Tartışma:Yunan İsyanı

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Maddenin 4 Haziran 2010 itibarıyla durumu[kaynağı değiştir]

Yunan Bağımsızlık Savaşı, Mora İsyanı ve Yunan İsyanı maddelerini bu madde altında birleştirdim. Maddelerde birleşmeden bile önce eksiklikler, gereksiz tekrarlar vardı ve akıcı değildi. Bu sorunlar hala mevcut. Arkadaşlardan bu maddenin geliştilmesi için yardım istiyorum. ---Vikiyazar 14:05, 4 Haziran 2010 (UTC)

İsim değişikliği[kaynağı değiştir]

Vikiyazar'ın [1] belirttiği üzere, geniş kapsamlı bir başlık olması ve olayı başından sonuna kadar eksiksiz kapsaması gerekçelerine katılarak maddenin isminin 'Yunanistan'ın bağımsızlığını kazanması' olarak değiştirilmesini destekliyorum. --iazak 21:21, 13 Haziran 2010 (UTC)

Yunanistan'ın bağımsızlığını kazanması olabilir. Romanya'nın bağımsızlığını kazanması gibi. Takabeg ileti 15:22, 14 Haziran 2010 (UTC)
Vikiyazar'a katılıyorum, "Yunanistan'ın bağımsızlığını kazanması" bu içerik için en doğru adlandırma kanaatindeyim ben de. Bu maddenin adının bu yönde değiştirilmesi daha iyi olur diye düşünüyorum zira geçmiş katkılar da bu yönde. "Yunan İsyanı" yeterince içeriğe sahip olduğunda ayrı bir maddede ele alınabilecek daha spesifik bir konu. Burada da kısaca özeti verilerek ana maddeye yönlendirilir. Saygılarımla--Merube 89msj 00:28, 15 Haziran 2010 (UTC)
Tüm içeriğin "Yunanistan'ın bağımsızlığını kazanması" maddesinde birlikte yer almasının, bu konu için daha yararlı olacağını düşünüyorum. --iazak 09:15, 16 Haziran 2010 (UTC)
  • Vikiyazar, kusura bakmayın biraz geç oldu. Bence Yunanistan'ın bağımsızlığını kazanması maddesi açılsın, fakat bu madde de kalsın. Çünkü dediğim gibi açılmasını düşündüğümüz madde bir süreç ile ilgilidir. Bu madde ise işin Osmanlı-Yunan harbi kısmı. Yani biri savaş, biri süreç. Sürecin içinde bu savaş dahil olmak üzere Navarin olayı, diğer antlaşmalar, olaylar yazılacaktır. Bu maddede ise dediğim gibi muharebeleri ile birlikte savaş anlatılacak. Hatta Ayvalık İsyanı diye bir muharebe maddesi de açacaktım. Binaenaleyh, bu madde kalmalı ve öbür madde açılmalıdır. Hatta hemen açılabilir. Ben de yardımda bulunacağım. Zira bu madde üzerinde bir ara çalışıyordum işlerim yarım kaldı. Kabul ediyorsanız "Yunanistan'ın bağımsızlığını kazanması" maddesini açalım diyorum.--Gökçє Yörük mesaj 09:33, 16 Haziran 2010 (UTC)

Epey geç gelen bir yorum, ama bence çok yapay bir ayrım olmuş. Hiçbir savaş sadece savaş değildir, ilgili çatışmalar, anlaşmalar, olaylar, politik sebep ve sonuçlar bulunur. "Süreci içeren" madde açmak pek anlamlı değil, aynı içeriğin tekrar işlenmesine sebep olur. Amerikan Bağımsızlık Savaşı ve ABD'nin bağımsızlığını kazanması diye iki ayrı madde açmanın anlamı var mı? Bence Yunanistan'ın bağımsızlığını kazanması tekrar burayla birleştirilmeli. Daha sonra adının değiştirilmesi tartışılabilir, Yunan Bağımsızlık Savaşı bir alternatif. Ama şu an olduğu gibi aynı konuyu işleyen iki makale olması sakıncalı bir durum.--Cfsenel (mesaj) 02:53, 9 Mart 2015 (UTC)

İstiklal Harbi'ne Türk İsyanı dendiğini tasavvur ediniz. Demermerci (mesaj) 04:44, 7 Kasım 2017 (UTC)

Birleştirmeyi ben yapabilirim. "Yunanistan'ın bağımsızlığını kazanması" olsa da "Yunanistan bağımsızlık savaşı" olmalı değil mi? Ne fark eder? Birleştirmeden sonra değıstırılebılırde, değışsede "Yunanistan bağımsızlık savaşı" olmalı Seraphim System (mesaj) 08:35, 21 Kasım 2017 (UTC)

Yunan İsyanı[kaynağı değiştir]

Yunan İsyanı maddesiyle aynı şeyleri konu almıyor mu?--RapsarEfendim? 14:59, 13 Haziran 2012 (UTC)

Gerçi almıyormuş, tüm süreci anlatıyor bu.--RapsarEfendim? 15:01, 13 Haziran 2012 (UTC)
Bence yine de yapay bir ayrım, tüm süreç tek bir maddede rahatlıkla anlatılabilir. "Yunanistan'ın bağımsızlığını kazanması" "Yunan İsyanı"nın bir sonucu, bunun için bir madde açmak gereksiz, "Yunan İsyanı" ya da "Yunan Bağımsızlık Savaşı", adı ne olacaksa ilgili maddenin son paragrafında anlatılması yeterli.--Cfsenel (mesaj) 03:05, 9 Mart 2015 (UTC)

Yunan isyani ile ilgili makale çok yanli degilmi? Osmanli canli canli kimin derisini yuzmus? Aldiginiz kaynaklardaki objektiflige lutfen dikkat edin?88.226.195.99 11:34, 5 Şubat 2015 (UTC)