Vikipedi:Denetçi isteği/Dava/Eğitmen

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Eğitmen[kaynağı değiştir]

Eğitmen Kibele'yi Caps Lock tuşunu açık unutan bir kukla olmakla suçlayıp bilgi toplayacağını söylemiş: [1], arkasından gelen yorum da Kibele'yi büyük harf kullanan bir kuklayla ilişkilendirmiş: [2]. Henüz 3 haftalık üye bu yeni kullanıcı ne ara Vikipedi'yi bu kadar kavradı, Kibele'yi gözlemledi, troll/vandal IP'leri gözlemledi de bu yakıştırmayı yaptı merak konusu. İki kullanıcı birbirlerini oldukça yakın takipteler: [3], [4], [5], birinin şikayetinin mürekkebi kurumadan öteki diğer 'karşı' bulduğu kullanıcıyı şikayet edip bir gruplaşma içine girmişler: [6]. Ek olarak üslup kullanımı ve ilgi alanları da bir hayli benzer. Sonuç olarak görüşüm kullanıcıların kukla ya da canlı kukla olduğu yönündedir. Kudyaz 17:17, 4 Mart 2016 (UTC)

Kürşad Avan'ın ilk katkılarının 11 adet kullanıcı sayfası denemesi olması dahi kukla olduğu yönünde büyük bir bilgi bence. Bir şekilde Vikipedi'yi deneye yanıla öğrendiğine dair bir izlenim yaratmak istemiş olabilir. Ek olarak diğer ilk katkıları da şurada görüleceği üzerine tarafsızlık ilkesinin uygulanması olmuş; ancak daha sonra bu konuda (benim görüşüme göre) fire vermiştir. Kullanıcı ilk katkılarında kimliğini gizlemek için bu yönde katkılar yapmış olabilir. --Kudyaz 17:30, 4 Mart 2016 (UTC)
Eğitmen'in her koşulda destek verdiği bilinen kullanıcıları tanımadığını iddia eden Kürşad Avan'ın tanımadığı insanlar için uzunca bir mesajla savunması şuradadır. Bana ilginç geldi belki bürokratlara ve diğer kullanıcılara da ilginç gelir. Şurada da Jumpeax ve Urungu ile diyalogu görülebilir: [7] --Kudyaz 17:50, 4 Mart 2016 (UTC)

kudelski izninle meselenin şu konuyla ilgisini de buraya not edelim: Vikipedi:Denetçi isteği/Dava/Sevimleribo --kibele 18:32, 4 Mart 2016 (UTC)

Şimdi farkettim @Kibele, engelletmişiniz zaten üç kullanıcıyı da, ne ilgisi var konumuzla anlamıyorum. --Kür Şadmesaj 18:39, 4 Mart 2016 (UTC)
Sahi ben de anlamıyorum. @Kibele , en iyisi sen şurada hakkında yazılanlara cevap versen bence daha iyi olur. Hatta istersen, tutar alanı olarak neredeyse ansiklopedinin çeyreğine denk gelebilecek, hakkındaki kullanıcı yakınmalarını/şikâyetlerini buraya taşıyabilirim desem de inanma çünkü zamanım kıymetli, israf etmek istemem. Ama söz veriyorum topluluğumuza senin hakkında güzel bilgiler sunmaya gayret edeceğime dair..--Eğitmenmsj 08:15, 5 Mart 2016 (UTC)

Görüş[kaynağı değiştir]

Ben dünde Kibeleye kendisinin küçük harf kullanmasının nedeniyle ilgili bir mesaj atmıştım. Kaldırdı kendisi mesajımı. Keşke biraz daha iyi araştırsaydınız. Ayrıca verdiğiniz linklerde sadece sayın @Eğitmen ve ben yokum, malum kişi(ler) ve bir kitle var. Eğitmen'i kendime örnek alıyorum Vikipedi konusunda, dediğiniz gibi yeniyim. Bu yüzden onun değişiklik sayfasından çıkmıyorum. Kendisi bu Vikipedinin en iyi yazarlarındandır. Bu yüzden yaptığı değişikliklerden haberim oluyor. 3 Haftada Vikipediyi kavramak zor değil. Geldiğim ilk günden itibaren bazı kişiler tarafından kukla muamelesi gördüğüm için, tarihten bile kukla muamelesi yapıldığı için ne olduğunu öğrendim. Nelere dikkat edildiğini öğrendim. Kibeleye kukla ustası olmanız ile ilgili araştırmalarımı sunacağım dememden sonra tutuşup böyle bir çalışma yapmanız bile burada bir kitle olduğunun en büyük kanıtıdır. Vikipedi hizmetlilerine güvenimiz sonsuz. Gerekli şeyleri göreceklerdir. Görüş olarak buraya belirtiyorum. Savunma yapmıyorum. Savunmayı suçlular yapar. İyi çalışmalar. --Kür Şadmesaj 17:24, 4 Mart 2016 (UTC)

Ek olarak, burada Vitruvian şikayetime bakarsanız verdiğim bağlantılarda kullanıcının kullanıcı mesaj sayfamda vandallık yaptığını, art niyetle 2 kez uyarıyı ısrarla sayfama atarak (kaldırmama rağmen) trollük yaptığını bu yüzden şikayet ettiğimi görebilirsiniz. Tarihleri ile saatleri birlikte oradadır şikayetimde verdiğim bağlantılarda, Kudelski demiş ki üslup ve ilgi alanları da benziyor. Üslup olarak benziyor olmamız anormal değil bence, herkes burada noktayı virgülü nerede kullanacağını iyi biliyor, ayrıyetten ilgi alanlarımız nasıl benzer? Ben futbolcu düzenliyorum film ekliyorum. Eğitmen kullanıcısı ise bunlardan bir hayli uzak. Benim ilgi alanlarımı çözmeniz için bir konu üstünde yeteri kadar yoğunlaşmam gerek. Benim yoğunlaştığım şuana kadar iki konu var biri sinema biri futbol. Bu ikisi de gözlemlediğim kadarıyla Eğitmenin katkı verdiği konular değil. Onun dışında ben hep vandalizmi geri alarak değişiklik yaptım. Asılsız suçlamalarla bir yere gelemeyeceksiniz. --Kür Şadmesaj 17:35, 4 Mart 2016 (UTC)
Ek olarak 2, Vikipediye yeni gelmiştim ve rehbere ihtiyacım vardı. burada gözükeceği gibi denedim bir süre nasıl yapılır. Doğru mudur nasıldır diye. Sonrasında sol tarafı inceledim ve son değişiklikleri buldum. Burada açıklama kısmına birçok kişi tarafsızlık vs vs yazıyordu. Araştırma yaptığım zaman Yaygın itirazlar ve açıklamalar kısmında Dinle ilgili şeylerin yazılmayacağını görüp kavradım. Sonra değişikliklere döndüğümde Fark sayesinde değişiklikleri daha net biçimde incelemeye devam ettim. Gerekçe:Tarafsızlık politikasına aykırı gibisinden şeyler ile terör örgütü, Hz. gibi şeylerin yazılmayacağını kavradım. Zaten bu konuda en çok bu konuda değişiklik yapılıyordu. Diğer kullanıcılar sayesinde kavradım bunu. Zor olmadı. --Kür Şadmesaj 17:43, 4 Mart 2016 (UTC)
Ek olarak 3, değerli @Kudelski tanımadığım kullanıcılar ile ilgili yorumumu sunmuş. Sevimleriboyu tanımadığım doğrudur. @Aynamahruti ise sizin diğer saldırdığınız kişi bu yüzden savundum. Masum çünkü. @Lemy Kont'u da neden savunduğumu orada dile getirdim sanırım. Kendisi İngilizce Vikipedi kullanıcısıdır. Buraya katkı sağlıyordu. Son olarak engellenen kullanıcılar ile konuştuğumu iddia etmişsiniz. @Erdemsenol bir değişiklik yapmıştı sanıyorum köpekle ilgili IP'den yaptı bunu. Bende geri aldım, kendisi mesaj atıp neden aldınız dedi bende açıkladım. Yanlış bir durum vardı ortada, silme gibi algılamıştım dalgınlıkla açıkladı bana bende düzelttim. Kendisiyle direkt bu konular hakkında konuşmam olmadı. Kendisi bana bu değişikliği geri alıp özür diledikten sonra kendisi yazdı bakın böyle böyle diye, bende kendisine teşekkür ettim. @Urungu97 ise aynı şekil yanımda olan diğer kullanıcı, kendisine cevap veremedim ama mesajını okudum. O da Erdem Şenol'a yakın bir şey yazmıştı. Nasıl konuşmuşum bu kişilerle? Yine asılsızlık. --Kür Şadmesaj 18:00, 4 Mart 2016 (UTC)
Savunmanız için teşekkürler. Kullanıcılar ve hizmetliler değerlendirecektir. İyi çalışmalar. --Kudyaz 17:37, 4 Mart 2016 (UTC)
Kudelski savunma yapmadığımı söyledim. Şöyle savunma yapmıyorum diyeyim de algılayabilin. Sizin suçlamalarına görüş bildiriyorum. Kolay gelsin :)--Kür Şadmesaj 17:54, 4 Mart 2016 (UTC)
  • Kalın kalın yazmalar mesela, bana oldukça tanıdık geliyor. Aynı kişi olup olmadıklarını bilmiyorum ancak birlikte hareket ettiklerini düşünüyorum, daha önce de söylediğim gibi Kullanıcı:Jumpeax da dahil bu gruba. Bu grup öyle bir grup ki, mesajlaşmalardan ve sürekli tartışma ve kaos ortamı yaratmaktan arta kalan vakitlerinde maddelerde manipülasyonlar yapmakta, bilinçli olarak taraflı bilgiler girmekte. Gerçi "katkı"ları incelenirse madde alanında "görece" pek de katkı sağladıkları söylenemez. Katkılarını ve yarattıkları kaos ortamını bir teraziye koyarsak, kesinlikle verdikleri zarar ve hasar çok büyük. Daha önce Kibele tarafından Eğitmen'e verilen engelin hatalı olduğunu belirtmiştim ve hakikaten de veriliş yöntemi bakımından hatalıydı. Kibele ile daha önce yaşadığımız, Kudelski ile daha önce yaşadığımız anlaşmazlıklar ortada. Kibele'nin hizmetlilik yetkilerinin alınması için Meta'da tartışma başlatma girişiminde bulundum, daha ne olsun? Herhangi bir kullanıcının tarafında değilim, yalnızca Vikipedi'nin geliştirilmesi tarafındayım. Çok açık ve net söylüyorum, benim gözlemlediğim kadarıyla bu üç kişi net bir biçimde birlikte hareket ediyor ve buraya zarar veriyor. Diğer taraftan, her fırsatta "Kibele'nin kuklası olduğunu" iddia eden kullanıcı(lar) olduğunu biliyorum eskilerden kalma, Kürşat Avan adlı kullanıcı da bunlardan biridir muhtemelen. Denetçiler incelemelerini detaylı bir şekilde yaparsa doğru karar ne ise verecektir.--RapsarEfendim? 17:38, 4 Mart 2016 (UTC)
Öncelikle değerli görüşleriniz için teşekkürler @Rapsar, burada kitleyi kabul ettikten sonra böyle orada değilim burada değilim demek yanlışlık olacaktır sanırım. Ayrıca şurada Vitruvian ile tartışmamdan sonra mesajınız durmakta. Kesinlikle bir grup, kitle var, haklısınız. --Kür Şadmesaj 17:53, 4 Mart 2016 (UTC)


  • @Kullanıcı Kudelski, Burada şu an yazma sebebim topluluğa karşı olan saygımdandır, öncelikle bunu belirteyim. Yoksa şuradaki başvurunda takındığım tavrımı burada da sürdürmek niyetindeydim. Ama birkaç kelam etmekte yarar var. Her zaman olduğu gibi, hemen durumdan/durumlardan vazife üstlenip harekete geçiyorsun. Yani kendin yazıyor, pardon çalışıyor ve yine kendin oynuyorsun. İnancım olan Allah'a yemin ederim ki, buraya kadar yazdıklarının hepsini okumadım ve okumaya değer de bulmuyorum. Sadece üst başvuru kısmının yarısına yakınını okuduktan sonra buraya yazıyorum. Bunu bilmeni isterim. Yani yazdıklarını KD bulmuyorum. Devam et/edebilirsin, bence bir mahsuru yok. Yalnız size bir önerim var: İleri sürdüğün, kuklası olduğumu iddia ettiğin, ilişkilendirmeye çalıştığın kullanıcı ile bir ilgim, özel bir irtibatım şuana kadar olmuş ise ya da onun kuklası isem kendimi topluluğun huzurunda müptezel ilân ediyorum. Zaten denetçi sayfasındayız, inanıyorum ki kısa sürede kıymetli denetçilerimiz gereğini yapacaklardır. Şayet hakkımdaki iddianız 'fos' çıkarsa sanırım aynı kararlılığı siz de benim gibi gösterir, yürekli bir şekilde durumunuzu siz de ilân edersiniz. Yukarıda okuduğum kısımda, bağlantısını verdiğiniz devriyelik başvuru sayfasında da belirttim. Vikipediye zarar veriyorsunuz. Madem burada tartışma başlattınız söylemek durumundayım: (Yazacaklarımdan karşıtı olduğum anlamı peşin hükümle çıkarılmasın lütfen.) Varsa yoksa ısrarla 'Ermeni' lehtarlığı/savunuculuğu her fırsatta yapmanız tarafsızlığınızı bozuyor. Bu durumunuza karşı çıkanlar ise sizin için hedef oluyorlar. Ayrıca sizin gibi davrananlar olmakla birlikte, İslam ilintili maddelerle ilgili olarak; maddeleri bozmaya, asılsız içerik eklemeye, v.b., yani Türk ve İslamiyet karşıtlığı görünüm veren tutum ve davranışlar sizin gibi düşünmeyenlerin ister istemez fikir/görüş birliği çerçevesinde bir araya gelmesine neden oluyor. Bundan doğal ne olabilir ki? Nitekim maddeler ve tartışma sayfaları her kullanıcıya açık. Hal böyle olunca o kullanıcıları kendi dünyanızda bir kalıba sokup, iftiralarınızı dizmeye başlıyorsunuz. Az önce söylediğim gibi sizin yaptığınız/düşündüğünüz gibi yapan ve düşünenler var.
Yukarıda yazdığı için onun yazdıklarını da kısmen okudum. Geçmişten beri aynı tutumunu devam ettiren kullanıcı @Rapsar. Aynı önerim onun için de geçerli. Zaten bugüne kadar kesin bir dille ortaya attığı iddiaları hakkında bir şey ortaya koyamayan rapsar daha önceden de bahsettiğim gibi an itibariyle müfteri konumundadır. Bu nasıl deneyimli bir kullanıcı olma halidir: "Kalın kalın yazmalar.." deyip bunu ortak suçluluk hali dolayısı ile kukla ispat unsuru olarak nitelendirmek ne denli doğrudur. Kuklası olduğum iddia edilen kullanıcı sinema ile futbolla ilgili maddelerle ilgilendiğini/katkı sağladığını söylüyor. Ey Rapsar, bu kullanıcı daha yeni. Ben ise dört yıldır buradayım. Sinema ile ilgili tek bir cümle katkımı bul, dünyanın neresinde isen seni bulup ödüllendireceğim. Ama bulamaz isen ( buna futbol da dahil), yukarıdaki sıfatlandırmalarımın tam ortasındasın bilmeni isterim. Sana özellikle ve defaatle doğruluğu bugüne kadar öğütledim ama görüyorum ki nafile. Kullanıcı Jumpeax, iyi niyetli bir kullanıcı. Sağ olsun, Vikipedi çatısı altında kendince hakkımdaki kanaati doğrultusunda sizin yaptığınızın tam tersi bir tutumla burada benimle ilişkilerini soru-cevap tarzında sürdürmekte. Bundan rahatsızlık duymanızın nedeni nedir? Kendisi ilâhiyatla alâkadar olan ve o doğrultuda eğitimli olan bir kullanıcı. Yani dinle ilgili Vikipedi maddelerindeki harabiyeti giderecek/önleyecek/düzenleyecek kapasitedeki bir kullanıcı. Yanılmıyor isem üç yıla yakın bir süredir aramızdaki kullanıcılardan. Tarafınızdan, maddelere yeterince içerik ekleme anlamında eksikliği iddiası ile eleştirilen bir kullanıcı. Beyaz liste üyeliğine bile karşı çıkmanızdan şahsen sizin yerinize ben mahçubiyet duymaktayım. Yazık..Yeri gelmişken belirtmekte yarar var. Sizin gibi kullanıcılar yüzünden, şu an benim de yaptığım gibi zamanımızı israf ediyoruz, tartışma ortamlarında size laf yetiştirmek için. Bu sebeple yine benim durumumda olanlar içerik eklemeye vakit bulma sıkıntısı mutlaka yaşıyorlar.
Özetliyorum: Kullanıcılar; @ @Kibele , @Rapsar, @Kudelski, @Vitruvian Türkçe Vikipediye zarar veriyorsunuz...--Eğitmenmsj 19:01, 4 Mart 2016 (UTC)
Özellikle dini maddelerde yaptığımız katkıları takip edip bozan kullanıcılar olarak kudelski ve kibele kesinlikle haklı değildir.. "bir bir kitleyiz" veya "biz daha çok katkı yaptık, onların beyaz liste hakkı yok" gibi bir takım lafların vikipedi mecrasında kesinlikle yeri yoktur. Gerekli değişiklikleri nedenini de belirterek defalarca yapmış olmama rağmen. Kullanıcı Kullanıcı:Kibele-Kullanıcı:Kudelski-Kullanıcı:Rapsar ittifakı her seferinde başına buyruk bir şekilde eski haline döndürmesi/yaptığımız değişiklikleri hiçe sayması nezaket kuralları çervesinde değerlendirilemez. Yukarıda ismi geçen 2 kullanıcının uyarılarına aldırmayan bu üçlü ittifak, mecbur kalan kullanıcıların şikayetine karşılık olarak bu kukla iftirasını başlatmıştır. üçlü mobbing ittifakının önerilere yapılan tepkisi ve "biz bir kitleyiz" itirafı ilgili sayfadan görülebilir. Bana göre burada cezalandırılması gereken kişiler varsa bu Kullanıcı:Kibele-Kullanıcı:Kudelski-Kullanıcı:Rapsar ittifakının ta kendileridir. Jumpeax (mesaj) 12:02, 5 Mart 2016 (UTC)

Sonuçsuz Sadrettin 08:05, 8 Nisan 2016 (UTC)