The Avengers karakterleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bu sayfada Yenilmezler: Dünyanın Kuvvetli Kahramanları dizisinin karakter listesi bulunmaktadır.

Yenilmezler 1[değiştir | kaynağı değiştir]

Demir Adam / Anthony Edward "Tony Stark"[değiştir | kaynağı değiştir]

Şirketindeki kendi yaptığı silahların başkaları tarafından alınmasına kızmıştır.Yani S.H.I.E.L.D.'e.Çünkü ortağı SHIELD'e silah teknolojisini satmıştır ve de yanlışlıkla S.H.I.E.L.D. teknolojiyi HYDRA ajanlarına kaptırmıştır.İşte Demir Adam da buna kızmıştır.Stark Endüstrisi'nin sahibidir. Kendi tasarladığı zırhı giyer. Teknolojiyle uğraşır. Jarvis kendi zırhının, teknoloji aletlerinin vb. bilgisayar programıdır.

Mrs. Marvel (Bayan Marvel) / Bulut kız[değiştir | kaynağı değiştir]

Carol Danvers bir kaza sonunda uzaylı Kree ırkı tarafından yapılan bir makinenin bilinmeyen enerjisinin etkisi altında kaldı.Bu makineden yayılan radyasyon onun genetik yapısını değiştirerek insanüstü güçler verdi.Güçleri Hulk'u bile zorlayabilir. Bunlar uçabilme ve üstün bir önsezi olan yedinci duygudur. Mrs marvel asıl bulut kızdır. Fakat Kaptan Marvel kardeşi olunca kendisine Miss Marvel adını vererek süper kahramanlar arasına katıldı.

Ant-Man (Karınca Adam) / Giant-Man / Henry "Hank" Pym[değiştir | kaynağı değiştir]

Yaptığı araştırmalar sonucu bir kask geliştirdi ve bu kaskın böceklerle ilişkili olduğunu anladı.Kaskı dövüşlerde kullanır. Gücü, bütün böceklerle iletişim kurup onları kontrol edebilir ve de boyunu büyültüp küçültebilir.Bilimle uğraşır ve de savaşmayı hiç sevmez her şeyin barışcıl yolla çözülebileceğine inanır. Wasp'a aşıktır.

Thor / Thor Odinson[değiştir | kaynağı değiştir]

Mjöllnir sayesinde şimşeğin tanrısıdır. Mjöllnir kendisinden başka kimse kullanamaz.Thor'un babası Odin kendisi güç uykusuna yatarken Thor'un gelip tanrı kral olmasını ister. Ancak Thor dünyada insanlara yardım etmeyi ister. bunun yerine tahta kardeşini geçirir. Ama üvey kardeşi Loki tahtı gasp etmeye çalışır.

Hulk / Robert Bruce Banner[değiştir | kaynağı değiştir]

Grupta adı Hulk değil de Yeşil Dev diye geçer. Başlarda S.H.I.E.L.D. onu yakalamak için uğraşıyordu ancak Demir adam Kurtarıcılar yani Yenilmezler'i kurunca Hulk da bu grupta olduğu için S.H.İ.E.L.D. ajanları buna bir şey diyemediler. Öyle güçlüdür ki yerçekimine bile karşı koyabilir. Her şeye sinirlenir.İnsan haline aydan aya zor dönebilir.

Kaptan Amerika / Steven "Steve" Rogers[değiştir | kaynağı değiştir]

Gruba, Yeşil Dev'i kutuplarda ararken Yenilmezler tarafından bulunarak yani şans eseri katılmıştır. Geçmişi hakkında bir şey hatırlamaz. Tek hatırladığı yardımcısı Bucky'di.Yenilmezler'i ilk kez gördüğünde onları HYDRA ajanları sanmıştır ve onlarla kavga etmiştir ancak sonradan onların iyi adamlar olduklarını öğrenmiştir.Güçlüdür ve de kalkanı Adamantiyum - Vibranyum karışımı bir maddeden yapılmıştır.Sadece Thanos'un silahı, Thor'un gücü ve Jean Grey'in Phoenix adlı ruhu kalkana zarar vermiştir.Kalkan o kadar dayanıklıdır ki Hulk'ın acı kuvvetine bile dayanmıştır.

Wasp / Janet van Dyne[değiştir | kaynağı değiştir]

Gücü uçmak ve büyülüp küçülmektir. Bu yeteneği Karınca Adam'ın güçlerine çok benzer. Ellerinden ışın da atabilir. Karınca Adam'a aşıktır.

Siyah Panter / T'Challa[değiştir | kaynağı değiştir]

Wakanda prensidir.Ülkesi Wakanda'nın simgesi olan Siyah Leopar kostümü giyer.Yakın dövüşte çok iyidir.Aslında gruba Wakanda'nın HYDRA tarafından istila edildiği için yardım istemek üzere gelse de yine de gruba katılmıştır.Çünkü Yenilmezler HYDRA'yı durdurup ülkeyi geri almıştır.HYDRA orayı Vibranium bölgesi olduğu için almak istemekteydi.

Hawkeye / Clinton "Clint" Barton[değiştir | kaynağı değiştir]

Küçük yaşta anne ve babasını kaybetmiştir. Bu yüzden abisi ile birlikte yetimhaneye gönderilmiştir. Sonra abisi ile yetimhaneden kaçarak bir suç sirkine katılmışlardır.Sonra ne olduğunu anlayamadan kendini Demir Adam ile savaşırken bulmuştur.Savaşta Demir Adam a çok özenmiştir.Ve o da maskeli bir kahraman olmak istemiştir. Kendine bir kostüm dikip 2 buçuk kilo ağırlığında bir yay tasarlamıştır.Sonra kendisine bir soygun haberi gelir.Hemen olay yerine gider.Ama oraya gidince hırsızlıkla suçlanır.Ve nick fury onu shıeld a alır oradan yenilmezlere katılır

Jarvis[değiştir | kaynağı değiştir]

Demir Adam'ın bütün bilgisayar sistemlerini kontrol eden programdır. Demir Adamın zırhını da o kontrol eder.

Örümcek Adam / Peter Benjamin Parker / Peter Parker[değiştir | kaynağı değiştir]

15 yaşında radyoaktif bir örümcek tarafından ısırılan Peter Parker bir örümceğin bir insana orantılı gücüne sahip olmuştur.Teknolojiyi seven Peter kendi yapımı ağ fırlatıcı ve ağ sıvısı ile ağ atar.Bir örümcek gibi tırmanır, çok yükseğe zıplayabilir.Örümcek hisleri onu birçok kez kurtarmıştır.

S.H.I.E.L.D.[değiştir | kaynağı değiştir]

Nick Fury[değiştir | kaynağı değiştir]

S.H.I.E.L.D.'in baş ajanıdır. S.H.I.E.L.D. 'ı o yönetir

Black Widow / Natasha Romanoff / Natalia Romanova[değiştir | kaynağı değiştir]

Aslında gerçek bir S.H.I.E.L.D. ajanı olmasına rağmen onun sadece Nick Fury HYDRA için çalışmadığını bilir. Hawkeye'i S.H.I.E.L.D.'dan o kovdurtmuştur.Hawkeye ile dosttur.

Maria Hill[değiştir | kaynağı değiştir]

Kadın bir S.H.I.E.L.D. ajanıdır. Nick Fury'nin yokluğunda S.H.I.E.L.D.'i o yönetmiştir.