Vikipedi:İş birliği projesi/2016/41. hafta

Vikipedi, özgür ansiklopedi
%84.8
İlerleme: 507/598 madde

2016'nın 41. hafta İş Birliği Projesi: Kendisine bağlantı verilmemiş (öksüz) maddelerin bakımı

Bu iş birliği projesi, 10 Ekim 2016 günü saat 00:00 (UTC)'da başlayacak ve 16 Ekim 2016 günü saat 23:59 (UTC)'da bitecektir.

Amacı ve hedefi[kaynağı değiştir]

Proje sonunda, proje başlangıcı itibarıyla 6.598 (an itibarıyla 63) olan kendisine bağlantı verilmemiş (öksüz) maddelerin sayısının 6.000'e düşürülmesi hedeflenmektedir.

Yapılabilecekler ve puanlama[kaynağı değiştir]

  • Zaten öksüz olmadığı hâlde öksüz şablonu bulunan maddelerden bu şablonu çıkarma: +1 puan
  • Vikipedi'de var olan bir içerikten, öksüz maddeye bağlantı vererek veya hatalı bağlantıyı düzelterek öksüz şablonunu çıkarma: +1 puan
    • Farklı maddelerde yapılacak bağlantı verme işlemlerinde her bir madde için: +1
  • Madde adını değiştirerek maddeyi öksüzlükten kurtarma: +1 puan
  • Herhangi bir maddeye içerik ekleyerek öksüz maddeye bağlantı verme ve öksüz şablonunu çıkarma: +3 puan
    • Eklenen içeriğin kaynakla desteklenmesi durumunda: +5 puan
  • Öksüz maddenin hızlı silinmesi için işaretlenmesi ve hızlı silinmesi: +3 puan
  • Öksüz maddenin silinmeye aday gösterilmesi: +3 puan
  • Yeni bir dolaşım şablonu veya benzer bir şablon oluşturarak öksüz maddeye bağlantı verme: +5 puan
  • Yeni bir madde oluşturarak öksüz maddeye bağlantı verme: +10 puan
    • Oluşturulan maddeye eklenen her kategori için: +1 puan
    • Oluşturulan maddeye bilgi kutusu eklenirse: +3 puan
    • Oluşturulan maddedeki her bir farklı kaynak için: +3 puan
    • Oluşturulan maddenin büyüklüğü 3.000 bayta ulaşmışsa (madde geçmişinden görülebilir) ve her 3.000 baytta bir: +6 puan
Yeni katılımcılar
  • Daha önce hiçbir projeye katılım gerçekleştirmemiş olan kullanıcılar, ilk katılımlarına özel olarak +10 katılım puanı ile her bir katkılarında yukarıdaki puanlarına ek olarak +1 puanla ödüllendirilecektir.

Katılımcılar ve sıralama[kaynağı değiştir]

Aşağıdaki tabloya kendi kullanıcı adınızı ekleyerek projeye katılımınızı gerçekleştirebilirsiniz. Katkılarınızı projenin sonunda topluca eklemek yerine hafta içerisinde katkı yaptıkça eklemeniz, hem projenin takibi hem de puanlama konusunda proje sorumluları açısından büyük kolaylık sağlayacaktır.

Sonuç ve değerlendirme[kaynağı değiştir]

Yapılan yenileme sonrasında gerçekleştirilen ilk İş Birliği Projesi oldukça verimli geçti diye düşüyorum. Hedefimiz 598 maddeyi öksüzlükten kurtararak toplam öksüz madde sayısını 6.598'den 6.000'e kadar düşürmekti. Hedefimiz gerçekleşmedi, ancak bir haftada 507 maddeyi öksüzlükten kurtarılarak hedefimiz %84,78 oranında bir başarı elde edildi. Silinmeye aday gösterilen sayfaları da eklersek %86 seviyesinde bir oran elde ediliyor, bunu da belirtelim. Buna karşın, katılımcıların öksüzlükten kurtardığı madde sayılarını incelersek 627 sayısına ulaşıyoruz, bu demek oluyor ki proje başladıktan sonra da öksüz maddeler açılmış veya halihazırda öksüz olan maddelere botlar tarafından şablon eklenmiş. Bunlar olmasaydı hedefimize ulaşmış, hatta geçmiş olacaktık :)

Yeni madde kazandırmaktan çok var olan maddelere bakım temalı bir proje olsa da, proje kapsamında bir haftada Vikipedi'ye 74 madde ve 13 dolaşım şablonu kazandırıldı (anlam ayrımı sayfaları dahil). 2016'daki projelere bakıldığında, "madde açma konulu" projeler arasında en fazla madde açılan haftada 55 madde açıldığı görülebilir. Bu açından bakıldığında da gayet verimli bir çalışma oldu denebilir. Geçen hafta 7, ondan bir önceki hafta 6, bir öncekinde 5, bir öncekinde ise 8 katılımcının olduğu projede bu hafta 10 katılımcı oldu ki 33. haftadaki 11 katılımcılı projeden sonra 2016'daki en çok katılımcılı proje oldu (o projenin oldukça açık uçlu olan "kategori ekleme" projesi olduğunu da belirtelim).

Projenin gayet tatmin edici geçtiğini düşünüyor, ileride yeni katılımcıları da görmenin güzel olacağını ve tüm katılımcılara teşekkür ettiğimi belirtiyorum.--RapsarEfendim? 11:52, 17 Ekim 2016 (UTC)