The Rev

Vikipedi, özgür ansiklopedi
The Rev
James Jimmy Owen "The Rev" Sullivan
Genel bilgiler
Doğum adıJames Owen Sullivan
Doğum9 Şubat 1981(1981-02-09)
Tustin, Kaliforniya, Amerika Birleşik Devletleri
Ölüm28 Aralık 2009 (28 yaşında)
Huntington Beach, Kaliforniya, Amerika Birleşik Devletleri
Tarzlarheavy metal, metalcore
MesleklerMüzisyen, şarkı sözü yazarı, baterist, gitarist, geri vokal, piyanist
ÇalgılarBateri, gitar, bas, piyano, vokal
Etkin yıllar1999 -28 Aralık 2009
Müzik şirketiWarner Bros., Good Life Recordings, Hopeless Records, Bucktan
İlişkili hareketlerAvenged Sevenfold, Pinkly Smooth

James Owen "Jimmy" Sullivan (9 Şubat 1981 - 28 Aralık 2009), takma adı ile The Reverend Tholomew Plague ya da kısaca The Rev, Avenged Sevenfold grubundan önce Pinkly Smooth grubunda bulunmuştur. Rat Head (Fare Kafa) lakabını Pinkly Smooth grubu zamanında almıştır. Avenged Sevenfold'un üyeleri Matt Shadows, Zacky Vengeance ve Synyster Gates ile birlikte Huntington Beach, Kaliforniya'da büyümüşlerdir. The Rev 28 Aralık 2009'da evinde ölü olarak bulunmuştur.

Kariyer[değiştir | kaynağı değiştir]

The Rev, bagetleri ilk kez dört yaşındayken eline aldı. İlk baterisini kurmayı on bir yaşındayken tamamladı. Lisede grupta çalmaya başladı. Avenged Sevenfold'un kurucularından olan Jimmy, grubun aranan üyesiydi. On sekiz yaşındayken Avenged Sevenfold ile ilk albümünü (Sounding the Seventh Trumpet) kaydetti. The Rev'i ilk etki altında bırakanlar Frank Zappa ve King Crimson'dı. Jimmy'nin ve grup arkadaşlarının çocukluk ve gençlik hatıraları Avenged Sevenfold'un Jimmy için kliplendirdikleri "So Far Away" isimli duygusal şarkılarında yer almıştır. Hayatının son dönemlerine doğru Vinnie Paul, Mike Portnoy, Dave Lombardo ve Terry Bozzio'den etkilenmiştir. Bir röportajında da şunu demiştir: "I never thought I’d have one of those."(Ben onlardan biri olabileceğimi hiç düşünmemiştim.)

2006 yılında Avenged Sevenfold (MTV Müzik Ödülleri)'nde Rihanna, Panic! at the Disco, Angels & Airwaves, James Blunt ve Chris Brown'u yenerek en iyi yeni sanatçı ödülünü(MTV Müzik Ödülleri) kazandı. Ödül töreninde The Rev konuşma yapmıştır.

The Rev, Avenged Sevenfold'da geri vokal, şarkı sözü yazarı, piyanist ve baterist görevlerini aldı. Kendisinin piyano kayıtlarını "Warmness on the Soul", "Fiction" ve "Save Me" adlı şarkılarda duyabilirsiniz. Matt Shadows'a vokalde eşlik ettiği şarkılar "A Little Piece of Heaven", "Brompton Cocktail", "Critical Acclaim", "Crossroads", "Gunslinger", "Lost", "Scream", "Afterlife" ve "Fiction" adlı parçalardır. Şarkı sözü yazarı olduğu bu şarkılarda ("Almost Easy", "A Little Piece of Heaven", "Afterlife", "Brompton Cocktail" "Welcome To The Family", "Save Me" ve "Fiction") gitar, piyano, bateri çalmıştır. Yapımında katkıda bulunduğu şarkılar "Critical Acclaim" ve "Lost"tur.

Avenged Sevenfold'un "Nightmare" adlı şarkısının demosunda The Rev, vokale eşlik etmiş ve elektronik bateri çalmıştır.

Avenged Sevenfold'un "A Little Piece of Heaven" adlı şarkısının bateri solosuna devam ederken Matt Shadows'a eşlik etmeden solo vokal yapmıştır.

İkinci kez düzenlenen yıllık "Revolver Golden God Awards" yarışmasında The Rev en iyi baterist ödülünü almış , Chris Adler(Lamb of God), Brann Dailor(Mastodon), Dave Grohl(Nirvana) ve Dave Lombardo(Slayer)'ı yenmiştir. Ödülü Joey Jordison(Slipknot) ve Vinnie Paul(Pantera)(Önceki yılın 1. ve 2.si) vermiştir. Ailesi, arkadaşları ve Avenged Sevenfold üyeleri The Rev için, kendisiyle gurur duyduklarını ifade etmişlerdir.

Ölüm[değiştir | kaynağı değiştir]

The Rev 28 Aralık 2009 tarihinde evinde ölü olarak bulundu. 4 Haziran 2010'da Rolling Stone adlı dergide ölüm sebebi olarak Oxycodone, Oxymorphone, Diazepam / Nordiazepam (Sakinleştirici) adlı ilaçlarla birlikte alınan ethanolden ötürü meydana gelen akut zehirlenme olduğu açıklanmıştır.

5 Ocak 2010'da Sullivan için yakma töreni düzenlendi ve külleri yakınlarına dağıtıldı. Ayrıca grup üyelerinin boyunlarında da kolye şeklinde görebilirsiniz. Jimmy hayranları tarafından dünyanın en iyi bateristi olarak görülür. Ölümünün ardından grup arkadaşları Jimmy için "So Far Away"'ı yazıp kliplendirmişlerdir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Rev 2 Mart 2011 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]