Avenged Sevenfold

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Avenged Sevenfold 2007 (soldan sağa: M. Shadows, Zacky Vengeance, Synyster Gates, The Rev ve Johnny Christ.)
Genel bilgiler
Başladığı yerHuntington Beach, Kaliforniya, ABD
TarzlarMetalcore , Heavy Metal , Progressive Metal
Etkin yıllar1999 - günümüz
Müzik şirketiGood Life Recordings, Hopeless, Warner Bros.
Resmî site[1]
ÜyelerM. Shadows
Zacky Vengeance
Synyster Gates
Johnny Christ
Brooks Wackerman
Eski üyelerThe Rev
Dameon Ash
Justin Sane
Arin Ilejay

Avenged Sevenfold 1999 yılında Huntington Beach, Kaliforniya'da kurulan bir müzik grubudur. Avenged Sevenfold üyeleri o dönemde hala liseye gitmekteydiler. Kısa zamanda ünleri artan, M. Shadows (vokal), Zacky Vengeance (ritim gitar), Synyster Gates (solo gitar), Johnny Christ (bas gitar) ve The Rev (davul) 'den oluşan grup, metalcore eserleriyle ün yapmıştır. İkinci kez düzenlenen yıllık Revolver Golden God Awards yarışmasında The Rev en iyi baterist ödülüne,Zacky Vengeance ve Synyster Gates ise en iyi gitaristler ödülüne layık görülmüştür.Ayrıca 2012 yılında M. Shadows yılın en iyi vokali seçilmiştir.Synyster Gates 2006 yılında Hammer'dan Yılın En İyi Gitaristi ödülüne layık görülmüştür.Grubun 2012 yılında çıkardığı single parçası 'Carry on' yılın en iyi Metal şarkısı seçildi. Grup oldukça kompleks sololar geliştirir ve bunları canlı performansta fazlasıyla sergiler.

İlk albümleri olan Sounding the Seventh Trumpet, Temmuz 2001′de piyasaya çıktı. Albüm çıktığında grup üyeleri henüz 18 yaşındaydılar. Aradan 2 yıl sonra Hopeless etiketiyle Waking the Fallen, Haziran 2005'te de City of Evil albümü Warner Bros etiketiyle piyasa sürüldü. 2005 yazını da bu albümle beraber Warped Tour’a katılarak geçirdiler. City Of Evil albümünden "Beast & The Harlot", "Blinded In Chains" gibi şarkılarını birçok oyunda dinleyebilirsiniz. (Need for Speed: Most Wanted) Ayrıca Avenged Sevenfold albümlerinden "Almost Easy" şarkısı da Need for Speed: ProStreet oyununda bulunmaktadır.

City of Evil albümüyle Amerika'da 785.000 ve tüm dünyada bir milyonun üzerinde satış yaparak adlarını duyurmuşlardır. Sidewinder şarkısının son bölümündeki flamenko bölümünü gitarist Synyster Gates'in babası Brian Haner çalmıştır.

Grubun sahne arkası ve hayat hikâyelerini kapsayan DVD'leri bulunmaktadır. All Excess'de grubun nasıl bir araya geldiği, birbirleri hakkındaki yorumları ve hayatlarındaki insanlar ile ilgili bilgileri anlatmaktadırlar.

Grubun Diamonds In The Rough albümü Long Beach California'daki büyük konserden hemen sonra çıkmıştır. LBC Konseri şu ana kadarki en iyi canlı performanslardan biri olarak görülmektedir. Ayrıca grubun ilk konser DVD'sidir. DVD, grubun kendi adını taşıyan albümleri Avenged Sevenfold'un kayıtları sürerken yayınlanmamış şarkıları ve 2 adet cover'ı da(walk,flesh of the blade) içermektedir.

Grubun bateristi The Rev 28 Aralık 2009 tarihinde evinde ölü bulundu; 4 Haziran 2010 da Rolling Stone Dergisinde tarafında ölüm Sebebi olarak oxycodone, oxymorphone, diazepam / nordiazepam adlı ilaçlarla alınan ethanol (alkol) den meydana gelen akut zehirlenme olduğu açıklandı.

The Rev aynı zamanda "Lost", "Afterlife", "Critical Acclaim", "Almost Easy", "A Little Piece of Heaven", "Brompton Cocktail" şarkılarının yazarıdır. Vokal olarak "A Little Piece of Heaven", "Afterlife", "Crossroads", "Critical Acclaim" şarkılarına ve Iron Maiden'ın Tribüte albümündeki "Flash of the Blade" şarkısına eşlik etmiştir.The Rev'in aynı zamanda vokalliğini üstlendiği 2001-2002 yılları arasında aktif olmuş Pinkly Smooth adlı,üyeleri arasında Synyster Gates ve Avenged Sevenfold'un eski bas gitaristi Justin Sane 'in de olduğu bir grubu daha vardı.

The Rev in İdolleri arasında Vinnie Paul, Mike Portnoy, Terry Bozzio bulunmaktadır.

Grup nightmare albümünü Mike Portnoy ile kaydetti.

Avenged Sevenfold Sitesinde Yapılan Açıklamaya Göre Kayıtların Güzel Geçtiği ve Rev'in Gurur Duyacağı nı Belirtilmiştir Mike Portnoy grup ile Stone Sour Turnesine çıkacağını açıklamıştır. 17.12.2010 tarihinde Avenged Sevenfold ve Mike Portnoy tarafından yapılan açıklamalarda 2011 yılında yolların ayrılacağı söylenmiştir. Avenged Sevenfold'un bundan sonra yola 4 kişi devam edeceği, bir bateristin olacağı ancak sadece stüdyo çalışmalarında ve konserlerde çalacağı grup üyesi olarak görünmeyeceği açıklanmıştır. Gerekçesi ise grubun zaten bir bateristi vardır: The Rev. 2013 yılında ise Arin Ilejay'in gruba katıldığı açıklanmıştır. 23 Temmuz 2015'te grup, internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada Ilejay ile yollarının ayrıldığını açıklamıştır. 4 Kasım 2015 tarihinde grubun yeni davulcusunun Brooks Wackerman olduğu açıklanmıştır. Grup Hail to the King isimli yeni albümlerini 27 Ağustos 2013'te piyasaya sürmüştür. Hail to the King; Birleşik Krallık, Brezilya, Yeni Zelanda ve Avustralya'da albüm satışlarında aylarca zirvede kalmıştır. Hail To The King albümünün kliplendirilen ilk şarkısı albümle aynı adı taşıyan parça olmuştur, ardından Ekim ayında "Shepherd of Fire" şarkısına klip çekilmiştir. Aynı albümdeki This Means War şarkısı WWE 2K15 oyununun soundtrackinde bulunur. Warner Bros. ile olan kontratlarını sonlandırdıkları için yeni albüm gecikmiştir.27 Ekim 2016'da Facebook sayfasından ve resmi sitesinden canlı performans sergileyeceklerini duyurmuşlardır. Bu canlı performansın sonunda sürpriz bir şekilde yeni albüm The Stage'in çıktığı duyurulmuştur.

The Stage kozmos,evren,uzay-zaman paradoksları,simülasyon,egzistansiyalizm ve politika temalarını içeren neredeyse bir konsept albümdür.Vokalist M. Shadows'a göre konsept albüm olmamasının sebebi tek bir hikâye ve karakter olmamasıdır.

Grup 22 Aralık 2017'de The Stage Deluxe Edition albümünü yayınlamıştır.Bir orijinal parça(dose) , altı cover parçası ve Avrupa turundan dört canlı kayıt bulunmaktadır.

7 Şubat 2020'de Diamonds in The Rough ve 6 Mart 2020'de Live in the LBC albümünü dijital ortamlarda yayınlamışlardır.

Grup üyeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Şu anki grup üyeleri
Eski üyeler
Turneler ve albümler için gelen müzisyenler

Stüdyo albümleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Video Albümleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Konser albümleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]