Jean Grey

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Jean Grey
Yayım bilgileri
YayımcıMarvel Comics
İlk görünümX-Men #1 (Eylül 1963)
YaratanStan Lee
Jack Kirby
Hikâyedeki bilgileri
Gerçek adıJean Grey
Önemli takma adlarıRedd Dayspring, Marvel Girl, Phoenix, Dark Phoenix, White Phoenix of the Crown
GüçleriTelepati,
Telekinezi,
Phoenix Gücü sayesinde
Uzay ve zaman içinde yardımsız yolculuk edebilir,
ancak hayalgücünün sınırlayabildiği büyüklüklerde enerjiyi beyin gücüyle manipüle edebilir.

Jean Grey, Marvel Evreninde yaşayan bir süper kahramandır. Marvel Girl ve ardından Phoenix takma adlarını kullanan Jean Grey, en çok X-Men karakteri olarak bilinir. Yazar Stan Lee ve sanatçı Jack Kirby tarafından yaratılmıştır. İlk olarak Eylül 1963'te The Uncanny X-Men ile ortaya çıkmıştır.

O doğduğundan beri bir mutant özelliği olarak telekinezi ve telepati özelliğine sahiptir. Özelliğinin ilk olarak aktif olduğu zaman, yakın arkadaşına bir arabanın çarpacağını öğrenmesidir. O her zaman kötü şeyleri öğrenebileceği için üzgündür, çok mutlu anlarında bunu unutur. Yetişkin olduğunda anlaşılır ve paylaşmacı bir kişiliğe sahiptir. Ancak Jean, Omega-Seviye mutant ve psişik sınırsız Karanlık Phoenix Gücüne sahip olduğunda değişikliğe uğramıştır. Gelmiş geçmiş en güçlü Mutantlardan'dır.

X-Men'de en yakın oldukları Profesör X, Storm, Wolverine sonradan evleneceği ve onu en yakın erkek arkadaşı olarak gördüğü Cyclops'tur.

Geçmişi[değiştir | kaynağı değiştir]

Jean Grey, Dr. John Grey ve Elaine Grey'in kızlarıdır. Sara Grey adında bir kızkardeşi vardır. X-Men'e katılmadan önce New York'taki Annandale-on-Hudson kasabasında yaşamaktadırlar.

Jean ailesinde mutant özelliğine sahip tek kişidir. (Jean'ın erkek ve kız yeğeni, Joey ve Bailey'in mutant özelliği sonradan ortaya çıkacaktır.) İlk özelliği ortaya çıktığında 10 yaşındadır. Erkenden öğreneceği bu olay en yakın arkadaşına, Annie Richardsa araba çarpacağıdır. Arkadaşı kurtulur ve Jean önceden araba çarpacağını anlattığında, arkadaşı bunların yalan olduğunu düşünür ve inanmaz. Ancak Annie'nin hafızasında bir bağlantı kurar ve öldüğünü anlar. Jean üzüntüden travma geçirir. Arkadaşının ölümü neredeyse Jean'ın da ölümüne neden olacaktır. Jean onun sorumluluğunu üstlenir, aklına geldikçe kötü bir düşünceye kapılır.

Jean'ın ebeveynleri onun özelliklerini birçok uzmana sormuştur; ama onun varlığını hisseden uzman Profesör Charles Xavier yardım edebilmiştir.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]