Tartışma:Mustafa Suphi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Wikisosyalizmofficial tarafından 3 yıl önce Öldürülmesi üzerine başlığına
Vikiproje Siyaset (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Siyaset maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Siyaset kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Biyografi (B-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

topal osman'in adamlari tarafindan olduruldu denilmis ama olduren yahya kahya ve adamlaridir. emri topal osman'dan aldiklari seklinde bir rivayete de rastlamistim... m_e_o

stalin nerden çıktı lenin olacak o :S

STALİN doğrudur[kaynağı değiştir]

"stalin nerden çıktı lenin olacak o :S"

Hayır Stalin... M.Suphi Leninist bir düşünceye sahiptir ve Stalin bu nedenle M.Suphi'yi öldürtmüştür. -ch32


arkadaşlar lütfen kesin bilgi alarak bizi bilgilendirin hayır kafam karıştı beni anlıyorsunuzdur umarım

mustafa suphi'nin ölümünü TC hazırlamıştır ama bu mustafa kemal mi yoksa kazım karabekir mi başkası mı tam bilinmez.26 haziran 2013 Bu imzasız yazı Kulak44 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Lenin tarafından Antikomünistlerin arasına gönderildi[kaynağı değiştir]

Maddeye bir kaynak ekledim: http://www.taraf.com.tr/makale/3716.htm Zaten Kazım Karabekir de "İstiklal Harbimiz" adlı kitabında bu olayı kendi açısından detaylı olarak anlatır.--78.184.24.3 14:31, 26 Ocak 2009 (UTC)

Ayrıca Moskova'ya sefir olarak atandığından yolda olan Ali Fuat Paşa da Mustafa Kemal Paşa'nın tavsiyesiyle Erzurum'da Mustafa Suphi ile görüşmüş ve Ankara'ya raporunu göndermiştir. Lenin ve Stalin'in de anladığı gibi, İstiklal Harbimizi başlatan bu üç "Osmanlı Paşa"sı da, bolşeviklerin deyimiyle "burjuva milliyetçisi" idiler. Neticede bir müddet ortak düşmana karşı işbirliği yaptılar ama Türkiye Sovyetler Birliği'ne katılıp komünist olmadı. Türkiye Batum'u ve Azerbeycan'ı Sovyetler'e terketti ama karşılığında Sovyetlerden silah, altın aldı; bir de tabii 93 Harbinde kaybettiğimiz Kars, Ardahan, Artvin'i.--78.184.24.3 14:41, 26 Ocak 2009 (UTC)

Öldürülmesi üzerine[kaynağı değiştir]

Gizli Meclis Zabitleri Dosyasını açıp incelerseniz ölüm emrinin bizzat Mustafa Kemal tarafından verildiğini görebilirsiniz.Konu kapanmaya müsaittir.Acilen değişiklik yapılmalıdır. Wikisosyalizmofficial (mesaj) 18.37, 3 Ocak 2021 (UTC)Yanıtla