Vikipedi:Anasayfa tasarımları/Sadrettin2

Vikipedi, özgür ansiklopedi
la enciclopedia de contenido libre que todos pueden editar.

10:38 UTCsábado,
13 de octubre de 2012.
926.755 artículos en español.

  Participación y comunidad

¿Cómo colaborar? · Bienvenida · Primeros pasos
Tutorial · Contenidos de ayuda
Café · Preguntas frecuentes · Los cinco pilares

  Búsquedas y consultas

Índice de categorías · Todas las categorías
Índice alfabético · Todos los artículos
Portales temáticos · Explorar Wikipedia

Malurus elegans, Maluridae familyasından ötücü kuş türü. Göçmen değildir ve Batı Avustralya’nın güneybatı köşesine endemiktir. Eşeysel dimorfizm gösteren bu türün erkekleri üreme döneminde parlak gümüşi-mavi tepe, kulak örtüsü ve sırt tüyleri ile kızıl omuz tüyleri ve siyah boğaz, boz-kahve kuyruk, kanat ile soluk alt tüylerden oluşan oldukça dikkat çekici tüylere sahiptir. Üreme dönemi dışında erkekler ile dişi ve genç kuşlar asıl olarak boz-kahve tüylere sahiptir ancak erkeklerde bazen mavi ve kara tüylere de rastlanır. Farklı ırklar tanımlanmamıştır. Malurus lamberti ve Malurus pulcherrimus türlerine çok benzer ve yakından ilişkilidir ancak birlikte bulundukları yerlerde geçiş tiplerine rastlanmadığı için ayrı bir tür olarak sınıflandırılır. Yerel olarak yaygın olsa da sayılarının azaldığına dair kanıtlar bulunmaktadır. (Devamı...)
Kaliteli madde Kaliteli madde
Balinalar (LatinceCetacea) içinde balinaları, yunusları ve muturları barındıran, memeliler sınıfında bir takımdır. Biyolojik adlarda "balina" için Latince cetus sözcüğü kullanılır, özgün anlamı ise "büyük deniz hayvanı"dır. Latinceye ise Yunanca'dan geçmiştir. Yunanca κῆτος sözcüğü "balina" ya da "herhangi bir dev balık veya deniz canavarı" anlamındadır.

Balinalar suda yaşama tam olarak uyum sağlamış memelilerdir. Gövdeleri mekik şeklinde, ince uzun ve ortada kalındır. Ön uzuvları değişerek yüzgeçe dönüşmüştür. Arka uzuvları ise çok küçülmüştür, belkemiğine bağlı değildirler ve gövde içinde gizlidirler. Kuyrukları yatay olarak düzleşmiştir. Hemen hemen hiç kılları yoktur ve kalın bir yağ tabakası ile soğuktan korunurlar. Grup olarak yüksek bir zekâ düzeyine sahiptirler. Devamı...

Recurso del día Seçkin resim

Şablon:GSR koruma/2024-04-26

Portal

Geografía
Geografía

Geografía
ÁfricaAméricaAntártidaAsiaEuropaOceanía

Actualidad Bilmiyor musunuz?


Bir dört yüzlü

  • "Eğer dört eşit rezistör birbirine bağlanarak bir dörtyüzlü (resimde) oluşturursa, iki köşe arasındaki direnç, bir rezistörün direncinin yarısı kadardır."
  • "Lost dizisindeki yer alan kurgusal karakterler Nikki ve Paulo seyirciler tarafından o kadar sevilmedi ki, filmin yapımcıları ikisini hikâye gereği öldürdüler."
  • "Michael Jackson videografisi'nde yer alan video kliplerin bazıları, süre, harcanan para ve klip hikâyesi uyumuyla pop şarkıcısı Michael Jackson'ın Guinness Dünya Rekorları'na geçmesini sağlamıştır."
  • "Küpün hacmini iki katına çıkaracak kenar uzunluğunu bulma, yalnız pergel ve cetvel kullanarak çözülemez bir geometri problemidir."
  • "Genellikle gönüllülere dayanan Britanya Ordusu'nda asker alımı politikasında, 1963 yılı sonrasında profesyonel ordu uygulamasına geçilmiştir."
  • Tarihte bugün

    14 Ekim:

    Otros proyectos de la Fundación Wikimedia

    Wikimedia Commons Commons
    Imágenes y multimedia
    Wikcionario Wikcionario
    Diccionario libre
    Wikisource Wikisource
    Biblioteca libre
    Wikinoticias Wikinoticias
    Noticias libres
    Wikilibros Wikilibros
    Libros de texto y manuales
    Wikiquote Wikiquote
    Colección de citas
    Wikiespecies Wikiespecies
    Directorio de especies
    Wikiversidad Wikiversidad
    Recursos de aprendizaje
    Meta-Wiki  Meta-WikiCoordinación de proyectos

    Ediciones de Wikipedia en otros idiomas