Tartışma:Mustafa İnan

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi


Bundan evvelki yazının aslı bende halen mevcuttur. Bu yazıda çoğunluğu kendime ait kelime ve cümlelerle topyekün bir değişikliğe gittim.

Şayet bu değişiklikten evvel bu maddenin yazarı olmuş kimse, maddede yapılan değişikliklerden memnun olmamış ise bunu tartışmak isterim. --Turuncueller 04:07, 23 Eylül 2007 (UTC)


Bunun yanında bir arkadaşımız, bu maddeyi fotoğraflarla zenginleştirebilirse çok memnun oluruz. --Turuncueller 04:08, 23 Eylül 2007 (UTC)

  • Maddede tümüyle değişiklik yapmadan önce tartışma sayfasında nedenlerini açıklayın lütfen. Ayrıca maddeye yaptığınız eklemeler telifli olmamalı, kendinize ait ise kaynaklarını belirtiniz. Ayrıca bakınız vikipedi nedir? Teşekkürler, iyi çalışmalar.--Ahmetanmsj 04:23, 23 Eylül 2007 (UTC)
  • Maddenin değiştirilmeden önceki halini bir iskelet kabul ederek, maddeye yeni bilgiler ekleyerek geliştirmeyi uygun gördüm. Maddelerde yer alan eklemeleri İstanbul Teknik Üniversitesi Mustafa İnan Kütüphanesi'ndeki Mustafa İnan hakkında yazılmış kaynaklara başvurarak yerleştirdim. Bu eklemeler, kaynaklar kısmında harfiyen belirtilmiş; ve yapılan eklemeler kendi kelime ve cümlelerimle aynı manada; fakat farklı bir anlatışla açıklanmıştır.

Tartışma usulüne riayet etmediğim için üzgünüm; özür dilerim. Peki, bu madde üzerinde açtığım tartışma başlıklarına yanıt gelmezse, yanıt gelene kadar bekleyecek miyim?

Uyarınız için teşekkür ederim. --Turuncueller 04:41, 23 Eylül 2007 (UTC)

  • library.itu.edu.tr sayfasındaki "Mustafa İnan" başlığı için İTÜ telif hakkını sakladığını belirtmemiştir. Bunun yanında http://www.eksisozluk.org ve http://www.itusozluk.org web sitelerinde de telif hakkı mevcut değildir. Geriye kalan üç kaynak eski kaynaklardan seçilmiştir. En yenisi yirmi sene önce yazılmıştır. Bu sebeple kelime kelime kaynaklandırma yapmak yerine; toptan bir kaynaklar menüsü oluşturulmasında beis görülmemiştir. Bunun yanında alınan tüm bilgiler, anlam kayması ya da anlam farklılaşması yaratmayacak şekilde yeniden yazılmıştır. --Turuncueller 04:55, 23 Eylül 2007 (UTC)
  • "Mustafa İnan" maddesinde yapılan değişiklikler:


  1. Mustafa İnan'ın yaşamına dair bilgileri doğru bir silsile içinde zenginleştirme
  2. Mustafa İnan'ın yapmış olduğu akademik yayınlar hakkında bilgilendirme
  3. Mustafa İnan'ın yapmış olduğu akademik çalışmaların başlıklar halinde verilmesi

Yapılan diğer değişiklikler[kaynağı değiştir]

  • Kaynakça kısmı düzeltildi. Yararlanılan kaynaklar, daha açık ve muntazam bir şekilde yazılmaya çalışıldı.
  • Seçkin maddeler örnek alınarak (Kondansatör), kaynakça kısmı ile dış bağlantılar kısmının birbiriyle yerleri değiştirildi.
  • Madde hakkında bir ön bilgi paragrafı yazıldı.--Turuncueller 15:13, 23 Eylül 2007 (UTC)