Tartışma:Ulusal Parti (Türkiye)

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
  • Madde içerisinde verilen bilgilerin doğruluğunu ispatlayan güvenilir ve tarafsız kaynakların maddeye eklenmesi gerekir.--Bora_msj 00:30, 11 Nisan 2010 (UTC)

Bu sayfa koruma altına alınmalı,sık sık vandalizme uğruyor. -Deniz Tegin 07:51, 4 Ocak 2012 (UTC)

"Milliyetçi sosyalizm" hakkında[kaynağı değiştir]

"Milliyetçi sosyalizm" kavramı nasyonal sosyalizme yönlendirilmektedir ve Türksolu'nun ideolojisi nasyonal sosyalizm değildir. Gereken düzenlemeyi yapıyorum. -- Türkischer Junge 12:39, 5 Ağustos 2012 (UTC)

    • Milliyetçi sosyalizm elbette ki oraya yönlenecektir. Miyav diyen dört ayaklı hayvanın adı dünyanın her yerinde kedidir. İmzam olması ya da olmaması bu gerçeği değiştirmez. Buraya üye olmak istemediğim içim imzam yoktur. Kimsenin de bu yazdıklarımı silmeye hakkı yoktur.

Aşırı sağ[kaynağı değiştir]

Bu partinin uzun zamandır, politik pozisyon bölümüne "aşırı sağ" yazmak istiyorum.

Sırf kendilerine "ulusal sol" dedikleri ideoloji bölümüne ulusal sol yazdım. politik pozisyonu merkez sol yaptım, kaynağını verdim ama bana göre hiç alakası yok.

Şunlara bir göz atın

http://www.turksolu.org/sehit/2.htm (Kürt sorunu yok, Kürt istilası var)
http://www.turksolu.org/sehit/5.htm (Kürt varsa, sorun var)
http://www.ulusalparti.net/yazilar/soylesi3.htm (Türk-Kürt kardeşliği palavrasına inanmıyorum!)


Sadece bunlarda değil. Daha fenası geliyor:


Soru
- Peki Ermeni meselesini nasıl çözeceksiniz?
GÖKÇE FIRAT (Ulusal Parti Başkanı)
Çok basit. Türkiye Azerbaycan’la el ele verdiği zaman çok bir şey yapmamıza gerek yok. Ermenistan’a bir yıl süre tanırız. Bir yıl sonra hepsi açlıktan ölürler. Türkiye Cumhuriyeti ciddi bir ekonomik ambargo uyguladığı andan itibaren Ermenistan teslim olur ve tüm soykırım iddialarından vazgeçer.

http://www.turksolu.org/272/firat272.htm

_____

Bunlarla kalsa gene iyi. Daha neler neler var, örneğin genel başkanları "Kürtaja hayır, çünkü Türk ırkının sayısı azalıyor" diyor. Araştıran buna benzer "aşırı sağ" ile tıpatıp örtüşen söylemleri de bulabilir.

Kısacası bu parti direkt aşırı sağdır. Hatta MHP'den daha da aşırı sağdır. Türkiye'nin en sağ partisi bile olabilir.

Peki ne yazmalıyız? Merkez sol mu? Aşırı sağ mı?

Eğer bu parti solsa, NSDAP (Nazi Partisi) ' da soldur. O da ırkına eşitlik vaat ediyor, Ulusal Parti'de. Onlarda ulusal sosyalist, bunlarda. Eeee neden Nazi partisi aşırı sağda, bunlar neden sol? Söylemlerini de yukarı da gördünüz.

Şimdilik Ulusal partinin pozisyonunu aşırı sağ olarak etiketliyorum. İsterseniz bu konuyu tartışabilir / politik pozisyon kısmını tekrar değiştirebiliriz.
- Depakin 20:54, 14 Eylül 2012 (UTC)



Bu partinin sık sık ırkçılık yaptığı doğru. Ama ben yine de partiler kendini nasıl tanımlıyorsa bilgi kutularında öyle yer alması taraftarıyım. İnternet sitelerinde kendilerini Atatürkçü, solcu, milliyetçi olarak nitelemişler. Biz solcuyuz demelerine rağmen sağ yazmamız doğru değil.--Oğuzhan (mesaj) 19:46, 16 Eylül 2012 (UTC)


Yorumun için teşekkürler. İlginçtir ki, solcuyuz demelerine rağmen sol ile hiçbir alakaları yok. Aşırı sağ görüşlü Nazi Partisinin "Irka eşitlik" fikrinin Türkiye şubesi sadece. Amerika'ya savaş ilan ederiz, Avrupa'yı düz ederiz tarzı demeçleri de, aşırı sağa giren başka örnekler. Kısacası aşırı sağa direk cuk diye oturuyorlar. Bu partiye sol yazmak, pek içime el vermiyor. Ama kendilerini sol diye tanımladıkları için yazmak zorunlu mudur? Vikipedi'de böyle bir kural var mıdır acaba? "Bir oluşum kendini nasıl tanımlıyorsa, öyle yazılmalıdır" şeklinde? Teşekkürler...
- Depakin 16:54, 17 Eylül 2012 (UTC)

Neyse, şimdilik politik pozisyon bölümünü merkez sol yapıyorum. - Depakin 19:47, 17 Eylül 2012 (UTC)



Partinin politik pozisyonu hakkındaki görüşlerimi yazmadan önce kendimi bu Türk ırkçısı harekete yakın hissettiğimi söyleyerek tarafsız bir şekilde kişisel görüşümü belirtmek istiyorum: Türksolu, Türkiye'nin en milliyetçi hareketidir, milliyetçilikten öte ırkçıdır. Ulusal Parti, Türksolu'nun bir uzantısıdır. Ulusal Parti kendini ulusal sol pozisyonda tanımlıyor ancak bu hususta dikkatimi çeken bir mesele var: Radikalizm. Kendini ulusal sol olarak tanımlayan bir partiye göre fazlasıyla radikaller. Örnek verecek olursam; İşçi Partisi de kendisini ulusal sol pozisyonda tanımlayan bir siyasal oluşum, ancak Ulusal Parti gibi radikal söylemlerde bulunmuyorlar. İşçi Partisi'nin "ulusal sol" görüşü Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda belirtilen "Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür." ilkesini benimserken Ulusal Parti'nin "ulusal sol" görüşü ise ırkçı tonlar içeriyor.

Ulusal Parti'yi NSDAP ile karşılaştırabiliriz, çünkü karşılaştırabileceğimiz başka bir hareket yok. Alman naziler de kendilerini "ulusal sol" olarak tanımlamaktaydılar, diğer solculardan farkları anti-Marksist, anti-kapitalist, Alman milliyetçisi, Yahudi karşıtı ve ulusalcı-sosyalist bir görüşü benimsemeleriydi. Zaten nazizmin açılımı "nasyonal sosyalizm" değil midir?..

NSDAP "anti-Marksist, anti-kapitalist, Alman milliyetçisi, Yahudi karşıtı ve ulusalcı-sosyalist" idi, Ulusal Parti ise "anti-Marksist, anti-kapitalist, Türk milliyetçisi, Kürt karşıtı ve ulusalcı-sosyalist"tir.

Şimdi partinin politik pozisyonu meselesine gelelim. Ulusal Parti benim için anti-Marksist, anti-kapitalist, Türk milliyetçisi, Kürt karşıtı ve ulusalcı-sosyalist bir partidir. Benim için böyle ama parti yönetimi için şöyle: Atatürkçü, solcu ve milliyetçi. Bu ikilem problemini şu şekilde halledelim:

Türkçe Vikipedi'deki NSDAP maddesinin bilgi kutusunun politik pozisyon kısmında şöyle yazmakta:

Aşırı sağ (yaygın olan bilimsel tanımlama)
Senkretik (mevcut ideolojinin getirmiş olduğu pozisyon)
Üçüncü görüş

Biz de buna benzer bir şekilde Ulusal Parti için şunları (veya daha iyi bir benzerini) yazabiliriz:

Merkez sol (parti programına göre)
Aşırı sağ (partinin siyasal söylemlerine göre)

Ek olarak: Bu madde geliştirilebilir. Bu kadar kısa olması bence iyi değil. Partinin söylemlerini daha da detaylandırılabilir.

-- Türkischer Junge 13:19, 19 Eylül 2012 (UTC)



Çok iyi bir fikir. Bence de en iyisi budur. Teşekkürler...

Depakin 16:42, 19 Eylül 2012

Bir Ulusal Partili olarak açıkcası partım hakkında bilip bilmeden konuşulduğunu düşünüyorum.

Birincisi,Ulusal Sol=\=Nasyonal Sosyalizm.Ulusal Parti Nazizmin aksine korporatist değil,(ekonomik açıdan) düpedüz sosyalisttir.NSDAP sadece adında sosyalisttir,korportarist bir parti olduğu aşikar yoksa.

İkincisi,Ulusal Parti ırkçı bir parti de değildir.Gökçe Fırat,"Kürt varsa sorun var" makalesinde,"en iyi Kürt ben Türk'üm diyen Kürt'tür" demiştir,bunun neresi ırkçılık!?

Biz katliam tarzı değil,asimilasyon tarzı bir çözüm öneriyoruz.Bu şovenizm olarak adlandırılabilir ama ırkçılık değildir.--Deniz Tegin (mesaj) 23:28, 19 Eylül 2012 (UTC)

_____


Partiniz ırkçı görüşlere sahip. Bu konuda MHP gibi partilere büyük fark atabilir.

Birincisi NSDAP ile Ulusal parti bir çok anlamda inanılmaz bir şekilde benzeşmekte. Bunun korporatistlik ile çok alakası yok. Hitler'de kapitalizme karşı, Alman ırkının çıkarları için üstün ırkın eşitliğini savunmuştur. Hitler'e göre hiçbir Alman, diğer Alman'ı ekonomik ve diğer sosyal açılardan ezmemelidir. Ulusal partide aynı telden çalıyor.

"Biz katliam tarzı değil, asimilasyon tarzı bir çözüm öneriyoruz" demişsiniz. Parti başkanınız Gökçe Fırat, kendisiyle aynı görüşte olmayan Ermenilerin aç bırakılarak öldürülmesini savunuyor. Sanırım yukarıda ki yazımı tam okumamışsınız.

Buraya partiniz yaptığı ırkçılıkları yazarsam sayfa sayfa dolar. Çok istiyorsanız, boş vaktim olduğu zaman yazarım.

Zaten Başbakan'ın "Kürtaj yasaklamalı" cümlesini "Saf Türk ırkının sayısı artmalı" şeklinde destekleyen birinin başkanı olduğu partinin ırkçı olmadığını konuşmakta inanılmaz gereksiz.
--Depakin

"Sol" kavramının bu kadar yüceltilmesine karşıyım. Dünyadaki katliamların, zulümlerin, insan hakkı ihlallerinin, antidemokratik uygulamaların siyasi yelpazenin sağına ve soluna eşit dağıldığına inanırım. "Irkçı söylemleri var öyleyse solcu değil" demek doğru değil. Miloseviç de ırkçı katliamlar yaptı ama nihayetinde sol ve sosyalist bir partinin lideriydi. Miloseviç'in partisine de sağ diyemeyiz değil mi?--Oğuzhan (mesaj) 14:59, 20 Eylül 2012 (UTC)


Buradan, sol kavramının yüceltildiğini nereden çıkardınız anlamadım? Ben solcu da değilim. Komünizm ve sol katliamlarına gireceksek, kanımca Pol Pot gibi vahşi bir diktatör dünya'ya gelmemiştir.

İkincisi, ırkçılık tüm dünya üzerinde; siyasi pozisyonlarda aşırı sağ olarak geçer. Bunun bir şeyi övmek ya da yüceltmekle alakası yok. Adı üstünde "Aşırı sağ", normali değil; aşırısı. Sağcılık nedir? En basit tanımla sosyal hiyerarşiyi desteklemek. Bunun aşırısı da ayrımcılığa ve ırkçılığa girer, bu kadar basit. İlk mesajımda da, Ulusal Parti'nin neden aşırı sağ olduğunu da belirttim.
--Depakin

Irkçılık ayrı bir kavramdır.Adı üstünde,bir "ırk"ı yüceltmektir ırkçılık.Dünyada ise ana hatlarla ayrılmış üç ırk vardır:beyaz,sarı ve siyah ırklar.Gökçe Fırat'ın zencileri aşağılayan bir yazısını gördünüz mü?Ya da beyaz ırkı öven?

Hitler,Alman burjuvazisinin(Siemens ve Krupp),Alman proleteryasını ezmesine göz yummuş ve hatta işçilerin sendikal haklarını kısıtlamıştır.Böyle bir sosyalist sistem olamaz.Ve Ulusal Parti kesinlikle böyle bir durumu desteklemez.Ermenistan ile ilgili kısımda,o daha çok bir caydırma politikası bence.

Bu arada sağ ve solun arasındaki fark milliyetçilik değildir.Sağ,genel itibari ile muhafazakardır ve serbest pazar ekonomisini savunur.Sol ise laiktir,devrimcidir/ilericidir ve planlı ekonomiyi savunur.Eğer Fransız İhtilali sonrası Avrupa tarihini biliyorsanız,Dreyfus olayına kadar Milliyetçilik sol olarak kalmıştır.

Ayrıca Nasyonal Sosyalizm seksist bir sistemdi.Kadınların yerinin "Kinder-Kirche-Küche" yani Çocuk-Mutfak-Kilise olduğu iddia edilirdi 1930'ların-1940'ların Almanya'sında.Ama Ulusal Parti kadın haklarını Kemalist yapısı itibariyle savunan bir partidir.--Deniz Tegin (mesaj) 19:41, 20 Eylül 2012 (UTC)

Yani size göre ırkçılık sadece beyaz, siyah ve sarı ırklar üzerinden yapılıyor. "Tüm Türkler Dünya'dan Silinmeli" diyen Altın Şafak partisi de ırkçı değil. Çünkü siyah-beyaz-sarı söylemlerinden çok, Türkler ve göçmenlerle uğraşıyorlar.
NSDAP ile Ulusal Parti tıpatıp %100 aynıdır demedim zaten. Siz konuyu seksizme kadar getirmişsiniz. Sadece ideolojilerinin "çok benzer" olduğunu söyledim. Yöntemleri tabi ki farkı olacak, tüm dünya üzerinde tıpa tıp aynı yöntemleri kullanan 2 parti yoktur.
Bilgili bir arkadaşımız olduğunuz ortada, ama kendinizi Ulusal Parti'yi savunmaya şartladığınız için yazılarınız mantıksız oluyor. Objektif olarak yaklaşsanız, dediklerimi daha iyi anlayacaksınız diye düşünüyorum. Saygılarımla --Depakin

Altın Şafak'ın karşı çıktığı göçmenlerin çoğu siyahi göçmenlerdir.Ayrıca Türk düşmanlığını yapanların en büyük dayanak noktası,"Türklerin sarı ırktan olduğu"na ilişkin Avrupa merkezli tezlerdir.

Türkiye'de Nazi özentisi hareketler var olmuştu,TTBD gibi.Ama Türksolu/Ulusal Parti grubu hiçbir zaman Nazizmi övmedi,hatta kendilerini "Kürtçü Faşizme" karşı savaşan bir grup olarak görüyorlar.En bilinen sloganlarından biri,"Faşizme ölüm,Türk'e hürriyet"tir...

Sorun şu,İngilizce'ye çeviri yaparken "tavuk çevirme"yi "chicken translate" diye çevirmek ne kadar saçma ise,"Ulusal Sol"u da "Nasyonal Sosyalizm" diye çevirmek o kadar saçmadır.Ulusal Parti,Nazizm'e değil,dünyadaki diğer Ulusal Sol hareketlere benzer.Mesela Nâsırcılık,Titoizm,Bolivarcılık(Chavez'in şu anda uyguladığı) gibi...--Deniz Tegin (mesaj) 06:55, 24 Eylül 2012 (UTC)

____

Nasyonal sosyalizm ne demektir? Nasyonal ingilizceden gelme bir kelime, National yani millet veya ulus demek; bunu zaten biliyorsunuzdur. Türkçesi "Ulusal sosyalizm ya da Milliyetçi sosyalizm", TDK'ya da böyle geçmiştir. Gökçe Fırat ne diyor "milliyetçilik ve sosyalizm bir bütün olmalıdır". Ulusal Parti'nin resmi sitesinde (Genel başkan bölümünde) ne yazıyor; "Gökçe Fırat milliyetçilik ve sosyalizmi sentezleyerek Ulusal Sol İdeoloji’yi ortaya çıkardı."
Alman nazizmi ile Ulusal parti'nin milliyetçi sosyalizmi tıpatıp aynıdır demedim, yöntemleri tamamen aynıdır demedim. Sanırım iyi okumadınız. İdeolojilerinin ve görüşlerinin bir çok alanda kesiştiğini söyledim.
Altın Şafak geçenlerde, sadece Yunanlılara verilmek üzere; kan bağışı kampanyası başlattı. Onların beyaz ırktan ziyade, Yunanlıların üstünlüğü şeklinde politikaları var. İkincisi ülkelerindeki Bulgar'a da kendi ülkelerine gitmeleri şeklinde tepkileri de var, olay sadece beyaz/sarı/siyah ırk değil.
Şimdi sizin mantığınıza göre de "Tüm Ermeniler köpektir" diyen bir Türk'ü ırkçı saymayız, çünkü siyah/beyaz/sarı ırk üzerinden ayrım yapmıyor diye. Böyle bir mantıksız düşünce olmamalıdır. Saygılarımla --Depakin

____

Nasyonal Sosyalizm kelime anlamının aksine "korportarist" bir ideolojidir.Sadece adı sosyalisttir.O yüzden,Gökçe Fırat'ın bahsettiği "Ulusal Sol" ile Hitler'in "Nasyonal Sosyalizm"i aynı şey değildir,olamaz.

Zaten sorun ideolojilerinin kesiştiğini söylemeniz...Çünkü bu sadece yüzeysel bir tespit.

Altın Şafak'ta,bahsettiğim gibi,zenci düşmanlığı da var.Yani milliyetçilikleri ırkçılığı da içeriyor.Ama siz hiç Ulusal Parti'nin "Somalili göçmenler ülkelerine dönsün" tarzında bir basın açıklamasını gördünüz mü?

Tüm Ermeniler köpektir diyen bir Türk,şovenist ya da etnik milliyetçi olarak nitelendirilebilir.Ancak ırkçılık dediğiniz apayrı bir kavramdır.--Deniz Tegin (mesaj) 19:00, 24 Eylül 2012 (UTC)

____

Irkçılık kavramanın çıkış noktası, ilk olarak siyah, beyaz, sarı ırk üzerinden başlamış olsa da; günümüzde geniş bir kavramda kullanılmaktadır. Bugün Amerika'da yaşayan beyaz bir Amerikan, bir spor maçında "Alman köpekler evinize dönün" diye pankart açsa ırkçılıktan götürülür. "Aaa beyaz bir adam, başka beyaz bir adama laf etmiş, ırkçı değil etnik milliyetçi bu" denmez.

Faşist kelimesi de buna benzer. Günümüzde faşizm lafı her türlü ayrımcılığı yapan kişilere kullanılıyor, ama ayrımcılıktan ziyade; ilk olarak Mussolini'nin devletçi ve otoriteryan rejimini ifade etmekte. Ben şimdi MHP'ye faşist desem, "MHP Mussolinici değil!" mi diyeceksiniz?

NSDAP korportarist olduğu noktalar var, orada size katılmıyor değilim, ama sosyalizmin bir çok yönünü uygulamaya çalışmış bir partidir (Ha bu uyguladıkları sosyalist/eşitlikçi noktalar sadece Alman ırkı üyeleri içinde o ayrı bir konu). Ben bunu uydurmuyorum, Dünya savaşları ile yakından ilgilenen birisiyim ve Nazi Almanyası ile ilgili yığınla şey okudum. Konumuzda Nazilerden ziyade Ulusal parti.

Ulusal parti, Ulusal sosyalist bir partidir. Ve "Ulusal sosyalizm" kavramı tamamen Naziler ile bağdaştırılmamalıdır. Milliyetçilik ve sosyalizmin bütün olması kavramı, Hitler'den çok eskiye dayanır. Bunları da geçelim...

Peki Ulusal partiyi aşırı sağ yapan nedir? Yukarı da dediğim gibi, ırkçı söylemler (size göre etnik milliyetçi söylemler). Bu tip söylemleri yapan her sosyalist parti, aşırı sağ olarak kabul edilir Dünya'da. Avrupa'da bir çok örneği var. Ulusal parti, bu aşırı milliyetçi söylemlerle sosyal-hiyerarşiyi desteklemiş oluyor ve otomatikman sağ çizgiye kayıyor. --Depakin

____

Ulusal Parti, Kürtleri bir "ırk" olarak görmemektedir. Ulusal Parti'ye göre Kürtler ırk ya da etnik köken değildir, Yörüklük, göçebelik gibi sosyolojik olgudur. Ulusal Parti, Kürtlüğü bir etnik söylem olarak kullananlara karşı çıkan partidir. Gökçe Fırat Çulhaoğlu'nun Türk Yurdu Anadolu adlı kitabını okursanız bunu çok net anlarsınız. Ayrıca, Kürt Irkçılığı ve Kürt Faşizmi adlı kitabını da okuyunuz. "Ermeniler aç kalsın" olayı tamamen çarptırmadan ibarettir. Orada adı üzerinde şunu diyor, "biz Azerbaycan'la birlik olursak ambargo uygularız, o da aç kalıp ölme korkusundan soykırım iddialarından vaz geçer." Yani burada "Ermenileri keseceğiz" gibi mantık yoktur. Ayrıca Gökçe Fırat Çulhaoğlu ve Ulusal Parti sempatizanları "En iyi Kürt ölü Kürttür" diye ifade kullanmamıştır. "En iyi Kürt, ben Türk'üm diyen Kürttür." ifadesini kullanmıştır. Bu yüzden ırkçılık olarak adlandırmak yersizdir. NSDAP'taki Yahudi düşmanlığı gibi herhangi bir halka düşmanlığı yoktur ve Türk ırkını da üstün gösteren söylemleri de yoktur. Öyle olsaydı, Arap Milliyetçi ve Devrimci hareketlerini destekleyici söylemleri olmazdı. Örneğin; Nasır, Saddam gibi Arap Milliyetçilerine destek çıkan yazılar vardır. Ulusal Parti "merkez sol" hiç değildir. Çünkü merkez sol, sosyal demokrasiye işarettir. Ancak Ulusal Parti, sosyal demokrasiye karşıdır. İnönü ve Ecevit'in ortanın solu söylemini eleştiren yazıları vardır. Ulusal Parti, ulusal sol bir partidir. Kendi ideolojilerini Türk Sosyalizmi olarak da adlandırıyorlar. NSDAP ise sosyalizm sözcüğünü sosyalistlerin oyunu kazanmak için kullanmıştır. Ancak sosyalizmle hiç ilgisi yoktur. Alman milli burjuvasını desteklemiş, işçi sendikal hareketlerini yasaklamıştır. İktidara gelince anti sosyalizm propagandası yapmıştır. Ayrıca NSDAP emperyalizmi savunur. Ulusal Parti ise anti emperyalizmi savunur. O yüzden partinin politik yelpazesi ulusal soldur, söylemlerde ise milliyetçilik ağır basar. Milliyetçiliğin ise sağcılıkla hiç alakası yoktur, Fransız Devrimi'nde kralın solunda oturan gruplardan birisi de milliyetçilerdi. Saygılarımla... -- Kutlay0

___

Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim.

1- "Ulusal sol" bir ideoloji olduğu için politik pozisyon kısmına yazılamaz. Ha, ideoloji kısmına yazılabilir ama Gökçe Fırat zaten "milliyetçilik ve sosyalizm" = "ulusal sol" olduğunu söylüyor. Bu da milliyetçi sosyalizm olarak ideoloji kısmında bulunmakta.

2- Politik pozisyon "Aşırı sol, merkez sol, merkez sağ, aşırı sağ" şeklinde belirtilir.

3- Ulusal parti "merkez sol" değilse nedir? Aşırı sol mu? Merkez sağ mı?

4- Merkez sol = Sosyal demokrasi diye bir şey yok. Bir politik pozisyon bir sürü ideolojiyi tanımlayabilir. Mesela bugün aşırı milliyetçiler veya ırkçılar "aşırı sağ" olarak anılırken, aynı şekilde bireyci anarşistlerde "aşırı sağ" olarak tanımlanır. Bu iki ideoloji birbiriyle hiç alakası olmadığı gibi, 180 derece zıt.

5- Politik pozisyon belirlenirken, bir partinin sosyal-hiyerarşiye nasıl baktığı önceliklidir.

6- Bir ırkın varlığını reddedip, "Ben x'im" diyen herkesi bir örgüt destekçisi veya bir düşman/sorun/tehlike olarak görmek maalesef Ulusal Parti'yi ayrılıkçı olmaktan kurtarmıyor. Gökçe Fırat'ın "Kürt Irkı Yoktur" şeklindeki düşüncesini biliyorum, zira kendisinin "Kürt Irkı Laboratuvar ortamında üretildi" şeklinde bir yazısını da okudum.

7- "Orada adı üzerinde şunu diyor, biz Azerbaycan'la birlik olursak ambargo uygularız, o da aç kalıp ölme korkusundan soykırım iddialarından vazgeçer." demişsiniz.

Bunu nereden çıkardığınızı cidden anlamadım.

Yukarı da verdiğim linkten aynen kopyala yapıştır yapıyorum:

"...Ermenistan’a bir yıl süre tanırız. Bir yıl sonra hepsi açlıktan ölürler."

Bu Gökçe Fırat'ın kendi ağzından kelimesine kelimesine çıkan bir cümle. Kaynak Türk-Solu (Kaynak linki yukarı da var). Demişsiniz bu çarpıtılıyor, yani neyi nasıl okuduğunuzu anlamadım. "İddia edildi" gibi bir şeyde değil ki, Adamın resmi sitelerinin birinden alınma yazı.

8- Ulusal Parti direkt "Türk ırkı üstündür" demese de, Türk ırkının dolaylı yoldan üstünlüğünü anlatan bir sürü yazıyı, partinin resmi yayın organı Türk-solu dergisinde bulabilirsiniz.

9- "Ulusal Parti Türk ırkını üstün görse Arap milliyetçilerini desteklemezdi" demişsiniz. Genelde aşırı milliyetçi partiler, diğer ülkelerdeki "sosyalizm veya liberalizm" gibi tehlike olarak gördükleri hareketlere karşı, diğer milliyetçi örgütlenmelere destek verebilirler. Mesela NSDAP'ın, İspanya Faşistlerine destek olması ve yardım için ordu göndermesi gibi.

10- Adolf Hitler'ın milli davasını gayet samimi bir şekilde anlattığı Kavgam kitabını okudum. Burjuvalara bu kadar ateş püsküren, Yahudilerin gücü ile onları ilişkilendiren bir adam neden Burjuva desteği yapsın ki? Bu konuda herhangi bir kaynağınız belirtirseniz varsa sevinirim. Ekşi sözlük gibi sitelerde bu tip "NSDAP = Burjuvazi destekçisi" yazılar mevcut. Bunları direkt beyne atmaktan ziyade daha da araştırmak gerektirdiği kanaatindeyim. O yüzden eğer NSDAP'ın burjuva destekçiliği ile ilgili, delillere dayanan türkçe veya ingilizce bir yazı varsa paylaşırsanız memnun olurum.

11- "Milliyetçiliğin sağcılıkla hiç alakası yoktur" burası olmamış. Yani hiç alakası yoksa, Tüm İngilizce Vikipedi'deki parti maddelerinin yeniden düzenlemesi lazım. Hepsi yanlış yapmışlar çünkü.

Kralın solunda oturanlar içerisinde bir takım milliyetçilerin yer aldığı bende biliyorum. Şuan Fransız İhtilali yıllarında olmadığımız gibi, Ulusal Parti'nin de görüşü milliyetçilikle ile sınırlı kalmayıp, daha da ileri ki aşamasıdır. Mesela, Atatürk milliyetçiliği ile Ulusal Parti'nin milliyetçiliği bir midir? Bunun gibi...

Saygılarımla
Depakin

___

Ulusal Parti kendisini solcu olarak tanımlıyor o yüzden sol yazılması gerekiyor. Afedersiniz ama böyle ansiklopedi sitelerinde kendi düşüncelerinizi empoze etmek yersizdir. "Ermenistan'a 1 yıl süre tanırız, yapmazlarsa hepsi açlıktan ölürler." isterseniz sözlerin başından sonuna kadar yazayım buraya: "TÜRKSOLU: Peki Ermeni meselesini nasıl çözeceksiniz?

GÖKÇE FIRAT: Çok basit. Türkiye Azerbaycan’la el ele verdiği zaman çok bir şey yapmamıza gerek yok. Ermenistan’a bir yıl süre tanırız. Bir yıl sonra hepsi açlıktan ölürler. Türkiye Cumhuriyeti ciddi bir ekonomik ambargo uyguladığı andan itibaren Ermenistan teslim olur ve tüm soykırım iddialarından vazgeçer.

TÜRKSOLU: Ama sadece Ermenistan değil, dünyada sözde soykırımı tanıyan o kadar ülke var."(http://www.turksolu.org/272/firat272.htm)

Buradan da AÇIKÇA anlaşılan şudur. Ermenistan eğer soykırım iddialarından vaz geçmezse Ermenistan'a ekonomik ambargo uygularız. Onlar da ambargoya maruz kaldığı zaman açlıktan ölme endişesinden ötürü soykırım iddialarından vaz geçecektir. Burada anlaşıldığı gibi ırkçı bir güdü yoktur, diplomatik çıkar güdüsü vardır.

Tekrar söylüyorum, Ulusal Parti, NSDAP gibi "üstün Türk ırkı", "Türk ırkından olmayanlar aşağılıktır", "kafatası ölçümleri" gibi söylemlere katılmamaktadır ve bu uygulamaları yapmamaktadır. Ulusal Parti Genel Başkanı'nın ırkçılığa karşı yazıları da mevcuttur. TÜRKSOLU ve Ulusal Parti, Nihal Atsız gibi Türk ırkçılarını reddetmektedir.(http://www.turksolu.org/109/erdem109.htm) http://www.turksolu.org/sehit/9.htm

Gökçe Fırat ÇULHAOĞLU'na göre "en iyi Kürt ben Türküm diyen Kürttür." Bu bağlamda Kürtlerden nefret ya da Kürtlere karşı etnik temizlik gibi amaçları yoktur. Eğer ırkçı bir gaye olsaydı "en iyi Kürt ölü Kürttür." gibi söylemleri kullanırlardı.

İkinci olarak Ulusal Parti; Latin Amerika sosyalist hareketi de desteklemektedir.

Üçüncü olarak, milliyetçiliğin sağ ile ilgisinin olmaması benim kişisel fikrimdir. Bana göre milliyetçilik soldadır. Wikipedia ansiklopedisinin İngilizce kısımlarında da "sol kanat milliyetçiliği"nden bahsetmektedir. http://en.wikipedia.org/wiki/Left-wing_nationalism. Ayrıca wikipedia'nın İngilizcesine göre de Ulusal Parti "sol kanat milliyetçiliği" temsil etmektedir. http://en.wikipedia.org/wiki/National_Party_(Turkey)

Son olarak, Ulusal Parti, Atatürkçü'dür ve Galiyevisttir. Herhalde bana Galiyev ile Atatürk'ün ırkçı olduğunu iddia etmeyeceksiniz. Bütün bunlara rağmen buradaki "aşırı sağ" yazısı kalkmıyorsa demek ki wikipedia'da satılmışlar tarafından kullanılıyor. Ulusal Parti sadece soldur. Aşırısı ya da merkezi yoktur bu işin. Merkez sola baktığımız zaman dünyadaki bütün sosyal demokrat partiler merkez sol kanatta yer alır. Ancak Baas Partisi, Tito'nun Komünist Partisi, Chavez'in Partisi merkez sol cephede yer almaz. Bu partiler sol cephede yer alır. Bu bağlamda Ulusal Parti soldur. Hitler'e gelince de Hitler sizin de dediğiniz gibi Yahudi burjuvazisine ateş püskürmüştür. Ancak iktidara geldikten sonra Alman burjuvazisini yükseltmiştir. İşçilerin haklarını gaspetmiştir. Hitler sosyalizmi, sosyalistlerden oy alabilmek için kullanmıştır. İktidara gelirken kimler destekliyormuş bir görün http://www.serenti.org/nazizmin-yukselisi-hitler-iktidara-nasil-geldi/

Saygılarımla
Kutlay0


İngilizce Wikipedia[kaynağı değiştir]

Aylardır İngilizce Wikipedia'da Ulusal Parti tamamen yanlış bir biçimde gösteriliyor. Ne parti programında ne de TürkSolu'nun herhangi bir yazısında partinin aşırı sağ veya sosyal faşist olduğu konusunda bir iddia yok. Değiştiriyorum, değişiklik direkt geri alınıyor. Tartışmaya birşeyler yazdım, gene takmadılar. İçinizde İngilizce Wikipedia'da sözünü dinletebilecek biri varsa bir el atsın :) --Deniz Tegin (mesaj) 17:55, 13 Şubat 2013 (UTC)

Ulusal Komunizm[kaynağı değiştir]

İdeoloji bölümüne Ulusal Komunizmin eklenmesi gerektiğini düşünüyorum —Kumanhan (mesaj) 16:25, 7 Mart 2015 (UTC)

Linkler ölü[kaynağı değiştir]

Ulusal Parti'nin şu anda resmi bir internet sitesi yok. O yüzden parti sitesinden verilmiş olan referanslar şaibeli. Kaynakları siliyorum. Başka bir yerden kaynak bulan varsa ekleyebilir. -Ostique- (mesaj) 08:52, 10 Mart 2015 (UTC)

Yaptığım düzenleme ile ilgili[kaynağı değiştir]

Dğişiklik özetinde yazdıklarımı burada açayım. Ulusal Parti kurulmadan önce Türksolu dergisinde yayınlanmış kimi yazılar Ulusal Parti'nin görüşlerini açıklamak için kullanılmış. Parti kurulmuş 2010'da, yazılar 2005 tarihli. Onları çıkardım. Bir başka kaynak da Ulusal Parti ile ilgili değil, Türksolu'nda çıkan bir yazı hakkında. Onu da çıkardım. Ayrıca, bu çıkardıklarım Türksolu maddesinde zaten yer alıyorlar. "Ansiklopedik düzen"den kastım budur. Ulusal Parti'nin görüşlerini aktarmak için diğer bütün siyasi parti maddelerinde olduğu gibi partinin tüzük ve programından bir iki kısa alıntı yaptım. Bilgi kutusundaki eksiklikleri de yine parti belgelerine dayanarak tamamladım. Ölü olduğu için kaldırılan bağlantıların da canlılarını ekledim. "TBA alıntılar"dan kastım budur. Sanırım makul ve TBA'ya uygun bir madde oldu. Ama bu haliyle yeterli olduğunu düşünüyorum. Saygılar. Sultan Galiyev (mesaj) 05:25, 17 Eylül 2015 (UTC)