunları var gibi şimdilik. Bir kaç hafta içerisinde hazır olacağını düşünüyorum.--Abuk SABUK msj 16:31, 9 Temmuz 2012 (UTC)
Sn.Abuk SABUK ; sanırım sorunlu olarak ifade ettiğiniz tarafımdan oluşturulan anlam ayrımı sayfası Şuradaki sayfa . Bu sayfada 19:23, 9 Temmuz 2012 tarihli revizyon çalışmanızda eklediğiniz Dadaşlar, Azerbaycan'da belde ifadesine bağlantı verdiğiniz sayfa Şurada 01:06, 9 Eylül 2007 tarihinde “ Madde 1: Taslak kriterlerini sağlamayan kısa içerikli sayfa” olması sebebiyle silinmiş bir sayfa. Bu eklentiniz / katkınız için ilgili revizyonda da belirttiğiniz özet açıklamanıza ters düşmeyecek nasıl bir işlem yapabilirim ? Maddesi açılmayacak konumda olan bir ifade eklemişsiniz ve şuanda bu kısım bağlantı açısından sayfada sorunlu gözüküyor. Düzeltilmesi yönünde yapılması gerekeni lütfen belirtirseniz sevinirim. Sorunu gidermek için tarafınızdan eklenenlerimi kaldırayım yoksa farklı bir öneriniz var mı? Sizce ne yapmalıyım? Selamlar..--Eğitmen Mahmut (mesaj) 21:25, 11 Temmuz 2012 (UTC)
  • Fazlasıyla haketmiş durumda. Beklenmesi hata. Sargon (mesaj) 17:29, 9 Temmuz 2012 (UTC)
  • Kısa sürede büyük gelişme gösteren kullanıcının vandalizmi tespit edebilecek nitelikte olduğunu düşünüyorum. Utku Tanrıveremesaj 09:14, 10 Temmuz 2012 (UTC)
  • Uygun bir kullanıcıdır. Kendisine kolaylıklar diliyorum. --Vitruvian 21:14, 10 Temmuz 2012 (UTC)
  • karşı. Kendisiyle girdiğimiz konuşmalar incelenebilir karşı gerekçem için. Kendisine kurallardan bahsetmeme (hatta bahsetmemize) rağmen ısrarla bunlara karşı davranışlarda bulunuyor. Daha birkaç hafta öncesine kadar telifli içeriklerle dolduruyordu maddeleri. Uygun olduğunu düşünmüyorum şahsen.--RapsarEfendim? 10:50, 12 Temmuz 2012 (UTC)
İstek yapıldı Yapıldı - Sanırım telif hakları konusunun içselleştirilmesi açısından bazı sıkıntılar yaşanmış ve Rapsar'ın kendisiyle mesajlaşmaları da bu bağlamda gerçekleşmiş ağırlıklı olarak. Ancak an itibarıyla bu sorunun devam etmediğini ve ortada vandalizme verilen örneklerden biri olan "ısrarlı telif ihlalinin" kalmadığını düşünüyorum.--Vito Genovese 01:24, 15 Temmuz 2012 (UTC)
Selamlar, uzun süredir katkılarda bulunduğum vikipediye editör olmak için cesaretlendirildim. Düz kullanıcı olarak daha özgür hissetmeme rağmen sinir bozucu katkılarıma editör olarak devam etmek istiyorum, yüksek müsaadelerinizin uygun görmesi durumunda tabii si Zohak (mesaj) 06:25, 10 Temmuz 2012 (UTC)
  • Uygundur. Eğer bu hafta VP:İBP'ye bir madddelik katkıda bulunursa daha da uygundur:) Sargon (mesaj) 06:41, 10 Temmuz 2012 (UTC)
[1] da Targumlar tevrat’a yapılan ilavelerden (yorum) sayılır ve Kutsal kitaptan kabul edilmez. şeklindeki ifadesi benim dikkatimi çekmişti. Kime göre sayılmaz, hangi kaynak söylüyor şeklinde not düşmüştüm. VP:TBA'yı okumamış sanırım. Küçük bir hata diye düşünmüştüm ama sanırım pek değil. Ben düşüncemi değiştirdim. VP:TBA'yı okumasını ve uygulamasını bekleyelim. Sargon (mesaj) 08:32, 10 Temmuz 2012 (UTC)
  • Uygun, ısrar etmesem başvuru yapmayacaktı Zohak.--Khutuckmsj 07:47, 10 Temmuz 2012 (UTC)
  • şuradaki 'bu kadınla, ondan 13-14 yüzyıl önce yaşayan Kral Süleyman arasında bir ilgi olamaz.' cümlesinde olduğu gibi hem açıkça taraflı (bu kadın?) hem de kaynaksız içeriği maddenin başına yerleştirmek gibi katkılar olmamalı elbette. sinir bozucu mudur bilemem, ama vikipedi'ye ve ansiklopediye pek yakışmadığı kesin. --kibele 08:01, 10 Temmuz 2012 (UTC)
  • Tabii ki olsun. Kadınlara bayan deyip bizi baymayan bir kullanıcı; Ana Tanrıça daha ne ister? Yüksek müsaadeleri uygun görür herhalde... --E4024 (mesaj) 08:27, 10 Temmuz 2012 (UTC)
kişisel yorumunuzu diğer hizmetlilere bırakıp, yanlış anlaşılabilecek bir şeyi düzelteyim. kadın yerine bayan kullanılmasından söz etmedim elbette. 'bu kadın', 'bu adam' kullanımlarının ne anlama geldiğini anlayan anlamıştır. --kibele 08:39, 10 Temmuz 2012 (UTC)
Ben de anladım. --E4024 (mesaj) 08:43, 10 Temmuz 2012 (UTC)
  • Editörlük vandalizmle mücadele için lazım. Onun için yukarıda gösterilenler gereksiz. Editör olabilir. --Berm@nyaİleti 08:34, 10 Temmuz 2012 (UTC)
editörlüğün vandalizmle mücadele olduğunu biliyoruz. tek tük taraflı içerik de problem olmayabilir. vandaldır demedim, editör olmaması hakkında da bir ifadem yok. ancak kullanıcının kendisinin de işaret ettiği katkıları hakkında konuşulabilir. siz kendinize göre gerekli olanları gösterebilirsiniz. --kibele 08:39, 10 Temmuz 2012 (UTC)
  • Karşıyım, kullanıcının mesaj sayfasında bir çok TBA uyarı mesajı var. Bazılarını ben gönderdim. Katkılarına çokça denk geldim. Hemen hepsi İslam dini ve ilgili maddelerde. Çokça tartışmalı bilgi ekliyor ve kaynak olarak güvenilmez siteleri (blog, propaganda siteleri) kullanıyor. Bu yüzden bir çok katkısı çeşitli kullanıcılar tarafından geri alındı.[2] [3] [4] vb. bolca var ve yakın tarihli. en yenilerden biri. Uyarılmasına rağmen yanlışından dönmüyor ve aynı maddelere küçük değişikliklerle benzer içerikler eklemeye devam ediyor. Açıkcası vandal olduğunu düşünüyorum. Şöyle açıklayayım İslam ile ilgili maddelere tartışmalı bilgileri ekleyip güvenilmez kaynaklarla doğruymuş izlenimi vermek ve kafa karışıklığı yaratarak insanların inancıyla oynamayı İslam vandallığı sayıyorum. Sinir ucuna dokunmadan bahsetmiş, ee haliyle inanç meselesinde tabi ki sinir uçları hassas olur. Neyse ben düşüncelerimi yazdım, takdir topluluğun.DRG msj 10:05, 10 Temmuz 2012 (UTC)
  • DrGülcü' ye katılıyorum. Israrla tartışmalı, hatalı bilgi ekliyor ve kaynak olarak güvenilmez siteleri (blog, propaganda siteleri) kullanıyor; bu da bir tür sinsi vandalizmdir. Vandalizm deyince illa sayfa boşaltıp; küfür yazma anlaşılmamalı.Bahar yakın ileti 15:33, 10 Temmuz 2012 (UTC)
  • Olumsuz görüş bildiren kullanıcıların endişelerini anlıyorum kesinlikle; ancak VP:V#Neler_vandalizm_değildir sayfasını da göstermem gerekiyor. Kullanıcının değişikliklerini vandalizm olarak değerlendirmek mümkün değil politika uyarınca. Ancak taraflılıktan ziyade, ansiklopedik olarak nitelendirilemeyecek değişikliklerin sürekliliği söz konusuysa ve bu durum kullanıcının inceleyeceği değişikliklerdeki vandalizm türlerini tespit etmesinin mümkün olup olmadığı konusunda şüphe doğuruyorsa, bu tür endişeleri elbette önemli bulurum şahsen.--Vito Genovese 16:04, 10 Temmuz 2012 (UTC)
"ansiklopedik olarak nitelendirilemeyecek değişikliklerin sürekliliği söz konusuysa".. kullanıcıların yorumları böyle olduğunu gösteriyor. --kibele 07:07, 11 Temmuz 2012 (UTC)
  • Endişelere katılaraktan, şimdilik görüşüm olumsuz yönde. --Vitruvian 21:17, 10 Temmuz 2012 (UTC)
  • Şimdilik karşıyım. Şurada Said Nursi maddesinde ısrarla ve ısrarla güvenilir olmayan kaynak ekleme çabasını hala anlayabilmiş değilim. --Benvewikilerim (mesaj) 07:39, 11 Temmuz 2012 (UTC)
  • Tartışmaya ben de katılabilir miyim? Birkaç editörün güvenilir olmayan kaynaklara dayanılarak yapılan ısrarlı eklemeler olarak örneklediği Said Nursi maddesiyle ilgili olarak; Türkçe vikipedide İngilizce olanından farklı olarak kutsal veya kutsallaştırılan kişilikler, kitaplar, konular vs bölümlerinde eleştiri başlıkları bulunmuyor veya örneğimizde olduğu gibi bu başlık eleştiri değil yapılan eleştiriler için özür dileme şekline dönüşmüş. “Güvenilir olmayan kaynaklar” ifadesine gelince bu kaynaklar aynı maddenin dış kaynaklar bölümünde onaylanmış olarak duruyor ve ilgili alanda akademisyen olan kişilerin görüş ve açıklamalarını barındırıyor.Zohak (mesaj) 09:03, 11 Temmuz 2012 (UTC)
    Herşey karmakarışık bir hale geldi iyice. Said Nursi maddesine göz attım. Zohak'ın eleştirisi çok haklı. Maddenin eleştiriler bölümü adeta övgüler bölümüne dönüştürülmüş. Başaranları kutlamak gerek doğrusu :) Zohak'ın yaptığı değişikliklerin bir kısmına da baktım. Mesela şurdaki değişiklikteki sorun şöyle. Zohak Said Nursi'nin eserlerini kaynak göstererek kendi eleştirilerini yazmış. Burdaki değişiklikler ansiklopedik olarak değerlendirilemez. Ancak şurdaki değişiklikler iki adet ilahiyat profesörünün Said Nursi'ye yaptığı eleştiriler. Bunlar niye geri alınmış? anlamıyorum. Tam da o kısımda olması istenen şeyi Zohak oraya eklemiş halbuki. Sargon (mesaj) 09:45, 11 Temmuz 2012 (UTC)
eleştirilerin olmasında sakınca yok elbette. ancak birçok maddeye aynı ilahiyatçıların eleştirilerinin eklenmesi dikkat edilmesi gereken bir konu. --kibele 17:13, 13 Temmuz 2012 (UTC)
  • Bence de kullanıcının "ansiklopedik olarak nitelendirilemeyecek değişikliklerin sürekliliği söz konusu" | ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 08:47, 11 Temmuz 2012 (UTC)
  • Ansiklopedik olup olmadığını bilmem ama Sargon’dan cesaret alarak ısrarcı tutumum :) için bir örnek daha sunuyorum. Takdirlerinize Said Nursi maddesinde.Zohak (mesaj) 11:18, 11 Temmuz 2012 (UTC)
erdemyolu.com adlı bir siteyi kaynak göstermişsiniz gene. --Benvewikilerim (mesaj) 12:08, 11 Temmuz 2012 (UTC)
  • Bu site vikipedi doğrulanabilir (ya da yanlışlanabilir) kaynaklara dayalı bilgiler sunmuşZohak (mesaj) 12:21, 11 Temmuz 2012 (UTC)
    Site güvenilir değil ama yazarın (Abdulaziz Bayındır) kendi sitesi daha doğrusu bir vakfı var. Kitapları da sitesinden ücretsiz indirilebiliyor. Kaynakları orijinal yerlerinden [5] verebilirseniz kimsenin itirayı olmaz. Sargon (mesaj) 12:29, 11 Temmuz 2012 (UTC)
    Buradaki en temel sorunun kaynak güvenilirliği olduğunu sanıyorum. Bu konuda biraz bilgilenme gerekli ama vandalizm yapmadığı da ortada. --anerka'ya söyleyin 12:49, 11 Temmuz 2012 (UTC)
  • karşı. Denenlere katılarak...--RapsarEfendim? 10:48, 12 Temmuz 2012 (UTC)
  • Kullanıcı önceki kullanıcıların emek vererek ekledikleri katkıları hiçe sayarak değişiklikler yapmaya ve uyarılara dikkat etmeyerek vandalizme devam ediyor maalesef. --Benvewikilerim (mesaj) 11:12, 13 Temmuz 2012 (UTC)

Benvewikilerim objektif kriterlere göre değerlendirme yapan bir editör gibi davranmıyor. İfadeleri azarlayıc tonda ve katılımdan vazgeçirme amaçlı gibi duruyor. Anlamaya çalışmak ve pozitif katkı sağlamak yerine. İlgisiz kısımların çıkarıldığı ve geniş çapta yeni katkıların sağlandığı Mesih maddesindeki tutumu bunun yeni bir örneğini oluşturuyor.Zohak (mesaj) 12:53, 13 Temmuz 2012 (UTC)

Şimdi bu kullanıcının sürekli yaptıklarına bir bakalım:
  • kaynak göstermeden taraflı bakış açısını içeren bilgiler girmek,
  • diğer kullanıcıların emek vererek girdikleri katkıları bir çırpıda silmek,
  • maddeleri düzenliyorum derken madddeleri hiç de ansiklopedik olmayan daha kötü bir görünüme sokmak (dev paragraf boşlukları vs.)
  • bir de kaynak olarak sürekli ermdeyolu.com diye bir siteyi göstermek. Kullanıcının katkılarına Şuradan bir bakın lütfen. Pek çok maddenin içi boşaltılmış ve daha düzensiz bir hale getirilmiş ve kaynak olarak da genel olarak erdemyolu.com eklenmiş. Lütfen birileri bu konuda yorum yapsın. Kullanıcının katkılarını bir incelesin. Belki ben yanılıyorumdur. Topluluğun görüşü benimle bu noktada aynı değilse saygı duyarım. Ama birileri incelesin. Geçmişte katkı yapanların katkılarının bu kadar kolay çöpe atılmasına tahammül edemiyorum. --Benvewikilerim (mesaj) 17:02, 13 Temmuz 2012 (UTC)

Not: Bu kullanıcının editör olmak için yeterince olgunlaşmadığı, bu zamana kadar yaptığı yüzlerce maddelik katkıya rağmen iyi niyetle bile olsa, okuyucunun bilgi dağarcığına hiçbirşey ilave etmeyen maddelerin mükemmelleştirilmesi için gösterdiği gayretlerde izlemesi gereken yol bakımından ilerleme kaydetmesi gerekliliği anlaşılmıştır. Kendisi, bazı editörlerin yaklaşımını subjektif ve rahatsız edici kişiselleştirme uygulaması olarak algıladığı bu sayfanın varlığına son verilmesi için editör ve hizmetlilerin yardımını talep etmektedir. Ayrıca kendisi vikipedi politikalarının anlaşılma ve uygulamasında gösterebileceği eksiklik ve yanlışlıklarla ilgili her türlü pozitif katkıya bu arada eleşti ve hatta en sert eleştirilere ve tartışmaya açık olduğunu beyan ederek saygılarını ifade etmektedir.Zohak (mesaj) 14:02, 15 Temmuz 2012 (UTC)

Lütfen kişiler hakkında yorum yapmaktan kaçınalım. Bu önemli politikaya uymanın bu kadar zor olduğunu zannetmiyorum. Bir kişiye de söylemiyorum bunu, birden fazla kişiye söylüyorum. Lütfen dikkat!--Vito Genovese 14:21, 15 Temmuz 2012 (UTC)

İstek yapılmadı Yapılmadı yukardaki endişeleri gidermek konusunda çaba göstereceğini umuyorum. --kibele 11:15, 23 Temmuz 2012 (UTC)

Vikipedi'de birçok katkım oldu ve yeterince tecrübe kazandığımı düşünüyorum zaten katkılarımdan da görebilirsiniz,o yüzden başvuru yapma gereği duydum sizlerin de onayınızla editör olmak istiyorum bunu da yapıcağıma inanıyorum şu anda yaptığım bu zaten --Rdvnygt 18:38, 11 Temmuz 2012 (UTC)
  • 14 yaşında bir genç için inanılmaz birşey. Ben 20 yaşındaki kızıma iki satır yazdıramadım daha:) Eğer böyle gençlerimiz varsa, Vikipedinin sırtı yere gelmez. Çok güzel katkılar, ama bazı eksikleri var. Mesela profiline koyduğu üç güzel katkıda dil bağlantıları unutulmuş. Bu oldukça önemli. Dunkerque Tahliyesi maddesi güzel ama bağlam anlaşılmıyor. Dinkerque Muharebesi ile aynı şablon kullanılmış ve sanki aynı olay ama ayrı bir başlık, ben yerli yerine koyamadım bir türlü. Anlatım dilinde de ufak tefek sorunlar var. Katkıları, hele de yaşı gözönüne alınırsa takdire değer. Sargon (mesaj) 09:05, 12 Temmuz 2012 (UTC)
  • İyi niyetli, Vikipedi'ye neyin zararlı neyin faydalı olduğunu biliyor. Editör olabilir. --Berm@nyaİleti 09:18, 12 Temmuz 2012 (UTC)

Evet bazı imla hatalarım ve eksiklerim var onları öğrenebilirim.İltifatlarınız için teşekkürler. Rdvnygt 15:04, 12 Temmuz 2012 (UTC)

Oluşturduğu üç madde için VP:SKT sayfasında koruma talebinde bulunmuştu Rıdvan. Değerlendirmeler için bunu not düşmek isterim. Umut vaat eden bir kullanıcı söz konusu ve mutluyum bu nedenle. Umarım viki işleyişindeki "koruma" gibi temel hususları da kısa sürede özümseyecek ve çok iyi bir vikipedist olacak.--Vito Genovese 23:36, 12 Temmuz 2012 (UTC)

Şunların problem potansiyeli de var elbette.--Vito Genovese 00:02, 13 Temmuz 2012 (UTC)
  • Haklısınız.Problem potansiyeli durumunu pek anlayamadım.VP:SKT yanlış yapmıştım zaten ilk zamanda tam kavramamıştım sayfa koruma durumunu. Rdvnygt 00:44, 13 Temmuz 2012 (UTC)
Galatasaray'a transfer olmuş gerçekten. İngilizce Wikipedia'a da Rdvnygt'ın yaptığı gibi Galatasaray şeklinde değişmişler :) --Benvewikilerim (mesaj) 09:45, 13 Temmuz 2012 (UTC)
Yok, değişiklik değil sorun potansiyeli olan; değişiklik özeti. Başka bir kullanıcının değişikliğini vandalizm olarak nitelendirirken çok dikkatli olunması gerektiğidir yapmaya çalıştığım vurgu.--Vito Genovese 23:42, 13 Temmuz 2012 (UTC)
Peki bir daha kine daha dikkatli olucam. Rdvnygt Merhaba
İstek yapıldı Yapıldı - Şurada yazılanları gözeterek işlem yapman ricasıyla.--Vito Genovese 14:24, 15 Temmuz 2012 (UTC)
Zamanımın çoğunu internet başında geçiriyorum; Bu Ansiklopedi'de katkımın olmasını istiyorum. Labor (mesaj) 07:03, 13 Temmuz 2012 (UTC)
İstek yapılmadı Yapılmadı - Merhaba Labor, Vikipedi'ye hoş geldin. Editörlerin yüküne ortak alıp Vikipedi'ye yardım etmek istediğin için çok teşekkür ederiz. Ancak katkıda bulunmak için editörlük önşartı aranmıyor. Topluluk Portali sayfasından yapılabilecek işlerle ilgili bir listeye ulaşabilirsin. Editörlük görevi için Vandalizm Politikamız konusunda bilgi sahibi olunmasına ihtiyaç duyuyoruz. Ancak an itibarıyla tek değişikliğin editörlük başvurusu olduğu için, bu konudaki bilgini değerlendirebilmemiz mümkün değil. Bir süre deneyim kazandıktan sonra yeniden başvurmaktan çekinme lütfen.--Vito Genovese 23:39, 13 Temmuz 2012 (UTC)
vikipedide çok gezinmeme rağmen bu ansilopediye çok katkıda bulunamıyorum.eğer editörlük hakları bana verilirse bu ansiklopediye katkıda bulunabilirim.Madde yazımı konusunda çok yeni olsamda sayfa kontrol işini yapabileceğime inanıyorum.Benanos (mesaj) 13:39, 14 Temmuz 2012 (UTC)
  • Uygun değil. esc2003 (mesaj) 00:08, 15 Temmuz 2012 (UTC)
  • Az miktarda katkısı nedeniyle destek verilecek bir nokta göremedim. Kaldı ki katkıda bulunmak için editör olmak da gerekmiyor. Utku Tanrıveremesaj 08:03, 15 Temmuz 2012 (UTC)

Şu, şu ve şu (üçüncü bağlantıyı yalnızca hizmetliler görebilir; küfürlü değişiklik müdahalesidir) değişiklikleri; bir editör olarak vandalizmi, bir kullanıcı olarak da diğer sorunlu değişiklikleri gördüğünde gerekli müdahaleleri yapabilecek bir kullanıcı olduğunu düşündürüyor bana.--Vito Genovese 14:32, 15 Temmuz 2012 (UTC)

  • Biçem konusunda sorunları var. Bir de açtığı maddelerde, bazı cümleler bana robot çeviri gibi geldi. -- Supermæn (mesaj) 19:22, 15 Temmuz 2012 (UTC)

Benanos (mesaj) 10:12, 16 Temmuz 2012 (UTC)Haklısınız ben de şimdi bu görev için uygun olmadığımı farkettim.Bir olumsuz görüş daha alırsam vazgeçeceğim belki bir süre sonra tekrar başvururum

İstek yapılmadı Yapılmadı, ama değerlendirilecek katkılarınız arttığında yapılabilir.--Khutuckmsj 10:30, 21 Temmuz 2012 (UTC)
2007 tarihinden beri VİKİPEDİ'nin bir üyesiyim fakat şu ana kadar yaptıklarımdan daha fazlasını yapmak istiyorum... Çok fazla boş vaktim var ve bunu iyi bir amaç için kullanmak istiyorum. bu nedenle editör olmayı istemekteyim... Sayfaları okurken, yazdığım pek çok sayfada ve yaptığım düzeltmelerde vikipedi nin nasıl işlediğini ve kurallarını öğrendim. hem daha çok katkıda bulunabilmek hemde vikipedi'nin ansiklepedi özelliğini koruyurak tarafsızca bilgi paylaşımını aynı şekilde sürdürebilmesini sağlamak adına editör olmayı istiyorum... İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.--Resneli 23:57, 14 Temmuz 2012 (UTC)
  • Editör olmadan da katkı sağlamak mümkün. Kayda değerlik konusunda daha dikkatli olmalısınız. Şu an için karar vermek zor görünüyor. Katkılarınız çok az. esc2003 (mesaj) 00:07, 15 Temmuz 2012 (UTC)
  • Katkı niceliği nispeten yeterli görünse de katkıların çoğu üst üste aynı maddelere yapılmış olduğundan dolayı katkı niteliğine dair pek fikir edinemedim. Utku Tanrıveremesaj 08:05, 15 Temmuz 2012 (UTC)

Sürüm Kontrolünde bize yardımcı olma isteğin için çok teşekkürler Cihangir. Bu uygulamayı vandalizm ile mücadele için kullanıyoruz ve editörlerimizden de bu kavram ve ilgili politika hakkında bilgi sahibi olmalarını bekliyoruz. Şu an için Yeşil börek, Ali Hilmi Yazıcı ve Murat Başkurt adlı üç madde üzerindeki çalışmaları saymazsak, geriye 5-10 değişikliğin kalıyor ve Utku'nun da dediği gibi, bu bilgilere dayanarak bu konudaki bilginin ne düzeyde olduğunu ölçmemiz mümkün görünmüyor. Bu bilgini gösterecek değişikliklerden sonra editörlüğü alacağına hiç kuşkum yok.--Vito Genovese 14:37, 15 Temmuz 2012 (UTC)

İstek yapılmadı Yapılmadı söylenenleri dikkate alarak katkılarınızı sürdürmeniz dileğiyle. --kibele 18:57, 30 Temmuz 2012 (UTC)

Kisisel deneyimlerimi paylasmak istiyorum. Selenord (mesaj) 07:41, 15 Temmuz 2012 (UTC)
  • Kullanıcının ilk katkısı buraya ve şimdilik bunun dışında tek bir katkısı var. Şu an için kesinlikle karşı olduğumu belirtmekle beraber, Vikipedi'nin "kişisel deneyimleri paylaşma yeri değil, bir ansiklopedi olduğuna" dikkat çekmek isterim. Utku Tanrıveremesaj 08:06, 15 Temmuz 2012 (UTC)
  • Utku Tanrivere'ye katılıyorum. -- Supermæn (mesaj) 10:23, 15 Temmuz 2012 (UTC)

İstek yapılmadı Yapılmadı - İlgin için teşekkürler Selenord, ancak an itibarıyla sadece 2 değişikliğin olduğu için vandalizm konusundaki bilgini değerlendirmemiz mümkün değil. Biraz daha deneyim kazandıktan sonra yeniden başvurmaktan çekinme lütfen.--Vito Genovese 14:38, 15 Temmuz 2012 (UTC)

Vikipedi'ye birçok katkım oldu, telif hakları ve vandalizm konularında da bilgim var. Editörlerin yükünü hafifletip sürüm kontolü yapmak için editör olmak istiyorum. Emresulun93 (mesaj) 07:37, 17 Temmuz 2012 (UTC)
  • Bence editor olması gerekir. Fizik maddelerinde çalışmalar yaptığını görüyorum. Sargon (mesaj) 08:04, 17 Temmuz 2012 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı --kibele 22:41, 18 Temmuz 2012 (UTC)

Vikipedide 1 yılımı dolduralı 1 ay civarı oldu.12si Bilimsel olmak üzere 15 madde açtım.Editör olarak daha fazla katkı yapabileceğimi düşünüyorum. Berkecelik (mesaj) 20:53, 20 Temmuz 2012 (UTC)
  • Bir şok daha yaşıyorum. Bir dahi ile daha karşı karşıyayız. Yaş 11 ve yazdığı maddelere bir bakar mısınız.. Bilgisayarın karşısında dondum kaldım açıkçası. Hayır, 20 küsur yıllık bilgisayar mühendisliği diplomam var ama 2.tip süperiletkenleri bile yeni duyuyorum:) Derhal editörlüğünün onaylanması gerekir. Editör olmasının önünde hiçbir engel yok. Vandalizm tehlikesi yok, harbi katkı yapıyor. Yalnız sevgili Berke Çelik'e birkaç eleştirim ya da önerim olacak. Maddelerde biçeme uymadığın bazı yerler gördüm. Nokta ve virgüllerden sonra bir boşluk bırakmak ve büyük harfle başlamak gibi. Bu yüzden VP:BAŞLIK'nı okuman gerekir. Katkı yaptığın maddeler de, yarattığın maddeler de harika, ama bazı yerlerde dış bağlantılara dikkat etmemişsin. II. tip süperiletkenler maddesinin dış bağlantılarını verdim, diğerlerini kontrol etmedim. Bir de "Son Değişiklikler Devriyesi" şablonunu Babil kutularına koymamalısın, çünkü Son Değişiklikler Devriyesi editörler içinden isteyenlere verilen bir yetki. Ama bu muhtemelen bilmeden yapılan bir hata ve kesinlikle önemi yok. Bahsettiğim ufak tefek sorunlar, ki bunlar zamanla düzelir, editörlüğünün önünde engel değil, böyle güzel katkılarınla devam etmeni dilerim. Sevgilerle.. Sargon (mesaj) 23:50, 20 Temmuz 2012 (UTC)
İstek yapıldı Yapıldı - Çok beklemeye gerek yok.--Khutuckmsj 10:28, 21 Temmuz 2012 (UTC)
Bilgi yanlışlarını düzeltmek, yeni konular eklemek, mevcut konulara katkı yapmak amacıyla editörlük istiyorum.
Türk Dili ve Edbiyatı mezunuyum. Tarihi konulara özel merakım var. Xamidd (mesaj) 21:46, 23 Temmuz 2012 (UTC)
  • Kullanıcının ilk ve tek katkısı bu sayfaya. Dolayısıyla neyi ne kadar bildiği kesinlikle tahmin edilemez. Diğer yandan bahsedilen işlemler için editörlük yetkisine gerek yok. Utku Tanrıveremesaj 21:53, 23 Temmuz 2012 (UTC)
  • Hoş geldiniz. Henüz hiç katkı yapmamışsınız. Bir süre katkı yaptıktan sonra yeniden başvurmanız daha uygun olur.--Abuk SABUK msj 21:56, 23 Temmuz 2012 (UTC)
İstek yapılmadı Yapılmadı Vikipedi'ye katkıda bulunmak için editör olmanıza gerek yok, istediğiniz her sayfada değişiklik yapabilirsiniz.--Khutuckmsj 10:18, 27 Temmuz 2012 (UTC)
Merhaba ben Rettelo.Çok isteyerek ve kendime güvenerek editörlük başvurusu yapıyorum.Görevlerimi yapabileceğime inanıyorum.Siz de uygun görürseniz editör olmak istiyorum. Rettelo (mesaj) 12:54, 26 Temmuz 2012 (UTC)
  • Hakkınızda sağlıklı bir değerlendirme yapabilmek şu an için erken. Bir süre daha deneyim kazanmanızda fayda var. esc2003 (mesaj) 12:58, 26 Temmuz 2012 (UTC)
  • Esc'ye katılıyorum. Biraz daha vakit geçmesi hem sizin hem de vikipedi için en iyisi. Kolay gelsin Can Bayhan Emrinizdeyim 13:00, 26 Temmuz 2012 (UTC)
  • Önceki yorumlara katılıyorum. Utku Tanrıveremesaj 18:35, 30 Temmuz 2012 (UTC)
İstek yapılmadı Yapılmadı - Katkı çeşitliliğini biraz artırdıktan sonra harika bir devriye olacağına eminim, Rettelo. Bir süre sonra yeniden başvurmanı rica ediyorum.--Vito Genovese 18:47, 2 Ağustos 2012 (UTC)
Yaklaşık 6 yıldır üyesi olduğum Vikipedi'ye, 4 dilde 1000'den fazla katkıda bulundum. Diğer editörlerin yükünü hafifletip sürüm denetimi yapabilmek için editör olmak istiyorum. Teşekkürler. Ermangg (mesaj) 07:20, 27 Temmuz 2012 (UTC)
  • Şimdiye kadar niye beklediğini anlamadım. Taylor Serisi ve Gürpınar maddeleri karar vermek için yeterli. Olsun tabii ki. Sargon (mesaj) 07:57, 27 Temmuz 2012 (UTC)
  • Bence de uygundur.--Abuk SABUK msj 19:53, 27 Temmuz 2012 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı kolay gelsin. --kibele 07:58, 31 Temmuz 2012 (UTC)

İlk ve öncelikli amacım Vikipedi'nin Özgür Ansiklopedi kimliğini korumak ve zaten yaptığım katkıları daha geliştirip çoğaltarak sürdürmek.Ayrıca vandalizm gibi politikalara aykırı davranışları kolaylıkla engelleyebilirim.Unutmayın.küçük birikimler yarını belirler.Cagan12 (mesaj) 12:11, 27 Temmuz 2012 (UTC)
  • Uygundur. Sayfa düzeni ile ilgili ufak tefek hataları var ama birkaç günde hallolur.--Abuk SABUK msj 20:40, 27 Temmuz 2012 (UTC)
  • Biraz daha tecrübe gerekli. -- Supermæn (mesaj) 07:37, 31 Temmuz 2012 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı kolay gelsin.. --kibele 08:03, 31 Temmuz 2012 (UTC)

Kullanıcı: Buğra Gençtürk[kaynağı değiştir]

Daha önceden bu konularda deneyimim olduğu için editörlük almaya karar verdim böylece vikipediye çok katkım bulunabilir tabi ki siz beni editörlüğe uygun görürseniz ve yeni sayfalar açıcam ilk iş olarak katkılarda bulunmadığımı biliyorum ama gerçekten bu konularda deneyimliyim vandalizm konusuna hakimim tellif haklarını da biliyorum lütfen beni kabul edin bunu çok istiyorum en azından deneme süreci olarak alın çok memnun kalacaksınız lütfen... Bu imzasız yazı Buğra Gençtürk (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Başvuru biçiminin dahi sorunlu olması nedeniyle kullanıcının deneyim kazanması gerektiğini düşünüyor ve yeni maddeler açmak için devriye olmanın gerekli olmadığını vurgulamak istiyorum. Utku Tanrıveremesaj 18:35, 30 Temmuz 2012 (UTC)
  • Utku Tanrivere'ye katılıyorum. -- Supermæn (mesaj) 07:36, 31 Temmuz 2012 (UTC)

İstek yapılmadı Yapılmadı deneyiminizi görebileceğimiz katkılarınızı bekliyoruz. kibele 07:55, 31 Temmuz 2012 (UTC)