Tartışma:Urmiye

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Aryann2656Doc tarafından 1 yıl önce Urmiyenin çoğunluğu Azeri başlığına
Vikiproje Azerbaycan (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Azerbaycan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Azerbaycan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje İran (Başlangıç-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İran maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İran kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Referans olarak gösterilern Yuri Nabiyev , türk milliyetçisidir ve tarafsız ve güvenilir bir kaynak değildir.Bu düşüncemi google'da adını aratarak anlayabilrsiniz. Fakat inatla Tagabeg gelip eskisiyle değiştiriyor bu maddeyi. Anlamıyorum ! Lütfen buraya yazın düşüncelerinizi. OK SHAN

Nüfusun tamamının Kürtlerden oluştuğunu hiç kimse iddia etmiyor. Düzenlendi. Takabeg ileti 01:15, 30 Kasım 2009 (UTC)
  • hayır iddia ediyor ingilizce bilmiyorsunuz herhalde yada savunduğunuz referansı okumadınız?? lütfen dikkatli okuyun orada sildiğim için geri alıp durduğunuz makalede istanbuldan sadece kürtçe bilerek yaşanabilecek bir şehir ve urmiyeden de bugün hemen hemen tümüyle kürtlerin yaşadığı biryer olarak bahsediliyor. O yüzden ideolojik bir kişilk !

OK SHAN

  • Yarısı kadar diyor. Kendi yorumlarınıza göre maddeleri deforme etmeyin lütfen. Mecburen {{yanlış}} etiketi ekledim. Ve yanlış bilgileri düzeltmeden ısrarla etiketi kaldırmaya çalışırsanız vandalizm olarak algılanacaktır. Haberiniz oldsun. Takabeg ileti 01:25, 30 Kasım 2009 (UTC)
  • Ya arkadaşım bir insan hem bilmez hem nasıl iddia eder .Şu anda dumura uğrattın. Senin yüzünden (takabeg) bu Vikipediden soğudum. Al sana kopyala yapıştır yapıyorum. 15 yıl önce yarı yarıydı şimdi kürt neredeyse hepsi diyor. Kasıtlı mı yapıyorsun?????Bu imzasız yazı OK SHAN (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • 15 years ago Urmia in Iran was a half-Kurdish, half-Azeri town. Now it is almost totally Kurdish. An anecdote says that Istanbul is the biggest Kurdish city in the world: it is a home to millions of Kurds and a man speaking only Kurdish can easily live there without any interpreter. kendi savunduğunuz makaleden haberiniz yok. Önce biraz okuyun sonra savunun rica ediyorum.Bu imzasız yazı OK SHAN (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Hmm. Anladım. O zaman 15 yıl öncesine kadar yarısı Kürt yarısı Azeri kısımı da aktarılması lazım. O cümle yanlış değildir. Fakat almost totally Kurdish olması imkansız. Takabeg ileti 01:38, 30 Kasım 2009 (UTC)
  • Ve kişisel yorumlar yasaktır. Onu da unutmayın. Takabeg ileti 01:38, 30 Kasım 2009 (UTC)

çok mu önemli[kaynağı değiştir]

  • şehirde azeri ve kürt halkı birlikte yaşıyor.hatta urumiye'de farsça bilmesenizde rahatlıkla insanlarla anlaşabilirsiniz.çünkü halk azeri türkçesi konuşur.(kürtler de bu dili bilir,istenirse konuşur.)

urumiye'ye gitmedim ama hergün gidip gelen insanlarla konuşuyorum.

  • yani şehirde oranlarını veremem ama azeriler ve kürtler birlikte yaşar.tamamı kürt veya türk kesinlikle değildir.--92.44.31.19 04:35, 17 Ocak 2010 (UTC)

Çok mu önemli evet çok önemli yabancıların toplum mühendisliği nedeniyle Türk olan şehirler kürt,arap veya ermeni gösterilmesi sizce önemsizmi iranı az çok bilen bir insan Türklerin(azerbaycan türklerinin) kuzey bölgede iran azerbaycanı bölgesinde çoğunluk olduğunu ve yaşadığını bilir kürtler kürdistan bölgesinde çoğunluktur.

Urumiye[kaynağı değiştir]

Bu kentin Türkçe adı Urumiye'dir. Madde adı düzeltilmeli. --E4024 (mesaj) 15:10, 27 Haziran 2012 (UTC)

  • 2012 Vikipedi'ye ilk geldiğim yıl. Ortada yeni ve istekli bir Vikipedist var. Sorun filan yok. Sorularıma, kaygılarıma, önerilerime cevap da yok. İşte böyle bir ortamda sosyalleştik, huysuz ihtiyar olduk. (Beraber yürüdük biz bu yollarda... :) E4024 (mesaj) 22.46, 5 Ocak 2020 (UTC)Yanıtla
    Urmiye olarak Türkçede daha yaygın kullanıldığı görülüyor. Adlandırmalar konusunda resmî kurumlar tek ölçütümüz değil. --Esc2003 (mesaj) 15.27, 7 Ocak 2020 (UTC)Yanıtla

Demografi, verilen kaynaga göre 90% Azeri[kaynağı değiştir]

arkadaslar, verilen kaynaga göre toplumun 90% kürt degil, toplumun 90% Azeri.

http://looklex.com/e.o/orumiyeh.htm

"The population of Orumiyeh is predominantly Azeri (over 90%), but with Kurdish, Assyrian and Armenian minorities."

Urmiyenin çoğunluğu Azeri[kaynağı değiştir]

Urmiye şehristanının 5 bölümü (farça:behş) var ki 3 bölümü Azeri.Urmiye şehride merkezi bölümde yer almaktadır ki çoğunlukla Azeri.

Ben kendim kaç kez bu şehire gittim ve birazcık Azeri konuşabildiğim için halkıyla irtibat kurabildim.Şehreki veliasr gibi mahallelere kürtlerin göç ettiklerini biliyorum ama yinede iranın resmi dili olan farsça vikipedide de yazıldığı üzere Urmiyenin yüzde 90 oranı Azeri türkleridir.Batı Azerbaycanın güney kısımlarında yaşayan kürtler göçmesiyle Urmiyenin bir azınlığını oluşturuyorlar.

Maddenin altına iranda bir kürt şehri yazılmış ama yalnış ve bunu pankürtler böyle yazıyorlar.

Gerçek şu ki Urmiyenin çoğunluğu Azeri ve kürt,Fars,Ermeni ve süryani azınlıkları var


Aryann2656Doc (mesaj) 08.18, 9 Nisan 2023 (UTC)Yanıtla